• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem evlenmek istememi kabullenemiyor

Selam kızlar.Nihayet isteme günü belli oldu haftaya geliyorlar. Ama çok sevinemiyorum bile çünkü annem hala kızgın bana.Gönülsüz.

Selam kızlar.Nihayet isteme günü belli oldu haftaya geliyorlar. Ama çok sevinemiyorum bile çünkü annem hala kızgın bana.Gönülsüz.

nişan konusun da umarım karsı taraf ıkna olmustur .eger ıkna oldular ıse ,annen hala neden kızgın kı sana ? uzaga gıtmene neden bu kadar dert edıyor kı? annenın kı sadece duygusallıktan olabilır canım .duygusal bır donem gecırıyodur ee kolay mı kız verıcek .her anne bıraz duygusal olur.kızından ayrılmak zor gelır .eger sadece bu sebepden dolayı annen sıze karsı kızgın sa zamanla atlatılabılır bır durum .ılk baslarda boyle olması normal .ancak annem cok kızgın dedıgınıze gore ,evlenecegınızın kısı den mı hoslanmıyor acaba ? ne bılıyım cocugun bır hatasını fılan mı gordu ? baska nedenler olabılır mı acaba ? yanı sadece mesafe yuzunden bu kadar tepkılı olabılecegını sanmıyorum .mesafe konusun da en fazla duygusal olur .kızgın olması sankı farklı sebeblerın yattıgını gosterıyor

nişan konusun da umarım karsı taraf ıkna olmustur .eger ıkna oldular ıse ,annen hala neden kızgın kı sana ? uzaga gıtmene neden bu kadar dert edıyor kı? annenın kı sadece duygusallıktan olabilır canım .duygusal bır donem gecırıyodur ee kolay mı kız verıcek .her anne bıraz duygusal olur.kızından ayrılmak zor gelır .eger sadece bu sebepden dolayı annen sıze karsı kızgın sa zamanla atlatılabılır bır durum .ılk baslarda boyle olması normal .ancak annem cok kızgın dedıgınıze gore ,evlenecegınızın kısı den mı hoslanmıyor acaba ? ne bılıyım cocugun bır hatasını fılan mı gordu ? baska nedenler olabılır mı acaba ? yanı sadece mesafe yuzunden bu kadar tepkılı olabılecegını sanmıyorum .mesafe konusun da en fazla duygusal olur .kızgın olması sankı farklı sebeblerın yattıgını gosterıyor

Vallahi nişan konusu kabusumuz oldu. En sonu erkek arkadaşımla tartışıyoruz şimdi aramız bozuluyor. Yok annem ondan hiç bi olumsuzluk duymadı. Bana diyor ki sana daha önceden söylemiştim uzağa gelin gidersen seni bir daha buraya kabul etmem diye. Sadece tek sebebi uzaklık. Başka biri olsaydı o da uzaktan olsaydı aynı tepkiyi gene yaparmış:( Bugün çok ağladık üzüldük. Durumlar iyiye gitmiyor çünkü sevdiğim vazgeçecek gibi geliyor bana çok bunaldı o da:( Ben de bunaldım.

Vallahi nişan konusu kabusumuz oldu. En sonu erkek arkadaşımla tartışıyoruz şimdi aramız bozuluyor. Yok annem ondan hiç bi olumsuzluk duymadı. Bana diyor ki sana daha önceden söylemiştim uzağa gelin gidersen seni bir daha buraya kabul etmem diye. Sadece tek sebebi uzaklık. Başka biri olsaydı o da uzaktan olsaydı aynı tepkiyi gene yaparmış:( Bugün çok ağladık üzüldük. Durumlar iyiye gitmiyor çünkü sevdiğim vazgeçecek gibi geliyor bana çok bunaldı o da:( Ben de bunaldım.

uzuldum gercekten .annen cok gereksız yere sorun cıkarıyor o zaman .cocugun hıc kotu olumsuz bır yonu yok ise ,sırf mesafe yuzunden annenın bu sert tutumu gercekten cok uzucu.yanı bır sen gıtmıyrsun kı uzaga .yurt dısına da gelın gıden bır suru genc kız var.ya onların annelerı ne yapsın.aynı sehır de olup memur esı de olabılırdın .hep baska yerlere tayını cıkınca bosanacak degıldınız ya.annenın sert tutumu gercekten anlamsız.durduk yere sızın de keyfınız kacar dogal olarak .umarım sevgılınız kendı aılesı tarafından doldurusa gelmez.ıllakı o nun aılesı de bu durumdan rahatsız oluyordur .

uzuldum gercekten .annen cok gereksız yere sorun cıkarıyor o zaman .cocugun hıc kotu olumsuz bır yonu yok ise ,sırf mesafe yuzunden annenın bu sert tutumu gercekten cok uzucu.yanı bır sen gıtmıyrsun kı uzaga .yurt dısına da gelın gıden bır suru genc kız var.ya onların annelerı ne yapsın.aynı sehır de olup memur esı de olabılırdın .hep baska yerlere tayını cıkınca bosanacak degıldınız ya.annenın sert tutumu gercekten anlamsız.durduk yere sızın de keyfınız kacar dogal olarak .umarım sevgılınız kendı aılesı tarafından doldurusa gelmez.ıllakı o nun aılesı de bu durumdan rahatsız oluyordur .

Kesinlikle.Haklısınız. Onlar da annemin bukadar tepkili olacağını tahmin etmemişler. Annem de kendisini ayaklar altına aldığımı söylüyor. Ezip geçiyosun beni diyor:( Kendini de beni de çok yıprattı. Oğlanın ailesi de en az kendi kadar beni istedikleri için oğlan tarafında sorun yok aslında.Dolduruşa getirmezler. Ama bizim burda nişan yapmaya yanaşamıyorlar akrabaları gelemez diye. Sevgilim de yapıcam nişanı yeterki üzülme diyor. Zaten annem de nişana hayır derlerse bu iş olmayacak diyor.

hadi hayirlisi canim...annende onlar gelince zorda olsa olur gonlu merak etme...:1:

hadi hayirlisi canim...annende onlar gelince zorda olsa olur gonlu merak etme...:1:

Ah canım inşallah ama annem işi iyice abarttı konuşmuyor devamlı bana ait şeyleri kırıyor atıyor ortadan kaldırıyor hem istetmeye çağırdı tamam isteksiz çağırdı ama işleri berbat etti şu 1 haftada psikolojim bozuldu mahvolduk. 4 gün sonra nişan olacak içimiz kan ağlıyor şaştık ya.

Kesinlikle.Haklısınız. Onlar da annemin bukadar tepkili olacağını tahmin etmemişler. Annem de kendisini ayaklar altına aldığımı söylüyor. Ezip geçiyosun beni diyor:( Kendini de beni de çok yıprattı. Oğlanın ailesi de en az kendi kadar beni istedikleri için oğlan tarafında sorun yok aslında.Dolduruşa getirmezler. Ama bizim burda nişan yapmaya yanaşamıyorlar akrabaları gelemez diye. Sevgilim de yapıcam nişanı yeterki üzülme diyor. Zaten annem de nişana hayır derlerse bu iş olmayacak diyor.

yaa zaten nısanı kesınlıkle aılenle yasadıgın yerde yapın .erkek arkadasının aılesı bu fıkre bence sıcak bakmaktan baska carelerı yok .zaten annen ılıskınızde sorun cıkarıyor,erkek arkadasının aılesıde nısan konusunda sorun cıkarmasın .bır de onlar baslamasın yanı .zaten nısanada yedı gobegın gelmesıne gerek yok .

Ah canım inşallah ama annem işi iyice abarttı konuşmuyor devamlı bana ait şeyleri kırıyor atıyor ortadan kaldırıyor hem istetmeye çağırdı tamam isteksiz çağırdı ama işleri berbat etti şu 1 haftada psikolojim bozuldu mahvolduk. 4 gün sonra nişan olacak içimiz kan ağlıyor şaştık ya.

annen neden boyle yapiyor biraz abartiyor bence...yani surda nisana 4 gun var diyorsun nisanda bir sorun cikarmaz insALLAH...

annen neden boyle yapiyor biraz abartiyor bence...yani surda nisana 4 gun var diyorsun nisanda bir sorun cikarmaz insALLAH...

İnşallah canım. Evet hemde çok abartıyor. Oğlan tarafından 4 5 kişi gelcek diğer kişiler nişanı göremeyecez diye üzülüyor. Ablamla yeğenlerim de gelemiyor uzak diye. Üzülüyorum. Eniştemler beni nişanın oldugu gece izmire götürecekler daha fazla kimse bunalmasın diye. Tabi annem daha bunu bilmiyor.:(

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba. Evlenmeyi düşündüğüm biri vardı sonra biz ayrıldık.Kendisi eniştemin yeğeni oluyor yani ablam onun yengesi.İzmirde yaşıyor ben Mersinde. Geçen haftalarda İzmire ablama gittiğimde onunla tekrar görüştük.Sonra onu sevdiğimi anladım o da beni seviyor. Yarım bıraktığımız kararı tekrar verdik. Ama bir sorun var. Annem yürekten istemiyor. İlk söylediğimde istemedi olmaz falan dedi.Sonra yumuşadı. Ama bunu bir türlü hazmedemiyor kendinden ayrı şehirde yaşayacak olmamı, evlenip gidecek olmamı. Benden ayrı kalmak istemiyor. Ama çocuğunu gurbete veren tek anne o değil. Tam tamam artık annem de kabul etti diyorum o durup durup parlıyor çok kötü beddualar atıyor. Sadece bana da değil , ablamla eniştemin, sevdiğim kişiyle aramızı yaptığını sanıp onlara da beddualar atıyor. Halbuki asla suçları yok. Bizim burada akrabamız çok çok az. Oğlanınsa izmirde çok akrabası var. Mersinde ufak bi kutlamayla nişanı yapalım izmirde büyük bi nişan yaparız diyor.Ben de kabul ettim.İzmirden mersine okadar insanın gelmesi çok çok zor. Anneme bunu kabul ettiremedik. Aklına gelip gelip kötü laflar ediyor. Düğünü de izmirde yap düğününe gelmem diyor. Ya azıcık insanla düğün mü yapılır? Hem diğer taraf göremeyecek mi? Sonra nişan yapıldıktan sonra izmire gidip ablamda kalayım hem çalışır çeyiz için birikim yaparım hem de birbirimizi daha iyi tanırız dedim.Annem buna da köpürdü.Nişanlı kız başka yerde mi durur annesinin yanında durur diyor. Annem çok inatçı ve kincidir onu kendimden ve çevremden daha fazla nefret ettirmeden bu işi çözmek istiyorum ama nasıl yapacam bilemiyorum.:( Ne yapmam lazım kızlar? 2 nişan 2 düğün de olmaz ki.. Artı hem ben hem oğlan hem de ailesi anneme izmire gelip orada bize yakın yaşamasını önerdik ısrar ettik. Annem inadından istemedi. Ben oraya gelmem diyor. Ya bi şekilde annem de olur gözüyle bakıyor ama isteme gününden tutun düğüne kadar her gün burnumdan getirecek.Beddua atacak. Keşke hayır evlenme deseydi ozaman ikna etmek daha kolay olurdu. Ama şimdi evlenme demiyorum evlen ama ben artık yanında olmam diyor. Bir yabancı gibi 15te bir ararım okadar diyor:S Ve devamlı fikir değiştiriyor. Telefonda oğlana ne diyeceğimi şaşırıyorum. Bu süreç içinde çok güçlü bir psikolojiye ihtiyacım olacak.Çünkü annemin lafları katlanılır gibi değil.Üzüntüsünü anlıyorum sonradan pişman olmamak için söylediklerine karşılık vermemeye çalışıyorum ama dert sahibi olacam yakında. Okuduğunuz için teşekkür ederim.bir fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim.
Arkadasım ben annemı dınlemedım pısmanım bak sana o kadar soyleyeyım ask mesk bos bu devırde,ben ıst da yasıyorum,cevremdekılerın ımrendıgı guzel bı hayatım olmasına ragmen annemle aynı sehırde oturmadıgım cıın cok pısmanım,ilerıde annene o kadar cok ıhtıyac duyacaksın kı,keske kapı komsum olsaydı bıle dıyeceksın cunku ılerıde senı anlayan senı karsılıksız seven,derdını mutlulugunu ıcten paylasabılecek tek ınsanın annen oldugunu anlayacaksın,,,bu sozlerımı kulak ardı etme,ustelık akraba olmasa da ablanın esının akrabası ıle evlenmenı dogru bulmuyorum yarın bıgun bı sorun olsa ablan da etkılenır enısten de ılıskılerınız allak bullak olur,bu sozlerımı yabana atma lutfen,akıllı davran,iknaya fln ugrasma buyuklerın soyledıklerınde bı dogruluk payı vardır,tecrubeyle sabıttır,sevgılerımle

İnşallah canım. Evet hemde çok abartıyor. Oğlan tarafından 4 5 kişi gelcek diğer kişiler nişanı göremeyecez diye üzülüyor. Ablamla yeğenlerim de gelemiyor uzak diye. Üzülüyorum. Eniştemler beni nişanın oldugu gece izmire götürecekler daha fazla kimse bunalmasın diye. Tabi annem daha bunu bilmiyor.:(

buyuk nisan yapmicakmisin aile arasindami ?
ablan izmirde degilmiydi oda gelsin enistenle...
bide enisten seni neden izmire goturuyorki bide annenin haberi yok hic olmaz yani...
bence dugune kadar annenin yaninda kal ne yapacaksin izmirde...

Selam arkadaşlar , bizim durumlar planlandığı gibi gitmedi ve kaçmak zorunda kaldık. Asla iyi bişey yaptım demiyorum ama öyle gerekti. 6 gündür İzmirdeyim. Düğün falan burada yapılacak.

anladığım kadarıyla yaşın çok genç. annenin tavrını hiç onaylamıyorum. hiç belli etmeseler de bir çok kadın yaşlılığında yalnız kalmamak için çocuğunun evlenmesini istemez. birkaç çocuk varsa birini ( genellikle yumuşak huylu sessiz olanı) bu iş için seçer. mesele uzakliksa ablan evlenmiş izmire gitmiş ona da aynı sorunları çıkartmış olması gerekirdi. onda sorun çıkmadı ise onun kafasındaki yaşlılık garantisi sendin demek ki. o kendi geleceğini seninkinden daha çok önemsiyor. annene çok dikkat et. çünkü... o tecrübeli, hayatın ve evliliğin toz pembe olmadığını biliyor ve seni tanıyor. evlenip izmirde yaşayacaksın bir süre sonra mutlaka ama mutlaka eşinle ya da ailesi ile sorunlar yaşayacaksın. o zaman bunları tek başına aşacak maddi ve manevi gücün olacak mı. ablana mı sığınacaksın. böyle bir durumda annene geri dönüş yapmak ( ki o da bunu bekliyor olacak) annene karşı mağlup olman demektir. ve bir daha asla özgür olamazsın. ona karşı hep borçlu suçlu durumunda kalırsın o da bunun karşılığını acımadan alır senden. bence kendini iyi tart. tek başına hayat mücadelesi verecek gücün var mı. evleneceğin adama hiç bel bağlama dünyanın en iyi insanı olabilir ama insanlar değişir çünkü şartlar değişir. bence düğünü ertele nişanı kendi memleketinde yapın ki zaten doğrusu bu. nişanlının ailesi bunu kabul etmiyorsa onlarda büyük sorun var demektir. çok benciller. kızın annesinin bunu isteme hakkı yok mu yani. bu da ileride sana istemediğin pek çok şeyi yaptıracakları anlamına gelir. zaten baştan boyun eğmiş oluyorsun.kendini ve isteklerini en başta ortaya koymak zorundasın. acele etme. nişanlılığında durumlar netleşir hatta değişebilir. evlenip evlenmeyeceğine o zaman daha sağlıklı karar verirsin. annene karşı da nişanlına ve ailesine karşıda kararlı ve net bir duruşun olsun. kimseyi hiç bir şeye ikne etmeye çalışan memnun etmeye çalışan biri durumunda olma anlamazlar. ezilirsin.

Back
X