Annem enerjimi emiyor

socialscientist

Huysuz Şirin Emma
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2019
4.214
9.023
158
Aynen başlıktaki gibi. Farklı bir şehirde çalışıyorum. Hep arayıp saçma sapan şeyleri dert edinmiş onları anlatıyor. Kuzenlerime darılıyor onlara bir şey demiyor bana dert yanıyor. Arayıp ağlayıp duruyor değmeyecek şeylere. Her aradığımda mutsuz, mıy mıy mıy... Mesela geçen gün yanımda nişanlım aradı. Ona şen şakrak aman oğlum canım damadım, gayet enerjikkk. Allah bozmasın da yani 20 dk sonra ben aradım sesi çıkmıyor, ay çok yoruldum, ay x kuzenin şöyle yaptı y kuzenin tatilden geldi aramadı z kuzenin eşya alılverişine tekbaşına gitmiş beni çağırmadı vs vs... Nişanlanmadan evvel de ay o duymuş bu duymuş elalem ne der diye arıyordu sürekli. Kiii annem babam ilişkimi en başından beri biliyorlar. Babam tanışmıştı, gizli saklı bir şey yoktu...

Çok seviyorum annemi ama hep böyle modumu düşürür, sınavı var demez, uzakta merak eder demez. Sürekli arar dert yanar. Nasıl çözebilirim bunu onu kırmadan? Defalarca konuştum yok ne dediğimi bile anlamadan ağlayıp sen beni istemiyorsun, sevmiyorsun, sen benden utanıyorsun vs diyor
Not: tek çocuğum

Son düzenleme:
Benim annemde bana yapıyor. Şimdi gene iyi bir ara yanında beş dakka oturamıyordum. Başlıyordu sülaleden dert yanmaya. Benim yanımda bunlardan bahsetme desemde sanki hiç dememişim gibi konulmaya devam ediyordu. Artık annem konuşmaya başladığında otomatik ellerim titremeye başlıyordu sinirden.Psikolojim bozulmuştu resmen.Artık sessizce yanından kalkıp gidiyorum. Kimse kırılmamış oluyor

Benim annemde bana yapıyor. Şimdi gene iyi bir ara yanında beş dakka oturamıyordum. Başlıyordu sülaleden dert yanmaya. Benim yanımda bunlardan bahsetme desemde sanki hiç dememişim gibi konulmaya devam ediyordu. Artık annem konuşmaya başladığında otomatik ellerim titremeye başlıyordu sinirden.Psikolojim bozulmuştu resmen.Artık sessizce yanından kalkıp gidiyorum. Kimse kırılmamış oluyor
Heh aynen ne yengemlerle derdi bitiyor ne halamla ne kendi yeğenleriyle... Ben de milletin dedikodusunu bana yapma diyorum ama yoook. Bi damadıyla iyi maşşallahh. Mesela sürekli kayınvalidemi de kötüler. Bir süre sonra ben de etkilenip acaba mı diyorum

mıy mıy mıy lafına çok güldüm yaaa
ya anneler böyle olabiliyor sizinki biraz daha abartı sanırım
valla hı hıı deyip geçin, aramayı sormayı ihmal etmeyin ama dertlerinizi kendinize dert edinmeyin sakın.
çözümü sadece bu, az empati, çok onaylayıcı cümleler, görüşme sonrası unutuş...
çok ciddi meseleler olmadığı sürece tabi ki.

Nazı birtek size geçiyor herhalde. Oyüzden arkadaş gibi herşeyi a dan z ye anlatıyor size. Her türlü konuştuysanız ama çözemediyseniz sorunu, belkide 'kırarak' çözmelisiniz. Tavırların çok çocukça, sen her şeyi ve herkesi eleşyiriyorsun ama dönüp bana yaptıklarına bakmıyorsun. Beni ara sor ama elalemi anlatma bana. Hatta sende dert edinme elalemi kendine. Gez toz eğlen sonrada bana bunlardan bahset. Tavırlarınla beni kendinden bıktırtma lütfen. Annem beni arıyor diye sevineyim, başıma ağrılar girmesin. Lütfen yeteeeer artık diyin :)

nazlaniyor size...
malesef degismez. hafif baski uygulasaniz...?
mesela: anne, sen hep böyle depresif, melankolik sohbetin icindesin, cocuk olunca ben sana birakip gidemem gibi... belki kendine gelir

nazlaniyor size...
malesef degismez. hafif baski uygulasaniz...?
mesela: anne, sen hep böyle depresif, melankolik sohbetin icindesin, cocuk olunca ben sana birakip gidemem gibi... belki kendine gelir
Ay uyguladım her istediğini ağlayarak yaptırmaya çalışıyor ben yemeyince de sen ne vicdansızsın diyor

Ahhhh ah bitanede bende var.babam hasta çok huysuz kabul ediyorum işi çok zor.ama degistiremeyecegi şeyler için sürekli günde 3 kez de aynı şikayetler benimde enerjimi emiyor.sabah gayet moralli neşeli başlıyorum güne bi arıyor bitti bütün motivasyon.babama kızıyor kardeşime kızıyor akrabalara kızıyor beni dolduruyor dolduruyor çekiliyor kenara.bu sefer ben kötü oluyorum kendi herkesle iyi.ne diyim coook seviyorum annecigimi çok ta üzülüyorum ama oda beni üzüyor

Heh aynen ne yengemlerle derdi bitiyor ne halamla ne kendi yeğenleriyle... Ben de milletin dedikodusunu bana yapma diyorum ama yoook. Bi damadıyla iyi maşşallahh. Mesela sürekli kayınvalidemi de kötüler. Bir süre sonra ben de etkilenip acaba mı diyorum
Evet insanın düşünceleri etkileniyor ister istemez. Bana anlatma diyince kime anlatıyım diyor. E benim suçum ne. Zor valla anne sonuçta bişeyde diyemiyorsun

Aynen başlıktaki gibi. Farklı bir şehirde çalışıyorum. Hep arayıp saçma sapan şeyleri dert edinmiş onları anlatıyor. Kuzenlerime darılıyor onlara bir şey demiyor bana dert yanıyor. Arayıp ağlayıp duruyor değmeyecek şeylere. Her aradığımda mutsuz, mıy mıy mıy... Mesela geçen gün yanımda nişanlım aradı. Ona şen şakrak aman oğlum canım damadım, gayet enerjikkk. Allah bozmasın da yani 20 dk sonra ben aradım sesi çıkmıyor, ay çok yoruldum, ay x kuzenin şöyle yaptı y kuzenin tatilden geldi aramadı z kuzenin eşya alılverişine tekbaşına gitmiş beni çağırmadı vs vs... Nişanlanmadan evvel de ay o duymuş bu duymuş elalem ne der diye arıyordu sürekli. Kiii annem babam ilişkimi en başından beri biliyorlar. Babam tanışmıştı, gizli saklı bir şey yoktu...

Çok seviyorum annemi ama hep böyle modumu düşürür, sınavı var demez, uzakta merak eder demez. Sürekli arar dert yanar. Nasıl çözebilirim bunu onu kırmadan? Defalarca konuştum yok ne dediğimi bile anlamadan ağlayıp sen beni istemiyorsun, sevmiyorsun, sen benden utanıyorsun vs diyor
Canim Allah yardimcin olsun
Baban ile konusan annenin bu durumunu. Annen evde tek basina oldugu icin dusunup dusunup size dert yaniyor sanirim. Benim kayinvalidem de oyle. Arayip surekli kendine acindirmaya calisir ama sadece kizina oyle yapiyor.
Evcil hayvan aldaniz kedi veya kopek alsaniz belki ilgisi onlara yogunlasir da sizi rahat birakir.

Benim anacim da tam tersi cani sıkılır son raddeye kadar anlatmaz, icine atar durur. Iyi msn bebegim derim oper severim, iyiyim annem der ama yuzunden anlarim pek iyi olmadigini ve hic anlatmaz guclu durmaya calisir hep canim benim :( konusmasi mi daha iyi boyle yapmasi mi bilemedim...

Ayni seyleri yasiyorum, bende ten cocugum. Babam vefat etti yillar once. Annem zor bir hayat yasamis. Hep sikayet ediyor hep benim psikolojimi bozuyor. Bende ona dusunce sistemini duzeltmesi icin yardim ediyorum. Ona nasil davrandigini guzel bir dille anlatiyorum. Anne bir nebze olsun duzeldi.

Anneniz iyileşmez malesef he he diyin geçin az ve öz konuşun ,
Örnek :annemin 15 yıldır devam eden psikyatri ve psikologa geçmişi var ,doktorun dediği bazı şeyler artık onda huy terapiyle ilaçla değiştiremeyiz ....

Mümkün oldukça kendinizi net olarak ifade etmeye çalışın. Maalesef ki benim annem de benim enerjimi emiyor.
Mesela iş yerinde bir sorunu anlatıyorum, bırak gel diyor. Ya da iş yerinde iyi bir şey olduğunu anlatıyorum, aman onların yüzünden sen oralarda kaldın zaten, yanımıza geri dönmedin diyor, aman kızım mutlu olmuş vb demiyor hiç. Ya kurban rolünde bana hasret ya da bırak gel modunda beni gaza getiriyor. en sonunda onu öyle kabullenmeye karar verdim.

Mesela geçen sene ilişkiler, sağlık, işyeri stresi vb bakımından bir sürü sorun yaşadım. Erkek arkadaşımla ayrıldığımı duyunca senin de hiç geçinmeye gönlün yok, gene neyi beğenmedin diyor falan. Aman kızım üzülmüş boşver dese bir sorun olmayacak, zaten ekstra bir destek beklemiyorum. Ama o hep aman boşver diyor da devamında bak şu kişi var falan diyor.

En son çok yorulduğum için geçen sene onu dinlemeye karar verdim. Birini bulmuş güya benim en sevdiğim tatil yerinde, memur, ailesi süpermiş, kardeşime de çok benziyormuş falan. O kadar bezdim ki, tamam anne ver adını bakacağım, sıkıldım zaten ben de dedim. Sonra neyse adını verdi, çocuğun facebook adresinde yabancı ruslarla samimi pozları falan var bir ton.

Ben de bunu screenshotını aldım, bunu mu bana yakıştırdın anne dedim ve kardeşime benzettiğin adam?

Sen bana kısmet bulamıyorsun kusura bakma artık bu konuda yeteneksizsin kabul et dedim gülerek. Aile grubunda da bir ton dalga geçtik :) Sonra bir daha annem bana kısmet bulma olayıyla gelmedi.

Gerçi o diyemiyor ama en son ilişki terapisti bulmuş akrabalar falan. Heh tamam tam benlik, hasta doktor ilişkisi süper valla tanıştırın, sormak istediklerim var dedim. Ayrıca madem ilişki terapisti de kendisi neden bir ilişkiye sahip değil merak ettim, onu da sorayım dedim.

Tabi tanışmadık kendisiyle :) Oysa soracaklarım vardı benim ona :)

Kısacası enerjinizi emiyorsa siz de onun enerjisini emin, ama değişmesini beklemeyin, kabullenin geçin.

Benim bir arkadaşım öyleydi. Neyse ki tayin istedi gitti, kurtuldum. Gerçekten sıkıntı verici bir durum. Allah kolaylık versin.

benim annem de çooook uzun bir süre böyle davranmıştı
o gün sınavım var mesela üni.deyim, sabah kendisi işe giderken kaldırırdı beni de, gece aklına takılanları anlatır, bi de uykuluysam kızardı
ağrıları olurdu çok romatizmadan, heralde öyle patlıyodu
o zamanlar kızardım
1.5 sene evvel kaybettim
keşke yaşayıp söylenseydi diyorum, özellikle ihtiyaç duyduğumda yanımda göremediğim zamanlarda

Hayatta enerji emen öyle çok şey var ki; iş, müdürler, patronlar, müşteriler, trafik, toplu taşıma araçları, arkadaşlar, aşk vs... uzar gider😃 tek evlatsınız size nazlanıyor işte, bırakın nazlansın, etrafta bu kadar öcü modunda yaratık varken annenin emdiği enerjiye can kurban
Not: annemi tanısaydın annen sana melek gelirdi🙈

Back
X