Annem kapanmamı istemiyor. :(

Bak canım sen bilirsin tabi ama daha lisedesin..Kendi hayatını bir kur,istiyorsan yine kapan.

Ama bunu dine bağlama lütfen..Kuranda başını kapat diye bir şey yok. Evet kıyafetine dikkat edeceksin,biraz bol giyinmek lazım,hatları belli etmemek adına ve topuklu ayakkabı giymemek lazım (yani takır takır ses yapan ayakkabı..) İslamiyeti yaşamak istiyorsan başını kapatmadan da kalbinle yaşarsın!namazını da kılarsın,duanı da edersin.. Annen de rahat olur. Abdest uzuvları (kollar dirseklere kadar,ayaklar,baş,yüz) kapatma zorunluluğu yoktur der ilahiyatçı prof.lar..

Annen haklı bence,bunun tarikat gibi sohbet gibi ortamlara girmenden korkuyor olabilir..

Benim kızımda böyle bir taleple bana gels aynı tepkiyi bende veririm asla kabul etmem kapanmasını..

canım seninde dediğin gibi anne babaya öff bile denmez ama Allahın emirlerine karşı isteklerini dinlemeye bilirsin
Allah yardımcın olsun

Allah'ın emri söz konusuysa söylenen her söz

söyleyen her otorite geçerliliğini kaybeder

kapanmak istiyorsan bu isteğinin arkasında dur

sahip çık saygı gösterilmesini bekle

eğer sen kararlı durursan elbet onlar da bu isteğine alışıp saygı duyacaklar

Allah yardımcın olsun tatlım

Elbette senin kararındır ama ben de bir anne olarka anneden farklı tepki vermezdim kızıma. Çünkü elbette ki her insan kendi evladını kendi doğrularına göre kendi hayat görüşüne göre yetiştirmek ister ve bu çok insani birşeydir. Hiç çocuğuna al oğlum öğren diye mesela atıyorum İncil veren bir müslüman baba duydunuz mu? Aile içi demokrasi tamam ama ebeveynin de insani iç güdülerine kulak vermesi ve kendinden sonraki tabir caizse züriyetini kendi devamı olarak görmesi çok normal. En azından gerçek bir yetişkin olup dünyayı tanıyana kadar.
Ayrıca sonuçta eğer sen o tarz bir ailede büyümediysen sana vahiy de gelmediğine göre haşa, bir şekilde birileri ile konuştun paylaştın demektir bu konuları.

Son düzenleme:
herkes sana birşeyler diyecek ama önemli olan senin ne istediğin eğer kapanmak istiyorsan kapan annenden ailenden çekinme ne derlerse desinler kararını ver ve arkasında dur çünkü rengarenk olursan işin daha da zor olur gibime geliyor..

kızım benle yaşadığı sürece bende izin vermezdim asla....anne baba sözü dinlemeyip,kendi bildiğin gibi yaparsan.. işin hiç bir zamanda rast gelmez....çünkü onlar seni büyüten dünyaya getiren...onları bir defada silemezsin....ilerde kapatacak bir beyle evlenirsen....o zaman karışacaklarını zannetmiyorum....bence şimdilik kalsın....ama benim kızım da böyle beni dinlemeyip bu hatayı yapsa onu asla affetmezdim...

Dikkat edin, hata dediğiniz şey Allah ın farz olan emridir..Çocuğunuz sizin köleniz değil onu doğurdunuz diye her türlü şeyi ona yaptırma istediğiniz hayatı ona yaşatma gibi bir hakkınız yok..Tabii ki müdahale edersiniz ama burda söz konusu olan Allah ın emirleri..

Bunu hata olarak görmeniz çok acı!! Allah yardımcısı olsun konu sahibi arkadaşın da..

hata mı düşüncenize saygı duyuyorum ama gerçekten inançlı olan bir insan neden izin vermesin ki.. bende açık bir bayanım annemde açık ama istesem kapanırım bunada ailem karışamaz çünkü bu benim yaşam biçimim ve tercihim nasıl dinimi yaşamak istiyorsam öyle yaşarım... ne güzel nefsini kırıp dinin emirlerini yerine getiriyorsun Allah yar ve yardımcın olsun

bunuda nerden cikardiniz hanim efendi??

Allah yardimcin olsun canim,güc ve sabir versin sana

canım bende lisedeyken senin gibi kapanmak istemiştim ailem istememişti sanırım onlarda benim özendiğimi falan düşündü neyse o zamn onları dinledim( ama daha çok ısrar etmelimiydim diye hala düşünürüm) ama üni ye geçince 2. senemde kapandım annemlere sormadım eve oyle gittim lisedeki gibi tepki de göstermediler hiç bi şey demediler hatta şu an memnunlar bile =)
sen kimsenin dediğine bakma düşün iyice gerçekten neyi yapmak istiyosan onu yap
Allah yardımcın olsun.

Kuranda başını kapat diye bir şey yok. diyorsunuz buyrun cevap

“Kadınlar, başörtülerini, yakalarının üstlerini örtecek şekilde bağlasınlar.” (Nur Suresi, 24/31)

guzel kardesim digerlerini nede guzel ogrenmissin bunuda ogrenmelisin

Konu sahibi kardesim bu senin secimin ve saygi duyulmasi gerek
Ben acik birine kapanmalisin diye baski yapilmasini veya tam tersini dogru bulmuyorum
Bazen cevre yuzunden veya evlendigi icin kapanan oluyor
Bence bu icten gelmeli ve yanlizca ALLAH cc icin olmali

Onun emri oldugu icin onun rizasi icin Evleniyorum esim oyle istedi dersek bu es icin kapanmaya girmezmi ?
Bazi yorumlarda evlenince kapan diyen bile olmus cok ilginc :) Rabbim dusunmeyi nasip etsn onlara Ins

Aileni kirmadan bilincli bir sekilde kapan Secimlerine saygi duyacaklardir Ins Rabbim yardimcin olsun :)

peki snra annen anladı mı seni yada neler ypatın ikna olmaları için. ?

peki arkadaşın derse girmedi mi ne yaptı ? peki snra karşıma eş olarak çıkacak kişi bn kıstlayan biri olursaa aile arası uçurum olursa onunla nasıl sawaşacam yani bn özgür olmk isterim kısıtlama falan bi yere kadar değil mi sizcede. ?

evet aynen öyle biri bulmamdan korkuyor zatende bunu nasıl önleyecem yani bnce insanlar değişir alacağım kişini sevgisi tam olsun kısıtlamaları falan değiştiremez miyim yada nasıl yapılır ki bilmiyorum

Canım ben kapalı değilim ama seni çok iyi anlıyorum çünkü başına gelen durum en yakın arkadaşımın da başına geldi. Öncelikle sorunu yanıtlamak istiyorum, üniversite kesinlikle öyle söylendiği gibi bir yer değil. Hatta bazı küçük yerlerde açıklar dışlanıyor ama benim onlarca arkadaşım onlarca üniversitede, kapalı oldukları için sorun yaşamıyorlar. O konuda kafanın rahat olmasını istiyorum. Ayrıca buradaki herkes seni tatmin edici cevaplar vermeyebilir, bence kapalılıkla ilgili aklına takılacak şeyleri diyaneti arayarak gidermelisin. Umarım annenle uzlaşabilirsiniz..

diğer söylediklerinde haklı olabilirsin ama bu işaretlediğim yerlerde yanlış düşünüyorsun

tv yada medya da olsun taciz olaylarında bile bas bas millet demiyor mu açık giyinmeseydi bişey olmazdı diye

iş yerine göre kıyafet seçiyorlar insanlar öyle dekolteli işe giden birisini de hiç görmedim

yani ister kapalı ister açık olsun her durumda söylenecek bişeyler bulur insanlarımız

ne zaman ki karşılıklı hoşgörü olacak o zaman düzene girer ama pek sanmıyorum

Öncelikle bende bu karar için yaşının küçük olduğunu düşünüyorum.İlk mesajını okurken aklıma ilk gelen cemaatlere katıldığın veya sevgilinden etkilendiğindi.Sonraki mesajlarını okurken yanılmadığımı anladım.Muhtemelen kabul etmeyeceksin ama ben sevgilinden etkilendiğini düşünüyorum.Anneninde böyle şeyler geliyordur aklına o yüzden karşı çıkıyordur.Çünkü gerçekten küçüksün.

Üniversitede kapalı olman bir problem değil.Artık kapalı öğrenciler çok rahat giriyor derslere.Bizim okulda hiç itiraz eden hoca yok mesela.Oldukça fazlada kapalı öğrenci var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…