- Konu Sahibi fedakarsevgili21
-
şmdi konuya nerden başlayayım bilmiyorum gerçekten bakın şmdi bn kapanmak istiyorum ama ailem buna izin vermiyor baştada annemm..onun açık olması buna çok güzel bi neden sanırım.. bn uzakta okuyoruum anneme evdeyken bunu dile getirmiştim yok dedi ama bn gittim okulumu okuduğum yerde kapandım çnkü islamda farz yani işte dedim nede olsa bn kararımı vermişim artık ailem karışmaz bi gün anneme telefonda bunu deyince deli oldu yani öyle böyle değil çokk karşıı diyo ancak bn öleyim sonra bu eve girer kapalılık neyse lise sondayım eve geldm annem dedi yeter artık açılacaksın yok dedim çok direndim gitti örtülerimi attı. dedim anne bak günah şöyle böyle dinlemedi. ve en önemlisi arkadaşlarım kapalı onlardan etkilendiğimi düşünüyr ama halbuki bn kapandım onlar bnden snra kapandılar artık anladılar yani..hep anlatmaya çalışıyorum anlamıyor diyor hayır istemiyorum..ama bnde istiyorum onun istemediği bi noktada üni başına kötü şeyler gelir diyor anneler ablalar yardım edin üni gerçekten çok mu kötü ortam yani kapalı olunca ne oluyo başına ne geliyo yada kötü yola mı düşüyorsun. anlamıyorum annem diyor kapalı olursan hep kapalılar cevrende dolaşır yani dawul dengi dengine hesabı ama annem öyle bişeyde istemiyor yani kapalılılık ne bnde olacak nede evleneceğim kişini ailesinde nede cevremde ama kötü bişey değil ki Allahın emri sonucta.. şmdi isterim herşeyde ailemin rızası olsun ama dini bi konu yani.. kur'anda bile yazıyo anne ve babanıza öff demeyin ne zaman ki sizi dinden döndürmeye çalıştı onlara söylediğiniz her söz sevaptır çnkü dinden döndürmeye çalışıyo yani kısacası bn açığım şu an ama üni kazanıp evden gittiğimde yine kapanmayı düşünüyorum çnkü annem bi yandan da ortama bakıyo hani diyor millet der annesine bak kızına bak gönderdi kızını uzağa okutmaya gitti kapandı geldi bilmem nee off olay gerçekten çokk kötü yardımm..
Üniversitede kapalı ya da açık olman hiçbir şeyi
etkilemez. Önemli olan zihniyetin. Arkadaşlarım
arasında da örtünmeyi tercih edenler oldu. Bunların
içinden bazıları bir süre sonra bizden uzaklaştı ve
cemaat tabir edilen gruplaşmanın içinde kaldı.
Annen de senin böyle kendini soyutlamandan korkuyor
olabilir. Ama mesela bazı arkadaşlarım cemaat içine
girmedi, örtünemyi seçtiler ama bizimle ilişkilerini hiç
değiştirmediler. Hep görüşüyoruz. Güzel anılarımız
oldu. Yani sohbetine de gitti, ibadeti bazen birlikte
ettik bazen cemaatten arkadaşları ile etti ama arkadaşlığımız
değişmedi.
Hür iradenle neyi seçtiysen onu yaşa. Senin örtünle
seni yargılayacak insanlardan uzak durman gerektiği gibi,
sana yol gösteren kutsal kitabının dışında yol çizenlerden
de uzak durmalısın ama bunu unutma...
Annen üniversitede cemaat falan gibi olaylara kapılmandan korkuyo olabilir
Bilemeyeceğim,annenin tepkisi çok abartılı geldi bana
Kendisi kapanmaz kimene,sen kapanırsın yine kimene
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?