Annem ile ilişkim

• Konu Sahibi Konu Sahibi Boya
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim annemde ben her hafta ona gittiğimde pazar alışverişi değil ama ev gereçleri veya bana üst baş alırdı illa beni uğurlarken elim kolum dolu olacak. Eşim üstüne başına aldığına bişey demem ama eve bişey alması beni geriyor ben evime sana yetmiyormuşumda annen destek çıkıyormuş gibi geliyor dedi birkaç kez. Ama annemde bu durumu baya alışkanlık haline getirdi az bişey alınca içine sinmiyordu ben oradayken gidip alıyordu en son baktım bu iş böyle olmayacak bende ona almaya başladım para vermeye çalıştım çoğu zaman kabul etmedi ben evde biyerlere sıkıştırdım sonra sonra kesti habire bişeyler almayı eksiklendiğimi anladı sanırım. Şimdilerde hamileyim diye başladı habire bebek kıyafetleri alıyor ördüğü yelek etek ceketlerin haddi hesabı yok tabi onlara ses etmiyorum özeniyor sonuçta 🥰

Hemen konu sahibini yaftalamışsınız ama belki ailesinin çok fazla durumu yok kendisinden kısıp kızının evine götürüyor belki annesinin bir rahatsızlığı var ona rağmen çıkıp alıyor getiriyor belki bu sebeplerden dolayı istemiyordur annesinni alışveriş yapmasını. Tabi yorum yapan arkadaşlarda haklı ne güzel bir anneye sahipsiniz inşallah öyle düşünceli bir annede siz olabilirsiniz. Size bir şeyler getirmesinden neden rahatsız oluyorsunuz bence onu konuda paylaşırsanız hepimiz daha sağlıklı yorum yapabiliriz

pazara giderken çağır bende senle geleyim anne de ,

belki iyisini alamazsın falan diye düşünüyordur , annelik iç güdüsü ,

bekarken hiç sogan sarımsak soymazdım , ne zaman bir arada olsak sen bırak bırak sen yapamazsın der , :olamaz:

16 yıllık evli olmamın dışında bir sorun yok , :KK70::KK70:

Merhaba, ben 2 bir buçuk yıllık evli bir kadınım. Annemle aynı şehirde yaşıyoruz, evlenmeden önce de evlendikten sonra da annem babamla doğru mesafeyi, sınırlarımızı ayarlamaya çalışyorum. Bu bir dert değil elbette ama annem her hafta pazara çıktığında bana da bir şeyler alıyor ve her hafta bunları bana getiriyor. Ne güzel diyeceksiniz ama ben yetişkin bir kadın olarak, evimin alişverişinden de sorumluyum ve yapıyorum, yapmaya çalışıyorum ama annem boğazımdan geçmiyor, içime sinmiyor deyip, her hafta sebze meyve alır getirir. Bu beni biraz rahatsız ediyor. Birkaç kez anne ben alıyorum sen alma dedim ama bunu alışkanlık haline getirdi. Hayatıma, evime müdahale edildiğini hissediyorum. Kırmadan bu konuda nasıl bir sınır çekebilirim sizce? Hasta olurum, lohusalık olur, gidemem, alamam, rica ederim tabi ki alsın getirsin ama bir engelim, müşkülüm yokken her hafta bana alışveriş yapması bana biraz can sıkıcı geliyor, fazla fedakarlık, vericilik gibi geliyor. Sizde durum nedir?

Sizde durum nedir demişsiniz ya bizde durum şöyle keşke annem hayatta olsaydı da böyle dertlerim olsaydı. Anneniz eminim hayatında ilk defa verici ve fedakar olmuyordur. Genel olarak cogu anne böyledir zaten. Kusur aramak için bakarsanız bulursunuz.

Merhaba, ben 2 bir buçuk yıllık evli bir kadınım. Annemle aynı şehirde yaşıyoruz, evlenmeden önce de evlendikten sonra da annem babamla doğru mesafeyi, sınırlarımızı ayarlamaya çalışyorum. Bu bir dert değil elbette ama annem her hafta pazara çıktığında bana da bir şeyler alıyor ve her hafta bunları bana getiriyor. Ne güzel diyeceksiniz ama ben yetişkin bir kadın olarak, evimin alişverişinden de sorumluyum ve yapıyorum, yapmaya çalışıyorum ama annem boğazımdan geçmiyor, içime sinmiyor deyip, her hafta sebze meyve alır getirir. Bu beni biraz rahatsız ediyor. Birkaç kez anne ben alıyorum sen alma dedim ama bunu alışkanlık haline getirdi. Hayatıma, evime müdahale edildiğini hissediyorum. Kırmadan bu konuda nasıl bir sınır çekebilirim sizce? Hasta olurum, lohusalık olur, gidemem, alamam, rica ederim tabi ki alsın getirsin ama bir engelim, müşkülüm yokken her hafta bana alışveriş yapması bana biraz can sıkıcı geliyor, fazla fedakarlık, vericilik gibi geliyor. Sizde durum nedir?
Şükredin bence annemiz sağlıklı size alışveriş yapıo sizi seviyor çok çok şükredin hemde mızmızlanmak sizinki

Yenmiyor çürüyor, atılıyor fazla oluyor anne ben hepsini alıyorum sağol diyin hatta gelince kendisine gösterin laf arasinda hani zaten fazla kalıyor diye. O tarz meyve sebze bekletmeye dayanmiyor pek cunku.

Hemen konu sahibini yaftalamışsınız ama belki ailesinin çok fazla durumu yok kendisinden kısıp kızının evine götürüyor belki annesinin bir rahatsızlığı var ona rağmen çıkıp alıyor getiriyor belki bu sebeplerden dolayı istemiyordur annesinni alışveriş yapmasını. Tabi yorum yapan arkadaşlarda haklı ne güzel bir anneye sahipsiniz inşallah öyle düşünceli bir annede siz olabilirsiniz. Size bir şeyler getirmesinden neden rahatsız oluyorsunuz bence onu konuda paylaşırsanız hepimiz daha sağlıklı yorum yapabiliriz
Arkadaşlar doğru söylemiş. Yaftalamamis. Evime müdahale edildiğini hissediyorum demiş konu sahibi. Hastaydı pastaydi mesajları gelen tepki üzerine 2. Mesajında yazdı.

Merhaba yeni üye oldum ilk kez konu açtım, teşekkür ederim fikirleriniz için, mesaj hızına yetişemeyeceğim galiba😊 buradan genel bir cevap vereyim. Farklı bakış açılarına ihtiyaç duydum paylaşırken. Evet anne değilim henüz, bazen anlayabiliyorum, ben de anne olacağım diyorum. Mevsimin taze sebzelerini, ıspanak, pırasa gibi onları alıyor. Önceden o alıyor, evde var diye ben pazara çıkamıyordum fazla olacak ziyan olmasın diye, baktım ben hiç pazara gitmiyorum, bu böyle olmayacak, nereye kadar deyip, tekrar haftalık pazara çıkmaya başladım, almadığım şeyleri getiriyor bu kez. Ben de çıktığımda her şeyimi alayım, eksiğim kalmasın, sorduğunda da almıştım sağ ol diyeyim diye düşünüyorum. Çünkü bel ve diz ağrısı çok annemin sırf getirmek için geliyor, doğru düzgün oturmadan geri dönüyor onun için de üzülüyorum. Yoksa yaptığı bir pastayı, böreği, yemeği elbette getirir sag olsun, ona sözüm yok. Ama bu düzenli pazar ve alış veriş muhabbeti beni biraz sıktı galiba.
Yaptığı pasta börek yemeği getirdiğinde asıl evinize müdahale etmiş oluyor. Ne demek yemek getirmek siz yapamaz mısınız?:deli:

Merhaba yeni üye oldum ilk kez konu açtım, teşekkür ederim fikirleriniz için, mesaj hızına yetişemeyeceğim galiba😊 buradan genel bir cevap vereyim. Farklı bakış açılarına ihtiyaç duydum paylaşırken. Evet anne değilim henüz, bazen anlayabiliyorum, ben de anne olacağım diyorum. Mevsimin taze sebzelerini, ıspanak, pırasa gibi onları alıyor. Önceden o alıyor, evde var diye ben pazara çıkamıyordum fazla olacak ziyan olmasın diye, baktım ben hiç pazara gitmiyorum, bu böyle olmayacak, nereye kadar deyip, tekrar haftalık pazara çıkmaya başladım, almadığım şeyleri getiriyor bu kez. Ben de çıktığımda her şeyimi alayım, eksiğim kalmasın, sorduğunda da almıştım sağ ol diyeyim diye düşünüyorum. Çünkü bel ve diz ağrısı çok annemin sırf getirmek için geliyor, doğru düzgün oturmadan geri dönüyor onun için de üzülüyorum. Yoksa yaptığı bir pastayı, böreği, yemeği elbette getirir sag olsun, ona sözüm yok. Ama bu düzenli pazar ve alış veriş muhabbeti beni biraz sıktı galiba.
E beraber çıkın pazara sorun çözülmüş olur. Benim açımdan dert edilecek değil tam tersi teşekkür edilecek bir durum.

Yenmiyor da çürüyorsa israf olduğunu söyleyin.

Pazara birlikte gidin, hatta siz davet edin.

Siz de ona eli kolu dolu gidin.

Pazarın olduğu günden bir gün evvel, başka bi semtin pazarına ya da markete gidip ne lazımsa aldığınızı söyleyin.

Vs vs...

Benim annem de böyle maddi manevi verici bir anne💐 Ben sıkıntı etmem hiç, varolsun.

Konu sahibinin cok üzerine gidiyorsunuz.. annesiyle nasıl bir iliskisi var neyden rahatsız oluyor tam olarak bilmiyoruz ikinci bir yorumunda annesinin rahatsızlığı olduğunu bu yüzden ona kıyamadıgınıda artı belirtmiş.
Birde aldığı eşyaları ziyanda oluyor kendi kafasına göre birseyler aldığı için belki evde bulunan şeylerde olabilir.
Annesi sorsa ne lazım kızım diye belki lazım birsey varsa zaten dile getirirdi.
Ama söyle birseyde var belki annesi dahi olsa başkasından birsey istemiyor olabilir, annesi bunun lafını ettiği için zorundan gidiyor olabilir bilemeyiz.
Durumu tam anlamadan yargılamayın.

Evinize müdehale ettiği yok. Sadece annelik içgüdüsü baskın geliyor. Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama ben çocuğum yokken, onun da sevdiği yediğim herşeyin yarısını ayırırım imkanım olsa☺️

Anneniz çok minnoş keşke benim kayinvalidem olsaydı 😂
Sizde tatlı falan yapın götürün sürekli sıkılsın bunalsin anlatın bu sekilde ona da

Teşekkür ederim kendimi sorgulamamı ve eleştirel bakmamı sağladınız. Olay galiba şu, anneden ayrışma, birey olma, hayatının sorumluluğunu üstlenme..Bu konu biraz çetrefilli olunca, müdahale nedir, ne değildir, ayırt etmek güçleşiyor bazen. Daha minnettar olmak, şükretmek gerek galiba, orta yolu bulmak, dengeyi sağlamak. Yaftalama durumu var tabi, olabilir, herkes kendi bakış açısından cevap veriyor.

Ya beraber çıkın pazara alisveris yapin bi kac seyi o odesin ici rahat eder.ya harclik verin .ya et temizlik malzemesi alin evde eksik birsey vardir. ya durumunuz cok yok kadin sizi düşünüyor velhasil Anneniz sizi hala düşünüyor ne güzel

Tek sorun buysa siz cok cok nankorsunuz

Bence kıymet bilmese burda kırmadan nasıl yaparım diye sormazdı..
Yetişkin bir kadın oldugunu evinı gecindirebildigini dile getiriyor.
Konu sahibi kendini yetersiz hissediyor olabilir.
Okuduğunu anlayamayan insan çok burada.Ne alaka kıymet bilmemekle.Gayet medenice efendice soru sormuş.İnsan başına gelmeyince aa bu da sorun mu diyebilir.Evet bunu anlarım ama kıymet bilmemek demek o yanlış.....Evet paylaşım yapan yeni evli arkadaş...çok haklısınız biraz hayatınıza müdahale oluyor çok iyi niyetli yapılmış olsa bile.Annenize açık açık çok iyi niyetli olarak her hafta alışveriş yaptığını çok düşünceli bir annesi olduğu için mutlu olduğunuzu,bunun sizi çok mutlu etmekle beraber artık evinizin sorumluğunu almak istediğinizi haftalık yemek vb programları yaparak sebze meyve almayı ve bunu öğrenmeyi istediğinizi belirtin...Çok yenisiniz o da zamanla anlayacaktır...Merly size değil bu baştaki ifade . sizin yorumlar güzel...

Sizin konuyu okuyunca babam geldi aklıma.

Kızım bebek daha, 10 aylık falan gibi başladı. Gelirken haftada bir peluş oyuncak alır gelirdi. Ne var ki bunda? diyeceksiniz tabi, sıkı durun başlıyorum;

Maddi olarak zor durumdayız. Eşim birtakım sebeplerden asıl mesleğini yapamıyor, bedenen ve çalışmak zorunda. Ev kira ve bodrum katta oturuyorum. Birşey Alırken 10 defa düşünüyorum. Neyse işte benim babam ben bu durumdayken, çocuğa her hafta hatta aklına ne zaman gelse peluş oyuncak alıyor. Bı kere dedim baba alma artık ben kiracı bı insanım. Yine almaya devam ediyor anneme diyorum almasın. Onun yerine bı kilo meyve bı kutu süt alsın, Söylemiyor ona.

Artık en son büyük bi koli oldu o oyuncaklar. Almaya devam edersen sizin eve getirip bırakacam dedim. Sonra durdu.

Maşaallah Anneniz altın gibi insan, sizde ona alın birseyler orta yolu bulun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X