Annem istemiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Simdi anneyede hak vermiyor degilim acikcasi fakat doktor,avukat olup.manyak olan da cok...yani ekmegini helalinden tastan cikarsin yeter aslinda ama anneniz statu istiyor biraz...benim oz halam kizina eger bana okumamis damat getirirsen anne deme bana demişti..😬

Berberler kapaninca o cok cok yuksek ünivesite mezunlari doktorlar avukatlar "abi ne olur gel bizi tras et saçımızı kes" diye telefonda yalvarıyorlardı (bir berber esi olarak biliyorum) Kimseyi meslegi yuzunden kucumseyip vizyonsuz diye nitelendirmek hos degil
Size mesaj atabilir miyim kısıtlama var galiba bi bakarmısınız bir sorum olacaktı

Benim işim yok üni mezunuyum nişanlım ilkokul mezunu berber
üniversite var üniversite var
Yoo biz konusuyoruz. Esprilerin bile bir duzeyi oluyor,saka yapsaniz mal gibi bakar. Universite insana ille bilim fen de vermez,ufkunu genisletir,dunya gorusunu farklilastirir.

Ayrica adam yine berber olsun ama yil olmus 2021,gencecik adam ilkokul mezunu olarak kaldiysa o adamdan bir cacik olmaz. Bildiginiz vizyonsuzdur. Size yazik olur,ilkokul mezunuyla evleneceksiniz uc gun sonra da pisman olacaksiniz.
işte o vizyon mahalleyi geçemeyince...
sorun adamın berber olması değil ilkokul mezunu olması

Bence çalışan işi olan bir esnaf olmak üniversiteli ıssız olmaktan iyidir.ben de işsizlik çektim.universite mezunuyum.amacim üniversiteli iş bulamayanlari hor gormek degil.enistem yüksek mimar.adam 15 senedir hayatımızda toplasan 5 sene çalışmıştır.boyle olmaktansa esnaf olmayı yeğlerim .hayat ekmek parası kazanmayı gerektiriyor

Bizim de kiracimiz berber ve ilkokul mezunu kendisine laf anlatmak için seviyeyi epey düşürmek gerekiyor açıkçası ben telefonda bile konuşamıyorum kendisiyle. Eşimi ikna ettim o ariyor, mesleği gereği bu tip insanlarla muhatap olmaya alışık olduğu için daha sabırlı.
Tabi berber kiraci hepimizden fazla kazanıyordu ama hersey de para değil tabi ki
Benim tanıdığım önlisans Saç ve Bakım Hizmetleri mezunu. Ilk okul mezunu değil. Bu bilgileri yazmadim. Ilk okul mezunu algılanacağını bilsem yazardım. Yani okul görmüş mürekkep yalamış biri. Hani bir algı vardır ya, aman berber ne kadar kazanacak ki diye.. öyle değil diye yazdım. Belki annesi parasal olarak az kazanacağını düşünür. Bunun bir çözümü var, meslek öğrenir örnek olur diye yazdım.

Ayrıca her okumamış = kültür seviyesi düşük olmuyor. Okul bir vizyon verir evet. Ama bazende vermez. Ben burada çok üye görüyorum güya yüksek lisanslı, doktoralı. Kullandığı üslup ve kelimelerle hiç öyle değiller. Sadece sınavları geçip diploma almışlar. Sıklıkla üsluptan dolayı ban alıyorlar zaten.. daha karşıt fikirleri konuşmayı beceremiyorlar. Olay tartışmaya gidince dürtüsel olmamayı bilmiyorlar. Her üniversite mezunu da âlim değil.

Yani bunun tek bir prototipi yok. Her okul okuyan çok kendini yetiştirmiş değildir. Çoğunluk kendini yetiştirmiştir ama aralarda okul okuyup hala vizyonsuz olan da çıkar. Ama genelde okul yüzü görenler toplumda nasıl davranıp davranmayacağını bilir. Bir vizyon sahibi olurlar. Insan ilişkilerinde iyi uyum sağlarlar. Kollektif bilinçten çok etkilenmezler. Kendi bireysel bilinçleri baskındır.

O yüzden okunmalı. En azından okunup bir vizyon sahibi olmaya çalışılmalı. Ama konu sahibinin tarafında bu bilinci çok göremiyorum. Annesi hayata çok yanlı bakıyor gibi. Bence annesi o beklediği doktor damadı kendi egosu için istiyor. Benim kızımın eşi doktor deyip oradan egosu paye alacak olay bu. Yoksa sadece doktor olsun diye tutturmazdı, eğitimli kendi yetiştirmiş olsun derdi. Yani bence denklik sadece erkek tarafında olmamalı kız tarafında da olmalı. Konu sahibi bir adayı sadece mesleği için tercih etmemeli. Bir insana bütünsel yaklaşmalı. Iyi insan + kültürlü insan + eğitimli insan+ komplekssiz insan..

Özetle uzattım ama şunu demek istiyorum; bizim toplumda tek bir prototip yok. Cünkü hala kollektif bilinçten çok etkilenen bir toplumuz. Insani kazanıma bakan yok. Yani her okuyan kendini yetiştirmiş degil. Mesela ben bu forumda üslupsuz insanların yazdıklarına asla değer vermiyorum. Bana göre ısterse doktoralı olsun yeterince eğitimli değiller. Eğitim insanı bir yerden bir yere götürüp aşama atlatmıyorsa o eğitim diplomada kalmış eğitimdir. O eğitim sadece kağıt parçasındadır. O kişiler kollektif bilinçten hiç çıkamamış, her türlü etkilenmeye çok açık kişilerdir.

Ama bunlara rağmen okumak şahanedir. Çok faydalıdır. Toplumu iyi yönde dönüştüren kişiler genelde mürekkep yalamislardan çıkar. O yüzden okunmalı. Mutlaka okunmalı.
Yani sadece para konusu değil bu konu kompleks bir konu. Şimdilik bu kadar yazayım.. zaten maşallah konuyu açtım da açtım..🤣
Okuyanların gözlerine sağlık.. 🤗🌼

Son düzenleme:
Annem evlenmek istediğim adamı İstemiyor. İşler ciddiye bindi ama hala karşı. ( mesleğini , memleketini falan beğenmiyor bana denk bulmuyor )
Ben nişanlımın arkasındayım seviyorum güveniyorum ama ya sevdiğim için ben körsem ?
Annelerin dediği çıkar biliyorum ama ben nişanlıma güveniyorum
Bir yandanda korkuyorum ya annem ölürse yarın birgün ölecek ben bu vicdan azabıyla nasıl yaşarım onun istediği adamla evlenmiyorum ya mutsuz olursa ömür boyu içinde ukde kalırsa
Ailemin bana uygun gördüğü doktor avukat ama ben gittim bir mahalle esnafını sevdim evet
bana layık görmediler onu
Ama ailemide çok seviyorum ben onları üzmek istemiyorum ömür boyu bu yükle yaşayamam
Karga da yavrusunu kuzgun gorurmus,bosver denksindir uzulecek birsey yok.Zaten nisanlanmissin neyin pismanligi:)
Esnaf yeri gelir doktoru kaca katlar paraca,anneciginin gozune gozune sayar paralari,kiymetli olur korkma:))

Nisanlin kac yasinda?
Babamla yasit degilse 8e kadar olsun okumustur.
Okumadiysa ohooo,okul onemli degil deniyor da oyle olmuyor o isler.
Genellemeyeyim ama gorgu bilgi ogrenilen birsey,o da genelde okulda insan icinde oluyor.Koca herifler santim degismiyor sonra...

Diğer mesajlarınızı da okudum. Yukarıdakiyle birleştirince annenizin sizi neden denk görmediğini hiç anlamadım. Gayet denksiniz bence.
Kendini yetiştirmiş bir doktor, mühendis de bu şekilde düşünen birini istemez zaten. Çünkü onlar da sizi kendilerine denk görmezler.
Kendinizi geliştirmek ve çalışmak gibi istekleriniz yoksa annenizin lafına uyup elinizdekinden olmayın bence.

Bence bu konu çok farklı ya. Nisanliya ilkokul mezunu kendini geliştirmemiz diye kiziyoruz ama konu sahibi de okumuş ama boşuna okumuş kafa eski, evleneyim, çalışmayayım, kaynana, görümce.
Bence olur bu iş
konunun özeti

Yoo biz konusuyoruz. Esprilerin bile bir duzeyi oluyor,saka yapsaniz mal gibi bakar. Universite insana ille bilim fen de vermez,ufkunu genisletir,dunya gorusunu farklilastirir.

Ayrica adam yine berber olsun ama yil olmus 2021,gencecik adam ilkokul mezunu olarak kaldiysa o adamdan bir cacik olmaz. Bildiginiz vizyonsuzdur. Size yazik olur,ilkokul mezunuyla evleneceksiniz uc gun sonra da pisman olacaksiniz.
Öfff dark,aynen.
Benim 7 yasinda okudugum kitaplardan bir fikrayi koca herif anlatiyor,sanki dunyada ilk anlatiliyor,bir espri yapiyor aklinca,mal mal bakasiniz geliyor,bakiyorum da.
Sofrada ,ozur diliyorum,garip sesler cikaran ve hic garipsemeyen,kasigi tabaga dislerine carpan,ne ararsan.
Benim ogretmenim kucucukken biz,gorgu kurallari kitabini done done okuturdu kitap isteyenlere,Allah razi olsun ondan.
Bunun bile ne farklar yarattigini dusunelim,egitim bos diyebilirmiyiz?
Ayrica hic bir ogrenilen de bosa gitmiyor aslinda,cocugunla konusurken bile duzey farkli oluyor.
Benim bir cok gereksiz sandigim,zihnimin coplugune attigim bilgi bana yaradi,iyi ki dedim yeri geldikce..
Universite mezunu degilim,keske olsaydim,sen hep dersin ki isteyen okur,ama sen baskin anne baba gormemissin sanirim,ogretmenlerimin sira sira kapiya gelisleri hala gozumun onundedir...
Liseyi kendi cabamla bitirdim neyse ki,benim IYIKImdir bu...

ne okuduğumuzu gayet iyi biliyoruz.babası zorla okuturdu demediniz hayat da olsa döve döve okuturdu dediniz :KK53:
Tamam ☺️ Bundan ne anlıyorsunuz☺️ gider ağzını parçalar demedim☺️ Döve döve okutmak mecaz anlamda ☺️ Tekrar ediyorum “mecaz” yani zorla okuttururdu o okulu bitirene kadarda arkasını bırakmazdı ☺️ Aynı mahallede oturduğumuz için ölsede tanıyanlar çok babasını ve duyumlarım bu şekilde

Annem evlenmek istediğim adamı İstemiyor. İşler ciddiye bindi ama hala karşı. ( mesleğini , memleketini falan beğenmiyor bana denk bulmuyor )
Ben nişanlımın arkasındayım seviyorum güveniyorum ama ya sevdiğim için ben körsem ?
Bir yandanda korkuyorum ya annem ölürse yarın birgün ölecek ben bu vicdan azabıyla nasıl yaşarım onun istediği adamla evlenmiyorum ya mutsuz olursa ömür boyu içinde ukde kalırsa
Ailemin bana uygun gördüğü doktor avukat ama ben gittim bir mahalle esnafını sevdim evet
Ama ailemide çok seviyorum ben onları üzmek istemiyorum ömür boyu bu yükle yaşayamam
Hic bir zaman sevmeyecek benimsemeyecek layik gormeyecekler
Hep boyle ikinci planda, deger gormeyen bir kocan olacak
Iyi dusun

Öfff dark,aynen.
Benim 7 yasinda okudugum kitaplardan bir fikrayi koca herif anlatiyor,sanki dunyada ilk anlatiliyor,bir espri yapiyor aklinca,mal mal bakasiniz geliyor,bakiyorum da.
Sofrada ,ozur diliyorum,garip sesler cikaran ve hic garipsemeyen,kasigi tabaga dislerine carpan,ne ararsan.
Benim ogretmenim kucucukken biz,gorgu kurallari kitabini done done okuturdu kitap isteyenlere,Allah razi olsun ondan.
Bunun bile ne farklar yarattigini dusunelim,egitim bos diyebilirmiyiz?
Ayrica hic bir ogrenilen de bosa gitmiyor aslinda,cocugunla konusurken bile duzey farkli oluyor.
Benim bir cok gereksiz sandigim,zihnimin coplugune attigim bilgi bana yaradi,iyi ki dedim yeri geldikce..
Universite mezunu degilim,keske olsaydim,sen hep dersin ki isteyen okur,ama sen baskin anne baba gormemissin sanirim,ogretmenlerimin sira sira kapiya gelisleri hala gozumun onundedir...
Liseyi kendi cabamla bitirdim neyse ki,benim IYIKImdir bu...
Bak ne guzel demissin kendi cabamla bitirdim diye ama,istesen universiteyi de okursun,okurdun demiyorum bak okursun diyorum. Gec mi kaldin sence,hayir. ♥️

Bak ne guzel demissin kendi cabamla bitirdim diye ama,istesen universiteyi de okursun,okurdun demiyorum bak okursun diyorum. Gec mi kaldin sence,hayir. ♥️
Tabii ki,istesem simdi okurum,cok şükür, aileye ragmen yapmak kolay degil, onu belirtmekti amacim..

Benim tanıdığım önlisans Saç ve Bakım Hizmetleri mezunu. Ilk okul mezunu değil. Bu bilgileri yazmadim. Ilk okul mezunu algılanacağını bilsem yazardım. Yani okul görmüş mürekkep yalamış biri. Hani bir algı vardır ya, aman berber ne kadar kazanacak ki diye.. öyle değil diye yazdım. Belki annesi parasal olarak az kazanacağını düşünür. Bunun bir çözümü var, meslek öğrenir örnek olur diye yazdım.

Ayrıca her okumamış = kültür seviyesi düşük olmuyor. Okul bir vizyon verir evet. Ama bazende vermez. Ben burada çok üye görüyorum güya yüksek lisanslı, doktoralı. Kullandığı üslup ve kelimelerle hiç öyle değiller. Sadece sınavları geçip diploma almışlar. Sıklıkla üsluptan dolayı ban alıyorlar zaten.. daha karşıt fikirleri konuşmayı beceremiyorlar. Olay tartışmaya gidince dürtüsel olmamayı bilmiyorlar. Her üniversite mezunu da âlim değil.

Yani bunun tek bir prototipi yok. Her okul okuyan çok kendini yetiştirmiş değildir. Çoğunluk kendini yetiştirmiştir ama aralarda okul okuyup hala vizyonsuz olan da çıkar. Ama genelde okul yüzü görenler toplumda nasıl davranıp davranmayacağını bilir. Bir vizyon sahibi olurlar. Insan ilişkilerinde iyi uyum sağlarlar. Kollektif bilinçten çok etkilenmezler. Kendi bireysel bilinçleri baskındır.

O yüzden okunmalı. En azından okunup bir vizyon sahibi olmaya çalışılmalı. Ama konu sahibinin tarafında bu bilinci çok göremiyorum. Annesi hayata çok yanlı bakıyor gibi. Bence annesi o beklediği doktor damadı kendi egosu için istiyor. Benim kızımın eşi doktor deyip oradan egosu paye alacak olay bu. Yoksa sadece doktor olsun diye tutturmazdı, eğitimli kendi yetiştirmiş olsun derdi. Yani bence denklik sadece erkek tarafında olmamalı kız tarafında da olmalı. Konu sahibi bir adayı sadece mesleği için tercih etmemeli. Bir insana bütünsel yaklaşmalı. Iyi insan + kültürlü insan + eğitimli insan+ komplekssiz insan..

Özetle uzattım ama şunu demek istiyorum; bizim toplumda tek bir prototip yok. Cünkü hala kollektif bilinçten çok etkilenen bir toplumuz. Insani kazanıma bakan yok. Yani her okuyan kendini yetiştirmiş degil. Mesela ben bu forumda üslupsuz insanların yazdıklarına asla değer vermiyorum. Bana göre ısterse doktoralı olsun yeterince eğitimli değiller. Eğitim insanı bir yerden bir yere götürüp aşama atlatmıyorsa o eğitim diplomada kalmış eğitimdir. O eğitim sadece kağıt parçasındadır. O kişiler kollektif bilinçten hiç çıkamamış, her türlü etkilenmeye çok açık kişilerdir.

Ama bunlara rağmen okumak şahanedir. Çok faydalıdır. Toplumu iyi yönde dönüştüren kişiler genelde mürekkep yalamislardan çıkar. O yüzden okunmalı. Mutlaka okunmalı.
Yani sadece para konusu değil bu konu kompleks bir konu. Şimdilik bu kadar yazayım.. zaten maşallah konuyu açtım da açtım..🤣
Okuyanların gözlerine sağlık.. 🤗🌼
Tabi ki tek bir tipe indirgeyemeyiz sizdeki örnek okumusu en azından yeni bir şey anlattiginizda anliyordur.Inanin kira kontratinda yenilenen basit bir bilgiyi açıklıyorum o kadar sabit fikirli ki dinledigi halde anlamiyor. Kiranin yuzde 25 ini babaya yuzde 75 ini bizim hesaba gececeksin diye anlattik sürekli yanlış hesapladi 3 ayda zor anlattik.
Yani bence okumak önemli en azından karsidakinin anlattığını daha iyi anliyorsunuz. Bu yüzden artık okul öncesi cocuklara bile her gün kitap okunmasi tavsiye ediliyor bilgi dağarcığı gelissin ve okula başladığında anlatilani daha iyi anlasin diye.
Neyse konu sahibi eğitim farkının önemsiz olduğunu dusunuyor, bu düşünce yapısıyla kendisine hayatta basarilar diliyorum ne diyeyim

Bence siz evlenin bu adamla

Başka konularda denklik önemli, evlenirken aileleri bir dinlemek gerekir derim ama sizin durumda farklı düşündüm.
Anneniz siz mutlu olun, evlenince arada sorun çıkar diye değil sırf kızımın doktor, mühendis kocası var diyebileyim diye istemiyor sevgilinizi

Anneniz evlendiğinde annesi ölmüş mü ? Anneniz çok baskı yapmış olmalı ki böyle hassas düşünüyorsunuz. Anneniz değil siz evleneceksiniz. Ailenizin çıkarı için sevmediğiniz biriyle bir ömür geçirebilir misiniz? Eğer kötü alışkanlıklarından, kötü tavırlarından dolayı istemiyorsa dinleyin ama çıkar için bu ajitasyon fazla değil mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X