Elbette mutluluğu paylaşmak normal bir şeyBelki mutluluğunu paylaşmak için gurur duyarak anlatıyordur ama bende sevmem her şeyin herkese anlatılmasını, nazar vb değil de gerek yok evimdekileri niye bilsinler kafasındayım + hakikaten el aleme ne sizin işinizden gücünüzden, görücülerinizden, sırtına hırkasını atan kapı kapı olup biteni anlatmaya çıkıyor
İnşallah o okulu çok istiyorumAnnenize anlatmayın özelinizi, siz artık yetişkin bireysiniz, anneler ne yazık ki kızlarını hep küçük olarak görüp birey olduğunu kabullenmiyor, yüksek lisans yapacak insansınız, neden komşudan tavsiye alasınız, güzelce anlatmışsınız olmamış artık paylaşmamayı seçmek zorunda kalmışsınız, umarım yüksek lisansınız olur ve anneniz sizi bu konuda daha iyi anlar.
Annen övünmek için anlatıyor. O nesil evet bunlarla övünüyor. Bir arkadaşımın sevgilisi vardı. Ailesi bilmiyordu. Bir kaç y8l evlenmeyeceğim görücüler gelsin gitsin annem mutlu olsun demiştiAnnem eskiden beri böyle. Bir iş bulurum, herkese söyler. Görücü gelir, herkese anlatır. Bu sene de yüksek lisans mülakatım var. Bunu da herkese anlattı. Bir akrabamız gelmiş "Torpil vardır" diyor. Nazar değecek diye korkuyorum ya. Her seyi bu kadar ayrıntılı anlatmaya ne gerek var? Ben ne yapacağım? Şuana kadar olumsuz bir şey düşünmedim ama karsi taraf olumsuz bir şey söyleyince insan ister istemez etkileniyor. Bana gelen goruculeri de komşulara anlatmış. Komşunun biri geçen gelmiş "Kızların büyüdü, evlendirmeyecek misin?" demiş. Aile evinde yediğim içtiğim her şey millete batıyor. İnşallah şu okul olur da yurdunda kalırım. Nefret ediyorum artık bu insanlardan bu çevreden de.
Haklısınız, evet insanlara özelinizi anlatması gereksiz, bundan sonra hiçbir işinizi garantilemeden annenizle paylaşmayın bari.Elbette mutluluğu paylaşmak normal bir şeyAma mesela o iş iyice belli olduktan sonra anlatmak daha iyi. Örnek veriyorum görücü geldi diye millete anlatmak saçma. Çünkü ortada kesin bir şey yok. Evlilik yoluna girsem dugun günüm vs belli olsa işte o zaman birilerine anlatmak normal. Yani kesinlesmis bir şeyi anlatmak lazım.
Kesinlikle ya. Bir de evlenmek için illa görücü mü gelmesi lazım? Şimdi onlara "Ben kendim bulup evlenecegim" desem onunla da dalga geçecekler. En iyisi sabretmekAnnen övünmek için anlatıyor. O nesil evet bunlarla övünüyor. Bir arkadaşımın sevgilisi vardı. Ailesi bilmiyordu. Bir kaç y8l evlenmeyeceğim görücüler gelsin gitsin annem mutlu olsun demişti
Çok geçmiş olsunolur işi oldurmaz böyle şeyler. Anlattım,anlattılar öyle bir nazar aldım ki aylardır hasta yatıyorum.
Laf olsun torba dolsun işte. Bizim millet kızını sevmeyi bilmiyor. Etrafın dediğine göre değer veriyor. Zengin biri görücü geldi diye övünüyor mesela bakın kızım değerli diyor orada.Kesinlikle ya. Bir de evlenmek için illa görücü mü gelmesi lazım? Şimdi onlara "Ben kendim bulup evlenecegim" desem onunla da dalga geçecekler. En iyisi sabretmekAnnem bi de gelen goruculeri millete övüyor. Yok evi vardı da yok sanayide dükkanı vardı da. Herkes cebe bakıyor. Kalbe bakan yok ki.
Bir de yanımda anlatıyor hani gizleme gereği de duymuyor :)Sadece gözlerini belertip "tamam" diyor gene bildiğini okuyor.
Bir de yanımda anlatıyor hani gizleme gereği de duymuyor :)
yok yaaa onlarin ailesi benimkinden beter. Ayni annemin soyu zaten
Bugün sünnet yarın deniz deseydin yenGEnC :))) çok meraklı insanlarız öleceğiz meraktanama seni arayanların kızları varsa özel hayatlarından zerre haberin olmuyor değil mi? Söylemezler çünkü.
Benimki sosyal medya kullanmıyor. Ama whatsappa islettigimiz çeyizlik seccadeyi durum olarak koymuşlugu varBu benim annem =)
Asla değişmiyor asla.
Sadece gözlerini belertip "tamam" diyor gene bildiğini okuyor.
Sadece anlatsa gene iyi, facebook kullanıyor, orda boy boy hayatımızı paylaşıyor.
Hesabı da herkese açık.
Ben arada girip temizliyorum
Aynen, çok konuşmak gerekiyorsa geçiştirerek konuşur mevzuyu kapatırsın gider.en iyisi hic konusmamak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?