he he , di mi, ötelemek gibi bir imkan varken, niye ortam gerip gerilelim.Aynen ben de öyle yapıyorum.
Kim ne derse he he diyorum,bildiğimi okuyorum.
Bazen dünürler biraraya geldiğinde annem söylediklerini yapmadığımı görmüş oluyor.
Üç söyleniyor,bir kızıyor,ben konuyu değiştirip sallıyorum.
Ya sevmez olur mu arkadaşım, elbette annen seni seviyor seninle gururlanıyordur. Eğitimin, mesleğin yüzünden zaten takdir edeceklerdir insanlar seni; başka yönlerden eleştirip üzmesinler diye kadıncağız pilava, hediye, hürmete saygıya vurgu yapıyor. Eee onlar da öyle görmüş, doğal olarak ilk aklına gelenler bunlar, böyle tavsiyeler veriyor.Annem kapılıyor çünkü beni hicbir zaman beğenmedi... Ya kadın bir gün kızım hukuk okuyor diye gurur duymadı ne zaman pilavı yaksam mıymıy şey bilmem ne.... Ya hani okumayıp ama iyi yemek yapan hamur açan bi kız olsaydim pratik olsaydım beni daha çok sevecekti...
Elbette aliyorum mesela terlik aldim giymedi yine gitti o yosun tutmuş terlikleri giymeye devam etti.Sizde kayinvalidenize kullanabilecegi türden hediyeler alin sizin okuyup avukat olmanizda orada bir bardak çay doldurmayacağız anlamınada gelmiyor eminim çokta pratiksinizdir bu konularda bu arad annenizi tebrik ederim çok iyi niyetli biriymis onu da kirmayin bu konu için ve hiç birimiz annelerimizin istediği pratiklik ve beceride olamayacağız
yosun tutmus terliklerini felam demeyin o öyle alışmış seviyor belkide o terlikleri tamamen eskimeden diğerini giyerse müsriflik yaptigini düşünüyordur ve annenizde her anne gibi ayni dusunceye sahipElbette aliyorum mesela terlik aldim giymedi yine gitti o yosun tutmuş terlikleri giymeye devam etti.
Elbette çay yapiyorum ama şimdi 15 kisilik yemegi ben nasıl hazirlayayim. Annem istiyor ki herkese diyeyim ki "bırak sen ben yapayım" bu doğru mu cidden ?
Haklısınız insanlar benim hakkımda çok yavaş bi kız diyorlardır
Annem kapılıyor çünkü beni hicbir zaman beğenmedi... Ya kadın bir gün kızım hukuk okuyor diye gurur duymadı ne zaman pilavı yaksam mıymıy şey bilmem ne.... Ya hani okumayıp ama iyi yemek yapan hamur açan bi kız olsaydim pratik olsaydım beni daha çok sevecekti...
Elbette aliyorum mesela terlik aldim giymedi yine gitti o yosun tutmuş terlikleri giymeye devam etti.
Elbette çay yapiyorum ama şimdi 15 kisilik yemegi ben nasıl hazirlayayim. Annem istiyor ki herkese diyeyim ki "bırak sen ben yapayım" bu doğru mu cidden ?
Haklısınız insanlar benim hakkımda çok yavaş bi kız diyorlardır
Tamam iste ben de madem öyle alıp musriflik yapmak istemiyorum.yosun tutmus terliklerini felam demeyin o öyle alışmış seviyor belkide o terlikleri tamamen eskimeden diğerini giyerse müsriflik yaptigini düşünüyordur ve annenizde her anne gibi ayni dusunceye sahipen hamarat benim kizim 15 kisilik yemek konusu ise herkesin yapabileceği iş degil bu dogru fakat sizde iste ucundan ucundan yapin bu arada arkanızdan yavas diyenlerde buyursun kendi yapsin memnun olmuyorlarsa boşverin beceri degil niyet önemlidir
Ev hanımı. Bir kere savunduğunu bilmem hep utanmistir benden...Annen ne mezunu ?
Calisiyor mu ?
Calismayip butun gun evde oturuyorsa tabii ki o hunerleriNi ortaya cikaracak
Benim bunlardan daha onemli islerim var deyin
Aglamayin annenize karsi rica ederim
Avukatmissiniz dik durun biraz
Kizimla gurur duyuyorum demiyo da hala miy Miy diyomus
Su domestik turk kadini modu beni benden aliyo
aynen bu doğru yani benim demek istedigim annenizi hiç kirmayin tamam deyip kapatın kimseye kendiniz ev işi yemek yaparak ispat etmek zorunda değilsiniz vicdan yapmaniza hic gerek yokTamam iste ben de madem öyle alıp musriflik yapmak istemiyorum.
Aynen niyetim yardım etmek yönünde zaten. Annem davalara bakmak yerine yufka acabiliyor olsaydim daha çok memnun olacaktı sanırım... Bilinc altıma öyle işletmiş ki bunu orada benim yapmadığım her iş için vicdan azabı cekiyorum. Ama şu var ki ne kadar cok iş yapıp sempati olusturmaya çalışırsan o kadar seni hafife aliyorlar burada yüzlerce konu var böyle
haklısınızda ben bir avukatım demeyeydiniz yani iş konusundaki kabiliyet eksiğinizi mesleğinize atmayaydınız iyiydi..çünkü sizinle aynı sektörde olsun olmasın bir çok arkadaşımız sizden daha farklı olabilir...bu karakter meselesi benim hamurumda yok anne daha da uzatmaya lüzum yok teşekkürler de olsun bitsin..neden ağlıyorsun ki yazık günah.Kızlar annemi çok seviyorum herkes gibi.. Fakat bazı huyları var ki beni çileden çıkarıyor.
Örnek : az önce konuştuk diyor ki( biz bu bayram benim ailemin yanına gitmicez kurbanda gidecegiz) "kayınvalidene gidince aval aval bakınıp durma boş boş durma çocuklara çikolata ver kv ne bi bluz al götür giymiyorsa zorla giymesini söyle üstüne giyinceye kadar ısrar et hep pratik ol her işe koştur mıyvıy durup durma vs vs vs" ben de diyorum "ya anne herkes aynı değil ben senin kadar fedakâr biri degilim ilgi gördüğüm kadar ilgi veririm zaten oraya giderken bi ton eşya tatlı yiyecekler ramazan paketi meyve vs götürüyoruz. Çikolata vermek için çocukların arkasından kosamam insanlar 'çocuk gibi' diye beni küçümsüyor ayrıca kv ye kaç tane eşya aldımsa hiç giymiyor yine gidip eski şeyleri giyiyor köylük yer orası. "
Ya bu sefer sakin konuştum ama daha iki gün önce beni bu konuda ağlattı!
Tamam kabul ediyorum ev işlerinde çok kabiliyetli degilim ama ben bir avukatım bunca sene okudum bu yüzden pratik biri degilim oraya gidince sakince oturup elimden geldigince biseyler yapıyorum illa beni sevsinler diye özel bisey yapmiyorum.
Biri bana nasıl davranmam getektigini söyleyebilir mi ?
Ev hanımı. Bir kere savunduğunu bilmem hep utanmistir benden...
Kızlar annemi çok seviyorum herkes gibi.. Fakat bazı huyları var ki beni çileden çıkarıyor.
Örnek : az önce konuştuk diyor ki( biz bu bayram benim ailemin yanına gitmicez kurbanda gidecegiz) "kayınvalidene gidince aval aval bakınıp durma boş boş durma çocuklara çikolata ver kv ne bi bluz al götür giymiyorsa zorla giymesini söyle üstüne giyinceye kadar ısrar et hep pratik ol her işe koştur mıyvıy durup durma vs vs vs" ben de diyorum "ya anne herkes aynı değil ben senin kadar fedakâr biri degilim ilgi gördüğüm kadar ilgi veririm zaten oraya giderken bi ton eşya tatlı yiyecekler ramazan paketi meyve vs götürüyoruz. Çikolata vermek için çocukların arkasından kosamam insanlar 'çocuk gibi' diye beni küçümsüyor ayrıca kv ye kaç tane eşya aldımsa hiç giymiyor yine gidip eski şeyleri giyiyor köylük yer orası. "
Ya bu sefer sakin konuştum ama daha iki gün önce beni bu konuda ağlattı!
Tamam kabul ediyorum ev işlerinde çok kabiliyetli degilim ama ben bir avukatım bunca sene okudum bu yüzden pratik biri degilim oraya gidince sakince oturup elimden geldigince biseyler yapıyorum illa beni sevsinler diye özel bisey yapmiyorum.
Biri bana nasıl davranmam getektigini söyleyebilir mi ?
Çünkü hakaret boyutuna varıyor bu yüzden ağladım.haklısınızda ben bir avukatım demeyeydiniz yani iş konusundaki kabiliyet eksiğinizi mesleğinize atmayaydınız iyiydi..çünkü sizinle aynı sektörde olsun olmasın bir çok arkadaşımız sizden daha farklı olabilir...bu karakter meselesi benim hamurumda yok anne daha da uzatmaya lüzum yok teşekkürler de olsun bitsin..neden ağlıyorsun ki yazık günah.
Evde tek kv kb varken zaten ben de sizin gibiyim. Baklava açmadım ama yemek yapıp bulaşık yıkadım. Bu sefer evde gorumceler eltiler vs olacak annemin kastettigi onlardan iyi olmaya çalışmalıymışım. Beni sinir eden buBende avukatım :)
Kayınvalidem çok küçük bir köyde yaşıyor yalnız.Her gittiğimde mutlaka yemek hazırlamasına,sofra kaldırmaya gelenlere sarma,tatlı ikram etmeye akşamlarıda çayı vermeye alıştım.
Yapmazsan göze batıyorsun bişekilde.Ayrıca evde genç olarak ben varken yaşlı birine yıkmaya utanırım cidden.
Onca yıl annemin evinde ye iç yat yapan afedersin su almaya bile gitmeyen ben,geçen bayram baklava açtım.
Kayınvalidem kızım baklava yapalım deyince bilmiyorum diyemiyorsun tabi buldum bir tarif giriştim çok bilmiş gibi,gayette beğenildi.
Demem o ki bilmiyor olabilirsin ne yapman gerektiğini ama isteyince düşününce aktifleşebilirsin.
Gelen misafire çay vermek tatlı koymak zor değil,çocuklara çikolata sen verme köydeki her çocuğu nerden tanıyacaksın.Kayınvaliden verir el öptürür.
Ama yemek hazırlanırken,bulaşık yıkanırken misafire birşeyler ikram ederken sen yapmalısın.
Yaşlı bir insana yıkmak daha acımasızca zaten.
Ve gayet herkes de söylenir -misafir gibi gelip gidiyor- diye
O yüzden o bir şeyler yaparken şayet anne diyorsan(ben hala siz derimde) Anne yardım edeyim Bende diye teklif et ısrar et
(benim kayınvalide hep yok yavrum otur derdi ama yapardım tabi ki hoşuna giderdi kibarlığından derler öyle,sonrada beni anlatıyordu gelinim avukat işte baklava açtı yardım ediyor hep arar beni gibi vs şeyleri bulaşık yıkamam bile mutlu ediyordu kadını yardım ediyor bak diye)
Yapacak bir şey yok onca yıl okusakta avukat değil çok çok yüksek mevkilerede gelsek evlenip köyde yaşayan bir ailen Kayınvaliden akrabalar varsa öğreniyorsun bir şekilde :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?