• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem için ne yapabilirim, çok üzülüyorum:((

Hannah McKay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2011
934
17
68
Bundan iki sene önce annemin rahmi alındı miyom olduğu için.
Bugün bana dedi ki;
Keşke aldırmasaydım, o kadar kötüyüm ki kendimi kadın gibi hissedemiyorum.
Hep kafama takıyorum acele mi karar verdim, biraz daha bekleseydim keşke, diğer kadınları görünce içimden hep onlar kadın işte her şeyi tam diye düşünüyorum.
Bu artık ben de takıntı oldu dedi, çok mutsuzum sana da tecrübe olsun diye söylüyorum, seni de üzmek istemezdim dedi.
Onu teselli etmeye çalıştım anne kanaman oluyordu o zaman aldırmasan bir sene sonra alınacaktı belki, hem görmediğin bir organdı sonuçta, neden kadın gibi olmayasın, Allah korusun göğsü alınanlar var onlar belli olan bir organı aldırıyor, onlar napsın dedim.
O da katılıyor bunlara, o da diyor bu tarz şeyler ama takıntı oldu aşamıyorum dedi.
Ben bunun bir birikim olduğunu düşünüyorum çünkü kolay bir hayatı olmadı annemin ve bu da patlak verdi diye düşünüyorum.
Doktora gitmesini söyledim, teselli etmeye çalıştım ama o mutsuz ve ben çok üzüldüm:14:
Bir akıl verin bana ne yapabilirim onun mutsuz olmasına dayanamıyorum hiç.

Halini anlayabilyrm. Bnmde annem babami kaybettktn snra hayattsn tad almaz oldu, bnde evlennce yapayalnz kaldi.
Anneni doktora gtmeye ikna ettt.. konus onunlaa..

Halini anlayabilyrm. Bnmde annem babami kaybettktn snra hayattsn tad almaz oldu, bnde evlennce yapayalnz kaldi.
Anneni doktora gtmeye ikna ettt.. konus onunlaa..

Tek yapabileceğim bu zaten, elimden başka bir şey gelmiyor:(((
Hele ben evlenince napar hiç bilmiyorum, benden bazı şeyleri saklasa da üzülmeyeyim diye en rahat da bana açar sıkıntılarını.

Cnm belrli bi yaşi da gecince onlri biselere ikna etmeek cok zor oluyorrr..

Bilmiyorum ama elinde değil onu anladım, doktora gitmesi tek çare gibi görünüyor. Bir de benim annem çevreden çok çabuk etkilenir bi akraba kanamam oluyor demiş annem de aman doktora git bende de öyle oluyordu demiş kadın da ayyy Allah korusun demiş annem ona da çok üzülmüş sanki o kadar kötü bir şeymiş gibi bu söyledi diye.
Hassas bir insan bir o kadar da ağır şeyler yaşadı kaldıramıyor artık bence.
Doktora giderse de kimse bilmesin istiyor.
O kadar ağır bir yük var ki üstümde, arkadaş değil ki konuşsan ikna etsen çocuğusun onun ama ona güç vermeye çalışıyorsun çok tezat geliyor bana yapamıyorum.

Muhtemelen anneniz 40-45 i geçiktir
Kadınlarda bir yaştan sonra cinsellik düşmeye başladığında bu tip organlar çok önemli hale geliyor
Regl kanaması yaşamadığı için oturup üzülen ağlayan biliyorum
Halbu ki bizim şikayet ettiğimiz şey onlar için gençlik anlamına gelebiliyor
Siz ona destek olup konuşursanız aşılmayacak bir problem değil

Muhtemelen anneniz 40-45 i geçiktir
Kadınlarda bir yaştan sonra cinsellik düşmeye başladığında bu tip organlar çok önemli hale geliyor
Regl kanaması yaşamadığı için oturup üzülen ağlayan biliyorum
Halbu ki bizim şikayet ettiğimiz şey onlar için gençlik anlamına gelebiliyor
Siz ona destek olup konuşursanız aşılmayacak bir problem değil

48 yaşında.
Aynen regl kanaması olmadığı için üzülüyor.
Bir de ateş basması da oluyor o yüzden de pişmanlık yaşıyor.
Hassas bir konu ben de kendimce bir şeyler diyorum ama onu anlamam mümkün değil.
Bana göre aman ne ki bunda üzülecek ne varlık bir konu ama ona göre öyle değil işte.
Annem ameliyata girdiğinde orada bir kadın vardı hastasını bekleyen ben de aldırdım rahmimi temizdi de ama ileride sorun yaşamayım diye aldırdım dedi.
Bunu anlattım anneme hatta Angelina Jolie'den konuştuk:) Göğüslerini hiçbir şey yokken aldırdı diye.
Ama bu bir kadınlık takıntısı mı yoksa yaşadıklarının ağırlığını artık kaldıramadığından mı anlayamıyorum.

asıl sorun şu olabilir annen doğal olmayan zorunlu bir menopozu yaşıyor şu anda.bunun getirdiği psikolojik çöküntü hafife alınamayacak bir durum aslında.

aynısını teyzem yaşadı ve bir süre toparlayamadı kendisini.yani temel sorun rahmin alnmış olması değil menopozu yaşaması ki zaten bu dönem başlı başına sıkıntılı bir süreçtir.

ama geçecek,sen destek olmaya ve onu rahatlatmaya devam et.

asıl sorun şu olabilir annen doğal olmayan zorunlu bir menopozu yaşıyor şu anda.bunun getirdiği psikolojik çöküntü hafife alınamayacak bir durum aslında.

aynısını teyzem yaşadı ve bir süre toparlayamadı kendisini.yani temel sorun rahmin alnmış olması değil menopozu yaşaması ki zaten bu dönem başlı başına sıkıntılı bir süreçtir.

ama geçecek,sen destek olmaya ve onu rahatlatmaya devam et.

Evet aynen bu dediklerinizi yaşıyor, kadın olmak ne zormuş.
Geçici olmasına sevindim ama onun bir gün bile üzülmesine dayanamıyorum.
Her zaman elimden geldiğince destek olacağım zaten de beni de aşıyor bu konu.
Doktora gitmiş miydi teyzeniz, ilaç falan kullandı mı?

canım benim annemde 2yıl önce aynı nedenden dolayı aynı ameliyatı oldu babam ve ben ona hep psikolojik olarak destek olduk çok şükür ki şimdi iyi. Eğer siz yetersiz geliyorsanız bir uzmandan yardım almasını tavsiye ederim.

48 yaşında.
Aynen regl kanaması olmadığı için üzülüyor.
Bir de ateş basması da oluyor o yüzden de pişmanlık yaşıyor.
Hassas bir konu ben de kendimce bir şeyler diyorum ama onu anlamam mümkün değil.
Bana göre aman ne ki bunda üzülecek ne varlık bir konu ama ona göre öyle değil işte.
Annem ameliyata girdiğinde orada bir kadın vardı hastasını bekleyen ben de aldırdım rahmimi temizdi de ama ileride sorun yaşamayım diye aldırdım dedi.
Bunu anlattım anneme hatta Angelina Jolie'den konuştuk:) Göğüslerini hiçbir şey yokken aldırdı diye.
Ama bu bir kadınlık takıntısı mı yoksa yaşadıklarının ağırlığını artık kaldıramadığından mı anlayamıyorum.

Yaşıtlar annemle
Değil mi bence de 45inden sonra kanamamak bir rahatlık :1:
Ama yaş ilerledikçe öyle düşünmüyorlar maalesef
Annemi çoğu zaman kendini soğuk taş üstüne atmış bir şekilde bulurdum :9:
Kıyamam ya onlara :1:

canım benim annemde 2yıl önce aynı nedenden dolayı aynı ameliyatı oldu babam ve ben ona hep psikolojik olarak destek olduk çok şükür ki şimdi iyi. Eğer siz yetersiz geliyorsanız bir uzmandan yardım almasını tavsiye ederim.

Şöyle diyeyim destek olabilecek tek kişi var etraında o da benim.
Az önce seninle konuşmak biraz olsun rahatlattı beni dedi.
Hep destek olmaya çalışacağım inşallah atlatır.

Evet aynen bu dediklerinizi yaşıyor, kadın olmak ne zormuş.
Geçici olmasına sevindim ama onun bir gün bile üzülmesine dayanamıyorum.
Her zaman elimden geldiğince destek olacağım zaten de beni de aşıyor bu konu.
Doktora gitmiş miydi teyzeniz, ilaç falan kullandı mı?

teyzemle aynı şehirde yaşamıyoruz yani bu konuda pek bilgim yok ilaç kullanıp kullanmadığını bilmiyorum ancak ameliyattan sonra bi süre kötü hissetti kendini.tıpkı annen gibi hatta o da kadın gibi hissetmiyorum falan diyordu..

eğer çok kötü durumdaysa bi psikoloğa falan gitseniz,yardımı olur mutlaka.

Yaşıtlar annemle
Değil mi bence de 45inden sonra kanamamak bir rahatlık :1:
Ama yaş ilerledikçe öyle düşünmüyorlar maalesef
Annemi çoğu zaman kendini soğuk taş üstüne atmış bir şekilde bulurdum :9:
Kıyamam ya onlara :1:

Benim üşümekten dişlerim birbirine geçiyorken annem üstündekileri çıkarıyor kat kat:1:
İçimden diyorum ki yahu ne var bunda üzülecek.
Bir an kendimi erkekler gibi hissettim onlar da anlamaz ya bizim üzüldüğümüz şeyler onlara saçma gelir falan:1:

teyzemle aynı şehirde yaşamıyoruz yani bu konuda pek bilgim yok ilaç kullanıp kullanmadığını bilmiyorum ancak ameliyattan sonra bi süre kötü hissetti kendini.tıpkı annen gibi hatta o da kadın gibi hissetmiyorum falan diyordu..

eğer çok kötü durumdaysa bi psikoloğa falan gitseniz,yardımı olur mutlaka.

Ameliyatı olalı iki sene oldu ama bir haftadır falan böyle düşünüyor.
İlerlemeden bir psikoloğa gitmemiz lazım diye düşünüyorum ben.
Yeterli destek alamıyor çünkü bizlerden de.

Evet önemli bi konu ama sağlığından önemli olamaz elbette ki o kistlerin zararlılarıda mevcut alınmasa daha kötü sonuçlarda olabilirdi yakınen bi akrabamda aldırdı o çok mutlu oh bea diyo her ay kanama kanama bıkmştm falan ama herkes aynı düşünmüo sonçta...Anneni teselli edebilrsn sonuçta bu yaştan sonra çocuk düşünmezdi heralde o yüzden psikolojik olarakta rahatlayınca kendini daha mutlu hisseder ...Geçmiş olsnnn

Back
X