Annem enerjimi emiyor

Ah bu aileler ya sagolsunlar ama tutumları beni de cok etkiliyor. Konuyu takipdeyim o yüzden. Yoruldum artık bende olumsuz tavırlarından.Annem değil babam bizde böyle şimdi hasta diye nazına niyazına hiçbirsey diyemiyoruz. Hasta olmadan önce de böyle idi. Aman suraya gitmeyin su olur. Bunu yemeyin hasta olursunuz (herkesin yaptıgı seyler) 29 yasındayım aksam eve 8de gireyim istiyor mesela (Bu konu ile alakasız oldu ama kötü enerji veriyor tüm bunlar insana) yoruldum cok...

Aynen başlıktaki gibi. Farklı bir şehirde çalışıyorum. Hep arayıp saçma sapan şeyleri dert edinmiş onları anlatıyor. Kuzenlerime darılıyor onlara bir şey demiyor bana dert yanıyor. Arayıp ağlayıp duruyor değmeyecek şeylere. Her aradığımda mutsuz, mıy mıy mıy... Mesela geçen gün yanımda nişanlım aradı. Ona şen şakrak aman oğlum canım damadım, gayet enerjikkk. Allah bozmasın da yani 20 dk sonra ben aradım sesi çıkmıyor, ay çok yoruldum, ay x kuzenin şöyle yaptı y kuzenin tatilden geldi aramadı z kuzenin eşya alılverişine tekbaşına gitmiş beni çağırmadı vs vs... Nişanlanmadan evvel de ay o duymuş bu duymuş elalem ne der diye arıyordu sürekli. Kiii annem babam ilişkimi en başından beri biliyorlar. Babam tanışmıştı, gizli saklı bir şey yoktu...

Çok seviyorum annemi ama hep böyle modumu düşürür, sınavı var demez, uzakta merak eder demez. Sürekli arar dert yanar. Nasıl çözebilirim bunu onu kırmadan? Defalarca konuştum yok ne dediğimi bile anlamadan ağlayıp sen beni istemiyorsun, sevmiyorsun, sen benden utanıyorsun vs diyor
Not: tek çocuğum
Yazık ya kadına tek evlatsın seni kendine dert ortağı arkadaş bilmiş hoş gör ben de annemi kaybedince anladım ah diyorum keşke sağ olsada her türlü sitemini çeksem Allah başından eksik etmesin lütfen onu anlayışla dinle sabret kalbini kırma hem senden uzak hem de en yakını seni görüyor seninle paylaşmak istiyor

Nazı sana geçiyor demek. He he deyip geç. Sadece dinle tavsiye de verme. Arada bir cok haklısın, ben de olsam aynısını yapardım de ama o arada başka işlerle uğraş. Dinleme yani. Ya da sen konu aç, alakasız şeyler anlat, belki kafası dağılır.

Yazık ya kadına tek evlatsın seni kendine dert ortağı arkadaş bilmiş hoş gör ben de annemi kaybedince anladım ah diyorum keşke sağ olsada her türlü sitemini çeksem Allah başından eksik etmesin lütfen onu anlayışla dinle sabret kalbini kırma hem senden uzak hem de en yakını seni görüyor seninle paylaşmak istiyor
Ben de arkadaşım. 😭😭☹☹

Heh aynen ne yengemlerle derdi bitiyor ne halamla ne kendi yeğenleriyle... Ben de milletin dedikodusunu bana yapma diyorum ama yoook. Bi damadıyla iyi maşşallahh. Mesela sürekli kayınvalidemi de kötüler. Bir süre sonra ben de etkilenip acaba mı diyorum
Aynı durumu yaşadım. Bir süre sonra iyi olduğunuz kayınvalideniz hakkında da farklı düşünebilirsiniz malesef. Bir yerden sonra etkiliyor çünkü

Anneler hep böyle demek ki.
Benim annem de sürekli hastalıktan dert yanar.
Yaşlı sayılmaz, herkeste olan ufak tefek yaşın getirdiği rahatsızlıklar dışında çok şükür önemli bir hastalığı yok. Ama yıllardır sadece hastalık konuşuruz.
Bu gece sürekli boynum ağrıdı, aslında dün belim ağrıyordu ama boynum belimi bastırdı.
Ertesi gün aman boynum iyiymiş aslında bugün yatakta dönemedim kolum çok ağrıdı...
Hiç bitmeyen bir döngü, bir Allahın günü iyiyim demez ama her gün telefonda aslında geçen gün daha iyiydim bugün niye böyle oldum ki? E o gün de kötüydün hani??
Psikolog psikiyatr asla kabul etmez, inanmıyorsunuz der üstüne.
Artık he he deyip geçiştiriyorum ben de malesef

Bir de anneannem bizde yaşıyor 22 senedir. Ve o da böyle bir kadın. Tam drama queen. Sürekli annemi babama ve babamın sülalesine karşı dolduruyor. Sürekli seninn kocan böyle yaptı, ben babandan hiç böyle görmedim der bunalımdayım diye ağlar.... İstediği olmayınca hasta ya da bayılmış numarası yapar.

Aynı benim annem. Eşimin yanında hoş sohbet minnoş. Benim yanımda ruhumu çekiyor en ufak bir şeyi günlerce mevzu ediyor. Zaten işim stresli tatildeyim. Kafamı dağıtmaya çalışıyorum. Bir de o gönlümü yoruyor. Biraz konuştum onu kırmadan, artık biraz dikkat ediyor.

Aynen başlıktaki gibi. Farklı bir şehirde çalışıyorum. Hep arayıp saçma sapan şeyleri dert edinmiş onları anlatıyor. Kuzenlerime darılıyor onlara bir şey demiyor bana dert yanıyor. Arayıp ağlayıp duruyor değmeyecek şeylere. Her aradığımda mutsuz, mıy mıy mıy... Mesela geçen gün yanımda nişanlım aradı. Ona şen şakrak aman oğlum canım damadım, gayet enerjikkk. Allah bozmasın da yani 20 dk sonra ben aradım sesi çıkmıyor, ay çok yoruldum, ay x kuzenin şöyle yaptı y kuzenin tatilden geldi aramadı z kuzenin eşya alılverişine tekbaşına gitmiş beni çağırmadı vs vs... Nişanlanmadan evvel de ay o duymuş bu duymuş elalem ne der diye arıyordu sürekli. Kiii annem babam ilişkimi en başından beri biliyorlar. Babam tanışmıştı, gizli saklı bir şey yoktu...

Çok seviyorum annemi ama hep böyle modumu düşürür, sınavı var demez, uzakta merak eder demez. Sürekli arar dert yanar. Nasıl çözebilirim bunu onu kırmadan? Defalarca konuştum yok ne dediğimi bile anlamadan ağlayıp sen beni istemiyorsun, sevmiyorsun, sen benden utanıyorsun vs diyor
Not: tek çocuğum
Çok iyi anlıyorum seni annemde öyle gerçekten onunla bir araya gelince gergin sinirli oluyorum ortama negatif enerji saçıyor sanki.Kendisi zaten sinirlidir,kafayı birşeylere takar illa benide doldurur ben artık konu değiştiriyorum dert yandığında

Back
X