Annem hamile!

Merhaba herkese, nasıl anlatsam bilmiyorum içimi dökmek için yazıyorum kimseye anlatmadığımdan önerilerinizi bekliyorum, biz 4 kardeşiz ve annem hamile 5. çocuğu olacak ben ve kız kardeşim hiç istemiyoruz çünkü bu yaştan sonra gerek yok diyoruz 4 tane çocuk yeter ve çocuk bakmak çok zor ev küçük 5. kattayız asansör yok ev bana göre iğrenç bu saatten sonra taşınmayız babam çok üşengeç ve büyük ev alıcak kadar parası yok eve nasıl sığıcaz bilmiyorum maddi durum orta annem babamla arasını daha iyi yapmak İçin ve bu aralar etrafında onun yaşında çocuk doğuran çok oldu ondan özgüven geldi ben yanlış buluyorum, ben ve kız kardeşim asla çocuğa bakmıcağımızı baştan söyledik asla asla bakmıcaz ileride torunu gibi duracak (40 yaşında) sizin annenizde bir kaç çoçuktan sonra çocuk doğurdu mu ne yaptınız biz ne yapmalıyız şimdiden bunaldım!

Cok affedersiniz yazamadim duramadim ama alan memnun veren memnun size ne oluyor? Siz annenizin yüzüne karsi torunun gibi duracak derseniz o kadinin özgüveni tabi ki yok olur yazik günah lütfen saygi..

Çok kardeş olmak hele ki küçük bi kardeşe sahip olmak güzeldir ilerde bunu anlayacaksınz :)

İyi imkanlar şöyle dursun, kızların nefes alacak vakti yoktu.
Odun kömür taşırlar,para kazanıp giysi almak için elişi nakış yaparlar,bahçelerde perişan olurlardı.
Annelerin eltisi oğlan doğurmuş,o da yapmalı mutlaka, sürekli karnı burnunda, bir de ona bakarlardı.
Niye,çünki erkek çocuk her eve lazım yapmayanı dövüyorlar:tokat:
Zehir gibi de akıllı kızlardı,her biri bir köşeye dağılmıştır evlenerek sanırım.
Büyüklerden birine"evleniyormuşsun,hayırlı olsun"demiştim de"hayır şer bilmiyorum,tek bildiğim bu evden gitmeliyim, aklımı kaybedeceğim yoksa" olmuştu:110:
Ha,o pipili elini tabii ki bir şeye sürmüyordu.
Elleri ipek gibiydi,kızların nasırlaşmış ellerine inat:kızgın:

Çok üzücü.
Kız çocuğu evde ucuz iş gücüdür. Az yer, hizmet eder, evdeki herkesin işine koşar...
O beğenmedikleri kızlara iş yaptırmaya gelince kimse "bunun gücü buna yeter mi" demez.
Erkek totosunu yayarken kadınlar çalışır ama iş maddi kazancı olan bir iş yapmaya gelince "kadın kısmı çalışır mı" derler bir de.
Senin gtünü toplarken çalışmıyordu sanki!
Annelerin kendi yaşadıklarını kızlarına yaşatması daha da üzücü ve akıl alır gibi değil.
Erkek doğurunca kendisi de artık "tam" bir insan olmuştur. Gelinine eziyet ederek nirvanaya ulaşır artık.

Sizin verdiğiniz örnekle alakası yok bu konunun, hak vermiyor olmanız da beni ilgilendirmez.
Hiç alakası olur mu?
Kızlar zeka özürlü olduğu için geniş evde tekli yatakta çift uyuyorlardı.
Ellerinde banka kartı varken hobi olsun diye geceleri elişi yaparak para kazanmaya çalışıyorlardı.
Ana babaları sevgi pıtırcığıyken kızlar ilgiyi reddediyor ve sevgiden kendilerini yoksun bırakıyorlardı :ukala:
Konuşmak için konuşmasak mı acaba:KK66:

Çok üzücü.
Kız çocuğu evde ucuz iş gücüdür. Az yer, hizmet eder, evdeki herkesin işine koşar...
O beğenmedikleri kızlara iş yaptırmaya gelince kimse "bunun gücü buna yeter mi" demez.
Erkek totosunu yayarken kadınlar çalışır ama iş maddi kazancı olan bir iş yapmaya gelince "kadın kısmı çalışır mı" derler bir de.
Senin gtünü toplarken çalışmıyordu sanki!
Annelerin kendi yaşadıklarını kızlarına yaşatması daha da üzücü ve akıl alır gibi değil.
Erkek doğurunca kendisi de artık "tam" bir insan olmuştur. Gelinine eziyet ederek nirvanaya ulaşır artık.
+1000000 Her kelimesine imzamı atarım

Hiç alakası olur mu?
Kızlar zeka özürlü olduğu için geniş evde tekli yatakta çift uyuyorlardı.
Ellerinde banka kartı varken hobi olsun diye geceleri elişi yaparak para kazanmaya çalışıyorlardı.
Ana babaları sevgi pıtırcığıyken kızlar ilgiyi reddediyor ve sevgiden kendilerini yoksun bırakıyorlardı :ukala:
Konuşmak için konuşmasak mı acaba:KK66:
Sizin yaptığınız da konuşmak için konuşmak pek farkı yok. Alıntılamayın lütfen, düşüncelerinizi birilerini alıntılamadan belirtin, çok zor değil.

Kız gayet haklı; kardeş istememe, bunu belirtme hakkına sahip.

Bir aileden bahsediliyorsa "Yaptık oldu" diye işlememeli işler, evdeki çocuklara da fikir sorulmalı, şartlar değerlendirilmeli. Çünkü herkesi maddi-manevi etkileyecek bir karar bu.
Zannediyor musunuz 5. çocuğu yapan bu kadın full kendisi 7-24 ilgilenecek?
Evdeki büyük çocuklarına güvenerek yaptı kuvvetle muhtemel ve zerre fikirleri, ne düşündükleri, endişeleri sorulup konuşulmadı ve şaşıyorum ki kızı terbiyesiz ilan ederek, maddi imkansızlıkların ortasına kocayı eve daha düşürmek için 5. çocuğu getiren kadını savunuyorsunuz, takmışsınız 40 yaşa.

Yarın o pipili büyüyüp evlenince elini hiçbir işe sürmez. Elinin altında bir sürü hizmetçi var nasılsa.
Karısına da aynı şekilde hizmetçi muamelesi yapar, anasının babasının bakıcısı muamelesi yapar.
Evlendiği kadın bunu biraz yontarsa ve "eeh yeter be" derse de anası babası kızların eline kalır.
Peki o zaman akıllanırlar mı? Hayır.
Kızların evine yığılıp utanmadan "oğlum da oğlum" demeye devam ederler.

5 çocuk söz konusuyken yorumlara çok şaşırdım.
İnsan 5 çocuğa nasıl aynı ilgiyi verir, çok zengin değilse nasıl güzel imkanlar sağlar?
İyi, herkes yarınlar yokmuşçasına üresin o zaman. Nasılsa kimseye hesap verme, kimseyi düşünme zorunluluğu yok.

22 yaşındaki kıza "git çalış" demişler bir de. Niye?
Ben 22 yaşında okuyordum ve çalışmıyordum. Bu kız da okuyor.
Anası babası doğum kontrol yöntemlerinden ve mantıktan bihaber diye bu kız neden okurken çalışmak zorunda kalsın?
Neden yaşıtları gezerken, turlara katılırken, sinemaya-tiyatroya giderken, kendilerini geliştirmeye uğraşırken, bu kız anası babası mantıklı seçimler yapamıyor diye 3 kuruşun hesabını yaparak yaşasın?
Bu kız çocuk gürültüsünde ders mi çalışsın, bebek mi bezlesin, işe mi gitsin, ne yapsın?

Kimse bakamayacağı, maddi gücünü eline alana kadar sahip çıkamayacağı çocuğu yapmamalı.
Elalem yurtdışında 18-19 yaşında dünyayı gezsin, kendine bir şeyler katsın; buradakiler bulgur pilavının yanına soğan kırıp ertesi gün kantinde çayın yanına alacağı 3 kuruşluk poğaçanın hesabını yapsın, bir odada 5 kişi yatsın.
Neden?
Çünkü anası babası ürerken kimseye hesap vermek zorunda değil!

Şu yazının alnı olsa da öpsem 😘
Çocuk rızkıyla gelir bikbik yapanlara da sormak lazım her çocuğa maddi daha da önemlisi manevi olanak sağlayabiliyor musun? Çocuk yapmak bu kadar kolay olmamalı ya. Gir odaya fıtıfıtı 5 dkda “cocuk yaptım herkesin hakkı” yok ya? 5 Çocuk yapmak nerden baksan aymazlık, sorumsuzluk.

26 yaşındayım evliyim 3 yaşında oğlum var. annem 45 yaşında ama bi kaç sene öncesine kadar ben de istiyordum 1 kardeş daha :D belki kız olur diye. Kiz kardesim yok cunku Keske olsa anneme bile bırakmam ben bakarım :)

Merhaba herkese, nasıl anlatsam bilmiyorum içimi dökmek için yazıyorum kimseye anlatmadığımdan önerilerinizi bekliyorum, biz 4 kardeşiz ve annem hamile 5. çocuğu olacak ben ve kız kardeşim hiç istemiyoruz çünkü bu yaştan sonra gerek yok diyoruz 4 tane çocuk yeter ve çocuk bakmak çok zor ev küçük 5. kattayız asansör yok ev bana göre iğrenç bu saatten sonra taşınmayız babam çok üşengeç ve büyük ev alıcak kadar parası yok eve nasıl sığıcaz bilmiyorum maddi durum orta annem babamla arasını daha iyi yapmak İçin ve bu aralar etrafında onun yaşında çocuk doğuran çok oldu ondan özgüven geldi ben yanlış buluyorum, ben ve kız kardeşim asla çocuğa bakmıcağımızı baştan söyledik asla asla bakmıcaz ileride torunu gibi duracak (40 yaşında) sizin annenizde bir kaç çoçuktan sonra çocuk doğurdu mu ne yaptınız biz ne yapmalıyız şimdiden bunaldım!
Vallaha haklisin..icinde bulunduğun şartları mantik içinde sen düşünmüşsün de annenle baban düşünememiş...tamam.Allahin verdigi can muhakkak ama bahsettigin şartlarda niye durumu daha zor hale getirirsin ki...4tane varken hem de....hayatini kurtar sen önüne bak mantikli bir kızsın.belli ki...

Şu yazının alnı olsa da öpsem 😘
Çocuk rızkıyla gelir bikbik yapanlara da sormak lazım her çocuğa maddi daha da önemlisi manevi olanak sağlayabiliyor musun? Çocuk yapmak bu kadar kolay olmamalı ya. Gir odaya fıtıfıtı 5 dkda “cocuk yaptım herkesin hakkı” yok ya? 5 Çocuk yapmak nerden baksan aymazlık, sorumsuzluk.
Kesinlikle bu yazıyi yazanın alnindan ben de öpmek isterim... Allah rızkını veririn arkasina sığınmak bu...bu mantığı savunmayan da dinsiz degil gayet sonsuza kadar kadere de rabbime de inaniyorum şükür...ama bi sartlarina bakarsın bi 4 evladına bakarsın...Allah akil mantik vermiş...körü körüne de Allah rizkini verir olur mu ya...az.mantik akil onu da Allah vermemis mi sana kullan diye..niye cocuk dogurup dogurup o hayata mahkum edersin NE HAKKIN VAR

40 yaş gayet normal bir yaş.
Ayrıca size ne oluyor? Siz mi karar vereceksiniz doğurup doğurmayacağına? Haddinizi bilseniz nasıl olur?
Neden karışmasın? O da onlarin evladi degil mi...doganin hakki var da mevcut evladin hakki yok mu...ne kadar yanlış bi düşünce....bebegin sorumlulugu o evdeki herkesi ilgilendirir...anne baba zaten zor geçiniyoruz bizim de hayallerimiz var gelecegimiz var diyemezlermiydi...

Ay ne terbiyesizsiniz!!
Size ne kadının kaç çocuk doğuracağından. Haddinizi bilin. Sizin meseleniz değiş nu. Kararı anne bana verir size ne oluyor!!!
Bir de 40 yaş demiş. Ne varmış yaşında.
Gayet normal bir yaş.
Arık insanlar ilk çocuğu kırkında doğuruyor. Ninesi gibi fln da durmuyor. Ben 32ide doğurdum gayet de gencecik insanım. İstersem ikinciyi de 42imde yaparım hesabını kendi doğurduğuma verecek değilim
Terbiyesizsiniz ya
O evdeki tüm yaşayanların hakki var olan olaylara fikir sunmakta efendim...o onlarin çocuğu degil mi...dogacak olan mi.bi tek çocuğu onlarin..garip yav...bu çocuklar o evde besleniyor yaşıyor büyüyor geçim saglamaya çalışıyor...bence anlatilan sartlara 5cocuk 7 kafa sıkıştırmak mantık dışı...halsizlik mevcutlata

O evdeki tüm yaşayanların hakki var olan olaylara fikir sunmakta efendim...o onlarin çocuğu degil mi...dogacak olan mi.bi tek çocuğu onlarin..garip yav...bu çocuklar o evde besleniyor yaşıyor büyüyor geçim saglamaya çalışıyor...bence anlatilan sartlara 5cocuk 7 kafa sıkıştırmak mantık dışı...halsizlik mevcutlata

Bana bu sadece çiftin kararı gibi geliyor.
Çocuk yapma kararı tamamen bencil bir karar zaten. Ama ben eşimle karar veririm, şartları uygun bulduysam yaparım. Çocuğun böyle bir hakkı olduğunu düşünmüyorum. O evde yaşıyorlar onların da evi evet ama bir çiftin kaç çocuk yapacağına karar veremezler.
Bana göre böyle. Size göre değilse çocuğunuza sorar ailece karar alır gidersiniz kürtaja. Sizin kararınız.
ancak bana hala hamile bir kadına nine gibi durursun, evimizin asansörü yok, rutubet var istemeyiz kardeş demek vicdansızca geliyor. Bu üslubı terbiyesizce buluyorum. Konu sahibi de bu nedenle terbiyesiz biri bana göre çocuğun ninesi gibi durur ne demek

Konuyu okuyunca konu sahibinin tepkisine şaşırdım ama yorumları okuyunca daha çok şaşırdım. 22 yaşındaki insana git çalış eve ekmek getir, bu yaşa kadar bişey olamamışsın demek nasıl bir kafa ben anlamadım. 25 - 26 yaşındaki insanlara daha çok gençsin oku vs yazılıyor 22 yaşındaki insan evde fazlalık, annesi ise çocuk doğurmak için çok genç felan filan :işsiz: benim arkadaşlarımın anneleri de 38-40 arası son çocukları doğurdular, bende çok istedim kardeşim olsun ama annem istemedi ben kendimi zor idare ediyorum sizde bir gün bakarsınız iki gün bakarsınız dedi. Yani haklı kadın, tabi birde nasip kısmet. O zaman 17 yaşındaydım ben. Arkadaşlarımın var hep 4-5 yaşında kardeşleri, iyiki var eve neşe katıyor diyorlar hep. Siz tam annesi yaşında olacaksınız o yüzden daha da çok seveceksiniz, elinizde büyüyecek bir bakıma. Bu kadar önyargılı yaklaşıp bakmayacağız vs demeyin bence, doğduğunda emin olun çok seveceksiniz :)

Bana bu sadece çiftin kararı gibi geliyor.
Çocuk yapma kararı tamamen bencil bir karar zaten. Ama ben eşimle karar veririm, şartları uygun bulduysam yaparım. Çocuğun böyle bir hakkı olduğunu düşünmüyorum. O evde yaşıyorlar onların da evi evet ama bir çiftin kaç çocuk yapacağına karar veremezler.
Bana göre böyle. Size göre değilse çocuğunuza sorar ailece karar alır gidersiniz kürtaja. Sizin kararınız.
ancak bana hala hamile bir kadına nine gibi durursun, evimizin asansörü yok, rutubet var istemeyiz kardeş demek vicdansızca geliyor. Bu üslubı terbiyesizce buluyorum. Konu sahibi de bu nedenle terbiyesiz biri bana göre çocuğun ninesi gibi durur ne demek
Zaten artık bu aşamada aldıramazlar...bu anne babanin düşüncesizligi sen hakettin mi 4 cocugu da ..anlatilan sartlarda 5 biraz diğerlerine haksizlik bence...korunma niye var bu durumlar icin

Zaten artık bu aşamada aldıramazlar...bu anne babanin düşüncesizligi sen hakettin mi 4 cocugu da ..anlatilan sartlarda 5 biraz diğerlerine haksizlik bence...korunma niye var bu durumlar icin

Kadın bile isteye yapmış zaten. Ayrıca korunma korunmama kararı da oldukça özel konular. Ben bunların tartışılmasını da hoş bulmuyorum. Altı senelik evliyim ne annem ne kayınvalidem ne çocuğum bana korunmayla ilgili bir şey soramaz. Bu hadsizliktir bana göre.
Kaç çocuk yapmak istediğim de kocamla benim meselemdir. Yine annem babam kaynanam çocuğum bu konuda konuşamaz
Korunma işini herkes biliyor zaten bilmiyorsa da bu yaştan sonra çocuğundan öğrenecek değil.

Sizin tavrınız ayrı yanlış annenizin babanizinki apayrı zaten. Eğer çocuğu babanıza hoş görünmek ve herkes doğuruyor bende doğurayim diye yapıyorsa maddi durumunuz yoksa doğacak çocuğa üzüldüm 😏😔

Kesinlikle bu yazıyi yazanın alnindan ben de öpmek isterim... Allah rızkını veririn arkasina sığınmak bu...bu mantığı savunmayan da dinsiz degil gayet sonsuza kadar kadere de rabbime de inaniyorum şükür...ama bi sartlarina bakarsın bi 4 evladına bakarsın...Allah akil mantik vermiş...körü körüne de Allah rizkini verir olur mu ya...az.mantik akil onu da Allah vermemis mi sana kullan diye..niye cocuk dogurup dogurup o hayata mahkum edersin NE HAKKIN VAR

Kesinlikle ya Allah akıl vermis kullan demiş. İşlerine geldiği gibi inanıyorlar adetlere uyuyorlar zaten

Kız gayet haklı; kardeş istememe, bunu belirtme hakkına sahip.

Bir aileden bahsediliyorsa "Yaptık oldu" diye işlememeli işler, evdeki çocuklara da fikir sorulmalı, şartlar değerlendirilmeli. Çünkü herkesi maddi-manevi etkileyecek bir karar bu.
Zannediyor musunuz 5. çocuğu yapan bu kadın full kendisi 7-24 ilgilenecek?
Evdeki büyük çocuklarına güvenerek yaptı kuvvetle muhtemel ve zerre fikirleri, ne düşündükleri, endişeleri sorulup konuşulmadı ve şaşıyorum ki kızı terbiyesiz ilan ederek, maddi imkansızlıkların ortasına kocayı eve daha düşürmek için 5. çocuğu getiren kadını savunuyorsunuz, takmışsınız 40 yaşa.
Ben bir de şuna takılıyorum. 4çocukla eve bağlanmayan BABA, 5ci çocukla nasıl bağlanacak acaba?Bebe elinde kendir ipiyle mi doğacak?
Bir programda ana, 13 çocuk sahibi olmalarını, bizim adam çocuğa bayılır diye açıklıyordu.
Bayıldığı çocuk değil de verdiği cüzi emekti bence:olamaz:
Düşünmüyorlar ki çocuklar öyle şirin şirin çocuk olarak kalmıyor, bir gün gücü yeterse karşına geçip hesap soruyor, yetmezse de yaşadığı her mahrumiyetle kalbi kırılıyor.
Evet, bebek elbette ki doğacak, sevilecekte.
Fakat bu kız haksız değil.
Konu sahibi, burada en masum olan bebek, sen de farkındasın zaten.
Biraz zorlanacaksınız evet, biraz sık dişini, okuyorsan elbet biter, işe başlarsın.
Ya daha iyi bir eve çıkarsınız, yada kendi evini kurarsın.
Biraz sabır, yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsin,olmuşla ölmüşe çare yok:KK51:

Back
X