Annem istemedigi icin sevdigimden ayrildim, acaba hata mi ettim

by2016

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2015
260
113
53
33
Türkiye
Herkese merhaba,
Birazcik uzun ama akil verenlerden Allah razi olsun.
4-5 aydir gorustugum biri var, 1 yildir taniyorum. Tanidigim kadariyla kendisi cok beyefendi, merhametli, yureginde Allah korkusu olan biri ve beni cok seviyor. Ben de onu seviyorum ama benim ailem onu istemiyor. Bu yil kpss ye girdik o bir defa daha hazirlanacak benim de kismetse 4-5 aya atamam olacak. Onun askerligi falan da olunca onumuzde 2-2,5 sene var ailem beklememi istemiyor, daha yeni mezun oldun onune cikan ilk adama kendini kaptirma belki aklina yatan daha uygun biri olacak diyorlar. Akademik olarak benden biraz geride, ben dereceyle mezun olup yuksek lisansa basliyorum o iki yillik okuyup aciktan 4 e tamamladi bunu biraz problem ediyor ailem. Bi de benim annem babam memur, sevdigimin annesi ilkokul babasi ortaokul mezunu (bu arada maddi olarak bizden iyiler) biraz da bunu kultur farki diye adlandirip benim o aileye girince problem yasayacagimi dusunuyorlar.soyledigim ilk gunden beri ikna edemedim onlari cok hirpalandim aram acildi ailemle. ailemle aram acilinca sevdigimden vazgectim dun,ayrildik. Cok agladi icim parcalandi. Icimde bi sizi var boyle severken ayrilarak dogru mu yaptim ama ilerde ailem hakli cikarsa diye de icim icimi yiyo. Bana bir yol gosterin ablalarim.

Ailene güveniyorsan eğer doğru yaptın.. yani neticede senin iyiliğini istiyorlar. İlerde bu kültür farklılıkları sorun olur bknz. BDV

Kesinlikle hakli degiller. Sonucta seni mutlu eden diplomalari aldiginiz yer mi yoksa sevdiginle beraber olmak mi? Once buna karar ver. Ben lisans mezunuyum kadrolu ogretmenim esim ilkokul mezunu ve devamli isi yok. Masallahhhh cok da mutluyum. Benim ailem de karsi cikti ama sonucta kabullendiler.

Kv ilkokul kp ortaokul mezunu

Ailem üni

Maddi olarak ailem eşiminkinden daha varlıklıdır

16 yıldır aynı adamlayım 10. Evlilik yıldönümümüz geçen Cumartesi idi
Eşimin ailesi ile aynı şehirde kendi aileme uzakta yaşıyorum ha bu arada tek çocuğum

Ne ailem eşimin ailesi hakkında tek cümle kurdu ne de ben onlara buna ilişkin bir şey söyledim

Siz kendiniz de karşı taraftan emin değilmişsiniz demek ki

Yüksek lisans vs hayatın ileriki adımlarında önemsiz oluyor zira

Ayrica egitimin insana kultur kattigi da herhangi bir yerde tasdiklenmis bir durum degil diye biliyorum ben..

Aksi bir durumu savunmak için abartmasaydınız keşke.
Nasıl eğitim kültür katmaz Allah aşkına ? Almak istemeyene katmaz ama bunun için genelleme yapılmaz.

Aksi bir durumu savunmak için abartmasaydınız keşke.
Nasıl eğitim kültür katmaz Allah aşkına ? Almak istemeyene katmaz ama bunun için genelleme yapılmaz.
Keske siz okudugunuzda ne demek istedigimi anlasaydiniz. Tekrar soyleyeyim sorun degil. Egitim illa kultur katacak ya da egitimsiz biri illa kultursuz olacak diye bisey yok!! :KK25:

İnsanların kafasindan artık şu diploma mantığı dusmeli. Adam okumuş olsa ne olcak tembel olduktan sonra ? Sabancı üniv mezunu mu hocam ? İnsanların mezuniyeti ile ilgilenmekten ziyade karakteri ile ilgilenilmeli yoksa çok diplomalı eşek var meydanda... ! İnşallah pişman olmazsin kolay kolay anne sözüne karşı gelmem ama bu düpedüz insan kayırma. Ne yani okuyamamış diye öyle bir aileye kız verilmez mi ?

Burada herkes sana sevgi önemli işte eğitim ne bla bla diyecek
Ama emin ol evlenip bu kültür ve eğitim farkını ezilerek,acı biçimde yaşadığında ve burada konu açtığında da aynı kişiler sana
E anne babalar boşuna söylemiyor,annen hissetmiş ki demiş dinleseydin ananı diyecek

İnsanın eğitim durumu bu kadar mı önemli ya ailen sana 5 üniv bitirmiş zengin ailesi eğitimli biri bulsun belki geçinemeyeceksin kusura bakma da senin ailen zır cahil geldi bana diplomaya göre evlilik yapmak mantıksız. ki diyorsun Ada'm düzgün biri. Dünyada iki çeşit insan vardır iyi ve kötü evlilik yaparken ilk kriter de buna göre seçim yapmakla başlar. Ailen böyle milleti diplomasına ailesine göre ayırırsa bi gün bi yerden bi tokat yerler o kınadıkları insandan beter olurlar bence ailene bunları öğret sen.

İnsanın eğitim durumu bu kadar mı önemli ya ailen sana 5 üniv bitirmiş zengin ailesi eğitimli biri bulsun belki geçinemeyeceksin kusura bakma da senin ailen zır cahil geldi bana diplomaya göre evlilik yapmak mantıksız. ki diyorsun Ada'm düzgün biri. Dünyada iki çeşit insan vardır iyi ve kötü evlilik yaparken ilk kriter de buna göre seçim yapmakla başlar. Ailen böyle milleti diplomasına ailesine göre ayırırsa bi gün bi yerden bi tokat yerler o kınadıkları insandan beter olurlar bence ailene bunları öğret sen.
Ceket ilikledim :super:

Herkese merhaba,
Birazcik uzun ama akil verenlerden Allah razi olsun.
4-5 aydir gorustugum biri var, 1 yildir taniyorum. Tanidigim kadariyla kendisi cok beyefendi, merhametli, yureginde Allah korkusu olan biri ve beni cok seviyor. Ben de onu seviyorum ama benim ailem onu istemiyor. Bu yil kpss ye girdik o bir defa daha hazirlanacak benim de kismetse 4-5 aya atamam olacak. Onun askerligi falan da olunca onumuzde 2-2,5 sene var ailem beklememi istemiyor, daha yeni mezun oldun onune cikan ilk adama kendini kaptirma belki aklina yatan daha uygun biri olacak diyorlar. Akademik olarak benden biraz geride, ben dereceyle mezun olup yuksek lisansa basliyorum o iki yillik okuyup aciktan 4 e tamamladi bunu biraz problem ediyor ailem. Bi de benim annem babam memur, sevdigimin annesi ilkokul babasi ortaokul mezunu (bu arada maddi olarak bizden iyiler) biraz da bunu kultur farki diye adlandirip benim o aileye girince problem yasayacagimi dusunuyorlar.soyledigim ilk gunden beri ikna edemedim onlari cok hirpalandim aram acildi ailemle. ailemle aram acilinca sevdigimden vazgectim dun,ayrildik. Cok agladi icim parcalandi. Icimde bi sizi var boyle severken ayrilarak dogru mu yaptim ama ilerde ailem hakli cikarsa diye de icim icimi yiyo. Bana bir yol gosterin ablalarim.
Sanki ailen evlencek çocukla...
Bi kücümseme durumu var anlattiklarinda hiç hoş degil..
Öte yandan kendini evlilige hazir hissetmiyosan erken oldugunu dusunyosan zamana birak bu ne ya denklik şart degil insanlik ve kafa yapiniz uyuyomu konu bu olmalı¿¿¿

Ben çok kızıyorum böyle insanlara sen kimsin ki karşında ki insanı statüsüyle eğitimiyle yargılıyorsun bill gates istese Verirler ama kızı onunda diploması yok ama zengin statüsü var Sadece konu sahibinin ailesi için söylemiyorum bunu bir çok aile böyle biri der eğitimi az biri der başı açık öbürü der doğulu başkası der gavur daha başkası çıkar fakir der. Hani insanlık hani doğru olmak onları soran yok hiç

Back
X