Ayrıca evet annemin bende çok sevmedigi huy var mesela hamur açamıyor oluşum bir işi yavaş ve kibar yapiyor oluşum pratik yapmıyor olusuma deli oluyor hakaretler ediyor kadın. Eminim pratik bir ev kızım olsaydim coook daha sevecekti beni
Evet canım sağol önerilerin için. Emin ol ben tarlaya da giderim sırf onları küçük gördüğümü düşünmesinler diye. Ama köy hayatına alışık biri gibi performans bekledikleri zaman ne gibi bi cevap vermeliyim sence? Kirmak da istemiyorum.Okumuşla okumamıştan çok yaşam tarzıyla alakalı.
Benimde Annem ilkokul mezun işten işe koşturan biriydi hiçte ezdirmedi bizi.Ki kardeşimin eşine de kalk yardım et diyecek biri değil.
Ben eşimin ailesine yardım ederim çünkü gel temizlik yap,gel hayvana bak denmez zaten küçük bir ailede büyüdüğüm için kalabalık aile ortamına da asla girmek istemezdim ayak uyduramazdım.
Eğer siz avukat olduğunuz halde Hayvanlarda baksın deniliyorsa bu kültürden kaynaklı kadının çalışması tarla,hayvancılık olarak gören insanlardır
Her işe atla demiyorum sana gel tarlaya dediklerinde ne diyorsunuz siz ben onca zaman okumuşum düzgün bir işim var tarladan hayvandan anlamam ben de tavrını koy.
Eltiye görümceye de iyi görünme çabasına girme ama okumuş sofra kurmaz bulaşık yıkamaz onlar yapsın dersen sende yanlış düşünürsün.
Ahır temizlemek tarlaya gitmek zaten bayramda bir tabak verip ikram yapmaya benzemez,eltilerin görümcelerin eşinin ailesi böyle diyen insanlarsa zaten yapsanda yapmasanda sana bişeyler derler hep.ve bu onlara göre doğal çünkü yaşamları öyle sürdüğü için
Ayy bilmiyorum ya. Anlamiyorum.Annen her yapamayışında azarlayarak beceremiyorsun diye söyleniyorsa bu tutumu tabi yanlışta okumanızı istemedi mi ki?
Ev hanımı olmanızı istese hiç destek vermezdi okumanıza
Evet canım sağol önerilerin için. Emin ol ben tarlaya da giderim sırf onları küçük gördüğümü düşünmesinler diye. Ama köy hayatına alışık biri gibi performans bekledikleri zaman ne gibi bi cevap vermeliyim sence? Kirmak da istemiyorum.
Öyle diyeyim. Zaten 4 aylık evliyim şu bu ikinci gidiş olacak. Bu sıralar oluşacak insanların bakış açısı. Ve bir ömür böyle gidecek. Bu yüzden önemli yani. Sagolun.Tabiki Ahır tarla dedikleri an "kusura bakmayın ben köy hayatına alışık değilim onca zaman kendimi kurtarmak için okumaya çalıştım bu tür şeylerden anlamam ben " de bu konuda taviz verme.Çünkü bu basit bir çay verme olayı değil.
Sana ikram et derken zaten normalde de çay koyabiliyoruz orda da yaparsın ne olacak diyerek dedim.ama adliye koridorunda Ahır temizlemiyorsun sonuçta.ben anlamam de sıyrıl işin içinden zaten zamanla siz hayır dedikçe bir şey istemezler.
Herkese yaranamazsın sen ufak tefek şeyleri yap geç evine gel,bir iki kendini yüksek görüyor derler sonra susarlar.
Elinden gelen kadarını yap fazlasına zorlama kendini.Çok sık gitmiyorsunuzdur sanırım. Annene Tamam de geç en iyisi sen ol göster kendini diyor işte he de geç takma
He de geç. Yani zaten elinizden geleni yapıyorsunuz dur. Tabiki haklı değil aslında. Çok abartı olmuş. Sizle niye dalga geçiyorlarKızlar annemi çok seviyorum herkes gibi.. Fakat bazı huyları var ki beni çileden çıkarıyor.
Örnek : az önce konuştuk diyor ki( biz bu bayram benim ailemin yanına gitmicez kurbanda gidecegiz) "kayınvalidene gidince aval aval bakınıp durma boş boş durma çocuklara çikolata ver kv ne bi bluz al götür giymiyorsa zorla giymesini söyle üstüne giyinceye kadar ısrar et hep pratik ol her işe koştur mıyvıy durup durma vs vs vs" ben de diyorum "ya anne herkes aynı değil ben senin kadar fedakâr biri degilim ilgi gördüğüm kadar ilgi veririm zaten oraya giderken bi ton eşya tatlı yiyecekler ramazan paketi meyve vs götürüyoruz. Çikolata vermek için çocukların arkasından kosamam insanlar 'çocuk gibi' diye beni küçümsüyor ayrıca kv ye kaç tane eşya aldımsa hiç giymiyor yine gidip eski şeyleri giyiyor köylük yer orası. "
Ya bu sefer sakin konuştum ama daha iki gün önce beni bu konuda ağlattı!
Tamam kabul ediyorum ev işlerinde çok kabiliyetli degilim ama ben bir avukatım bunca sene okudum bu yüzden pratik biri degilim oraya gidince sakince oturup elimden geldigince biseyler yapıyorum illa beni sevsinler diye özel bisey yapmiyorum.
Biri bana nasıl davranmam getektigini söyleyebilir mi ?
Senin şu saaten sonra mütevazi olmaman gerek. Mütevazi olmak iyidir ama benim üzerime bukadar gelinse. Ben ev işi yapayım sizde gelin davaya yerime girin derim yani canları bunu istiyorsa ne yapabilirim.Annem kapılıyor çünkü beni hicbir zaman beğenmedi... Ya kadın bir gün kızım hukuk okuyor diye gurur duymadı ne zaman pilavı yaksam mıymıy şey bilmem ne.... Ya hani okumayıp ama iyi yemek yapan hamur açan bi kız olsaydim pratik olsaydım beni daha çok sevecekti...
Terlik aldim onları kaldırdı sandığa eski terlikleri giymeye devam etti... Daha napim ki ben... Bisey alsam kullanmayacak biliyorum.Bence kvye giyecegi terliklerden alin esinize sorun o alsin hem bari islerine yarar.Cocuklara kiyafet alip verebilirsiniz.Mesela soyle verin cikolotayi kiyafeti X bana cantami getirir misin diyin karsiliginda da onu verin hem cok sevinirler :)
Annenizde abartiyor bence koy isine guc mu yeter.Yemek falan bence hic karismayin benim annem kac senelik evli hic karismaz babamgilde yemege onlar teklif etmedikce.Cunku begenmezler falan rezil olur yemek diyor.Ama salataya,caya kahveye yardim edebilirsiniz.Fazlasi sizi asar
Canım benim tama senin düşüncen iyi niyetli.Zaten sorun kızın ben yapmam etmme demesi değil.Anlatmaya çalıştığım o değil.Zaten yapıyorum elimden geldiğince diyor.Pratik olmasam da.Annesinin serzenişine kızmış.Ben de cevap yazdım annene tamam de geç.Senin açıklamana karşı söyledim.Sorun hizmet edip etmemsi değil diye.Niye avukat olduğunu belirttin dedim mi ben?
Ayrıca hal hatır bilsin veya ay beni çok sevsin diye değil zaten sen yiyip içerken yaşlı birinin hizmet etmesi hoş değil dedim.
Keza kayınvalidesi kötüyse zaten misafir gibi gelip gidiyor bak bi de bu gelinime diye daha da çekişe sokar.
Konu sahibi kayınvalidemle anlaşamıyorum kötü niyetli de dememiş neticede.
Gitmişken ne kadar kalacak ki iki tabak uzatıp yıkamak zor değil ( zaten yaptığını da söyledi)
Ayrıca bazı kültürlerde örnek babamın ailesinde küçük olan gelin hizmet eder diye bakarlardı yoksa lafı sözü ayırma çabaları dedikodusu bitmezdi,anne tarafında çok mühim değil ama yapsan gönlünü kazanırsın bakışı var.Annem yapardı ama sonunda kültür farklı geldi kesti yardımı arkadan çekiştirmeler yavastan babamı doldurmalar başladı sonuç boşandılar.
Ki öyle kültürler varki evin en küçük gelini kapıya yakın oturtulur kalkıp hizmet etsin diye konu sahibinin eşinin ailesi nasıl bilmeden yorum yapıyoruz.Ama çok kötü aile olsa annesi kendini hırpalama derdi,belki laf işitsin o kıyaslamaya düşmesin en azından göze batmasın diye yap geç gel takma denilebilir.
Ve bence gayet normal bir şey yılda bir iki kez bayramda gidip yardım ediyorsun alt tarafı.Ev işlerinde Bende pratik değilim evlendikten sonra öğrendim yemek yapmayı ilk kez o zaman ev temizledim.
Ama burada üstün çaba gerektiren bir şey yok zaten sadece ikramlar.Yemek yapsın demiyorum Bende hiç yapmadım kayınvalide yapardı ben anca sofra kurmada yardım. Ederdim.
Sen her işe koş demek Asla olamaz eltileri de yardım etsin kız her işe atlamasın tabi.
Canım benim tama senin düşüncen iyi niyetli.Zaten sorun kızın ben yapmam etmme demesi değil.Anlatmaya çalıştığım o değil.Zaten yapıyorum elimden geldiğince diyor.Pratik olmasam da.Annesinin serzenişine kızmış.Ben de cevap yazdım annene tamam de geç.Senin açıklamana karşı söyledim.Sorun hizmet edip etmemsi değil diye.
Öyle mi ? Peki siz nasıl yönetiyorsunuz bu süreci?Aynı annem
daha dün baska bı ıcerıklı annem haklımı dıye bı konu actım
Bazen ruh halıme gore dınlıyorum tamam tamam anne dıyorum bazen sızın gıbı dobra oluyor he canım ne kadar ekmek o kadar köfte dıyorum kı benım kayınvalıdemlerle aram ıyı onlar ne kadarsa bende o kadarım onlara daha fazlasını yapmak ıcın sebeb goremıyorum ortada .Öyle mi ? Peki siz nasıl yönetiyorsunuz bu süreci?
Kac defa uyardım hatta kalbini bile kırdım "sen saçını süpürge ettin bu vakte kadar arkandan atmadiklari iftira kalmadı bir çay verenin olmadı " diye biraz kalbini kırdım yok anlamiyor. Aman öf neyse umrumda olmamaya çalışıyorumAnneler elbet başımızın tacı ama anneniz hakaret ediyor size.
Net bir şekilde annenize saygı çerçevesinde, bundan rahatsız olduğunuzu bildirin.
Anne bile olsa uslup çok çirkin.
Eleştirinin de bir yolu yordamı var yani.
Aynı ben...sinirden ağlatıyor gerçektenBazen ruh halıme gore dınlıyorum tamam tamam anne dıyorum bazen sızın gıbı dobra oluyor he canım ne kadar ekmek o kadar köfte dıyorum kı benım kayınvalıdemlerle aram ıyı onlar ne kadarsa bende o kadarım onlara daha fazlasını yapmak ıcın sebeb goremıyorum ortada .
Cogu zaman tartısıyoruz laf soylemek zorunda kalıyorum ve gunlerce aglıyorum sonra
Annelere peki annecim diyeceksin sihirli cümle bu :)Annesinin tavrı evet kesinlikle hoş değil konu sahibi annesinden yılmış artık bence ki kız daha 4 aylık evliymiş. Neyse umarım karşısındaki insanlarda iyi niyetlidir,anneyi susturamaz o kesin ama Peki dediklerini yaparım diye geçiştirir artık yaşımız kaç olsada Anneye cevap verme olayı hep var:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?