Annem istemedigi icin sevdigimden ayrildim, acaba hata mi ettim

Ben suphe duydugum icin ayrilmadim, ailemle daha fazla karsi karsiya gelmemek icin ayrildim. Ayrilmadan once sevdigimle mutluydum evde huzur yoktu istemedikleri icin, simdi de ben huzursuzum mutsuzum ve arkamda benim yuzumden hayalleri umutlari yikilan bi adam biraktim

Ama cevaplarınızda sıklıkla kendi notlarınızdan okullarınızdan vs. Vede eski sevgilinizinkilerden karşılastırmalı olarak bahsediyorsunuz. Bunun dışında aslında farkında olmadan içten içten ailenize de hak veriyor gibisiniz. Sevgi emin olmak ister ama bu yazdığınız cevapta bile umutları yıkılan bir adam bıraktığınızdan bahsediyorsunuz. Artniyet ve önyargı değil belki içinizden gecen ama fikirleriniz istemsizce ailenizle aynı yönde gibi görünüyor.

Evet ayrildim ama icim sizliyo acaba ilerde pisman olur muyum bi de ona sevgimize haksizlik mi ettim diye cok uzuluyorum
Evet ilerde pişman olacağın bir durum illa yaşarsın çünkü sende ailenin ağzına bakıp bir insanı yarı yolda bırakmışsın hemde çok iyi merhametli allah korkusu olan bir insan dediğin birini!!! etme bulma dünyası karşı tarafın Nasıl kırıldığını düşünün. Ve ben bunu bilir söylerim kırdığın kadar kırılırsın yaşattığın kadar yaşarsın !!!

Bence çok önyargılısınız bu konuda. Benim ailem de ilkokul mezunu ama gayet konuşmasını oturmasını bilen kafası açık ileri görüşlü insanlar. Bu tamamen kişilerin kendilerinde biten bir şey. Nitekim bende iyi bir okuldan mühendis olarak mezun oldum ve şuan yüksek lisans yapıyorum. Bunda en büyük katkı özellikle annemin kendisi okuyamasa da eğitimi önemsemesindendir.

Konu sahibi bence sen çok çabuk pes etmişsin. Karşındaki kişi çok üzülmüş ama sen o kadar üzülmüş gibi gelmedin bana. Bence ailen de karşısındaki aileyi tanımadan ön yargılı davranmamalıydı. Ayrıca okulun yeni bitmiş hemen evlenme durumunuz da yok neden ilişkinizi sürdürüp nasıl olacağına bakmıyorsunuz ? Anlaşacaksınız belki daha da iyiye gidecek herşey. Adam da sonuçta 4 yıllık bir lisans bitirmiş işsiz değil mesleği var bence statü farkınız yok düşündüğünüz kadar. Ben olsam ilişkimi kestirip atmazdım ailende çok kültürlü ve düşüncene saygılı ise sana karışmasın bu konuda.
Ben 2-3 aydir haftada 3-4 gun tartistim ailemle. Sevdigimin yanina asik suratla gittim hicbir zaman da biktim demedi, aksine ben arkandayim yapicaz taniyinca beni sevecekler dedi. Ama onlayken de hep aileme yalan soyleyip ciktigim icin onun huzursuzlugu vardi iliskimi de istedigim gibi yasayamiyodum. Yasadigim yer cok buyuk bi sehir degil, ailem biriyle gorusmeme karsi degil ancak bunu soyle istiyorlar iki taraf da eline ekmegini aldiktan sonra evlenme niyetiyle cok uzatmadan bir sure gorusup karar vermemi devam ya da tamam dememi istiyorlar. Buna sevdigimle devam edersem su durumda en az iki sene oldugu icin de sicak bakmiyorlar ortada bise olmadan bu kadar sure gorusmemi istemiyorlar

Ama cevaplarınızda sıklıkla kendi notlarınızdan okullarınızdan vs. Vede eski sevgilinizinkilerden karşılastırmalı olarak bahsediyorsunuz. Bunun dışında aslında farkında olmadan içten içten ailenize de hak veriyor gibisiniz. Sevgi emin olmak ister ama bu yazdığınız cevapta bile umutları yıkılan bir adam bıraktığınızdan bahsediyorsunuz. Artniyet ve önyargı değil belki içinizden gecen ama fikirleriniz istemsizce ailenizle aynı yönde gibi görünüyor.
Kendi notlarimdan vs bahsetmemin sebebi ovunmek ya da sevdigimi hor gormek icin degil, sadece ailemin neden istemedigini neleri farkli gordugunu anlatabilmek icin yazdim. Ailemle ayni dusunuyor olsam su an sizlerden fikir almak icin bir umut buraya yazmazdim

Evet ilerde pişman olacağın bir durum illa yaşarsın çünkü sende ailenin ağzına bakıp bir insanı yarı yolda bırakmışsın hemde çok iyi merhametli allah korkusu olan bir insan dediğin birini!!! etme bulma dünyası karşı tarafın Nasıl kırıldığını düşünün. Ve ben bunu bilir söylerim kırdığın kadar kırılırsın yaşattığın kadar yaşarsın !!!
Bunun vicdanini su an cok derin yasiyorum ama ailem dedi ki ilerde olur da vazgecmezsen biz aile olarak gorevimizi sonuna kadar yapariz ama evlendikten sonra ilk tokezlemende hakliymissiniz diye gelme. Oyle degil illa ki anne baba destek olur evladina ama bu kadar kesin bi tavra nasil karsi koyabilirsiniz

Ben 2-3 aydir haftada 3-4 gun tartistim ailemle. Sevdigimin yanina asik suratla gittim hicbir zaman da biktim demedi, aksine ben arkandayim yapicaz taniyinca beni sevecekler dedi. Ama onlayken de hep aileme yalan soyleyip ciktigim icin onun huzursuzlugu vardi iliskimi de istedigim gibi yasayamiyodum. Yasadigim yer cok buyuk bi sehir degil, ailem biriyle gorusmeme karsi degil ancak bunu soyle istiyorlar iki taraf da eline ekmegini aldiktan sonra evlenme niyetiyle cok uzatmadan bir sure gorusup karar vermemi devam ya da tamam dememi istiyorlar. Buna sevdigimle devam edersem su durumda en az iki sene oldugu icin de sicak bakmiyorlar ortada bise olmadan bu kadar sure gorusmemi istemiyorlar
Yahu zaten 2 3 ayda evlenilmez tanımak için 1 2 sene geçer üstüne 1 2 sene de sen fedakarlık et bekleyiver ailene de ben onun güzel şeyler başaracağına inanıyorum de düzgün bir insansa ki sana da arkandayım tanıyınca sevecekler diyorsa mücadeleye hazırsa daha ne istiyorsun ki? Biz 4 sene sonra evlendik ailelere de ne mücadale verdik ohoooooo sevgi aşk iyilik huzur bunlar kolay bulunmuyor emek harcanmadan da olmuyor malesef

Kendi notlarimdan vs bahsetmemin sebebi ovunmek ya da sevdigimi hor gormek icin degil, sadece ailemin neden istemedigini neleri farkli gordugunu anlatabilmek icin yazdim. Ailemle ayni dusunuyor olsam su an sizlerden fikir almak icin bir umut buraya yazmazdim

Bende ondan bahsediyorum zaten aslında ailenizle ilgili sebepleri sunarken bir nevi kendi fikrinizide arka fondan belli ediyor gibisiniz. Velevki öyle değil diyelim, ozaman yeteri kadar sevmediğinizi düşünürüm

Bunun vicdanini su an cok derin yasiyorum ama ailem dedi ki ilerde olur da vazgecmezsen biz aile olarak gorevimizi sonuna kadar yapariz ama evlendikten sonra ilk tokezlemende hakliymissiniz diye gelme. Oyle degil illa ki anne baba destek olur evladina ama bu kadar kesin bi tavra nasil karsi koyabilirsiniz
Can'ım benim kocamın babası kocama quixxle evlenirsem seni silerim!! Bu kadar tavrı kesindi. Valla şimdi ne silen var ne istemeyen çok şükür hem ikimiz ilişkimiz de hemde ailelerde ilişkimiz de çok iyiyiz annem eşime karşıydı şimdi en has damadı. Yani aileler her zaman haklı çıkmıyor

Yahu zaten 2 3 ayda evlenilmez tanımak için 1 2 sene geçer üstüne 1 2 sene de sen fedakarlık et bekleyiver ailene de ben onun güzel şeyler başaracağına inanıyorum de düzgün bir insansa ki sana da arkandayım tanıyınca sevecekler diyorsa mücadeleye hazırsa daha ne istiyorsun ki? Biz 4 sene sonra evlendik ailelere de ne mücadale verdik ohoooooo sevgi aşk iyilik huzur bunlar kolay bulunmuyor emek harcanmadan da olmuyor malesef
Bu sozleriniz umut verdi bana. Peki ne yapacagim simdi? Bu kadar kavga kiyametten sonra tekrar biz devam edicez mi dicem? Bir sure devam edip sonra ortalik biraz yumusadiktan sonra mi soylemem dogru olur? Aileme yalan soylemek istemiyorum, ama sevdigimden ayri bi hayat surmek onu arkamda birakip gitmek de istemiyorum. Su an gitsem boynuna sarilsam dunyada benden mutlusu olmaz

Bende ondan bahsediyorum zaten aslında ailenizle ilgili sebepleri sunarken bir nevi kendi fikrinizide arka fondan belli ediyor gibisiniz. Velevki öyle değil diyelim, ozaman yeteri kadar sevmediğinizi düşünürüm
Yeteri kadar sevmemek degil bu, ben ailemi karsima alacak cesareti bulamiyorum

Ama bu çok yanlış bir düşünce. Artık insanlar hayat şartlarından dolayı hemen evlenemiyorlar. Benim ailem kimilerinin dediğine göre "kültürsüz " ama benim hemen evlenemeyeceğimin farkındalar. Benim de 3 senelik bir ilişkim var ve daha 2-3 sene var yüksek lisans bitip iş bulmaya yani hemen evlenemeyeceğiz. Ama benim de kısmetim böyleymiş napayım şimdi aman biri görür laf eder diye hayatımın aşkından mı vazgeçeyim. Asla da vazgeçmem valla kimse kusura bakmasın gerçekten seveceğin düzgün anlayışlı en önemlisi bu devirde saygılı laylay lom olmayan adam gibi bi adam bulmuşum gerekirse 5 sene beklerim hayat şartları yani.

Bence seviyorsan bir şekilde sürdür ilişkini ailene de hemen evlenmek istemiyorum zaten de ben evleneceğim kişiyi 2-3 yıl tanımak istiyorum zaten sizin dediğiniz gibi öyle 6 ay tanıyıp evlenemem de.

Can'ım benim kocamın babası kocama quixxle evlenirsem seni silerim!! Bu kadar tavrı kesindi. Valla şimdi ne silen var ne istemeyen çok şükür hem ikimiz ilişkimiz de hemde ailelerde ilişkimiz de çok iyiyiz annem eşime karşıydı şimdi en has damadı. Yani aileler her zaman haklı çıkmıyor
Siz ne kadar direndiniz peki nasil ikna ettiniz ailenizi

Aileniz karşı tarafı resmen küçük gormus.bide kendinizi erkek arkadaşınızın yerine koyun.o taraf sizi assaglayip küçük gorseydi ne dusunurdunuz bu çok acı bisey.
Kibirli olmamak lazım hiç kimse bir diplomayla kimseden ustun değildir.
İnsanliktir karakterdir insanı ustun yapan.
Ki erkek arkadaşınız da gayet efendi makul ve okumus biri.resmen yazık etmissiniz.yinede hakkına hayırlısı

Bu sozleriniz umut verdi bana. Peki ne yapacagim simdi? Bu kadar kavga kiyametten sonra tekrar biz devam edicez mi dicem? Bir sure devam edip sonra ortalik biraz yumusadiktan sonra mi soylemem dogru olur? Aileme yalan soylemek istemiyorum, ama sevdigimden ayri bi hayat surmek onu arkamda birakip gitmek de istemiyorum. Su an gitsem boynuna sarilsam dunyada benden mutlusu olmaz
Arkadaşınla konuş aldığım bu karar hatalıydı seni seviyorum ailemden hiç Böyle bir tepki görmediğim için bocaladım ama ben sana güveniyorum ve seni seviyorum Zaman'la ailemin de önyargıların yıkılacaktır de arkadaşın düzgün bi insansa zaten olacak olanda bu yazık sen burda böyle üzülüyorsun o çocuk orada Nasıl üzülüyordur kısa Zaman'da konuş bence

Eger boyle bir cumle kurdularsa tavirlari da cok kesin degil gibi bence. Sen tokezleyecegini ve ailenin hakli cikacagini mi dusunuyorsun?

Arkadaşınla konuş aldığım bu karar hatalıydı seni seviyorum ailemden hiç Böyle bir tepki görmediğim için bocaladım ama ben sana güveniyorum ve seni seviyorum Zaman'la ailemin de önyargıların yıkılacaktır de arkadaşın düzgün bi insansa zaten olacak olanda bu yazık sen burda böyle üzülüyorsun o çocuk orada Nasıl üzülüyordur kısa Zaman'da konuş bence
Açıkcası ben onu düşününce onun adına çok üzülüyorum resmen aşağılandığı için hiç tanımadığı onu tanımayan insanların ön yargılarından dolayı terk ediliyor. Bence en kötü şeylerden biri :(

Aileme ne zaman soyleyecegim peki

Ne kadar küçümsemişler ya, gören de siz nasa astronotu, adam dağ çobanı sanar.

İkiniz de lisans mezunusunız işte, üniversite diploması bitti not ortalamasına göre evleneceğiz artık. :KK45:

Ailesi okumamışsa nolmuş, geçin artık şunları ya.

Adamı gerçekten sevseydiniz bunlar için bırakmazdınız, savaşırdınız. Gerisi hikaye.

Su devirde universite mezunu olmaya ne var Allah askina nedir yani baraji gecmeden bile okula aliyorlar artik. Öldünüz bittiniz uni mezunu diye.
Benim sinif arkadaslarim da kiymete binecek universite mezunu diye. Hepsi gerizekali hepsi kör cahil.
Okumakla adam olunmuyor arkadas OLUNMUYOR.

Back
X