- 6 Eylül 2013
- 89
- 44
- 288
- Konu Sahibi sirin_esmer
Merhaba arkadaşlar, bir iç sıkıntım var ama şu an dertleşeceğim kimsem yok. Sorun şu, işimde yükselmek için bir tez hazırlamam lazım, daha önce hiç tez hazırlamadım ve üniversitede de buna yönelik bir ders almamıştım. Tezin konusunu belirlemek olsun, içeriğini çalışmak olsun aşırı tecrübesizdim ve bu ruh halime yansıdı, teze başlamaya korkar oldum. Baktım yapamıyorum tezi, abksiyete kaygılar derken geceleri panik atak geçirince tezimi değiştirdim, ama bu sefer de bir türlü çalışmaya başlayamadım. Psikolojik destek de alıyorum ama bir türlü elim gitmiyor, hiç bir şey okuyamıyorum hep erteliyorum. Bayram tatilinde ailemin yanına gittim ve orda çalışmaya artık başlayacağımı aöylediğimde annem "burda naaıl yapacaksın hiç yapamazsın" diyerek direk moralimi bozdu. Bunun etkisiyle gerçekten de çalılamadım. Bayramdan sonra motivasyonumu artırmak için çeşitli kitaplar okudun, günübirlik bir gezi yaptım ki toparlayım. Tam toparladım herşeyi düzene soktum kafam iyi ve motive olmuşum. Kendime güzel nir plan yaptım bunu anlatırkwn annem "Bu zamana kadar yapmadın bundan sonra mı yapacaksın" dedi. Annemin dediklerinden nasıl bu kadar etkileniyorum bilmiyorum ama moralim motivasyonum yerlere çöktü. Ne yapabilirim kendimi düzeltmek için? Ağlamak istiyorum ama ağlayacak ne yer ne zaman var...