Annem İçin Ne Yapabilirim

Yani ben aslında bu yaptığını kanıtlamak, şikayet etmek istiyorum. Bugune kadar hiç aklıma gelmedi ama konuyu yazarken düşündüm. Ama sonra ablamın ciddi ciddi gözünün korkmasını istiyorum. Bunu eşimle de bi konusucam.
Kesinlikle. Diyorum ya ara polisi, evden sesler geliyor de mesela. Yok bu korkutmaz dersen ben kariyeriyle oynamaya kadar giderdim.

Annenize mi vuruyor? Böyle evlat düşman başına denecek cinsten. Ay çok utanmaz, arsız, duygusuz biri sanırım bu abla kişisi. Ne okuyor, yüksek lisans, doktora filan mı? Tedavi ol baskısı yapsanız, olmazsa kapının önüne konacağını söyleseniz... İnsan evladını atamıyor annenizi de anlıyorum bir yerde ama böyle ruh hastası evlat da bir yere kadar çekilmeli ya. Küçük de değil ki, baksın kendi başının çaresine. Terbiyesiz ya.

Seni uzmek istemem ama bir komsumuzun kizi annesini doverken kadin yere dusup basini vurup ölmüştü. Sonra cok pisman olirsun bilgine. Anneni hemen yanina al
Öyle dövmek degil. İtip kakmak şeklinde ve toplamda iki üç kere olmuştur bugune kadar. Yaptıgı şeyi savunmak gibi anlaşılmasın
Durumu izah ediyorum sadece. Tabi bunu yapan belki ilerde daha da ileri gidebilir, haklısınız. Annemi yanıma almak istiyorum zaten ama o gelmiyor.

Kesinlikle. Diyorum ya ara polisi, evden sesler geliyor de mesela. Yok bu korkutmaz dersen ben kariyeriyle oynamaya kadar giderdim.
Kariyeri ile nasıl oynayabilirim ki. Ha bi de şu var ona bi şey olsa yine anne babam üzülecek. En ufak üzerine gidildiği zaman kendini öyle bir acındırır ki. Eşim bile deri sakın üzerine gitme ileride psikolojik bir şeyi ortaya cıksa sen suçlu olursun dedi. Yani demek istedigim ona bi şekilde bi zarar gelse yine anne babam kahrolacak

Annenize mi vuruyor? Böyle evlat düşman başına denecek cinsten. Ay çok utanmaz, arsız, duygusuz biri sanırım bu abla kişisi. Ne okuyor, yüksek lisans, doktora filan mı? Tedavi ol baskısı yapsanız, olmazsa kapının önüne konacağını söyleseniz... İnsan evladını atamıyor annenizi de anlıyorum bir yerde ama böyle ruh hastası evlat da bir yere kadar çekilmeli ya. Küçük de değil ki, baksın kendi başının çaresine. Terbiyesiz ya.
Annem babam, o ne kadar zalim de olsa kıyamıyor. Bir aglasa,intihar edicem gibi konussa eminim çok üzülürler. Örgün okuyor lisans, digeri de çap. Dereceli şuan. Ailemin beni suçlamayacagını bilsem güzel bi ders vermek, kendine getirmek isterim

Kariyeri ile nasıl oynayabilirim ki. Ha bi de şu var ona bi şey olsa yine anne babam üzülecek. En ufak üzerine gidildiği zaman kendini öyle bir acındırır ki. Eşim bile deri sakın üzerine gitme ileride psikolojik bir şeyi ortaya cıksa sen suçlu olursun dedi. Yani demek istedigim ona bi şekilde bi zarar gelse yine anne babam kahrolacak
Kahrolacak da o zaman bir şey yapmayacaksın. Yani iki seçenek var. Ya onların üzülmesini düşünmeyip ablani köşeye sıkıştıracaksin ya da bu duruma göz yumacaksin boyle devam edecek.

Kahrolacak da o zaman bir şey yapmayacaksın. Yani iki seçenek var. Ya onların üzülmesini düşünmeyip ablani köşeye sıkıştıracaksin ya da bu duruma göz yumacaksin boyle devam edecek.
İkisi de eşit derecede üzer.
Çünkü iki durumda da üzülen annemler olarak. O kendini acındırmayı, annemleri sömürmeyi bilir.

Kesinlikle başka bir eve çıksın ablan, çalışmıyorsa işe girsin çıksın evden, yurda mı çıkıyor eve mi kendi bilir. Bu nedir ya, hem insanların evinde otur hem eziyet et. Acımayın, annen şimdi bunu yapmazsa ilerde daha kötü şeyler yapar.

Annem babam, o ne kadar zalim de olsa kıyamıyor. Bir aglasa,intihar edicem gibi konussa eminim çok üzülürler. Örgün okuyor lisans, digeri de çap. Dereceli şuan. Ailemin beni suçlamayacagını bilsem güzel bi ders vermek, kendine getirmek isterim
Aileniz, ablanıza ayar verirseniz sizi suçlayacak insanlar mı? Diğer yandan aralarındaki münakaşaları gelip size anlatarak, bir anlamda üstünüze yük bindiriyorlar ama, bu da biraz bencilce. Yani hem hiçbir şeye karışma, hem de hepsini dinle deniyorsa, açıkçası ben dinlememeyi, ne haliniz varsa görün demeyi yeğlerdim. Bilmiyorum çok mu gaddarca tabi.

Aileniz, ablanıza ayar verirseniz sizi suçlayacak insanlar mı? Diğer yandan aralarındaki münakaşaları gelip size anlatarak, bir anlamda üstünüze yük bindiriyorlar ama, bu da biraz bencilce. Yani hem hiçbir şeye karışma, hem de hepsini dinle deniyorsa, açıkçası ben dinlememeyi, ne haliniz varsa görün demeyi yeğlerdim. Bilmiyorum çok mu gaddarca tabi.
Annem anlatmak istemedi ben zaten bekarken şahit olurdum, bu olayda da yüzünden anladım tansiyonu cıkmıştı ve teyzem bizde misafirdi ona anlattırdım. Yoksa annem bana anlatmaz. Zaten aramız kötü daha kötü olmasın diye.
Suçlamaya gelince, ablam öyle bir duygu sömürüsü yapar ki kendini yerden yere atar gerekirse ve psikolojisi bozulmuş, evden kaçıp gidecekmiş gibi değişik hallere girer. Bu da ebeveyn olarak annemleri korkutur ve bunun sonucunda ciddi şeyler yaşanırsa bence beni suçlarlar.
Ben aslında anne baba oldukları için onları anlıyorum biraz ama ablam kendini halden hale sokmadan nasıl çözüm bulunur bilmiyorum

Back
X