- 4 Nisan 2015
- 1.672
- 1.166
- 48
- Konu Sahibi quantumkizi
-
Oncelikle lutfen moralinizi dusurmeyin. Her hastalikta moral oyle onemli ki. Kanser diyince deliler gibi korkuyoruz, biyle bir algi olusmus hepimizde. Inanin bu sanildigi kadar umutsuz bir hastalik degil. Benim cevrem bu hastaliktan kurtulan insanlarla dolu. Kimisi umut dolu, kimisi olecegini dusunup vasiyetini hazirlayan farkli farkli insanlardi. Su an hepsi hayatta, atlattilar, eski rutinlerine döndüler. Ama hepsinin ortak noktasi kendilerine moral ve pozitif enerji veren yakinlariydi. Belki cok klise olacak ama tıp gercekten cok gelisti. Rahim kanseri de kanser cesitleri icinde tedaviye en olumlu yanit veren turlerden biri bildigim kadariyla. Hastaligin adı sizi yildirmasin. Anneniz grip olmus gibi dusunun. Ve sizi rahatlatan sey neyse onu yapin. Mesela ben olsam dua ederdim, ise yaradigina inaniyorum cunku. Sakın unutmayin, annenizin morali size de bagli. Ona gelecekteki guzel gunlerinizden ve planlarinizdan bahsedin. Kanser tedavi sureci acisindan zor ve yorucu bir hastalik, ama inanin baska bir esprisi yok. Hele ilk asamalarda yakalandiysa daha da kolay. Ve tavsiyem, sakın internetten hastalik ismi aratip okumayin. Ben grip belirtilerimi yazdigimda bile öleceğim sonucunu cikariyor, kanser yazsaniz ne olur kim bilir...
Göğüs kanseriyle rahim kanseri birbiriyle bağlantılıymış canım. Bu bilimsel olarak kanıtlandı. Anneminde ikinci kontrolünde büyüme tespit edildi ama sonra ilaçlarını ve kontrollerini hiç aksatmadı, anneni mutlaka motive et tedavi konusunda, sakın aksatmasın...ilk önce göğüsü için gitmişti zararsız kitleler demişler ilaç kullanıyordu. kasıklarında sürekli ağrı ve adetinde aşırı düzensizlik olunca rahime baktırdı. aralarında bağlantı var mı bilmiyorum. ama son göğüs tahlillerini almış. daha doktora gösterememiş. büyüme yazıyormuş kitlelerde. rahminide umarım yayılmadan alırlarda kurtulur sağolun desteğiniz için rahatladım teyzenizinde annenizinde iyi olduğunu duyunca moral oldu.
sağolun bunun gibi iyi örneklere çok ihtiyacım varOncelikle acil şifalar dilerim. Rabbim saglik versin.
Benim annemde rahim kanseriydi. 5-6 sene olacak sanirim aldırdı, kurtuldu şükür.
Annemde hiper tansiyon var ayrica.
Üzülmeyin, insallah ameliyattan sonra hicbir seyi kalmaz.
Tekrar acil sifalar dilerim.
Göğüs kanseriyle rahim kanseri birbiriyle bağlantılıymış canım. Bu bilimsel olarak kanıtlandı. Anneminde ikinci kontrolünde büyüme tespit edildi ama sonra ilaçlarını ve kontrollerini hiç aksatmadı, anneni mutlaka motive et tedavi konusunda, sakın aksatmasın...
Rica ederim... Gelişmeleri paylaş bizimleberaber gidiyoruz artık doktora. aksatamaz izin vermem teşekkür ederim
merhaba bayanlar, bi kaç gün önce annemin rahim kanseri olduğunu öğrendim. kendisi 3 aydır biliyormuş ve saklamış. bu üç ay içinde uykusuzdu, morali bozuktu, sürekli dalgın ve unutkandı bazen kızım kendine hiç bakmıyosun zayıfsın diye konuşup ağlamaya başlıyordu. Bense herşeyden habersiz anneme en ufak şeyleri dert ettiği için kızıp unutkanlığınıda anne bak kendine bak alzheimer olma, neden uyumuyosun ne var takıcak diye kızıyodum anneme o ağladıkça. şimdi düşündükçe kendime kızıyorum çok üzgünüm ve korkuyorum daha 50 yaşın da bile değil ve kanser hiç bize uğramıycakmış gibi düşünüyordum.
Ameliyat olması gerekiyormuş ama ameliyathane bakımdaymış 10 gün sonra arıycaklarmış.Annem kronik hepatit b hastası . iki tane tehlikeli kanser hücresi varmış ve biri bu yüzden daha da tehlikeliymiş. ama korktuğum başka şeylerde var annemin göğüsünde kistler ve dudağında bir morluk vardı zamanla büyüğüdüğünü farketti doktora gitti. Göğüsündeki kistler için ilaç kullandı zararsız demişler(tabi annem doğruları anlatıyorsa) yakında tekrar bakıldı ve kistler büyümüş. Daha doktoruyla görüşemedi.
Dudağında ki morluk içinse doktor bir kere bakıp damar genişlemesidir demiş annemde kanser olamaz mı demiş o zaman onun için parça almamız gerek demişler onun içinde yine gidicek doktora detaylı araştıracaklarmış.
Şuan çok korkuyorum ve birçok endişem var. dudağındaki morluk ve göğüsündeki kistlerde kanser olabilir mi? Rahim ameliyatından sonra tekrar başka organlara sıçrama oranı ne kadar. Başlangıç seviyesindeymiş şuan kanser ama anneme ne kadar zarar verir. Bilenler nolur aydınlatsın beni. Anneme bişey olursa ne yaparım ben düşündükçe gözlerim doluyor
Simdiden yuklenmeyin kendinize. Acikcasi dudak ve kistler ile ilgili bilgim yok. Ancak bunlar da halledilmeyecek seyler degil. Zaten her açıdan yorucu bir süreç, bir de ustune bunlara takilirsaniz durum zorlasir gibi geliyor bana. Annenizin takibini yapan doktorla her turlu endisenizi konusun. Ilgilenmiyorsa doktorunuzu degistirin. Dudak konusu ve kistler illa ki kanser anlamina gelmiyor. Bircok sebebi olabilir elbette. Aslinda bu iki konuda ozel bir hastaneye gitmenizi oneririm. Testler ve sonuclar daha cabuk cikarilir cunku. Endiselerinizden ne kadar cabuk kurtulursaniz o kadar iyi. Size destek olacak biri yok mu babaniz falan misal ?gerçekten bilinçsizlik bizi korkutan .çevremizdede çok örneği yoktu. umarım olmazda. dudağındaki yara ve göğüsündeki kistleri düşündükçe dahada korkuyorum. daha şimdiden yoruldu hastaneye her biri için gidip gelmekten . işi yeterince ağır üstelik. moral vermeye çalışıyorum hem kendime hem anneme . ne kadar başarılıyım tartışılır
Simdiden yuklenmeyin kendinize. Acikcasi dudak ve kistler ile ilgili bilgim yok. Ancak bunlar da halledilmeyecek seyler degil. Zaten her açıdan yorucu bir süreç, bir de ustune bunlara takilirsaniz durum zorlasir gibi geliyor bana. Annenizin takibini yapan doktorla her turlu endisenizi konusun. Ilgilenmiyorsa doktorunuzu degistirin. Dudak konusu ve kistler illa ki kanser anlamina gelmiyor. Bircok sebebi olabilir elbette. Aslinda bu iki konuda ozel bir hastaneye gitmenizi oneririm. Testler ve sonuclar daha cabuk cikarilir cunku. Endiselerinizden ne kadar cabuk kurtulursaniz o kadar iyi. Size destek olacak biri yok mu babaniz falan misal ?
Canim Allah acil sifalar versin. niye boyle hissettim bilmiyorum ama yazdiklarini okuyunca annenin sagligina kavusacagini yurekten hissettim. Bide cnm zerdeçal diye bi baharat var. Hemen herkesin tukettigi. kansere iyi geldigi bilimsel olarak kanitlanmis. Yani doktorunuza danisip kullanabilirsiniz.
Buyuk gecmis olsun oncelikle.Bende annemi kanserden kaybettim ve kendimde buyuk risk altindayim: Oncelikle sabirli olun,cok iyi bir doktor bulun.Her test sonucunu birkac doktora gosterin.Birtek doktora odaklanmayin.Anneme kanser teshisi kondugunda ameliyat masasinda kalkmaz demislerdi.Bende arastirdim cok iyi bir doktor buldum.Annecigim 4 yi yasadi ameliyattan sonra,Nur icinde yatsin,Cok ama cok ozledim annemimerhaba bayanlar, bi kaç gün önce annemin rahim kanseri olduğunu öğrendim. kendisi 3 aydır biliyormuş ve saklamış. bu üç ay içinde uykusuzdu, morali bozuktu, sürekli dalgın ve unutkandı bazen kızım kendine hiç bakmıyosun zayıfsın diye konuşup ağlamaya başlıyordu. Bense herşeyden habersiz anneme en ufak şeyleri dert ettiği için kızıp unutkanlığınıda anne bak kendine bak alzheimer olma, neden uyumuyosun ne var takıcak diye kızıyodum anneme o ağladıkça. şimdi düşündükçe kendime kızıyorum çok üzgünüm ve korkuyorum daha 50 yaşın da bile değil ve kanser hiç bize uğramıycakmış gibi düşünüyordum.
Ameliyat olması gerekiyormuş ama ameliyathane bakımdaymış 10 gün sonra arıycaklarmış.Annem kronik hepatit b hastası . iki tane tehlikeli kanser hücresi varmış ve biri bu yüzden daha da tehlikeliymiş. ama korktuğum başka şeylerde var annemin göğüsünde kistler ve dudağında bir morluk vardı zamanla büyüğüdüğünü farketti doktora gitti. Göğüsündeki kistler için ilaç kullandı zararsız demişler(tabi annem doğruları anlatıyorsa) yakında tekrar bakıldı ve kistler büyümüş. Daha doktoruyla görüşemedi.
Dudağında ki morluk içinse doktor bir kere bakıp damar genişlemesidir demiş annemde kanser olamaz mı demiş o zaman onun için parça almamız gerek demişler onun içinde yine gidicek doktora detaylı araştıracaklarmış.
Şuan çok korkuyorum ve birçok endişem var. dudağındaki morluk ve göğüsündeki kistlerde kanser olabilir mi? Rahim ameliyatından sonra tekrar başka organlara sıçrama oranı ne kadar. Başlangıç seviyesindeymiş şuan kanser ama anneme ne kadar zarar verir. Bilenler nolur aydınlatsın beni. Anneme bişey olursa ne yaparım ben düşündükçe gözlerim doluyor
umarım doğru hissetiyosunuzdurbi kaç aydır deli gibi onu tüketiyordu zorla kardeşlerimle banada yemeklerde suyumuzda bile kullandırtıyordu. anlam verememiştim kimden duydun şimdi ne alaka anne zerdeçal diyodum demek bu yüzdenmiş.
Olabilir cnm. Muhtemelen bi yerden duymustur. ama doktora soyleyip oyle kullansin cnm. ne olur ne olmazumarım doğru hissetiyosunuzdurbi kaç aydır deli gibi onu tüketiyordu zorla kardeşlerimle banada yemeklerde suyumuzda bile kullandırtıyordu. anlam verememiştim kimden duydun şimdi ne alaka anne zerdeçal diyodum demek bu yüzdenmiş.
depresyona meyilli biri annem. daha önce depresyon tedavisi gördü defalarcaBuyuk gecmis olsun oncelikle.Bende annemi kanserden kaybettim ve kendimde buyuk risk altindayim: Oncelikle sabirli olun,cok iyi bir doktor bulun.Her test sonucunu birkac doktora gosterin.Birtek doktora odaklanmayin.Anneme kanser teshisi kondugunda ameliyat masasinda kalkmaz demislerdi.Bende arastirdim cok iyi bir doktor buldum.Annecigim 4 yi yasadi ameliyattan sonra,Nur icinde yatsin,Cok ama cok ozledim annemi(( Birde annenizin hayata bakis acisi cok onemli.Eyer yasamayi seviyorsa ve hayata bagli ise hersey daha kolaylasiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?