Annem her eşyasını kıskanıyor. Kardeşlerim de anneme uyarak kiskaclik yapiyorlar

kimsesizligim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2023
8
-1
1
35
Okadar çaresizim ki ne yapacağımı bilmiyorum. Ben evli ve 4 çocukluyum annemlere gelmek istiyorum lakin her gelişim benim hayal kirikligim. Annem 2 evlilik yaptı ikisinide boşadı.iki kardesimde annemde kalıyor. Marka tabletler telefonlar makyaj malzemeleri birçok elektironik aletler alıyorlar ve saklıyorlar bir ikitane olsa çifter çifter. Bizim zamanimizda bize birşey alınmaz essek gibi çalıştırdılar. Neyse şarj alletlerini bile kıskanıyor annem torunları dokunmasın ben görmeyeyim bilmeyeyim diye çaba harciyorlar. Annem kendi eşyalarını ve kardeşlerimi okadar kıskanıyor ki artık kafayı yememek elde değil. Konuşuyorum anne sen kıskanç sin cocuklarinda dediğim zaman annem hem suratını asiyor ve hakaret dolusu laf söyleyip acitasyon yapıyor. Halbuki onlara yapılan bize hiç yapılıyordu. Çocuklarım teyzesi ve dayısının elindekileri görüyor istiyor ağlıyor bizede al diye ama durumum yok alamam almam da aslında çok pahalı eşyalar. Anlamadığım annem param yok deyip bunları nereden buluyor. Ameliyat oldum annem yanıma bile gelmedi. Benide diğer kardeşlerim gibi sevmesini çok isterdim en çok içim buna yanıyor.

Kardeşlerin başka babadan mı? Belki kardeşlerinin babaları alıyordur?

Eğer hepiniz aynı anne ve babadansanız, ve ayrı turulduğunuzu hissediyorsanız siz de öyle gitmeyin sık sık annenize. Ayrıca çocukların teyzesi ve dayısının elindekini görüp bana da al dememeleti gerekiyor sonuçta onlar çocuk yani küçükler.

Bence düşünüp hiç takıntı yapmayın değişmez çünkü huyu böyle belli ki. En güzel nadir görüşmek madem sizi ve çocuklarınızı bu kadar etkiliyor mesafe koyun. Oda anlar belki zamanla değerinizi. Ama ne derseniz diyin anneniz yaptığını doğru bulacaktır. Ben çok yanlış buluyorum çocukları teknolojik aletlere boğmayı. Param olsun olmasın küçük yaşta almam. Kesinlikle bunları görmeye bile fırsat vermeyecek kadar meşgul eder, aktivite, spor.. bulurdum ki benim çocukluğum bu şekilde geçti.

Anneniz size değer vermiyorsa ameliyatiniza bile gelmiyorsa mesafeli durun demekki sevginizide saygınızıda haketmiyor ama çocuklarınız küçükse vermek istememeleri normal ki küçük olmasa bile vermek zorunda değiller çünkü kendi özel eşyaları. Belkide kendi babaları aldı. Kendi çocuğunuza kendiniz alın tableti telefonu yada kendi telefonunuzu verin.

Manevi olarak destek görmüyorsanız gitmeyin.

Maddi kısımda da, anneniz çocuklarına alıyor saydığınız şeyleri, sizin çocuklarınıza da sizin almanız gerekiyor mantıken.

Tablet, şarj aleti önemli bence, benim eşimle dahi tabletlerim ve şarj aletim ayrıdır, yeğenim yok ama olsa bende kaldırırım, kolay mı bugün yenisini almak? Çocuklarınızın görüp istediği şeyler içlerinde kalıyorsa eşinizle konuşup çözüm bulmalısınız.

Yani maddi durumum yok diyip 4 çocuk biraz fazla değil mi sizce de ? Herkes anne olmak ister de bir noktada keşke iyi imkan verebileceğiniz kadarını yapsanız ne güzel olurdu. Onun haricinde maalesef tablet şarj aleti bilgisayar bunlar çok kolay bozulan kırılan ve günümüzde maalesef hiç de az paraya satılmayan şeyler. O nedenle saklıyor olabilirler. İyi yapıyorlar demiyorum ama kendi eşyaları sonuçta. Benim asıl üzüldüğüm annenizin ameliyata gelmemesi. Çok üzücü. Hiç canınızı sıkmayın. Sizde çocuklarınıza tutunun. Size değer vermeyen insanlarla az görüşün

Buradan öyle görünüyor ki kıskanan sizsiniz.
Kadın sizi sevmiyor, evladı yerine koymuyor, malını da paylaşmıyor. Bunun sizi kıskanmasıyla ne ilgisi var ki? Belki tabletini kiskaniyordur çocukların elinde dolansin istemiyordur
Çocuklarım teyzesi ve dayısının elindekileri görüyor istiyor ağlıyor bizede al diye
Şu kısmı da anlamakta zorluk çektim. Çocukların her gördüğü şeyi böyle ister mi?
Belki de senin çocuklarınin huyu buysa her gördüğünü istiyor, sonra tatsızlık çıkıyor diye eşyaları saklıyordur siz gelmeden.

*Anneniz evlat ayıran ve bence beş kuruş etmez bir anne, ama konunun kıskançlıkla hiç alakası yok.
Bence istenmediğiniz gitmeyin, çocuklarınızı da götürmeyin

Ben de eşyalarıma dokundurtmam kolay kolay. Kim neye dokunursa bozuyor. Zaten zor seçen biriyim. Bir de yenisini almak için uğraş. Buna da kıskançlık denmez.

Çocuklarınız elektronik eşyaları neden istiyor ki? Büyükler için onlar deyin, isteklerinde azalma olur.

Yani bu devirde 4 çocuk helal olsun konuda kısksnan tek bir kişi var oda sizsiniz bence. Ayrıca 4çocukla anneniz dahi olsa ona gitmenizi istemeyebilir ve kıracaklar korkusuyla saçlayabilir bu çok doğal birşey ben olsam benim evime 4tane çocuk gelse bütün değerli şeyleri kaldılırım.

Valla benim de malım kıymetlidir birileri geldiği ortadan kaldırın kimsenin dokunmasına izin vermem bu kıskançlık değil. Ama siz ameliyat olmuşsunuz ve bu zor günde yanınızda bulunmamış birine anne demeyin

Annenizden size almasını bekliyorsanız çocuklar da sizin olduğundan sizin onlara almanız gerekiyor. Birini bile yapmak cesaret isterken 4 çocuk yapmışsınız baya zenginsinizdir inşallah demek istiyorum ama değilsiniz anladığım. Yap bakabildiğin kadar yerine yap yapabildiğin kadar demişsiniz. Evime de 4 tane çocuk eve girse eşyalarımı kaldırırım. Tek çocuk girince de kaldırıyorum ki 4 taneye nasıl sahip çıkacaksın. Mutlaka eşyaların başına bir şey gelir gerek yok. Teknolojik aletlere de özenmeyiversinler gerek yok.

Bence siz kiskaniyorsunuz kardesleri. Bilgisayar, tablet bozulma kirilma ihtimaline karsi cocuklardan sakiniyorlar bence. Ama siz size yapilmadigi icin kiskaniyorsunuz. Bir tablet alamayacaksaniz 4 cocuk yapip boyle mahrum birakmasaydiniz keske.

Siz kaç kardeşsiniz toplamda? Evdeki kardeşler başka babadan mı? Ve sizinle aralarında kaç yaş var?
Çocukken bize alınmazdı dediğiniz siz kimsiniz yani?
Benim aynı anne babadan kendimden 15 yaş küçük kardeşim var. Benim çocukluğum 90lara geldi bana da bir şey alınmazdı. Ama kardeşim benden çok farklı büyüdü. Hatta ben çalıştığım için annemin babamın almadıklarını ben aldım. Evde hem nintendo hem xbox hem ipadi vardı lisedeyken. Benim walkmanim bile olmamıştı
Yani kardeşlerinizle aranızda jenerasyon farkı mı var?

Bir de sizin esas probleminiz sonunu düşünmeden 4 çocuk yapmak olmuş. 4 çocuklu ablam bize gelse ben de pahalı eşyalarımı saklarım.

Çocuklar eve ilk geldiğinde tablet telefon gibi kişisel elektronik eşyaları kullanmak istediler ve kardeşler paylaşmak istemediler ise anneniz madem paylaşmayacaksınız kaldırın ortadan demiş olabilir. Diğer kardeşlerin kullanmadığı bir tablet var ise, bunu da paylaşmaları gerekirdi.

Dayımın kızını büyürken çok görememiştik. Benim de içimde kalmıştı. Ben de kıyafet aldım bir ara, sonra da parfüm ve bileklik almıştım. Sonra beni arayıp tablet alır mısın? Eski bilgisayarını verir misin? Diye birkaç kez aramışlardı. Tablet de alamam yani. Bu beni germişti. Bir daha hediye alamadım maalesef. Çocuklarınızın yanında da tabletlerini vermiyorlar şeklinde konuşmayın. Hem herkesin tabletini kullanabileceklerini düşünmesinler hem de bilenmesinler. Çok sık da gitmeye gerek yok.

Kisisel esyalarini neden size ve cocuklara versinler hemde pahali seylermis. Anneniz parayi nerden buluyorsa buluyor sizi ilgilendirmez. Ha sizi seviyordur sevmiyordur orasini bilemem ama ben olsam bende 4 cocuktan saklarim elektronik esyalarimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…