Annem hamile ve aldırmak istiyor

1) Zaten korunuyordu ama olmuş işte.
2) Tabiki buna ben karar vermicem ama çocuk aldırmanında günahı var Allahın verdiği canı insan ne hakla öldürebilir ki ben böyle düşünüyorum
Sey aldirsin diye demiyorum. Bende aldirmasini istemem hatta ama. Gunah degil. Tipta 10 haftaliga kadar di galiba alinabilme suresi dinde daha uzun. Sebebide ruh uflenene kadar et parcasi sayiliyomus ve gunahi yokmus

O zaman Afrikalılara söyleyin zaten ölecek doğurmayın sizde ölüyorsunuz zaten açlıktan bir beceremediniz yaşamayı deyin üremeyin artık deyin belki bu sayede soyları kurur da onları sömürenler köle olarak kullananlar başka insanlara yönelir
Siz zaten bu kadar öldürme yanlısıysanız ben ne desem boş sizi vicdanınızla baş başa bırakıyorum

Az once calisirlar bakarlar diyen sizdiniz oma istinaden yazmistim bunlar tembelliklerinden mi ölüyor diye, bakin ben ve benim gibiler diyoruz ki dunyanin guzel bir yer olabilmesi icin once adalet lazim ama yok, biz bireysel olarak ne yapabiliriz, cok calisabiliriz, bakabilecegimiz kadar cocuk sahibi olabiliriz ve sahip olduklarimizi paylasabiliriz, ama neden acikliyorum ki, benim yazdiklarimdan herkes ölsün seklinde bir sonucu cikaran birine dosyalarca yazsam derdimi anlatamam.

Kac haftalik gebe? O bebek degil henuz. Spermle yumurtayi yan yana koyunca kutsal bir sey olusmuyor. Tutunacak da bolunecek de... Drama yapmayalim, cani yok akli yok aci cekemez 3-5 hucre henuz. Hele de dogmus evlatlari oldurmekle kurtaji ayni kefeye koymussunuz ya helal olsun.

Maddi doyum bir yana annen belki manevi olarak hazır değildir 3. çocuğa..
Bilemiyorum annen bu kararı vermek için yeterince olgun biri...
Sen fikrini belirt ama kararına da saygı duy bence..

Döllenmemiş ile döllenmiş ve oluşmuş nasıl aynı şey olabilir? Döllenmemiş demek ortada bir bebek, bir canlı yok demek. Dolayısıyla bunun bir vebali de olamaz. Ama döllenmiş demek oluşmuş, ruh üflenmiş, hatta kısa bir zaman sonra nefes almaya başlayacak bir canlı demek. Bunlar bir tutulamaz
Dinende tibbende bi engeli yok belirli bi sureyi gecmedikten sonra. Gerisi vicdan isi. Dollendigi gibi ruh uflenmez ruh uflenene kadar aldirilmasinada musaade edilir ki bu sure ulkemizde aldirmaninin sinirindan daha genistir. Yinede bence aldirilmasi dogru degil cunku o an can olmasa bile ileride can olucak buda kisiden kisiye degisir tabi

Dinende tibbende bi engeli yok belirli bi sureyi gecmedikten sonra. Gerisi vicdan isi. Dollendigi gibi ruh uflenmez ruh uflenene kadar aldirilmasinada musaade edilir ki bu sure ulkemizde aldirmaninin sinirindan daha genistir. Yinede bence aldirilmasi dogru degil cunku o an can olmasa bile ileride can olucak buda kisiden kisiye degisir tabi
Tıbbeni bilemem, dinen aldırmak haram. Ruh üflenenene kadar aldırılabilir diye bir şey yok.

Annenin en büyük hatası bunu sizinle paylaşmak olmuş. Daha çok küçüksünüz bazı şeylee mantıklı bakabilmek başkalarının kararlarına saygılı olmayı anlayabilmek için. Sizi de erkek kardeşinizi de gerçekten hiç alakadar etmez bu durum. Ama verdiğin tepki yaşını düşününce olağan. Maddi durum halledilir de kadıncağız 38yaşından sonra bir çocuk daha büyütüp sizlerin yaşına getirecek gücü göremiyordur kendinde. kendini koymaya çalış yerine. Tam sizin dertleriniz bitmiş sen üniversiteye giriyosun aynı sürece baştan başlamak beni bile yordu burdan. Annene anlayışlı ol. Bebek doğduğunda bu psikolojiyle annenin maddi ve manevi olarak bebeğe yeternce verici olabileceğini de düşünmüyorum.

Tıbbeni bilemem, dinen aldırmak haram. Ruh üflenenene kadar aldırılabilir diye bir şey yok.
Hayir var daha detayli arastirin lutfen. Cevremdede oldu benzeri. Hani gercekten bilene danismak lazim. Cok arastirmislardi ordan biliyorum. Hatta dinen et parcasi sayiliyo ruh uflenene kadar

Hayir var daha detayli arastirin lutfen. Cevremdede oldu benzeri. Hani gercekten bilene danismak lazim. Cok arastirmislardi ordan biliyorum. Hatta dinen et parcasi sayiliyo ruh uflenene kadar
Bebek geçerli bir sebep dışında aldırılamaz. Bu da anne sağlığını tehlikeye atacaksa vb gibi. Başka sebepler caiz görülmemiştir.

Anneniz size söylemekle hata etmiş.
Ortada başka bir hata yok.
İlla ki korunup olmuştur.
38 yaşındaki kadın neyin ne olduğunu biliyordur.

Ben korunmaya rağmen bile rahime düşmüş bebeğin aldırılmasına karşıyım.asla işin günah boyutundan deil.kalbi var onun ya,içinizde atıyor..nasıl kıyılır.vicdan nasıl rahat eder.

Bebek geçerli bir sebep dışında aldırılamaz. Bu da anne sağlığını tehlikeye atacaksa vb gibi. Başka sebepler caiz görülmemiştir.
Ben cok kesin konusmak istemiyorum. Benim bilgim bu yonde. Konu sahibine tavsiyem annesi aldirmayi dusunuyosa oncesinde mutlaka alimlere yada dini bilgisine guvendigi insanlara danissin

Doğurmak istemediğm bebeği doğurmam.
Kaldı ki doğurmadım.
Kürtaj yasaklansa ben gider yurt dışında kürtaj olurum.
Olmayan gariban ya istemediği bebeği doğurmak zorunda kalır, ya da sağda solda merdiven altında kendini şişletir.
Bunu tartışmak çok boş ve anlamsız.

Herkesin kendine göre hassasiyetleri var.

Ben cok kesin konusmak istemiyorum. Benim bilgim bu yonde. Konu sahibine tavsiyem annesi aldirmayi dusunuyosa oncesinde mutlaka alimlere yada dini bilgisine guvendigi insanlara danissin
İnançlı bir insanmış. İnşallah kıymaz bebeğine.

annen bazı seylerı görmüş ve anlamış ki aldırmaya karar vermıs. öyle çocuk bakmak kolay degıl, helekı bu devırde!
bereketıyle gelen bebek en fazla şöyle gelır; çevreden kıyafet yardımı falan olur
kıyafetle olmuyor bu işler işte. kıyafet ne karın doyuruyor ne eğitim saglıyor. işte bir de kısa zamanlı bi olursa belkı hafıf bı maddı yardım olur, o da bebeğin dişinin kavuguna bile gitmez! sözler güzel ve pembe, hayat siyah ve gercekçi maalesef.

ama annenin hatası korunma şekli ;)

dünyanın bir yerinde bebeklerin aç olmasının nedeni, hep bana diyen aç gözlü insanların varlığı.
bir ekmekle doyabilecek, bir evi olsa yaşayabilecek insanlar, paylaşmaktan uzak ve hırslı olunca, şuyum da olsun buyum da olsun diye gözünü karartınca, diğerleri unutuluyor.
ne hikmetse, henüz doğup doğmayacağı belli olmayan bir canlı üzerinden hümanizm yapmak geliyor akla.
cana kıymak yerine, paylaşımı nasıl artırırız derdine düşülse daha iyi olur.
sence bu kapital dünyada ...
paylamışını arttırcı ,,

insani degerleri geliştirici ,
hümanist yaşam paylaşımına ne kadar yer var?

sadece buraya yazabiliriz hümanist düşünceyii

neye istinaden?

maddi durumumuz HİÇ iyi değil diyosun, hem sen üniversiteye başlayacaksın. bebek rızkıyla gelir filan bırakın bu ayakları. rızkıyla gelecek olsa anneler bebeklerine süt yerine çay içirmek zorunda kalmaz, o bebekler de vefat etmezdi.

38 yaşında bir kadın çocuğu doğurup doğurmayacağına kendisi karar vermeli bence.
Ben bebeklerin bereket getirdiğine falan inanmıyorum.
Belki kardeşiniz olmasını istediğini falan söyleyebilirsiniz, ah ne güzel falan.
Keşke korunsaymış.
Konun kapanmaz dilerim ki.

senin inançların mı doyuracak bebeğin karnını?

bebekler bereketiyle gelse dünya üzerinde milyonlarca çocuk açlıktan ölmezdi, şu an ben bunları yazarken bile dünya üzerinde 5 çocuk yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybetti.
kardeşin olursa açlıktan ölür diye demiyorum, sadece bebekler bereketiyle gelmiyor gerçekçi olalım, annen bakamayacağı çocuğu dünyaya getirmek istemiyor, ona saygı duymalısın.

Birde geçim korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin. Onlara da, size de rızkı biz veririz. ( İsra süresi 31. Ayet) bu ayet size gereken cevabi veriyor aslında inanacli birer insansaniz başka birşey deneme gerek kalmiyor ama kurana inanciniz yoksa diye aciklama gereği duyuyorum...Allah bu dünyaya yeni bir insan gönderirken evet onun rizkinida gönderiyor vucutta hic bir islebvi olamayan annenin gogsunden sut veriyor...insani küçük bir yumurtadan yaratan ona rizik vermeyemi usenicek hasa cimriliginden vermemezlik yapmiyor...Allah birine verir ötekine vermez var olan olmayanlar paylassin diye...sizin benim bogamizdan gecen her lokmanin baskalarininda hakki olduğunu bilin ve birgün hesap günü geldiğinde o acliktan olen her çocuğun hesabi bize sorulacak boyle insanların varligindan haberdardinda ne yaptin diye...

Back
X