Annem hamile ve aldırmak istiyor

Anneniz, yetişkin bir kadın olarak, kendince en doğru kararı verir. Bence, evladı da olsanız size düşmez bu konuda baskı yapmak. Fikrinizi söyleyip kenara çekilmeniz daha doğru. Elbette tecrübeleri doğrultusunda o en doğru kararı verir. Siz maddi zorlukları hep beraber yaşasanız da, evlat sahibi bir anne olarak bunu yaşamanın, çaresizliği hissetmenin ne demek olduğunu hayal dahi edemezsiniz. Maddi olarak sıkıntılıyız diyorsa kadıncağızın bir bildiği vardır.

Bebeğin bereketiyle geldiği de dayanaksız bir inanış bence, gerçekten öyle olsa kimsesizler yurdu ve sokaklar minicik çocukla dolu olmazdı, bebekler bakımsızlıktan ölmezdi. Çöpleri kir pas içindeki çocuklarıyla karıştırarak kağıt toplayıp geçinmeye çalışan anne babalar da görmezdik.

Elbette annenizin deneyimleri sizden kat kat fazladır. Ayrıca o çocuğa - doğarsa - bakacak olan da o. Siz isteseniz de destek olamazsınız okurken, aksine daha hesapta olmayan ne harcamalarınız çıkacak kimbilir. Ardınızdan 16 yaşındaki kardeşiniz de gelecek. Bence lütfen anneniz ne karar verirse versin saygı duymaya çalışın. Bu onun kararı olmalı.

Son düzenleme:
yorumlara baktımda

fetvalar verilmiş ,ayetler havada uçuşuyor
bunları söyleyip ,söylemleri olanlara kendinize yaşayın inancınızı ,dinizii,,,,,,

bakacak siz degilsiniz ,sorumluğu alacakta , sizlerin inançlarınızla bu dünya sistemi döndürmüyorr, günahı vebali sizin boynunuza yazılmıyorr,,,,, bu cümleri uzayıp giderde

bilmem kaç yaşına gelmiş kadın ,çocuk doğurmayı ,büyütmeyi yaşamış,
kendine göre zorluğunu yaşamış ki
bunun kararını veriyorr...

konu sahibii sizin düşüncelerinize gelince : öyle senin düşündüğün gibi dünya yok ,

çoçukla birlikte rızıklarım bereketlerin havada uçuştu,piyangonun çıktığı

dünya gelen insan oğlu elbette büyüyor.
yarın büyüdüğünde bir de ona sormak gerek nasıl büyüdüğünü

o işler burda yazılan gibi kolay olmuyor

unutma bu dünya düşüncelerin çok anlamı yok ,düşünceler hayata geçerse anlamlı olurr

Sey aldirsin diye demiyorum. Bende aldirmasini istemem hatta ama. Gunah degil. Tipta 10 haftaliga kadar di galiba alinabilme suresi dinde daha uzun. Sebebide ruh uflenene kadar et parcasi sayiliyomus ve gunahi yokmus

Yanlış biliyorsunuz. Ruhun üflenmesinin tam ve kesin bir bilgisi belirtilmemiştir. Vebal altına girmeyin. Tıptaki 10 haftalık sürede de bebeğin kalp atışları çoktan başlamış oluyor yani bir canlı oluyor, yumurta döllendiği andan itibaren büyümeye bölünmeye tam ve eksiksiz bir insan olma yolunda ilerlemeye başlıyor. Bebeğimin kalp atışlarını duyduğumuzda 6 haftalıktı ultrasonda orada atan o kadar güçlü bir kalbi görüp de bu et parçasıdır bu canlı değildir ruhu da yoktur o halde hayatla olan bağı koparılabilir kalbi durdurulabilir yani öldürülebilir diyecek olan insanın insanlığından vicdanından şüphe ederim. Bunlar benim insani ve islami görüşlerim ve araştırmalarımdır. Müslüman olan kullanıcılar için, yarın bir gün bu mesajları okuyup kendince bir yola girecek her müslüman din kardeşim için şunu da ekleyeyim;

"Bir de geçim korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin, onlara da, size de rızkı biz veririz. Şüphesiz ki onları öldürmek, çok büyük bir suçtur. " İsra Suresi - 31. Ayet

yorumlara baktımda

fetvalar verilmiş ,ayetler havada uçuşuyor
bunları söyleyip ,söylemleri olanlara kendinize yaşayın inancınızı ,dinizii,,,,,,

bakacak siz degilsiniz ,sorumluğu alacakta , sizlerin inançlarınızla bu dünya sistemi döndürmüyorr, günahı vebali sizin boynunuza yazılmıyorr,,,,, bu cümleri uzayıp giderde

bilmem kaç yaşına gelmiş kadın ,çocuk doğurmayı ,büyütmeyi yaşamış,
kendine göre zorluğunu yaşamış ki
bunun kararını veriyorr...

konu sahibii sizin düşüncelerinize gelince : öyle senin düşündüğün gibi dünya yok ,

çoçukla birlikte rızıklarım bereketlerin havada uçuştu,piyangonun çıktığı

dünya gelen insan oğlu elbette büyüyor.
yarın büyüdüğünde bir de ona sormak gerek nasıl büyüdüğünü

o işler burda yazılan gibi kolay olmuyor

unutma bu dünya düşüncelerin çok anlamı yok ,düşünceler hayata geçerse anlamlı olurr
Herkes kendi fikrini söylüyor, siz neden sadece inanç açısından yaklaşanları eleştiriyorsunuz, katılmazsanız katılmayın, lakin neden tek taraflı eleştiri..
Sizin gibi düşünmeyenlere böyle yaklaşmak zorunda mısınız?
"kendinize saklayın dininizi" dediniz neden?
Konu sahibi belliki inançlı.. Neden saklayalım, din saklanabilecek bir konu değil, inanan inandığını hayatına yayar, öyle yaşar.. Saklanamaz...

**Lakin burda dini konular konuşmak yasak. Bu açıdan eleştirseydiniz size hiçbir sözüm olamazdı..

Kızlar ben 18 yaşındayım , bir erkek kardeşim var o da 16 yaşında. Annem 38 yaşında ve hamile. Yani 3.cü bir kardeşimiz olacak ama annem aldırmak istiyor çünkü maddi durumumuz hiç iyi değil. Ben bu Eylülde üniversiteye başlıyorum. Annem zaten masrafların artacağını düşünerek , sizin hayatınızdan kısmak istemiyorum diyor. Biz bu maddi problemleri çok uzun süredir yaşıyouz ve çok dua ediyorduk. Ben bu bebeğin bize bereket getireeğini düşünüyorum ama annemi ikna edemiyorum
Cnm annene söyle bak ben üç senedir küçük bir meleğe sahip olabilmek için uğraşıyorum maddi manevi elimde ne varsa uğruna serdim rabbim kimini varlığıyla kimini yokluğuyla sınıyor biz yokluğuna şükür edip bekliyoruz lütfen oda varlığına şükür etsin rızkı veren Allah'tır o kendi rızkıyla gelecek zaten sakın böyle bir şey yapmasın kıymasın :(

O zaman ünv gitme işe gir çalış. Annende çocugu doğurup baksın. Ev geçindirmek çocuk okutmak özellikle ünv öğrencisi ne kadar zor.

Herkes kendi fikrini söylüyor, siz neden sadece inanç açısından yaklaşanları eleştiriyorsunuz, katılmazsanız katılmayın, lakin neden tek taraflı eleştiri..
Sizin gibi düşünmeyenlere böyle yaklaşmak zorunda mısınız?
"kendinize saklayın dininizi" dediniz neden?
Konu sahibi belliki inançlı.. Neden saklayalım, din saklanabilecek bir konu değil, inanan inandığını hayatına yayar, öyle yaşar.. Saklanamaz...

**Lakin burda dini konular konuşmak yasak. Bu açıdan eleştirseydiniz size hiçbir sözüm olamazdı..
dini konuları konuşmak yasakta

hemen inaçları konuların merkezine yerleştirmişsiniz....

evet inaçlar ,inanmak,din kişilerin içindedir

bir yaklaş yok , insanların inaçları kişileri baglar

olaylara olgulara ,inaçları yerleştirmeyin

Back
X