Annem hamile ve aldırmak istiyor

İnançlı bir insanmış. İnşallah kıymaz bebeğine.
Benimde icim kaldirmiyo acikcasi. Kalbi olusmadi belki ama kan pihtilarinin olusturdugu bi atim var sonucta. Desteklemiyorum kurtaji kesinlikle karsiyim ben sadece bu yondeki kendi bilgimi soyledim. Ya hayirlisi neyse o olur bence can bulmayi ve yasamayi hakediyo

Ne dusuncesi insanlar var 38 yasinda annen ve kocasi size mi soruyorlar boyle bir karari, korunma olayini hic demiyorum bile zaten. Insan boyle bir durumda herzamankinden 3-4 kat tebirli olur.
Yani kadin o kadar dusuncesiz ki madem hamile kaldin madem aldiracaksin size neden soyluyor bunu sizin psikolojinizi hicmi dusunmuyor ?
Kendi demissin ben universiteye gidecegim bu sene zaten durumumuz yok diye, bir cocugunun hayatini bitirecegi yetmiyormus gibi oteki ici cocugunuda omur boyu bu sucluluk psikolojisiyle bas basa birakiyor. Sen okuyacaksin o yuzden dogmuyor kardesin sizi okutacagiz o yuzden duyaya getiremiyor mesajini yerlestiriyor beyninize. Yazik gunah, vermis oldugu ornegi hic demiyorum bike, kurtaj bir dogum kontrol yontemi degildir.

Bazen korunma denen olay olmuyor demekki.
Çoğu kadın çevreden gördüğüm kadarıyla spiral taktırmıyor,prezervatifin canını yaktığını hapında dengeyi bozacağını düşündüğü için geri çekilerek dikkat etmeye çalışıyor.Erkek çok tecrübeliyse olmuyorda sanırım.Çevreden duyduğum hep böyle 5-10 yıl sonra ikinci çocuk olmuş.

Kadını neden nasıl demek istemiyorum sadece aldıracaksa bari çok ilerlemesin. :(

Ayrıca durumunuz yok iki çocuk var ortada.Çocuk bereketiyle pek gelmiyor bir çocuğun eğitimi Vs masraf. Sevelim ya demekle bakılmıyor ve anne baba çocuğa yardım edemeyince kendini yıpratıyor.
Senin bunda söz hakkın yok anne babanın kararı

neye istinaden?

maddi durumumuz HİÇ iyi değil diyosun, hem sen üniversiteye başlayacaksın. bebek rızkıyla gelir filan bırakın bu ayakları. rızkıyla gelecek olsa anneler bebeklerine süt yerine çay içirmek zorunda kalmaz, o bebekler de vefat etmezdi.
Ne kadar acımasızca bir yorum. Allah her canlının rızkını verir yeter ki çalışıp didinsin. Ve maddiyatimiz kötü diye bi cana kıymak ne kadar vahşi. Ne malum o yavrucak ölünce daha sefil olmayacaginiz

Ne kadar acımasızca bir yorum. Allah her canlının rızkını verir yeter ki çalışıp didinsin. Ve maddiyatimiz kötü diye bi cana kıymak ne kadar vahşi. Ne malum o yavrucak ölünce daha sefil olmayacaginiz

Ay madem o kadar inançlılar madem bu kadar kötü kürtaj o zaman adam gibi korunsunlar yahu ! 40 yaşında insanlar şeylerini tutamamış sevişmiş kavgası tasası burada bize düştü! Kusura bakmayın ama kadının boyunca kızı var bi zahmet hem hap hem kondom kullanıversin. Ben mi öğreteceğim bunu da ?

ewet gercktende ne kadar acımasız yorumlar yapılmış..

Ay madem o kadar inançlılar madem bu kadar kötü kürtaj o zaman adam gibi korunsunlar yahu ! 40 yaşında insanlar şeylerini tutamamış sevişmiş kavgası tasası burada bize düştü! Kusura bakmayın ama kadının boyunca kızı var bi zahmet hem hap hem kondom kullanıversin. Ben mi öğreteceğim bunu da ?
Bende korunmamasina sonra da aldırmaya kalkmasina kızdım. Ve sakin olun lütfen kız sırf bebek bereketiyle doğar dediği için ortalığı ayağa kaldırdı çoğu. O zaman öldür diyelim aldirsin annen bebeği sonra da zengin olun

dünyanın bir yerinde bebeklerin aç olmasının nedeni, hep bana diyen aç gözlü insanların varlığı.
bir ekmekle doyabilecek, bir evi olsa yaşayabilecek insanlar, paylaşmaktan uzak ve hırslı olunca, şuyum da olsun buyum da olsun diye gözünü karartınca, diğerleri unutuluyor.
ne hikmetse, henüz doğup doğmayacağı belli olmayan bir canlı üzerinden hümanizm yapmak geliyor akla.
cana kıymak yerine, paylaşımı nasıl artırırız derdine düşülse daha iyi olur.
:KK9::KK9::KK9:Sizin gibi insanlara ihtiyacımız var
Ne güzel düşünceleriniz. Yureginize saglik

Çiftler korunsa bile her zaman hamile kalma ihtimali vardır
Hiçbir korunma yöntemi %100 korumaz
O bakımdan anneyi suçlayamayız
Ama bakamayacaksa aldırmasında fayda var
O canı doğurmakla bitmiyor her şey. önemli olan sonrası

Rızık endişesi ile bebeklere kıyılmaz!
38 yaşında annenin biraz olsun inancı varsa kıymayacaktır.
Sen doğru olanı düşünüyorsun ;)
Ama karar anne ve babana ait.
Umarım akıllıca davranırlar

Kızlar ben 18 yaşındayım , bir erkek kardeşim var o da 16 yaşında. Annem 38 yaşında ve hamile. Yani 3.cü bir kardeşimiz olacak ama annem aldırmak istiyor çünkü maddi durumumuz hiç iyi değil. Ben bu Eylülde üniversiteye başlıyorum. Annem zaten masrafların artacağını düşünerek , sizin hayatınızdan kısmak istemiyorum diyor. Biz bu maddi problemleri çok uzun süredir yaşıyouz ve çok dua ediyorduk. Ben bu bebeğin bize bereket getireeğini düşünüyorum ama annemi ikna edemiyorum
Yargılama yaparak yazarsam anneniz 2 çocuk doğurmuş bir kadın olarak neden doğum kontrolünü sağlamamış şimdi kalkmış Allah teâlânın verdiği canı almak istiyor?
Anneniz gerçekten evlat sevgisini derinden hissetseydi karnında ki sabinin de bir evlat olduğunu anlar ve aldırmak istemezdi.
Kendimden örnek vereyim kızım 19 yaşında şu anda 40 yaşındayım ve 30 haftalık hamileyim hatta doktorlar yaptıkları testler de bebeğin özürlü olacağını vs söylediler ama ben bebeğimden vazgeçmedim çünkü Allah teâlânın bana emanetini nasıl olurda canına kastederim?
Ben anneyim katil değilim hele ki evladımın katili asla olamam.
Yiyecek rızkı varsa zaten doğar Allah'ın hilmetinden sual olunmaz.
Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın.
Kk da binlerce kadın bebek diye evlat diye ağlarken annenin yaptığı bencillikten başka bişey değil.
Annene selam söyle yazımı okut lütfen.

Ne dusuncesi insanlar var 38 yasinda annen ve kocasi size mi soruyorlar boyle bir karari, korunma olayini hic demiyorum bile zaten. Insan boyle bir durumda herzamankinden 3-4 kat tebirli olur.
Yani kadin o kadar dusuncesiz ki madem hamile kaldin madem aldiracaksin size neden soyluyor bunu sizin psikolojinizi hicmi dusunmuyor ?
Kendi demissin ben universiteye gidecegim bu sene zaten durumumuz yok diye, bir cocugunun hayatini bitirecegi yetmiyormus gibi oteki ici cocugunuda omur boyu bu sucluluk psikolojisiyle bas basa birakiyor. Sen okuyacaksin o yuzden dogmuyor kardesin sizi okutacagiz o yuzden duyaya getiremiyor mesajini yerlestiriyor beyninize. Yazik gunah, vermis oldugu ornegi hic demiyorum bike, kurtaj bir dogum kontrol yontemi degildir.
:super::KK9:

İnanın öyle bir ruh haline girdim ki mesajlarınızı okurken anlatamam.
Allah razı olsun sizden
fakirlik ölmek, öldürmek için sebep midir?
sen et yersin, o ekmekle doyuyor diye ölmesi mi gerekir?
her şey yemek içmekle mi kaim bu dünyada?

henüz doğmamış bebek üzerinden para derdine düşene de yazıklar olsun.
bir elbisen eksik olsun, her hafta yediğin bir nimeti ayda bir ye, ne olur yani.
olmaz, rahatımız kaçmasın, o ölsün daha iyi.

Canim seni anliyorum benim de ailemin maddi durumu iyi degildi ben evin 2.cocuguyum
lisedeyken bir kitapcida calismaya basladim bos kalan zamanlarimda da test cozuyordum uniyi kazandim burs aldim aileme yuk olmadim hic her seyi kardeslerim icin yaptim..
Annenin verdigi karara uzuldum umarim her seyin hayirlisi olur.

Yargılama yaparak yazarsam anneniz 2 çocuk doğurmuş bir kadın olarak neden doğum kontrolünü sağlamamış şimdi kalkmış Allah teâlânın verdiği canı almak istiyor?
Anneniz gerçekten evlat sevgisini derinden hissetseydi karnında ki sabinin de bir evlat olduğunu anlar ve aldırmak istemezdi.
Kendimden örnek vereyim kızım 19 yaşında şu anda 40 yaşındayım ve 30 haftalık hamileyim hatta doktorlar yaptıkları testler de bebeğin özürlü olacağını vs söylediler ama ben bebeğimden vazgeçmedim çünkü Allah teâlânın bana emanetini nasıl olurda canına kastederim?
Ben anneyim katil değilim hele ki evladımın katili asla olamam.
Yiyecek rızkı varsa zaten doğar Allah'ın hilmetinden sual olunmaz.
Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın.
Kk da binlerce kadın bebek diye evlat diye ağlarken annenin yaptığı bencillikten başka bişey değil.
Annene selam söyle yazımı okut lütfen.
Gercekten yaziniz beni cok etkiledi . Allaha emanet olun Allah yardimciniz olsun

Bakacak durumunuz yoksa dünyaya getirmemek çok daha hayırlı olur. Günahıdır sevabıdır etik meseleler hakkında yorum yapmayacağım ama üniversite çağına gelmiş bir yetişkinsin, bebek rızkıyla gelir gibi saçma bir argümana bel bağlama lütfen, biraz realist olmakta fayda var. Ama şartları bi tık zorlayıp, biraz kendi masraflarınızdan kısıp bebeğe bi hayat verebilecekseniz de dünyaya getirmeye karar verilebilir. Bu çok hassas bir konu, annenin babanla birlikte düşünüp karar vermesi gerekli. Sonuçta bebeğe bakacak olan sen olmayacaksın. Sorumluluğu kim alacaksa o düşünmeli.

Konu sahibi sen annenle konuş. Ben kendimden kismaya da raziyim de kiymasin canına o günahsız meleğin. Sonra cok pişman olur, Allah korusun dusunmekten psikolojisi bile bozulur
Benim anneannem zamanında hastalıktan ve zaten çok çocuğu olmasından yaptırmış kürtaj bin pişman şuan. Keşke donsem o günlere diyor. Sen konuş ikna etmeye çalış. Hatta varsa teyzen kuzenin bir yakininla konuş o da konuşsun. Son karar tabi yine annene kalmış Allah korusun inşallah bir gaflete düşmez.

Back
X