Annem istemedigi icin sevdigimden ayrildim, acaba hata mi ettim

Ben çok kızıyorum böyle insanlara sen kimsin ki karşında ki insanı statüsüyle eğitimiyle yargılıyorsun bill gates istese Verirler ama kızı onunda diploması yok ama zengin statüsü var Sadece konu sahibinin ailesi için söylemiyorum bunu bir çok aile böyle biri der eğitimi az biri der başı açık öbürü der doğulu başkası der gavur daha başkası çıkar fakir der. Hani insanlık hani doğru olmak onları soran yok hiç
Katılıyorum canımm ama insanları değiştiremiyoruz maalesef. İnşallah bir gün hepimizin birbirine saygı duyacağı bir duruma geliriz ne diyeyim :)

Aslında bence ailenin sorun ettiği şey sadece eğitimi değil. Senin için daha erken olduğunu düşünüyorlar aynı zamanda. Biraz önüne bak ilerde belki farklı insanlar karşına çıkar ilk tanıdığın erkekle evlenme demişler. Sadece eğitim olarak bakmayın

Ailemin olayi tamamen diploma degil. Diyorlar ki kpss olmazsa baska alternatifi yok ales gibi ya da baska bir sinavda cok basarili olamaz cunku temeli saglam degil, bu durumda da is olayi riskte olacak diyorlar. Mesela sevdigimin annesi icin diyorlar ki senin oturup sohbet edebilecegin sana yol gosterebilecek birisi olmayabilir onu ne yapacaksin. Parayla pulla degil isleri, sadece sevdigim daha evlenmeye hazir degil maddi manevi olarak, benim hazir olmama az kaldi, diyorlar ki yeni tanistigin ve ilk karsina cikan birisi icin neden hayatini ipotel edesin

Saçmalık bence. Ailen haksız. Arada bi statü farki da göremedim

Ailen resmen aşağılamış daha ne olsun ki? ne demek annesi sohbet edebileceğin yol gösterecek biri olmayabilir böyle birşey var mı? Herşey kpss mi diploma mı.. böyle kibir çok yanlış çok..
Acaba şu 3 günlük dünyada insanlar ne zaman sadece insanlığa bakıpta onay verecek.. diplomasına ırkına mezhebine bakmadan sadece insanlığa...

Ailemin olayi tamamen diploma degil. Diyorlar ki kpss olmazsa baska alternatifi yok ales gibi ya da baska bir sinavda cok basarili olamaz cunku temeli saglam degil, bu durumda da is olayi riskte olacak diyorlar. Mesela sevdigimin annesi icin diyorlar ki senin oturup sohbet edebilecegin sana yol gosterebilecek birisi olmayabilir onu ne yapacaksin. Parayla pulla degil isleri, sadece sevdigim daha evlenmeye hazir degil maddi manevi olarak, benim hazir olmama az kaldi, diyorlar ki yeni tanistigin ve ilk karsina cikan birisi icin neden hayatini ipotel edesin
Neyse zaten ayrilmissın cocuktan konu neki daha¿¿

Bi kaç yil sonra kendisi ailesi tahsilli evlilige hazir isi gucu olan birini bulunca evlen.yapicak bisey yok herkes bunu istiyosa sende uygulama taraftarisin zaten.yolun acik olsun...

Cnm ben eşimle evlendiğimde eşim öğrenciydi üniversite de ben çalışıyordum hiçte bir sorun yaşamadık hissetmedik ayrıca benimde kv ile oturup konuşacak hiç bir ortak konumuz yok olması da gerekmiyor Zaman Zaman arar hatırını sorarım yeter benim için önemli olan kocamdır o iyiyse ben anlaşıyorsam gerisi teferruattır

Esinin annesiyle oturup ulkemizin kulturel mirasi vs. uzerine konusmak zorunda degilsin. Yuksek lisans yapmazsa is bulamayacagi bir bolumde mi okuyor sevdiginiz? Ya da baska bir sinavda neden basarili olamasin anlamadim gercekten.. Siz de ailenizi hakli goruyorsunuz sanki bu yuzden hic uzatmayin bence. Adami oyalamayin. Ilerde elbette örgün mu yoksa acikogretimden mi mezun oldugunu onemsemeyecek biriyle tanisir mutlu olur..

Neyse zaten ayrilmissın cocuktan konu neki daha¿¿

Bi kaç yil sonra kendisi ailesi tahsilli evlilige hazir isi gucu olan birini bulunca evlen.yapicak bisey yok herkes bunu istiyosa sende uygulama taraftarisin zaten.yolun acik olsun...
Evet ayrildim ama icim sizliyo acaba ilerde pisman olur muyum bi de ona sevgimize haksizlik mi ettim diye cok uzuluyorum

Yurdum insanının hepsi doktora bitirmiş nezih insanlar mı?
Yada lise mezunları aç mı dolaşıyor. Sadece kpss ile mi karnımız doyuyor.
Bütün üniv. Mezunlarının kayınvalideleri, anneleri üniv. Mezunu dernek toplantılarına katılan insanlar mı. Hayat şartları malesef herkese eşit davranmıyor. Bazen köylü üniv. Mezunundan daha hoş sohbet sahibi olabiliyor.
Ama sanırım sizde ailenizle neredeyse aynı kafa yapısına sahip olduğunuzdan dolayı şüphe duyup ayrılmışsınız. En doğrusunu yapmışsınız. Zira adamcağıza yazık olabilirdi

Ya anlatınca ben şahsen çok üzüldüm. Severek ayrılmak çok zordur heleki işte bu dediğin kişiden. Aklına bir kez kuşku girmişse orda takılıp kalabilirsin. Ben eğitim olarak eşimden yüksek konumdayım, dile getirilmesinden hoşlanmasamda hiç bir sıkıntı yaratmadı fakat ailen sorun yaptığı için takıntı hale gelir ve ilerde seni eşinden soğutabilir. Kimse dört dörtlük olamaz ama aile razı olmayınca gönül de %100 razı olamıyor ne yazıkki. Hayırlı evlatsın vesselam.

Esinin annesiyle oturup ulkemizin kulturel mirasi vs. uzerine konusmak zorunda degilsin. Yuksek lisans yapmazsa is bulamayacagi bir bolumde mi okuyor sevdiginiz? Ya da baska bir sinavda neden basarili olamasin anlamadim gercekten.. Siz de ailenizi hakli goruyorsunuz sanki bu yuzden hic uzatmayin bence. Adami oyalamayin. Ilerde elbette örgün mu yoksa acikogretimden mi mezun oldugunu onemsemeyecek biriyle tanisir mutlu olur..
Ben hakli gormuyorum ailemi. Ben insanlari hicbir zaman memleketine dinine okuluna vs bakarak degerlendirmem. Birisi insan degilse insan degildir benim icin, insan degil zaten surdan mezun vay efendim surali falan gibi dertlerim yok benim. Sevdigimi de hic oyle degerlendirmedim. Lise universiteden beri temeli cok kuvvetli olmadigi icin bu saatten sonra zor diyorlar. Ben fena bi puan almadim, bu sene anlasmistik ben eksik oldugu yerlerde ona destek olacaktim, o da sikica sarilip tekrar deneyecekti. Hicbir zaman sevgisinden karakterinden suphem olmadi zaten. Ailesiyle de cok uymazsam cok fazla gorusmem diye dusunuyodum. Ama ben 23 yasindayim ailem benim goremediklerimi mi goruyo acaba sonucta benim kotulugumu istemezler diye kafam karisiyo. Ayrilali 2 gun oldu iki gundur yedigimin tadi yok aldigim nefes nefes degil

Aileniz okumuş biri olarak diplomaya bakarak kız veriyorsa şahsen karşı tarafın şansli olduğunu düşündüm bi an. Kusura bakmayin lütfen. Belkide ileride aileniz eşinizin başına bunu kalkacaktı sürekli. Bende atama bekliyorum erkek arkadaşım atanamadi ama ailem bunu sorun yapmadi. Sonucta siz atanamayip o atanabilirdi. Çok çirkin geldi bana nedense ilk okul orta okul muhabbeti. Umarım hakkinizda hayirlisi olmustur, severek ayrilmak zor olsa gerek..

Yurdum insanının hepsi doktora bitirmiş nezih insanlar mı?
Yada lise mezunları aç mı dolaşıyor. Sadece kpss ile mi karnımız doyuyor.
Bütün üniv. Mezunlarının kayınvalideleri, anneleri üniv. Mezunu dernek toplantılarına katılan insanlar mı. Hayat şartları malesef herkese eşit davranmıyor. Bazen köylü üniv. Mezunundan daha hoş sohbet sahibi olabiliyor.
Ama sanırım sizde ailenizle neredeyse aynı kafa yapısına sahip olduğunuzdan dolayı şüphe duyup ayrılmışsınız. En doğrusunu yapmışsınız. Zira adamcağıza yazık olabilirdi
Ben suphe duydugum icin ayrilmadim, ailemle daha fazla karsi karsiya gelmemek icin ayrildim. Ayrilmadan once sevdigimle mutluydum evde huzur yoktu istemedikleri icin, simdi de ben huzursuzum mutsuzum ve arkamda benim yuzumden hayalleri umutlari yikilan bi adam biraktim

Burada herkes sana sevgi önemli işte eğitim ne bla bla diyecek
Ama emin ol evlenip bu kültür ve eğitim farkını ezilerek,acı biçimde yaşadığında ve burada konu açtığında da aynı kişiler sana
E anne babalar boşuna söylemiyor,annen hissetmiş ki demiş dinleseydin ananı diyecek
Bence çok önyargılısınız bu konuda. Benim ailem de ilkokul mezunu ama gayet konuşmasını oturmasını bilen kafası açık ileri görüşlü insanlar. Bu tamamen kişilerin kendilerinde biten bir şey. Nitekim bende iyi bir okuldan mühendis olarak mezun oldum ve şuan yüksek lisans yapıyorum. Bunda en büyük katkı özellikle annemin kendisi okuyamasa da eğitimi önemsemesindendir.

Konu sahibi bence sen çok çabuk pes etmişsin. Karşındaki kişi çok üzülmüş ama sen o kadar üzülmüş gibi gelmedin bana. Bence ailen de karşısındaki aileyi tanımadan ön yargılı davranmamalıydı. Ayrıca okulun yeni bitmiş hemen evlenme durumunuz da yok neden ilişkinizi sürdürüp nasıl olacağına bakmıyorsunuz ? Anlaşacaksınız belki daha da iyiye gidecek herşey. Adam da sonuçta 4 yıllık bir lisans bitirmiş işsiz değil mesleği var bence statü farkınız yok düşündüğünüz kadar. Ben olsam ilişkimi kestirip atmazdım ailende çok kültürlü ve düşüncene saygılı ise sana karışmasın bu konuda.

Ya anlatınca ben şahsen çok üzüldüm. Severek ayrılmak çok zordur heleki işte bu dediğin kişiden. Aklına bir kez kuşku girmişse orda takılıp kalabilirsin. Ben eğitim olarak eşimden yüksek konumdayım, dile getirilmesinden hoşlanmasamda hiç bir sıkıntı yaratmadı fakat ailen sorun yaptığı için takıntı hale gelir ve ilerde seni eşinden soğutabilir. Kimse dört dörtlük olamaz ama aile razı olmayınca gönül de %100 razı olamıyor ne yazıkki. Hayırlı evlatsın vesselam.
Icim cok huzursuz ama. Ben ona destek olsam eksik oldugu yerleri beraber tamamlasak o da guzel bi devlet kurumuna girip ailesini gecindirecek konuma geldikten sonra biz de birbirimizi seviyoruz yetmez mi? Diyorlar ki karsina cikan ilk adamda neden bu kadar eksik kapatmaya tamir etmeye ugrasasin

Icim cok huzursuz ama. Ben ona destek olsam eksik oldugu yerleri beraber tamamlasak o da guzel bi devlet kurumuna girip ailesini gecindirecek konuma geldikten sonra biz de birbirimizi seviyoruz yetmez mi? Diyorlar ki karsina cikan ilk adamda neden bu kadar eksik kapatmaya tamir etmeye ugrasasin
Çünkü aşığım. Aşk bu yapacak bişey yok. Benzer bir durumdaydım ve mucadele edip etmemekte çok kararsızdım. Ama kendimi ederken buldum. Bir buçuk sene direndim 10 kilo kaybettim ama değidi. Eşime aşığım. O süreçte kalpler kırıldı aileler zıtlaştı ama aşıktım, aşıktık ve kimsenin elinden bişey gelmedi. Zamana bıraktım ve oldu

Yine saçmalık var bence düşüncelerinde. Bir kısmetin kim olduğu belli mi olur yok ilk gördüğünle mi evleniceksin bilmem ne.Ne kadar güzel birşey hayatına ilk giren erkek belki de hayatının erkeği o zaman bu seni dünyanın en şanslı insanları arasına sokmaz mı ? Bir çok hüsranlı ilişkinin sonunda mı illa ideal erkek çıkıyor insanın karşısına.Sizinkiler biraz damat almayı seçmece yapmak gibi düşünmüşler sanırım . Annesini tanıyorlar mı bir de nerden çıkarıyorlar senle konuşamayacağını ?

Eğer gerçekten seviyorsan 2-2.5 sene hiç birşey senin de yüksek lisansın bitmemiş ki daha yani.

Back
X