Annem hasta

ben de doktorum.
bildiğim için söylüyorum.
tabi muayenesini tahlillerini hastayı görmediğim için, tahmini konuşuyorum.
öncelikli tarama testi gaitada gizli kandır.
belki o negatif olduğu için gerek görmemişlerdir. zaten profesör doçent diyorsun, deneyimlidirler onlar.
değerleri ne durumda, tahlilleri ne durumda, muayene bulgusu var mı bilemiyorum tabi ki.
Hemogramda demir eksikliği, sedimentasyon 75, plt 417, pct 0,46 , hgb 11, Ferit'ine 529, hct 33.6 , demir17 bunun dışındakiler normal görünüyordu. Ultrason tüm Batı'n temiZ , akcığer. Sorun yok. Yalnız eritropoetin 10.3 referans değerleri içinde ama hoca düşük dedi.

Allah hiç bir anneye hastalık vermedin. Onları kazadan beladan kötülükten korusun. Çünkü yaşı kaç olursa olsun hep yavruları onların kucağında huzur bulur. Sizinde annenize şifa versin Rabbim tez zamanda.

Allah razı olsun. Aynen katılıyorum söylediklerinize. Yaşlı bile olsa insan hep yanında istiyor. Bir de aciz kalınca, evladınıza gösterdiğiniz şevkati göstermek istiyorsunuz. Sizin için yaptıkları aklınıza geliyor sürekli. Yine ağlıyorum. Bu aralar böyle....
Dualarimiz annenizle insallah sagligina kavusur en yakim zamanda. Sen de. Uzulme ki annene moral olsun.

zaten ileri yaşlarda kontrol amaçlı kolonoskopi ve mide endoskopisi yapılması gerekiyor, kontrol amaçlı olarak.
bence yaptırın.
ben mide yaptırdım, hiç hatırlamıyorum bile.
ilaçlı yapılacak, sorun olmaz.
bu mide testini onlem oalrakmi yaptirdin sikayetin oldugumu için mi
dr oldugun için soryorum ozelikle
butun doktorlar yaptiriyoalrmi boyle testleri, gerekli goruyorsaniz bizde yaptiralim
yada çekap dedikleri sey bumu oluyor?

Amin. Allah razı olsun. Annemde uzun süredir doktorların sebebini bulamadığı bir kansızlık var. Çok halsiz. Araştırılıyor.
nasıl bulamıyorlar ki ne kadar sıkıntılı bir durum,inşallah sebebi hemen belli olur da ona göre tedavi uygulanır.peki yeme içmesi nasıl.iştahı azaldı mı? benim iki arkadaşımında kansızlığı vardı,iştahsızlık,halsizlik,kalp çarpıntısı falan oluyordu onlarda.hap vermişti doktor.demir hapımı tam hatırlamıyorum da.

Hemogramda demir eksikliği, sedimentasyon 75, plt 417, pct 0,46 , hgb 11, Ferit'ine 529, hct 33.6 , demir17 bunun dışındakiler normal görünüyordu. Ultrason tüm Batı'n temiZ , akcığer. Sorun yok. Yalnız eritropoetin 10.3 referans değerleri içinde ama hoca düşük dedi.
çok fazla anemisi yokmuş zaten, ben daha derin anemi diye düşünmüştüm.
bişey çıkmaz herhalde ama yine de yaptırın bence.
kontrol olmuş olur en kötü.

bu mide testini onlem oalrakmi yaptirdin sikayetin oldugumu için mi
dr oldugun için soryorum ozelikle
butun doktorlar yaptiriyoalrmi boyle testleri, gerekli goruyorsaniz bizde yaptiralim
yada çekap dedikleri sey bumu oluyor?
hayır tabi ki önlem deği o zaman daha 24 yaşındaydım :)
yoğun reflü ve mide şikayetlerim olduğu için gittim ve sonucunda kronik gastrit ve helicobacter çıktı.
ileri yaşta öneriliyor ve ailede kanser varsa özellikle.
ayrıca her kadının yaptırması gereken rutin jinekolojik muayene, rahim ağzından smear ve meme taraması da önemli.

hayır tabi ki önlem deği o zaman daha 24 yaşındaydım :)
yoğun reflü ve mide şikayetlerim olduğu için gittim ve sonucunda kronik gastrit ve helicobacter çıktı.
ileri yaşta öneriliyor ve ailede kanser varsa özellikle.
ayrıca her kadının yaptırması gereken rutin jinekolojik muayene, rahim ağzından smear ve meme taraması da önemli.
Anladım, teşekkürler
Jinekologum takıp ediyor diğer dediklerini
Öz muayene yi kendimde yapsam iyi olacakta anlamam diye yapmıyorum bide emzırıyorum süt bezesıyle ayırt edebilirmiyim bilmiyorum.
Ailede hiç yok kanser. İnşallah olmaz bundan sonrada
Her yerde kanser le ilgili şeyler duydukça hasta oldum olucam diye korkkmaya başladım

nasıl bulamıyorlar ki ne kadar sıkıntılı bir durum,inşallah sebebi hemen belli olur da ona göre tedavi uygulanır.peki yeme içmesi nasıl.iştahı azaldı mı? benim iki arkadaşımında kansızlığı vardı,iştahsızlık,halsizlik,kalp çarpıntısı falan oluyordu onlarda.hap vermişti doktor.demir hapımı tam hatırlamıyorum da.
Aynen o şikayetleri var. Allah razı olsun.

Back
X