Annem İçin Ne Yapabilirim

Melahatabla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2018
2.997
2.643
53
36
Merhaba arkadaşlar
Çok zor bir ablam var. Kendisiyle ilgili iki tane konu açmıştım ve ikisinde de cogunluk normal bulamamıştı ablamı. Hatta ablamın narsist oldugunu buradaki yorumlardan yola cıkarak anladım. Ben evlendim ve kurtuldum. Evet, evlendim ve çok şükür ablamdan, onun manipülasyonlarından, hakaretlerinden,aşağılamalarından kurtuldum. Zaten hayatında kimse kalmıyor.
Ama gelin görün ki annemle babamla birlikte yaşıyorlar. Babam evde pek duran biri degil ve olan anneme oluyor. Dün annem bana gelmişti. Yüzü gözü şişmiş halde. Tansiyonu cıktıgı zaman o halde oluyor. Meger ablamla tartışmışlar yine. Agza alınmayacak, dısardan herhangi birine bile denilmeyecek laflar söylemiş anneme. Konu da annemin ayakkabılarının eski olması sanırım. Yani konuyu tam bilmiyorum ama tek bildigim çok basit bir konu olması. Hatta daha önce birkaç kez vurmalara da şahit oldum. Ben şahit oldugum zaman kesinlikle engel olmak için elimden geleni yapıyorum. Bu arada babam da çözüm bulamıyor. Kaç kez konustu ama kesinlikle engel olamıyoruz.
Eşim de bazen ablamın yaptıklarına şahit oldu ve çözüm olarak annemin bizde kalmasını teklif etti. Hem de istedigi kadar. Ama annem oradaki düzenini evini bırakmak istemiyor.
Benim annem yıllarca babamın tarafından çok eziyet gördü,şimdi de öz kızından görüyor ve elimden bir şey gelmiyor. Lütfen akıl verin, ne yapabilirim?
Bu arada egitim diyoruz ya hani, bunu yapan iki üniversite okuyan hem de gayet güzel bölümler ve güzel bir üniversitede eğitim gören biri. Gözümüzde böyle kişileri her zaman farklı yerlere koyuyoruz ya,işte asla öyle degil.
Ablamdan nefret ediyorum ve ona acıyorum.

Son düzenleme:
Çalışıyor mu bu abla müsveddesi?

Ablan iki üniversite okumuş ama insan olamamış gibi saçma sapan sözler söylemek istemiyorum.
Görünen o ki psikolojik sorunları var.
"anneme vurmalarına şahit oldum" sözü beni benden alsada,aynı şeyi benim ablam yapsa saçını başını yolarım diye düşünsemde sakinliğimi koruyup,salon kadını çizgimden çıkmadan hepiniz için en doğru olanın onun psikolojik yardım alınmaya ikna edilmesi gerektiği kanaatindeyim.:KK43:
Nasıl? Sakin kalabildim değil mi ?
Allahım sen koru.:KK43:

Annem ne olursa olsun kıyamaz sanırım. Konuyu yazarken aklıma polise şikayet etmek geldi ama eminim annem şikayetçi falan da olmaz.
Anneden habersiz yap. Bu evden sesler geliyor, şiddet var şeklinde bir şikayet et. Hiçbir şey yapmasalar bile gözü korksun. Bende de var dengesiz bir abla. O kadar iyi anlıyorum ki seni. Bizimki uzakta Allah'tan.

Ablan iki üniversite okumuş ama insan olamamış gibi saçma sapan sözler söylemek istemiyorum.
Görünen o ki psikolojik sorunları var.
"anneme vurmalarına şahit oldum" sözü beni benden alsada,aynı şeyi benim ablam yapsa saçını başını yolarım diye düşünsemde sakinliğimi koruyup,salon kadını çizgimden çıkmadan hepiniz için en doğru olanın onun psikolojik yardım alınmaya ikna edilmesi gerektiği kanaatindeyim.:KK43:
Nasıl? Sakin kalabildim değil mi ?
Allahım sen koru.:KK43:
Hayır, ben tabiki seyirci olmadım. Engel oluyorum. Bu vurmalar ben bekarken gördüklerimdi. Birkaç kez oldu. Tabiki de gereken tepkiyi verdim. Ben zaten ondan kurtuldum. Bana yaptıklarını anlatsam bitiremem. Ama şimdi konu annem, ben onu nasıl koruyacağım? Başka bahanelerle annemi bir kaç kez yanıma aldım ama kalamıyor, evini istiyor. Aklıma da başka çözüm gelmiyor

Anneden habersiz yap. Bu evden sesler geliyor, şiddet var şeklinde bir şikayet et. Hiçbir şey yapmasalar bile gözü korksun. Bende de var dengesiz bir abla. O kadar iyi anlıyorum ki seni. Bizimki uzakta Allah'tan.
Yani ben aslında bu yaptığını kanıtlamak, şikayet etmek istiyorum. Bugune kadar hiç aklıma gelmedi ama konuyu yazarken düşündüm. Ama sonra ablamın ciddi ciddi gözünün korkmasını istiyorum. Bunu eşimle de bi konusucam.

Seni uzmek istemem ama bir komsumuzun kizi annesini doverken kadin yere dusup basini vurup ölmüştü. Sonra cok pisman olirsun bilgine. Anneni hemen yanina al

Back
X