Annem evlenmemi mutlu olmamı istemiyor gibi

Biraz tek çocuk simarikligi da var sizde. Yazdikca anlasiliyor.

Siz çalışıyor musunuz? Aylık geliriniz ne kadar?

Ya evleneceğim ya ayrı eve çıkacağım seçenekleri birbirinin alternatifi değil ki.
Evlilik bambaşka bir şey, evde tek yaşamak başka bir şey.

Ne istediğinizden emin misiniz?

Falda bile annemin benim kötülüğü istediği çıkıyor yazınızdan sonra ne düşüneceğimi bilemedim gerçi ama.

26 yaşındayım annemle beraber ikimiz yaşıyoruz. Arkadaş gibiyiz herkes gibi bizde kavga ediyoruz tabi.Ev işlerini hep ben yaparım annem temizlik yapmayı bilmez. Onun hizmetçisi gibiyim çok sıkıldım bu durumdan ve kendi hayatımı kurmak istiyorum. Neyse işte asıl konu ben artık evlenmek istiyorum evlenemezsemde ayrı eve çıkmak yalnız yaşamak istiyorum ama annem istemiyor sanki. benim geleceğim umrunda değil. Düşüncelerimi önemsemiyor bile. Hep onun yanında olacakmışım gibi sanıyor. Hiç bana kızım evlenecek şunu yapayım bunu yapayım diye düşünmedi. Evlensem evlencek para bile yok kenarda. Çeyizim bile yok.
Kendisi mutlu olamadığı için benimde mutlu olmamı istemiyor çoğu zaman beni kıskanıyor sevgilimden bile kıskanıyor. Evlilik konusu açıldığından beri son zamanlarda acayip değişti bana düşman gibi böyle. Fal baktırıyorum falımda bile annem çıkıyor kötü Bir şekilde ya. Uzak dur o kadından diyorlar. Sevfilimle aramız bozuldu . Acaba annem dua mı ediyordu aramız bozuldu. Birgün gece dua ederken yakaladım kimbilir belki benim hakkımda dua ediyordu. Bir insan evladına böyle yaparmı ben mutlu olamam mı ya napıcam
Ev işi yapmıyor ve çeyiz hazırlamamış size; bunun dışında ne yaptı ki? Geri kalan şeyler hep öyle hissediyorum diye size gelen şeyler gibi.
Belki evlenmenizi istiyordur ama yalnız kalacağı için üzüldüğünden soğuklaşıyordur olamaz mı?

26 yaşındayım annemle beraber ikimiz yaşıyoruz. Arkadaş gibiyiz herkes gibi bizde kavga ediyoruz tabi.Ev işlerini hep ben yaparım annem temizlik yapmayı bilmez. Onun hizmetçisi gibiyim çok sıkıldım bu durumdan ve kendi hayatımı kurmak istiyorum. Neyse işte asıl konu ben artık evlenmek istiyorum evlenemezsemde ayrı eve çıkmak yalnız yaşamak istiyorum ama annem istemiyor sanki. benim geleceğim umrunda değil. Düşüncelerimi önemsemiyor bile. Hep onun yanında olacakmışım gibi sanıyor. Hiç bana kızım evlenecek şunu yapayım bunu yapayım diye düşünmedi. Evlensem evlencek para bile yok kenarda. Çeyizim bile yok.
Kendisi mutlu olamadığı için benimde mutlu olmamı istemiyor çoğu zaman beni kıskanıyor sevgilimden bile kıskanıyor. Evlilik konusu açıldığından beri son zamanlarda acayip değişti bana düşman gibi böyle. Fal baktırıyorum falımda bile annem çıkıyor kötü Bir şekilde ya. Uzak dur o kadından diyorlar. Sevfilimle aramız bozuldu . Acaba annem dua mı ediyordu aramız bozuldu. Birgün gece dua ederken yakaladım kimbilir belki benim hakkımda dua ediyordu. Bir insan evladına böyle yaparmı ben mutlu olamam mı ya napıcam
Allah evladın da hayırlısını versin. Sizin gibisi düşman başına.

Siz çalışıyor musunuz? Aylık geliriniz ne kadar?

Ya evleneceğim ya ayrı eve çıkacağım seçenekleri birbirinin alternatifi değil ki.
Evlilik bambaşka bir şey, evde tek yaşamak başka bir şey.

Ne istediğinizden emin misiniz?

Falda bile annemin benim kötülüğü istediği çıkıyor yazınızdan sonra ne düşüneceğimi bilemedim gerçi ama.
Nafakam var sadece. Işe girmekte düşünüyorum yoksa nasıl böyle bir karar vereyim. Annemde bu yüzden önemsemiyor galiba yapamicagimi dusunuyor

Nafakam var sadece. Işe girmekte düşünüyorum yoksa nasıl böyle bir karar vereyim. Annemde bu yüzden önemsemiyor galiba yapamicagimi dusunuyor
Mesleğiniz var mı? Ne işine gireceksiniz?
Bulunduğunuz şehir neresi? Kiralar ne kadar?
Çeyiziniz yok anladık. Eve eşya alacak birikmişiniz var mı?

Nafaka dediğiniz kaç tl?

Anneniz haklı olabilir. Hiç bu açıdan baktınız mı? Hesap kitap yaptınız mı?

Annem ilişkim hakkımda birşey demiyor ki bana karşı tavırları kötü falımda bile sevgilimle ayrılmamizin arkasında bir kadın varmış o tarif ettiği kadında aynı annem.
Fal da böyle çıktığı için mi şüpheleniyorsun inanmayin fallara felan da annenizi kırmadan büyükleri araya koyarak halledin senden ayrılmak istemiyor ya da evliliğinde kötü şeyler yaşamışsa senin de yasayacagindan korkuyor da olabilir

Siz gerçekten 26 yaşında mısınız? Yada şöyle sorayım siz şaka mısınız? Anne ile geçen konuya bak! Annesi ona dua ederken yakalamış vayyy be! Nasıl dua edebilir size beddua mı etmesi gerekirdi? Ben annemin bir tırnağına Kocam feda olsun be! Bin tane koca bulunur bir daha beni doğuran bulamam!

Kuzum sen 26 olduğuna eminmisin? İşin yok, gücün yok, paran yok, pulun yok... bi evlenmek istiyorum diyorsun...sonra ayri ev diyorsun...
Annene takmışsın.
Yanlış anlama ama ben bile burdan "heee yawww heee" çektim.
Cok evlenmek istiyorsun ananin yapmadigini sevgülün yapsın... kem gözlü anana göster gücünü.
Bu tür konulari okudukça yumurtaliklarim kuruyor

Ev işi yapmıyor ve çeyiz hazırlamamış size; bunun dışında ne yaptı ki? Geri kalan şeyler hep öyle hissediyorum diye size gelen şeyler gibi.
Belki evlenmenizi istiyordur ama yalnız kalacağı için üzüldüğünden soğuklaşıyordur olamaz mı?
Olabilir ama benimde bi hayatım var ya. Annem çalışıyordu ev işlerine karışmazdı şimdi çalışmıyor buun gün evde yada dışarda ama temizlik yapmaz en hizmetçi gibiyim onun gözünde yapsada doğru şekilde yapmıyor. Bulaşıkları ona bıraktım onu bile yarım yamalak yıkayıp koyuyor iş yapmaktan kaçıyor bağırıp cagiriyor sinirleniyor. Ben onun hakkında herşeyi önemserken düşünürken o benim üstüme düşmüyor ilgisiz ve sorumsuz . Anne demeye bin şahit yemin ederim

Kuzum sen 26 olduğuna eminmisin? İşin yok, gücün yok, paran yok, pulun yok... bi evlenmek istiyorum diyorsun...sonra ayri ev diyorsun...
Annene takmışsın.
Yanlış anlama ama ben bile burdan "heee yawww heee" çektim.
Cok evlenmek istiyorsun ananin yapmadigini sevgülün yapsın... kem gözlü anana göster gücünü.
Bu tür konulari okudukça yumurtaliklarim kuruyor
Evet 26 yaşındayım hayatım hep evde temizlik yapmakla geçti birsürü psikolojik sıkıntı çektim bunları düşünmekten kendi hayatımı unuttum maalesef ise girmek istiyorum hem ev işleri hem psikolojik sıkıntılar daha birsürü olayla boğuşmak zorundayım bilmiyorum ya daha çok kötü şeyler yaşadım bu anlattıklarım onların yanında önemsiz. Bende şaşırdım ne yapacağımı hayatıma yön veremiyorum

Mesleğiniz var mı? Ne işine gireceksiniz?
Bulunduğunuz şehir neresi? Kiralar ne kadar?
Çeyiziniz yok anladık. Eve eşya alacak birikmişiniz var mı?

Nafaka dediğiniz kaç tl?

Anneniz haklı olabilir. Hiç bu açıdan baktınız mı? Hesap kitap yaptınız mı?
Mesleğim yok küçük bi şehirdeyim kolay yaşanabilecek yer. 1+1tutsam 500 tl kira. Para biriktiriyorum .

Evet 26 yaşındayım hayatım hep evde temizlik yapmakla geçti birsürü psikolojik sıkıntı çektim bunları düşünmekten kendi hayatımı unuttum maalesef ise girmek istiyorum hem ev işleri hem psikolojik sıkıntılar daha birsürü olayla boğuşmak zorundayım bilmiyorum ya daha çok kötü şeyler yaşadım bu anlattıklarım onların yanında önemsiz. Bende şaşırdım ne yapacağımı hayatıma yön veremiyorum

Bak konunun içeriği yukarda yazdiklarin olsaydi insanlar sana ablalik yapardi ve tavsiyelerde bulunurlardı.
Şimdi iyice düşün bakalim, hayatinin kötü olmasinda annenin payi sence nekadar?
Her insan yaşadığı ortami temizliyor. Evlenince veya ayri eve cikinca ben gelip temizleyecek değilim demi?
Baban nerde?

Siz gerçekten 26 yaşında mısınız? Yada şöyle sorayım siz şaka mısınız? Anne ile geçen konuya bak! Annesi ona dua ederken yakalamış vayyy be! Nasıl dua edebilir size beddua mı etmesi gerekirdi? Ben annemin bir tırnağına Kocam feda olsun be! Bin tane koca bulunur bir daha beni doğuran bulamam!
Kendi annenle benim annemi bir tutma istersen herkes çocuk doğurabilir önemli olan ona bakabilmek ilgilenmek sahip çıkmak önemsemek sevmek mutlu olması için çabalamak. Benim annem böyle değil iste iyi yönleride var allah var ıyi kadın ama sorumsuz iste birde ben tek çocuğum kimsem yok annemden başka. Annem bana böyle yapıyorsa ben kime güveneyim kendime bile güvenemiyorum artık özgüvenim kalmadı psikolojik şiddet gördüm bildiğin bu anlattıklarım zaten önemsiz ben daha kötülerini yaşadım emin ol önyargılı olmayın

Back
X