Annem hep moralimi bozuyor..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sirin_esmer

Guru
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2013
89
44
288
Merhaba arkadaşlar, bir iç sıkıntım var ama şu an dertleşeceğim kimsem yok. Sorun şu, işimde yükselmek için bir tez hazırlamam lazım, daha önce hiç tez hazırlamadım ve üniversitede de buna yönelik bir ders almamıştım. Tezin konusunu belirlemek olsun, içeriğini çalışmak olsun aşırı tecrübesizdim ve bu ruh halime yansıdı, teze başlamaya korkar oldum. Baktım yapamıyorum tezi, abksiyete kaygılar derken geceleri panik atak geçirince tezimi değiştirdim, ama bu sefer de bir türlü çalışmaya başlayamadım. Psikolojik destek de alıyorum ama bir türlü elim gitmiyor, hiç bir şey okuyamıyorum hep erteliyorum. Bayram tatilinde ailemin yanına gittim ve orda çalışmaya artık başlayacağımı aöylediğimde annem "burda naaıl yapacaksın hiç yapamazsın" diyerek direk moralimi bozdu. Bunun etkisiyle gerçekten de çalılamadım. Bayramdan sonra motivasyonumu artırmak için çeşitli kitaplar okudun, günübirlik bir gezi yaptım ki toparlayım. Tam toparladım herşeyi düzene soktum kafam iyi ve motive olmuşum. Kendime güzel nir plan yaptım bunu anlatırkwn annem "Bu zamana kadar yapmadın bundan sonra mı yapacaksın" dedi. Annemin dediklerinden nasıl bu kadar etkileniyorum bilmiyorum ama moralim motivasyonum yerlere çöktü. Ne yapabilirim kendimi düzeltmek için? Ağlamak istiyorum ama ağlayacak ne yer ne zaman var...

Merhaba arkadaşlar, bir iç sıkıntım var ama şu an dertleşeceğim kimsem yok. Sorun şu, işimde yükselmek için bir tez hazırlamam lazım, daha önce hiç tez hazırlamadım ve üniversitede de buna yönelik bir ders almamıştım. Tezin konusunu belirlemek olsun, içeriğini çalışmak olsun aşırı tecrübesizdim ve bu ruh halime yansıdı, teze başlamaya korkar oldum. Baktım yapamıyorum tezi, abksiyete kaygılar derken geceleri panik atak geçirince tezimi değiştirdim, ama bu sefer de bir türlü çalışmaya başlayamadım. Psikolojik destek de alıyorum ama bir türlü elim gitmiyor, hiç bir şey okuyamıyorum hep erteliyorum. Bayram tatilinde ailemin yanına gittim ve orda çalışmaya artık başlayacağımı aöylediğimde annem "burda naaıl yapacaksın hiç yapamazsın" diyerek direk moralimi bozdu. Bunun etkisiyle gerçekten de çalılamadım. Bayramdan sonra motivasyonumu artırmak için çeşitli kitaplar okudun, günübirlik bir gezi yaptım ki toparlayım. Tam toparladım herşeyi düzene soktum kafam iyi ve motive olmuşum. Kendime güzel nir plan yaptım bunu anlatırkwn annem "Bu zamana kadar yapmadın bundan sonra mı yapacaksın" dedi. Annemin dediklerinden nasıl bu kadar etkileniyorum bilmiyorum ama moralim motivasyonum yerlere çöktü. Ne yapabilirim kendimi düzeltmek için? Ağlamak istiyorum ama ağlayacak ne yer ne zaman var...
İmlaya takılmayın lütfen yazdıklarımı okumadan göndermişim, canım çok sıkkın ve hızlıca yazdım.

Annenizi dinlemeyerek ise baslayin. Hepimiz akademisyen olarak dogmadik. Ilk yazdiklarimiz hep eh işte oldu. Youtube dan mesele tez yazma ile ilgilo türkce videoöar var. Onlara bakin..
Nasıl dinlemeyeceğimi öğrenmeye çalışıyorum, ama olmuyor söylediği en küçük kötü şeyle yerle bir oluyorum...

Yanlış anlamayın ama kaç yaşındasınız? Yani hayatta motivasyon bozucu o kadar çok şey oluyor ki. Ben tezimi yazarken ki yl tezinden bahsediyorum o kadar ciddi sorunlarım vardı ki motivasyonumu düşürecek. Ağlaya ağlaya yazdığım zamanlar oldu süper güçlü biri falan da değilim. Ama mecburdum kaç yaşında insanlarız küsüp oynamıyorum diyecek halimiz yok. Hayat bu çünkü, hep motivasyonumuzu düşürecek şeyler olacak. Hepimiz pür neşe içinde müthiş motive yapmıyoruz yapmamız gerekenleri. Çocuk gibi mızmızlandığınız için demiş anneniz ki çok haklı kocaman kadınsınız çocuk değilsiniz. Eğer psikolojik bi sıkıntınız varsa tedavi olun ve hiçbir şeyi ertelemeyin bahane bulmayın başlayın devamı gelir. Sizin probleminiz bu kimseyi suçlamayın yani.

Nasıl dinlemeyeceğimi öğrenmeye çalışıyorum, ama olmuyor söylediği en küçük kötü şeyle yerle bir oluyorum...

Söyle söyliyim: Insan zamaninda cocuk olarak annenin sevgisini ve onayini kazanmaya calisir, heleki anne bunu kendiliginden vermiyorsa. Bence insan biri negatif birsey söylese o insana genel olarak bakmali. Sahsen tecrübe ettigim: Öyle olumsuz konusanlarin cogu kendi mutsuz. Öyle insanlarin sözünü dinleyerek bir yere varamazsiniz..sizin neden öz güveniniz yok sizce? Neyden korkuyorsunuz

Ben tam kendimi toparlamışken yapamayacağıma dair söylenen sözler moralimi bozuyor bu çocukluk mudur
Evet, çocukluk. Kendi sorumluluğunızdaki işleri yapın. Kim ne der diye bakmadan yapmanız gerekeni yapın. Anlattığınız şeyler sadece bahane. Başarısız olmaktan korkuyor olabilirsiniz ya da mükemmelliyetçi yapınız var. İkisi de sorun değil sadece başlayın, az ama düzenli olarak yapın. Anneniz değil mesele kim ne derse desin takacaksınız, yapamayacaksınız. Kendinizi dönüştürün, çalışkan, düzenli ve azimli bir kişiliğe.

İmlaya takılmayın lütfen yazdıklarımı okumadan göndermişim, canım çok sıkkın ve hızlıca yazdım.
Annenizle artık tez vs konularını konuşmayacak, her detayı anlatmayarak bir yol belirleyebilirsiniz. Bu sıralar sıkça karşıma çıkan bir söz var. Basardiktan, sahip olduktan sonra insanlarla paylaşın diye 🙋

Gerçekten tez yüzünden bu hale geldiysen bence bi silkelen ve kendine gel. Pamuklar içinde falan mı yetiştin ki bu kadar hassassın. Böyle ömür geçmez haberin olsun.

Hayatımın hiç bir döneminde bu kadar kaygılandığım bir zamanı hatırlamıyorum, düşünmekten geceleri uyuyamıyorum, bu tezi yapamayacağımı düşündüğümden korkuyorum, dediğiniz gibi psikolojik destek de alıyorum ama elime bir makale aldığımda sıkıntı basıyor sanki ölecekmişim gibi kalbim pır pır. O nedenle kendimi toparlayacak şeyler yapıyorum. Sonuç olarak tam bir şeye başlayacakken en yakınım moralimi bozuyor, çünkü zor toparlamışım, çünkü direncim çok az.. sanırım benden çok onlar önemsiyor bu terfiyi. bu sene böyle geçti ve yaptığım herşey anlamsız gelmeye başladı, konuşacak birini de bulamadım

Gerçekten tez yüzünden bu hale geldiysen bence bi silkelen ve kendine gel. Pamuklar içinde falan mı yetiştin ki bu kadar hassassın. Böyle ömür geçmez haberin olsun.
Hayır, annem işleriyle ilgilenirken dört kardeşime baktım hep. Fakat zamanında işsiz kaldım, onun da korkusu var ve ayrıca bu tezi yapamazsam konumum aşağı düşecek..

Mesela geçen bir arkadaşımla tuz gölüne günübirlik bir gezi yapalım dedik, ona da laf etti ne işiniz var tuz gölünde diye, her hevesimde yaptığımı beğenmeyip olumsuz bir şey buluyor ama takmamayı öğrenemedim.. Dediğiniz gibi anlatmamak lazım sanırım..
Anlatmayın , anlatmazsanız yorum da yapamaz mesafe koyun

Mesela geçen bir arkadaşımla tuz gölüne günübirlik bir gezi yapalım dedik, ona da laf etti ne işiniz var tuz gölünde diye, her hevesimde yaptığımı beğenmeyip olumsuz bir şey buluyor ama takmamayı öğrenemedim.. Dediğiniz gibi anlatmamak lazım sanırım..
Terapiye ne zaman başladınız , nasıl gidiyor , bunu terapistinizle konuştunuz mu ? Bunları çözmeden anlatmamak sadece sorun odaklı olur .

Terapiye ne zaman başladınız , nasıl gidiyor , bunu terapistinizle konuştunuz mu ? Bunları çözmeden anlatmamak sadece sorun odaklı olur .
Şubattan beri gidiyorum, o da ayrı bir sıkıntı her seansta bir şey farkedip yıkılıyorum, sonra toparlamam bir haftamı alıyor. Tezden korkmam ve panik geçirmemle gittim, konu aile meselelerine geldi tabiki. O benim ailemden bağımsızlaşmam için yönlendiriyor, ama davranış değişikliği kolay değil..

Şubattan beri gidiyorum, o da ayrı bir sıkıntı her seansta bir şey farkedip yıkılıyorum, sonra toparlamam bir haftamı alıyor. Tezden korkmam ve panik geçirmemle gittim, konu aile meselelerine geldi tabiki. O benim ailemden bağımsızlaşmam için yönlendiriyor, ama davranış değişikliği kolay değil..
Yıkıla yıkıla toparlanacaksiniz zaten :) mesele her zaman ailedir zaten , seans aralığıniz nasil ? Kolay değil ama güzel yol alacaksınız. Aileniz terapi aldığınızı biliyor mu ? Bu süreçte belki destek isteyebilirsiniz? Terapistinizle konuşup

Yıkıla yıkıla toparlanacaksiniz zaten :) mesele her zaman ailedir zaten , seans aralığıniz nasil ? Kolay değil ama güzel yol alacaksınız. Aileniz terapi aldığınızı biliyor mu ? Bu süreçte belki destek isteyebilirsiniz? Terapistinizle konuşup
Onlara bunu anlatmak istemedim çünkü buna para mı harcıyorsun olacak..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X