Annem ile sorunun var

kaykay

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2013
62
16
298
Merhaba arkadaşlar. benim babam alkol bağımlısı ve anneme şiddet uyguluyordu. En son annemin kafasına vurarak hastanelik etti. Annem boşanma davası açtı ve babam gitti. 2 aydır annemle sürekli ben ilgileniyorum. Bir kız kardeşim var o anneme para veriyor. İki çocuğum var. Biri ilk okula gidiyor öteki 10 aylık. Annem bana uğradığında hiç yardım etmiyor ve 3. Bir çocuk gibi sürekli ilgi bekliyor. Yediğini içtiğini etrafa döküyor. Bu durum beni rahatsız ediyor. Kendimi sucluyorum bu konuda ama çocuklarımın alerjik astımı var . Kocam titiz biri. Evi toplama yemek temizlik çocuklar derken kendimi çok bunalmış hissediyorum . Ne olur bana akıl verin çok sıkışmış hissediyorum

Anneniz sizinle birlikte yaşamıyor ki, uğradığında da bir müddet alttan alın bir zahmet. Yaşadıkları hiç kolay değil ve daha yeni.. Psikolojisi normal olsa zaten oturur torunlarıyla güler oynar eğlenir

Nerden tutsan elde kalıyor konu, zor durum gerçekten. Annenizin yaşadığı başlı başına olay zaten, birde üstüne çocuk ve eş durumlarıda binince bunalmış olabilirsiniz. Ama annenizin sizlerden başka kimsesi yok. Sabırlı olmaya çalışın , arada diğer kardeşede gitsin. Krdeşinizle konuşabilirsiniz ya da ayrı ev açma imkanı varsa ve anneniz kendini idare edebiliyorsa bunu da gündeme alabilirsiniz.
Ama şunu belirteyim annenizin şuan bebek gibi ilgi beklemesinin nedeni malesef ki babanız. Olay kendi içinde kısır döngü oluyor. Allah yardımcınız olsun. Annenizin de, sizinde.

Annenizin yaşadıkları daha çok yeni, ne acılar travmalar görmüş yakındığınız şeyler size haklı görünüyor mu ?
Sonuçta birlikte yaşamıyorsunuz, size geldiğinde ne kadar döküp saçabilir ki, çocuklarınızın astımıyla annenizin ne ilgisi var
Size uğradığında çocuk bakacak hali var mı acaba kadının....
Evinizdeki çocuklu koşturmadan yorulmuş olabilirsiniz haklısınız da ama bunu annenize mal etmeyin onun yeterince zorluğu var zaten. Eşiniz madem titiz biri size destek olsun bu dönem, hayat arkadaşlığı bu değil mi yardım isteyin

Bizim gibi ülkelerde insanlar hayatta yaptıkları seçimlerin bedelini yaşlanınca çocuklarına(yakınlarına) ödetir, buna da gelenek, saygı, sevgi vb. kılıflar uydurulur. Bunu sorgulamanız bile vicdansız yaftası yemenize sebep olabilir.

Anne ve babalarin ebeveynlik gorevlerini zamaninda yerine getirmeyip, çocuklarından evlatlik gorevi beklemesini dogru bulmuyorum. Yinede anneniz cok agir seyler yasamis, hastanelik olmus. Henuz olayin ustunden 2 ay gecmis, bir muddet daha birsey demeyin, kendini toparlasin, sonrasinda konusursunuz.

Gerçekten ne desek eksik kalır...Durumunuz çok zor, annenize de birşey diyemiyorum, belli her anlamda tükenmiş bir kadın...Ancak siz şu anda daha çok kendi cocuklarinizdan sorumlusunuz, eşinizle ve ablanizla konuşup destek isteyin...Allah yardimciniz olsun....

Anneniz tedavi olmayı düşünüyor mu? Önceliğiniz bu olmalı yani evinize misafir olduğunda yardım edip etmemesi olmamalı,bunu düşündüğünüz için şaşırdım. Kadın hastanelik olmuş,ağır şeyler atlatmış,ruhsal iz bırakmış hepsi. Siz eve gelince yardım etmiyor diyorsunuz şaka gibi

Ya bilmiyorum boyle konulara ne desem...

Zor zamaninda annemin yaninda olmayacaksam ne zaman olacagim? Evet, cocuklardan sorumlusunuz ama o da anneniz. Yabanci degil ki. Biraz sabredin.

insanin hem bedensel hem de psikolojik olarak en yiprandigi yaslar orta yas donemiymis. hem cocuklarin kucuk oldugu, hem anne baba yaslanmaya vs basladigi icin bakimlarinin zorlastigi, hem de insanin is/kariyer olarak dolu dizgin olmasi gereken yaslar. en cok bunalimlar, aile isi problemler bu zamanlarsa oluyormus. annenizin hali elbette ki zor ama size ozellikle bir kotuluk yapmiyorsa, onu da kucuk bir cocuk gibi dusunun. size nasil kucukken bakmissa, siz de sabretmeye calisin. ama anliyorum sizi, cok zor... bu arada anneniz kafasina darbe almis, bu tarz fiziksel travma sonrasi, psikiyatrik ve norolojik belirtiler olabiliyor. mesela beceriksizlik, dikkat eksikligi vs gibi. bir yandan da kendinize dikkat etmeye calisin, zaman bulmak zor ama, kendinizi rahatlatacak kucuk bir sey bile olsa yapin, disarida bir kahve, yuruyus gibi. Allah yardimciniz olsun

istanbuldaysanız ücretsiz destek alabileceğiniz yerleri önerebilirim. annenizin kafası bozuktur. bir dönem ben de benzer şey yaşadım. siz destek olmazsanız daha ters teper. babanıza bile dönmek isteyebilir. şefkat gösterin.

Söz konusu kaynana olsa tamam gelir burda konu açardiniz ama ona gıkiniz çıkmazdı zaten kocanız da buna izin vermezdi
Ama söz konusu sizi doğurup buyuten ve su an zor durumda olan anneniz
Unutmayın siz de annesiniz

Konu sahibinin annesi hangi ebeveynlik görevini yerine getirmemiş? Kocasından şiddet görüp sonunda kurtulabilmiş yaralı bir kadın var ortada.
Ne diyeceğimi bilemiyorum konu sahibi annenize psikolojik destek aldırın kendini daha iyi hisseder.

Zor durumları atlatmışsınız şükredin bence. Annenizin zamana ihtiyacı var bence. Sizde de kalmıyor her zaman. Eşiniz titizliği hepimizde var emin olun. Ama yeri geliyor çocukta döküyor yere annenizde yaşlı mı bilmiyorum ama ister istemez yaşadığı travma, yaşı bir çocuk gibi olabilir. Yalnız kaldığı için sizden ilgi bekliyor.

bir döneme kadar anneler çocuklarına bakar bir dönemden sonra da çocuklar annelerine ... şuan annenizin ihtiyacı var size depresyonda. bebekliğinizden ergenliğinize kadar döktükleriniz kadar dökmüyordur en azından astımla eşya dağınıklığının alakası yok. eşiniz titizse bir zahmet arada süpürge tutuversin size destek olsun sizinde işinizi hafifletsin ki annenizle daha çok vakit geçirip anne kız günü yapabilin hatta haftasonu çocuğu eşinize bırakın annenizle dışarı çıkın biraz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…