- 31 Mart 2012
- 10.869
- 7.485
- 448
- Konu Sahibi fedakarsevgili21
-
şmdi konuya nerden başlayayım bilmiyorum gerçekten bakın şmdi bn kapanmak istiyorum ama ailem buna izin vermiyor baştada annemm..onun açık olması buna çok güzel bi neden sanırım.. bn uzakta okuyoruum anneme evdeyken bunu dile getirmiştim yok dedi ama bn gittim okulumu okuduğum yerde kapandım çnkü islamda farz yani işte dedim nede olsa bn kararımı vermişim artık ailem karışmaz bi gün anneme telefonda bunu deyince deli oldu yani öyle böyle değil çokk karşıı diyo ancak bn öleyim sonra bu eve girer kapalılık neyse lise sondayım eve geldm annem dedi yeter artık açılacaksın yok dedim çok direndim gitti örtülerimi attı. dedim anne bak günah şöyle böyle dinlemedi. ve en önemlisi arkadaşlarım kapalı onlardan etkilendiğimi düşünüyr ama halbuki bn kapandım onlar bnden snra kapandılar artık anladılar yani..hep anlatmaya çalışıyorum anlamıyor diyor hayır istemiyorum..ama bnde istiyorum onun istemediği bi noktada üni başına kötü şeyler gelir diyor anneler ablalar yardım edin üni gerçekten çok mu kötü ortam yani kapalı olunca ne oluyo başına ne geliyo yada kötü yola mı düşüyorsun. anlamıyorum annem diyor kapalı olursan hep kapalılar cevrende dolaşır yani dawul dengi dengine hesabı ama annem öyle bişeyde istemiyor yani kapalılılık ne bnde olacak nede evleneceğim kişini ailesinde nede cevremde ama kötü bişey değil ki Allahın emri sonucta.. şmdi isterim herşeyde ailemin rızası olsun ama dini bi konu yani.. kur'anda bile yazıyo anne ve babanıza öff demeyin ne zaman ki sizi dinden döndürmeye çalıştı onlara söylediğiniz her söz sevaptır çnkü dinden döndürmeye çalışıyo yani kısacası bn açığım şu an ama üni kazanıp evden gittiğimde yine kapanmayı düşünüyorum çnkü annem bi yandan da ortama bakıyo hani diyor millet der annesine bak kızına bak gönderdi kızını uzağa okutmaya gitti kapandı geldi bilmem nee off olay gerçekten çokk kötü yardımm..
tamam o zaman öyleyse olur,bunun (sevgili olayının senin yaşında)saçma olduğunu sen de biliyosun ama,anlatsam anlamazsın,boşuna yorulurum,diyorum ki örtünmek farzsa eğer dedim allahın emirlerine uyacaksan en başta yasaklarına riayet etmen gerekmez mi?bence gerekir...
annene hak veriyorum bu arada...seni zorla kapatmak istese kızardım,bu senin kararın diye,ama annen eğer senin birilerinden etkilenip kapandığını düşünüyorsa çok büyük ihtimalle haklıdır,bir açılıp bir kapanacağına,iyice düşünüp karar verip öyle kapan...
canım ben 3 yıldır kapalıyım ama benim ailem hep açık ve baş örtüye de karşılar ama bn inat ettim mesela ben edirne de okuyorum oraya gidince kaandım ilk tatillere geldiğimde açıyodum ama en son kabul etmek zorunda kaldılar şu an hala açıl diyolar ama içimden böyle oolmak geliyor zaten çalıştığımız zaman açıyoruz devlet dairesinde flean ama şu an ünv tede serbest aileni yavaş yavaş alıştır ve ibadetlerinde dua et çünkü Allah herkese nasip etmez baş örtüsü takma isteğini ve onu tam yaşama sevincini ne mutlu sana ki bunun farz olduğunu bilip yapmak istiyosun Allah yardımcın olsun ve inşAllah mükafatını alırsın Allah a emanet ol
selam
canım ya çok tatlısın
Allah iyi niyetini bozmasın inşallah
tabii ki üni de kapanmak kötü değil
hele artık hiç değil
çünkü üniversitede derslere artık başörtüyle girme serbestliği var
annene sert tepki verme ama asla başını açma
çünkü Allahın emrinin üstüne kimsenin sözünün geçerliliği yok
ayrıca sen başını açarsan daha kötü olmaz mı
bilen insan bile bile hata yaparsa ya da yaptığı güzel işlerden dönüş yaparsa daha kötü
senin yaşadığın durumun aynısını yaşayan bir kız vardı
kapandı diye ailesi neler dememiş
kızı evden kovmuşlar
açmadan gelme demişler
bizi rezil ettin çevremize demişler
kız bir yurda yerleşti başını açmadı
ailesiyle de barışmaya çalışmış
neyse bir gün otobüste kitabının içine not yazıyor, Allaha dua ediyor notunda, senden başka kapım yok yazmış galiba
bindiği otobüs kaza yapmış
çok sevdiği Rabbine, onun rızasını düşünerek kavuşmuş
oncesinde nasıldınız fikirleriniz kapalılıga bakıs acısınız egerki zıt duruyorsanız daha sonrasında anne ben kapanıcam derseniz onun kafasından baska seyler gecmis olabilir malum ortalıkda din adına insanları kandıran tarikatlara sokan cok kisi var onun tepkisi bundan olabilir..ama en neticesinde sizin kararınız ailenizde olsa engel olmamalrı gerekiyor
herkesin derdi nasıl da farklı:) Rabbim herkesin derdine en güzel,en hayırlı devayı en kısa zamanda versin inşşş:) öncelikle bu o kadar ince o kadar karışık bir durum ki seni çok iyi anlıyorum..bende senin yaşadığının tam tersini yaşayan biriyim.Annemden yana bi şikayetim yok çok şükür ama benimde babam beni çok küçük yaşta kapattı.başlarda tam olarak olayı idrak edemesemde sonradan sonraya içimde fırtınalar kopmaya başladı,hiç istemedm kapanmayı,keşke bana bıraksaydı bu kararı babam dedim hep..bu tarz olaylar neden insanın kendisine bırakılmaz anlamam tmam belki iyiliğimi istiyordu babam art niyeti tabiki yoktu ama işte insanın içinde olmayınca hakkaten olmuyor:)klasik olcak belki zorda olcak ama senin kararın canım..yaşadıgın durumun öbür uç noktasından selamlar:)
biliyor muusn gecenlerde onu bunu düşünmüştüm hatta demiştim öyle kişiler ne şanslı bn çok çırpınıyorum falan ama işte rabbim seni bakalım açılacak mı diye bnide bakalım ne kadar istiyo kapalılığı diye deniyor.. :) inş. olur ya gerçekten istiyorum..
hadi cnm çokk güzelmiş. :) bnde her gün bekliyorum annem bir gün gelecek diyecek izin veriyorum kapanabilrsinn ama nerde sanırım kabul etmesi için vahiy falan inmesi gerek bu arada anlamadığım bi nokta neden düğün fotolarını kaldırmak zorunda kaldın eşin mi laf diyor ? ayrıca bi sevgilm war bnm kafadan sağolsun oda çok destek veriyor ama hatta cemaattide sevmez aslında annemin seveceği tip gibi ama annem diyor işte üni gitsem diyor kndine cemaatten biri bulursun ahh ona desem anne bak biri war tam senin istediğini gibi nerdeeee...ve ona evleneceğim adam diye bakıyorum gerçekten gecici heves değil.. inş. sonumuz evlilik olur ailesinden herkes biliyo kndisi memur olacak inş. işi gücü aklı başı yerinde hatta.. çok kötü durum gerçketen ailedir hani arakadaş falan olsaydı onlarla kesinlikle konuşmazdım ama aile işte aynı ortamdasın aynı evdesin aynı sofradasınn.. atsan atılmıyo satsan satılmıyor.. birde rızasının almadan diyorum ya başıma bişey gelirse snra diyrum aman kapalılıktan insanın başına ne gelecek. ama işte bilmiyorum.. psikolojim bozuldu resmen yaa..
bence annenin sözünü dinle... ve kapanmayi anca evlendikten sonra filan düsün..
öncekdende öyleydi yani kizlar annelerimiz filan evlendikten sonra kapaniyordular...
üniversitete bugünlerde ewt basörtüyle girebiliorsun artik üniversiteye.. ama profesörler birgünden öbür güne basörtüye tepkisine degistirdiklerini zannetmiyorum... ( annende bunu da demek istiyordur)
ve cemaatlari unutmamak lazim..
kusura bakmayin.. ama evlenmeden önce veya belirli yasi gecmeden önce kapanmaya karsiyim...ama herkezin kendine bilecegi is...
hemen gelip bana tas atmayin...
Ünv tede hocalar artık eskisi kadar karışmıyolar başına şapka takıp derslerine girebilirsin..Allah yardımcın olsun..
Örtü problemi yok ki artık üniversitede.
Şapka takmasına gerek yok, örtüyle okuyabilir.
devlet dairelerinde başörtüsü yasak olduğu gibi kolsuz giyinmek mini etek giyinmek vs. de yasak fakat başörtüsüyle durmanız imkansız iken kıyafet müfredatına uymayan diğerlerinin uyarıldığını duyan varmı aranızda acaba?kapalı kişiye sanki namussuzluk yapmış gibi yaklaşılarak tvlerde teşhir edilenler gibi kaç kişi askılı mini giyindiği için tvlerde teşhir edilmiş bileniniz varmı acaba?
benim güzel kardeşim sana tavsiyem kapanmanın sebebinin herhangi bir görüşü temsil etmemek için yada bir kişinin etkisi altında kalmadan sadece inancın gereği kapandığını onlara inatla kabul ettirmendir.kurandada allah buyuruyor eğer anne baba allahın dediğinden başka şey söylerlerseler onları dinlemeyin.bu ayeti bi soruştur istersen.
ve sana en büyük tavsiyem ne olursa olsun kararlı ol pes etme kararlılığını görünce bir süre sonra pes edecektir.neden hep kapalılar pes ettiriliyor neden hep onların kendilerinden vermeleri bekleniyor.onlar saygı bekliyorlar ama kapalıya gelince cumhuriyet var olmaz deniliyor yada kınanıyor.bu ülkede sabit bir şapka kanunu var allah aşkına bu kanunu kim uyguluyor söylermisiniz.
arkadaşım kapanmak istiyorsan kapan yılma ve kararlı ol önce kendinden emin ol ve sakın kapanıpp açılma zira sen açıldıkça annen her defasında aynı şeyi yapacaktır.kararlı ol ve allaha sığın aşacaksın bende benzeri durumları yaşadım halada müdahele etmek isterler ama fırsat vermiyorum.
allah kolaylık versin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?