Annem kapanmamı istemiyor. :(

fedakarsevgili21

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2012
118
0
26
Diyarbakır
şmdi konuya nerden başlayayım bilmiyorum gerçekten bakın şmdi bn kapanmak istiyorum ama ailem buna izin vermiyor baştada annemm.. onun açık olması buna çok güzel bi neden sanırım.. bn uzakta okuyoruum anneme evdeyken bunu dile getirmiştim yok dedi ama bn gittim okulumu okuduğum yerde kapandım çnkü islamda farz yani işte dedim nede olsa bn kararımı vermişim artık ailem karışmaz bi gün anneme telefonda bunu deyince deli oldu yani öyle böyle değil çokk karşıı diyo ancak bn öleyim sonra bu eve girer kapalılık neyse lise sondayım eve geldm annem dedi yeter artık açılacaksın yok dedim çok direndim gitti örtülerimi attı. dedim anne bak günah şöyle böyle dinlemedi. ve en önemlisi arkadaşlarım kapalı onlardan etkilendiğimi düşünüyr ama halbuki bn kapandım onlar bnden snra kapandılar artık anladılar yani..hep anlatmaya çalışıyorum anlamıyor diyor hayır istemiyorum..ama bnde istiyorum onun istemediği bi noktada üni başına kötü şeyler gelir diyor anneler ablalar yardım edin üni gerçekten çok mu kötü ortam yani kapalı olunca ne oluyo başına ne geliyo yada kötü yola mı düşüyorsun. anlamıyorum annem diyor kapalı olursan hep kapalılar cevrende dolaşır yani dawul dengi dengine hesabı ama annem öyle bişeyde istemiyor yani kapalılılık ne bnde olacak nede evleneceğim kişini ailesinde nede cevremde ama kötü bişey değil ki Allahın emri sonucta.. şmdi isterim herşeyde ailemin rızası olsun ama dini bi konu yani.. kur'anda bile yazıyo anne ve babanıza öff demeyin ne zaman ki sizi dinden döndürmeye çalıştı onlara söylediğiniz her söz sevaptır çnkü dinden döndürmeye çalışıyo yani kısacası bn açığım şu an ama üni kazanıp evden gittiğimde yine kapanmayı düşünüyorum çnkü annem bi yandan da ortama bakıyo hani diyor millet der annesine bak kızına bak gönderdi kızını uzağa okutmaya gitti kapandı geldi bilmem nee off olay gerçekten çokk kötü yardımm..

bu senin hür iraden nasıl yapmak istiyorsan öyle yaparsın tabki kimse karışamaz ..

bence annen birilerinden etkilendiğini düşünüo olabilir ama zor bi durum gerçekten kendin karar verdiysen annen bu konuda haksız ama onada hak ver anne yüreği işte

canım seninde dediğin gibi anne babaya öff bile denmez ama Allahın emirlerine karşı isteklerini dinlemeye bilirsin
Allah yardımcın olsun

kapanmak kolay bir iş değil ama sen içinden geliyor madem kapan kimseyi dinleme bu dünya geçici dünya keşke anlayabilsek ama nerdeee... sanki herkes ölecek ama biz ölmeyeceğiz boş işlerle uğraşıyoruz senin dediğin gibi annenin tepkisi ben açığım kızım kapalı nasıl olacak davası ama senin içinden bu geliyorsa davandan vazgeçme , ki doğru yoldasın

Annen üniversitede cemaat falan gibi olaylara kapılmandan korkuyo olabilir
Bilemeyeceğim,annenin tepkisi çok abartılı geldi bana
Kendisi kapanmaz kimene,sen kapanırsın yine kimene

anne babalar aman kızımız edepli giyinsin orasını burasını açmasın derler seninkilerde aç mı diyorlar ilginç kapalı olmak açık olmak mesele değil bende açığım ama yerine göre giyinirim he belki ilerde kapanırımda o an ki ruh halimle alakalı bişey.Ama sana saygı duymaları gerekiyor cnm ya bu konuda onları dinleme senin özgür iraden var sonuçta allah yardım etsin epey çekişicen ailenle anlaşılan.

Üniversitede kapalı ya da açık olman hiçbir şeyi
etkilemez. Önemli olan zihniyetin. Arkadaşlarım
arasında da örtünmeyi tercih edenler oldu. Bunların
içinden bazıları bir süre sonra bizden uzaklaştı ve
cemaat tabir edilen gruplaşmanın içinde kaldı.
Annen de senin böyle kendini soyutlamandan korkuyor
olabilir. Ama mesela bazı arkadaşlarım cemaat içine
girmedi, örtünemyi seçtiler ama bizimle ilişkilerini hiç
değiştirmediler. Hep görüşüyoruz. Güzel anılarımız
oldu. Yani sohbetine de gitti, ibadeti bazen birlikte
ettik bazen cemaatten arkadaşları ile etti ama arkadaşlığımız
değişmedi.

Hür iradenle neyi seçtiysen onu yaşa. Senin örtünle
seni yargılayacak insanlardan uzak durman gerektiği gibi,
sana yol gösteren kutsal kitabının dışında yol çizenlerden
de uzak durmalısın ama bunu unutma...

bizim bi akrabamızın gelini de senin gibi lise çağlarındayken kızın bütün sülalesi açık,kız kendisi istemiş kapanmış ailesi istemediği halde.kimse açık birini kapanmaya zorlayamacağı gibi kapanmak isteyen birine de engel olmak doğru değil.annenin tepkisi aşırı olmuş.o muhtemelen çevrenden etkilenip özendiğini falan düşünmüştür.yaşın büyüdükçe bunun kendi fikrin olduğuna kimsenin etkisi altında kalmadığına ikna edebilirsin anneni

Henüz lisedeymişsin.Daha bu konuda istikrarlı bir karar verebileceğini düşünmüyorum.
Ailenden uzak okuyormuşsun.
Bu yüzden,kapanmak konusunda arkadaşlarından etkilendiğini düşünüyorlardır.

Hür iraden diyemiyorum.Kapalı bir ailenin kızı kapanmak istemeyince hür irade lafta kalıyor.

Ailenin seni dinden döndürmeye çalıştığını sanmıyorum.
Sadece kapanmanın senin için doğru bir seçim olduğundan emin değillerdir.

Mesela namaz kılıyor musun,oruç tutuyor musun ?
Peki bunlara müdahale ediyorlar mı ?

Son düzenleme:
sen ALLAH ın emrettigini yapıyosun . tesettür farzdır ve sen dogru yoldasın ileridede sana hiç sıkıntı olmayacaktır sen aklı başında olduktan sonra ve gerçekten senin gibi düşünen gençkızlar cok azaldı tebrik ediyorum seni

Son düzenleme:
Allah yardımcın olsun.. Sabret bence annen ısrarından vazgecicektir.Sen kararlı ol dua et. Üniversitede çok rahat bir sıkıntıyla da karşılaşacağını sanmıyorum. Annenin korkusu ne bu konuda cevren arkadaşların zaten senin seçiminle oluşur. Senin gibi doğruyu yanlışı bilen insanlarla iyi insanlarla karşılaşırsın inşallah.

bence annenin sözünü dinle... ve kapanmayi anca evlendikten sonra filan düsün..

öncekdende öyleydi yani kizlar annelerimiz filan evlendikten sonra kapaniyordular...

üniversitete bugünlerde ewt basörtüyle girebiliorsun artik üniversiteye.. ama profesörler birgünden öbür güne basörtüye tepkisine degistirdiklerini zannetmiyorum... ( annende bunu da demek istiyordur)
ve cemaatlari unutmamak lazim..

kusura bakmayin.. ama evlenmeden önce veya belirli yasi gecmeden önce kapanmaya karsiyim...ama herkezin kendine bilecegi is...
hemen gelip bana tas atmayin...

YOK artik

islam ne hale geldi rabbim sen yetis imdadimiza!
annen ne derse desin sen onu din hakkinda dinlemekle mükellef degilsin, cunku örtünmeyi rabbim emrediyor kimse karsi gelemez!
hem bende açiktim ve kapandim benim ailem çok karsi geldiler laf ettiler ama ben direndim ve suan Elhamdulillah Allahin ayetini basimda tasiyorum ve bundan çok gurur duyuyorum
sen yoluna devam et, Allah sabredenlerle beraberdir ve senin bu çirpinalarin cehennemdeki ateslerini söndürüyor!
Allah yardimcin olsun!

canım,
birincisi Allah'ın emirlerin karsı cıkmanı istiyorlarsa o noktoda anne-babanı dinlemeyebilirsin, onun dısında yine off demiyceksin.

ikincisi, ben unv.de okurken kapalı değildim ama arkadaslarımdan kapalı olanlar da acık olanlar da vaardı. kapalılığın kötü bişey getirdigi bişey yok aksine avantajlar vardır. unv. mezunu ve su anda unv.de calısan birisi olarak bunu söyleyebilirim.

üçüncüsü evlendikten sonra kapanırsın noktasında da katılmıyorum, çünkü ben öyle yaptım evlendikten sonra kapandım ama ne düğün fotolarım var ortada ne videom, hepsini kaldırmak zorunda kaldım ha tabi en önemlisi, evlenmeden önce kapanıp kendi yönünü, hayat görüşünü belirlediğin tkdirde kendine de öyle bir eş bulacaksındır ve hedef birliği olan bi evlilik de daha güzeldir.

bnim fikrim bu yönde. bir de sunu söyleyim aynen senin gibi kendisi lise sonda kapanan annesi acık olan bi ögrencim var. zamanında annesi cok karsı cıkmıs ama su anda kabullenmiş durumda, beraber pardesü almaya bile cıkıyorlar

istiyorsan gercekten yapabilirsin,ama tepkilere alisman lazim...

bende liseden sonra istedim istemediler yani acele karar verme sonra bir acil bir kapan olmasin dediler

ondan sonra 5 yil aciktim sonra kimsenin haberi olmadan kapandim tamamen danismadan,halalarimdan cok tepki aldim halada aliyorum

ama kendim istedigim icin oldu sorunca olmuyor...

ayrica evlendikten sonra kapanilmasi fikrinede karsiyim bu olayi nasil birsey görünüyor oradan anlamiyorum

ama insan 20 yasinda düsündügü istedigi seyi ertelemek fikri garip geliyor.bu düsünce ayni simdiki diyecegim sey gibi garip olur"25 yasindan gün almamislar üniversiteye gitmesinler"aynen bunun gibi sacma bir öneri oluyor..herkes istedigini yapmali gercekten akli basinda sadece kendi verdigi kararlar dogrultusunda kimseden etkilenmeden kapanmamaktada acik kalmaktada

Bu senin özgürlüğün, senin hayatın.
Kapalı olmak istiyorsan, kapan
Açık olmak istiyorsan kapanma.
Kimse sana böyle bir konuda hiçbirşey söyleyemez.
8yaşında değilsin sonuçta

annen gercekten asırı tepkı vermıs. acaba gelıp gecıcı bı heves oldugunumu dusunuyor

eger kendınden ıstedıklerınden emınsen ve gecıcı bı heves degılse senın ıcın

ıstedıgını yap .bu senın hür kararın kımse de karısamaz .

aynen öyle ama işte bnm düşünceme izin vermiyor dediim gibi gitti attı yapacak bişey kalmadı banada öyle çıkmzdayım artık sohbet edilmiyor bile ne zaman kapalı görünse bak sanki çokk mu güzel bu veya bazı sürtüşmeler falan filann her gün tartışma oluyo bunun için dayak bile yeyicektim şayet abim annemi tutmasaydı gerçekten ne olacak bilmiyorum annemin kokrtuğuna cemaat zaten ama işte anlatılmıyo bnde onu ikna etmeye çalışıyorum ama dinlemiyo biraz dik kafalıdır bn ne dersem o olacak der bnm yolumda yüreyeceksiniz der hepte böyledir.

Annen üniversitede cemaat falan gibi olaylara kapılmandan korkuyo olabilir
Bilemeyeceğim,annenin tepkisi çok abartılı geldi bana
Kendisi kapanmaz kimene,sen kapanırsın yine kimene

sadece abartı mı bn anlam vermiyorum artık ve düşünüyorum diyorum acaba bn mi yanlış yoldayım artık böyle düşündürtüyor yani sanırım kmse bnm kadar isteyemez şu kapalılığı yani artık içim yanıyo kapalı görünce kalbmden bişey kopuyo ama bi çözümde yok. yani bunun için boş duwara bakıp ağladığım olmuş. bi neden mi war biri mi ölmüş yok ama içim yanıyo hani isterdim annem babam onlardan uzakta kapandığım için alnımdan öpsün ama gel gör ki böyle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…