Annem evlenirsen beni yok bil dedi çekti gitti

Annenizin bu durumu sindirmesi için biraz zaman verin.sizin ne kadar kararli oldugunuzu bunun gelip geçici bi heves olmadigini anlayacaktir zaman icinde muhakkak. Ayrica tek evladini kaybetmeyi de goze alabileceginizi sanmıyorum. Bence teyzenizle basbasa konusup onu kendi tarafiniza çekmeniz, ne bileyim, erkek arkadaşinizla tanistirmaniz da faydali olacaktir.

Bence babanın evine git oradan seni lstesinler annende bir tuhafmış , kendisi evliliğini yürütememiş, senin mutlu olmana desteklemesi gerekirken mezhep'e kafayı takmış baban ne mezhepten miş ? Yaşın yerinde kararını ver

annenize bir sorar mısınız alevi olsa ama sizi mutsuz etse bu hoşuna gider miymiş... önemli olan insanlık böyle şeylere de takılır mı bence çok saçma

Mezhep ırk siyasi görüş farklılıkları bana da çok yanlış gelirdi
evlendikten sonra ailelerle bir araya gelene bi de üstüne bir çocuğum olana dek
eşimle hiç yaşamadık bunun sıkıntısını ama ailesi...
bi de annelerin olumsuz baktığı ısınamadığı insanlarda gerçekten bi sıkıntı olduğuna inanıyorum..

yine de hakkınızda hayırlısı olsun..

Babandan istesinler, evlen tabii ki. Ben bu dini durumlari gercekten anlamiyorum. Senin mutlulugun önemli olan. Esim bana evlenme teklif ettiginde o müslüman bile degildi.Annemde babamda hic problem etmediler. Biz evlendikten 6 ay sonra kendi istegiyle müslüman oldu. Fakat gel gelelim esimin annesi esim müslüman oldu diye ortaligi birbirine katti. E neoldu ogluyla arasi zaten cok iyi degildi, esim kopartti baglarini, aglayarak bana geldi özür dilemeye. Yani demek istedigim annende bir de zaten oglunu kaybetmis seni de kaybetmeyi göze alamaz, yola gelecektir.

Kaç yaşında insanlarsınız. Anneniz istemese dahi artık saygı göstermek zorunda.
Alevi ya da sunni ne farkediyor iki kişi anlaştıktan sonra?
Bazı annelerde bu aşırı inat huyu var, kendi annemden biliyorum ve tesadüftür ki teyzem de süper doldurur.
Peki ya annenizin kıstaslarına göre birini bulduğunuzda ve varsayalım evlendiğinizde mutsuz olursanız bunun hesabını kim verecek???
Önemli olan boy pos yakışıklılık değil ki, insanın içi.
Herşeyden önce annenize bunu anlatabilmek gerekiyor.
Bu arada başınız sağolsun..

annezin bakış açısı siz ne derseniz deyin asla değişmez zamanında ona yardım edeni insanı bile aramıyorsa hiç çabalamayın.abiniz için allah rahmet eylesin.babanızdan istesinler sizinle görüşmeden yapamaz anneniz varsın o iğrenç kelimelerle süslediği damadıyla zaten hiç görüşmesin.hayatta en önemli şey saygıdır oda maalesef sizin annenizde yok.boşuna zaman kaybetmeyin.

Annelerin sözü dinlenmeli gibi geliyor. Ama anlamıyorum müslümanlar birbirini neden yiyip bitiriyor. Hepimiz müslümanız ve birbirimizi mezhep farklılıkları yüzünden kırmamalıyız

bende ayrımcılığa karşıyım..bu mezhebi kim çıkardıysa..kökü kazılsın..sonuçta yeryüzünde bütün insanlar aynıyız..fakat duyduğum kadarıyla sünniler alevi gelinlere baskı yapıyorlarmış..eşi ve kv bir şey demesse dahi..yakın akrabalarından tiksinti..yok yıkanmıyorlar..oruç tutmaya baskı oluyormuş...bu yüzden kızlarını vermek istemiyorlar..benim bir Erzurumlu komşum vardı akrabalarından biri alevi kızı almış..sürekli dedikodusunu yapıyordu..kendisi leş gibi kokardı..kıza laf sokardı..pis kokuyor yıkanmıyor..namaz kılmıyor..evine gidince çayını dahi içmiyoruz..tiksiniyoruz..böyle durumları bayağı kişilerden duydum..sonrada tabi bu aileler kızlarını vermeye korkar oldular..şu aşalamalar ortadan kalksa bu durumlarında kalkacağına eminim..

Annende babanda alevi sanırım. Bakıp görsün annen ne haldeler demekki evliliklerin meZheple fin ilgisi yokmuş.. Cok zor işin kolay gelsin..

Nasil bir ailesi var?siyasi gorusleri Dini butunler mi yobaz mi yoksa relax modern boyle seylere asla takilmayacak tipler mi?Anneni bu gibi seylerle ikna edebilirsin.
Ben de biraz dikkat ediyorum alevi olarak modern, saygili, kendileride ayni kafadaysa sunli alevi farketmiyor ama cok dindarlarsa kimse kendini kandirmasin kabullenmiyorlar disliyorlar burda annenide cok haksiz gormem.Ama cocugun ailesi anladigim kadariyla boyle seylere takilan insanlar degil yavas yavas anneni ikna etmeye calisicaksin birazda babanin uzerinden dene bunu o amnenle konussun baskasiyla evlenirim kotu olursa o zaman bunun vebalini yukleyebilecek misiniz de.
Elinden yemek yenmez muhabbetinede ayri uyuzu oluyor ben aleviyim ama biz aile olarakda inancliyiz zaman zaman kuranda okurum vs.gittigim bir mevlutde kadin aleviler demiyorda herkesin elinden yemekte yenmez vs. Yok boyle haci teyze gibi birisi haram para yiyen birinin elinden yemek yemiste aksama midesi rahatsizlanmis.Tovbe yarabbim dedim Allahim yarattigi nimeti kim kirletebilir ya oyle bir kor cahillik ki Allah boylelerinden uzak etsin.Velhasil annen seni damada yakistiramamis sadece mezhepsel bir sorunda degil bence biraz zaman alir ama isiniz olur uzulme

Ben sunninin alevi istemediğini çok duydumda, alevinin Sünni istemediğini ilk kez duyuyorum Yanlış anlamayın bence her ikiside çok saçma sonuçta hepimiz muslumaniz ama ben hep tam tersini görüp duyunca garip geldi. Herneyse, anneniz makul bir insan değil anladigim kadariyla. Bir süre ikna etmeye çalışın başarılı olamazsaniz kararı kendiniz versin. Ben her zaman anne babanın dinlenmesi taraftarı bi insanım ama bu konuda pek te öyle olamadım çünkü annenizde mantıklı bir duruş zerre yok. O yüzden ikna edemeseniz bile vazgecmeyi düşünmeyin diye geçti içimden. Çok saçma çünkü, önemli olan insanlık, karakter. Ne alaka alevi Sünni Şafi yani.

Anneniz bir inat uğruna evladını silmeyi göze alıyorsa ; mutluluğu seçin derim ben.

Abim için başsağlığı dileyen herkese teşekkür ederim.Çok zor gerçekten ,Allah kimseye evlat ve kardeş acısı göstermesin.

İstanbul'a taşınacağım ben,sevgilimin işi orada.Benim ailem Mersinde onun ailesi Balıkesire taşınmak için evlenmesini bekliyor.2 ailede bizden uzakta olacak ,bayramda seyranda ,özel zamanlarda ancak görüşebilecez.Alevi sunni evliliklerinde çıkan sorunları bende duydum çokça. Bir çok olasılığı erkek arkadaşımla konuştum.Bana bu konuda gelecek herhangi bir kırıcı lafta ortamı terk ederim,bir daha o eve gitmem,bu cümleyi kuran insanlar yanıma gelemez vs dedim.Annem ve teyzelerim zaten karışmaz,seni şimdiden çok seviyorlar,geri kalanlarda benden çekinir bir şey söyleyemez zaten diyor.Bir şey söylenirse sana o ortamı beraber terk ederiz zaten bile dedi.İleride değişir mi bilemiyorum tabi ama zaten uzak olacağı için biraz rahatım açıkçası.

Ama annemsiz beni nasıl isteyecekler,babam annemle konuşmuyor olsa bile ne diyecek bilmiyorum.İstemeye gelin diyemiyorum,annem bana çok kırıcı şeyler söyledi onu arayıp gelecek misin demek istemiyorum.Teyzeler dayılar kendi gibi. Şeytan diyor al nikah tarihini,ayarla herşeyini,kalk git.

30 yaşında insanlarsanız.. annenizden izinmi alıyorsunuz habermi veriyorsunuz.. yetişkin olmanın sorumluluklarını üstlenip kendi kararınızı kendiniz vermeli sonucunada katlanmalısınız.. hayatınızda kim olursa olsun böylemi yapmalıyım dediğinizde karışma hakkını vermiş olursunuz.. kararınızı verin ve uygulayın..destek olanlar yanınızda olur..

ahhh şu aileler, dın mevzuları kafalar uyustuktan sonra ve gonuller bır olduktan sonra sıkıntı yaratmayacak seyler , annenız bıraz fazla tutucu geldı o konuda ama elvılerde bu yargı var genelde kıza vermezler ama alırlar dıye bılıyorum cunku benımde zamanında alevı bır erkek arkadasım oldu...

bence sevgınıze ınanıyorsanız annenızle son kez konusun, baktınız olmuyor babanızdan gelıp ıstesınler sonucta baba verır son kararı adet budur zaten, annenız de zamanla alısır bu duruma..

benım esımı de aılem ıstemıyordu bızımkı dın degıl ama bosanmıs olması, yas farkı cocugu olması problemlerı ıdı kı bunlar daha buyuk problem bence ama ben dırettım sonuna kadar sımdı sevmedıklerı adamı yere goge sıgdıramıyorlar ki aileme karsı asla saygısızlıgı olmadı, hep saygılı ve mesafelıdır,kıbardır.... ama ıste anne baba yuregı bazen sızın ak dedıgınıze kara dıyebılıyorlar ;(

aileler istemiyorsa bir bildikleri var derim ama mezhep farklılıkları konusu hariç.

annenle baban ayrı yaşıyor demek ki aynı mezhepten olmak tüm problemleri çözmüyor. kırmadan bunu hatırlat bence annene.

gerçekten sevdiğin ve anlaştığın birini bulmak zor. sadece mezhep farklılığı birlikteliğinize engel olmamalı.

Anne de mezhep takıntısından çok genel bir inanç düşmanlığı var sanki... Çocuğun tipine ve maddiyatına takılmış belli.
Dinsiz ama zengin yakışıklı birini getirsen, niye alevi değil diyeceğini sanmam.
Allah yardımcın olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…