- 17 Aralık 2011
- 2.568
- 140
- 373
- Konu Sahibi fedakarsevgili21
-
şmdi konuya nerden başlayayım bilmiyorum gerçekten bakın şmdi bn kapanmak istiyorum ama ailem buna izin vermiyor baştada annemm..onun açık olması buna çok güzel bi neden sanırım.. bn uzakta okuyoruum anneme evdeyken bunu dile getirmiştim yok dedi ama bn gittim okulumu okuduğum yerde kapandım çnkü islamda farz yani işte dedim nede olsa bn kararımı vermişim artık ailem karışmaz bi gün anneme telefonda bunu deyince deli oldu yani öyle böyle değil çokk karşıı diyo ancak bn öleyim sonra bu eve girer kapalılık neyse lise sondayım eve geldm annem dedi yeter artık açılacaksın yok dedim çok direndim gitti örtülerimi attı. dedim anne bak günah şöyle böyle dinlemedi. ve en önemlisi arkadaşlarım kapalı onlardan etkilendiğimi düşünüyr ama halbuki bn kapandım onlar bnden snra kapandılar artık anladılar yani..hep anlatmaya çalışıyorum anlamıyor diyor hayır istemiyorum..ama bnde istiyorum onun istemediği bi noktada üni başına kötü şeyler gelir diyor anneler ablalar yardım edin üni gerçekten çok mu kötü ortam yani kapalı olunca ne oluyo başına ne geliyo yada kötü yola mı düşüyorsun. anlamıyorum annem diyor kapalı olursan hep kapalılar cevrende dolaşır yani dawul dengi dengine hesabı ama annem öyle bişeyde istemiyor yani kapalılılık ne bnde olacak nede evleneceğim kişini ailesinde nede cevremde ama kötü bişey değil ki Allahın emri sonucta.. şmdi isterim herşeyde ailemin rızası olsun ama dini bi konu yani.. kur'anda bile yazıyo anne ve babanıza öff demeyin ne zaman ki sizi dinden döndürmeye çalıştı onlara söylediğiniz her söz sevaptır çnkü dinden döndürmeye çalışıyo yani kısacası bn açığım şu an ama üni kazanıp evden gittiğimde yine kapanmayı düşünüyorum çnkü annem bi yandan da ortama bakıyo hani diyor millet der annesine bak kızına bak gönderdi kızını uzağa okutmaya gitti kapandı geldi bilmem nee off olay gerçekten çokk kötü yardımm..
canım seninde dediğin gibi anne babaya öff bile denmez ama Allahın emirlerine karşı isteklerini dinlemeye bilirsin
Allah yardımcın olsun
kızım benle yaşadığı sürece bende izin vermezdim asla....anne baba sözü dinlemeyip,kendi bildiğin gibi yaparsan.. işin hiç bir zamanda rast gelmez....çünkü onlar seni büyüten dünyaya getiren...onları bir defada silemezsin....ilerde kapatacak bir beyle evlenirsen....o zaman karışacaklarını zannetmiyorum....bence şimdilik kalsın....ama benim kızım da böyle beni dinlemeyip bu hatayı yapsa onu asla affetmezdim...
kızım benle yaşadığı sürece bende izin vermezdim asla....anne baba sözü dinlemeyip,kendi bildiğin gibi yaparsan.. işin hiç bir zamanda rast gelmez....çünkü onlar seni büyüten dünyaya getiren...onları bir defada silemezsin....ilerde kapatacak bir beyle evlenirsen....o zaman karışacaklarını zannetmiyorum....bence şimdilik kalsın....ama benim kızım da böyle beni dinlemeyip bu hatayı yapsa onu asla affetmezdim...
Bak canım sen bilirsin tabi ama daha lisedesin..Kendi hayatını bir kur,istiyorsan yine kapan.
Ama bunu dine bağlama lütfen..Kuranda başını kapat diye bir şey yok. Evet kıyafetine dikkat edeceksin,biraz bol giyinmek lazım,hatları belli etmemek adına ve topuklu ayakkabı giymemek lazım (yani takır takır ses yapan ayakkabı..) İslamiyeti yaşamak istiyorsan başını kapatmadan da kalbinle yaşarsın!namazını da kılarsın,duanı da edersin.. Annen de rahat olur. Abdest uzuvları (kollar dirseklere kadar,ayaklar,baş,yüz) kapatma zorunluluğu yoktur der ilahiyatçı prof.lar..
Bak canım sen bilirsin tabi ama daha lisedesin..Kendi hayatını bir kur,istiyorsan yine kapan.
Ama bunu dine bağlama lütfen.. Evet kıyafetine dikkat edeceksin,biraz bol giyinmek lazım,hatları belli etmemek adına ve topuklu ayakkabı giymemek lazım (yani takır takır ses yapan ayakkabı..) İslamiyeti yaşamak istiyorsan başını kapatmadan da kalbinle yaşarsın!namazını da kılarsın,duanı da edersin.. Annen de rahat olur. Abdest uzuvları (kollar dirseklere kadar,ayaklar,baş,yüz) kapatma zorunluluğu yoktur der ilahiyatçı prof.lar..
Canım ben de annemle senin yaşadıklarının aynısını yaşadım..Annem kapalı kıyafetlerimi kesti çöpe attı daha neler neler yaşandı..Ama ben ünv okumuş biri olarak sana şunu söylemeliyim ki kapalı veya açık olmandan dolayı hiçbişey başına gelmez hatta kapalı olman senin gibi insanları yanına çeker daha kendine uygun bir çevren olur ve mutlu olursun canım..Ünv tede hocalar artık eskisi kadar karışmıyolar başına şapka takıp derslerine girebilirsin..Allah yardımcın olsun..
Senin kararın senin iraden canım. İster kapanırsın ister açılırsın.. Ailen kapalı olsaydı ve sen açılmak isteseydin de sana tepkim aynı olurdu. Bu senin kararın kimsenin müdahale etmeye hakkı yok diye düşünüyorum.. Ayrıca üni ortamında da çok bir zorlukla karşılaşacağını sanmıyorum. Hem özel üni de hemde devlet üni sinde okuyan kapalı arkadaşlarım var bir zorluk yaşamadıklarını söylüyorlar. Sadece bazı öğretim görevlileri ve ya prof.lar ve ya diğer hocalardan bazılarının kapalılığa karşı çok büyük tepkileri olabiliyor, derslerine almayabiliyorlar (Şuanda kapalı olarak derslere girmek yasal olsa da bunu uygulamayanlar hala var)..
Üni de aynı bölümde okuduğum bir kızın başına gelmişti bu olay.. Hoca (70küsür yaşında), dersine kapalı giren bu arkadaşı dersine almak istemedi ve tartışma çıktı( ya girme ya da başını aç demiş).. Sonuç olarak kızı derse almadı ve kendisininde tansiyonu gerilme ortamından ötürü baya tavanlara vurmuştu..
Yani hala böyle durumlar olabiliyor.. Bunu da göz önünde bulundurabilirsin..
ben yaşını boylesine onemli bir karar için kuçuk buluyorum. yanlış anlamadıysam henuz üniversitesi oğrencisi bile değilsin.
bu hayat senin . irade senin. ama bu çok onemli bi karar. misal bir yakınım yaşı 20 civarındayken kapandı sonra evlendi ayrıldı bir müddet sonra açıldı şimdi tekrar kapanmış diye duydum şimdi bu ne boyle çoçuk oyuncağımı yani.
annenizi bi yandan haklı buluyorum. cemaate girmenizden korkuyor. ayrıca kapalı bir bayan olursanız dini vazifelerini yerine getiren buyuzden sizi çok kısıtlayan bir eş bulmanızdanda çok korkuyordur. yani aileler arası uçurum olayından ki haklıda bence
devlet dairelerinde başörtüsü yasak olduğu gibi kolsuz giyinmek mini etek giyinmek vs. de yasak fakat başörtüsüyle durmanız imkansız iken kıyafet müfredatına uymayan diğerlerinin uyarıldığını duyan varmı aranızda acaba?kapalı kişiye sanki namussuzluk yapmış gibi yaklaşılarak tvlerde teşhir edilenler gibi kaç kişi askılı mini giyindiği için tvlerde teşhir edilmiş bileniniz varmı acaba?benim güzel kardeşim sana tavsiyem kapanmanın sebebinin herhangi bir görüşü temsil etmemek için yada bir kişinin etkisi altında kalmadan sadece inancın gereği kapandığını onlara inatla kabul ettirmendir.kurandada allah buyuruyor eğer anne baba allahın dediğinden başka şey söylerlerseler onları dinlemeyin.bu ayeti bi soruştur istersen.
ve sana en büyük tavsiyem ne olursa olsun kararlı ol pes etme kararlılığını görünce bir süre sonra pes edecektir.neden hep kapalılar pes ettiriliyor neden hep onların kendilerinden vermeleri bekleniyor.onlar saygı bekliyorlar ama kapalıya gelince cumhuriyet var olmaz deniliyor yada kınanıyor.bu ülkede sabit bir şapka kanunu var allah aşkına bu kanunu kim uyguluyor söylermisiniz.
arkadaşım kapanmak istiyorsan kapan yılma ve kararlı ol önce kendinden emin ol ve sakın kapanıpp açılma zira sen açıldıkça annen her defasında aynı şeyi yapacaktır.kararlı ol ve allaha sığın aşacaksın bende benzeri durumları yaşadım halada müdahele etmek isterler ama fırsat vermiyorum.
allah kolaylık versin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?