Annem kapanmamı istemiyor. :(

selam
canım ya çok tatlısın
Allah iyi niyetini bozmasın inşallah
tabii ki üni de kapanmak kötü değil
hele artık hiç değil
çünkü üniversitede derslere artık başörtüyle girme serbestliği var
annene sert tepki verme ama asla başını açma
çünkü Allahın emrinin üstüne kimsenin sözünün geçerliliği yok
ayrıca sen başını açarsan daha kötü olmaz mı
bilen insan bile bile hata yaparsa ya da yaptığı güzel işlerden dönüş yaparsa daha kötü
senin yaşadığın durumun aynısını yaşayan bir kız vardı
kapandı diye ailesi neler dememiş
kızı evden kovmuşlar
açmadan gelme demişler
bizi rezil ettin çevremize demişler
kız bir yurda yerleşti başını açmadı
ailesiyle de barışmaya çalışmış
neyse bir gün otobüste kitabının içine not yazıyor, Allaha dua ediyor notunda, senden başka kapım yok yazmış galiba
bindiği otobüs kaza yapmış
çok sevdiği Rabbine, onun rızasını düşünerek kavuşmuş

oncesinde nasıldınız fikirleriniz kapalılıga bakıs acısınız egerki zıt duruyorsanız daha sonrasında anne ben kapanıcam derseniz onun kafasından baska seyler gecmis olabilir malum ortalıkda din adına insanları kandıran tarikatlara sokan cok kisi var onun tepkisi bundan olabilir..ama en neticesinde sizin kararınız ailenizde olsa engel olmamalrı gerekiyor

herkesin derdi nasıl da farklı:) Rabbim herkesin derdine en güzel,en hayırlı devayı en kısa zamanda versin inşşş:) öncelikle bu o kadar ince o kadar karışık bir durum ki seni çok iyi anlıyorum..bende senin yaşadığının tam tersini yaşayan biriyim.Annemden yana bi şikayetim yok çok şükür ama benimde babam beni çok küçük yaşta kapattı.başlarda tam olarak olayı idrak edemesemde sonradan sonraya içimde fırtınalar kopmaya başladı,hiç istemedm kapanmayı,keşke bana bıraksaydı bu kararı babam dedim hep..bu tarz olaylar neden insanın kendisine bırakılmaz anlamam tmam belki iyiliğimi istiyordu babam art niyeti tabiki yoktu ama işte insanın içinde olmayınca hakkaten olmuyor:)klasik olcak belki zorda olcak ama senin kararın canım..yaşadıgın durumun öbür uç noktasından selamlar:)

ama sorun şu ki bn birileinden etkilenmiyorum ki rabbim biliyo onu takmak için ne kadar can attığımı annem istemediği için ve bnmde isteyeceğimi hiç düşünmediği kndine göre böyle çıkış yolu bulmuş bnce birilerinden etkileniyo.. diyor.

tşk ederim biliyormusunu bnde önceden oje falan değil ama düzleştirici maşa falan yapan biriydim.. ama namaz kılmaya bşladım snra böyle bi karar aldım. ayrıca tıpkı bni anlatıyorsunuz önceden derdim bn ve kapanmak sanırım hayata atılırım işe gecerim snra düşünürüm demiştim ama gel gör ki önceden oldu inanın onu yaşama sevincini öyle bi istiyorum ki.. ayrıca işte bn bunu istemiyorum yani rengarenk olmak istemiyorum.. hani üni gittiğim yerde kapanmak eve gelince açılmk kötü bişey ya hep ya hiç olacak bncee.. işte bu yüzden ikna olmalarını istiyorum. ama ikna olmazlarsa mecbur rengarenk olacam..

tşk ederim o sizin tatlılığınız cnm malesef açılmak istemedim ama açtılar dediğim gibi annem gitti attı hepsini. ama bu kezde inat ediyorum hiç dışarı çıkmıyorum diyorum madem öyle işte böyle inanın bazen evde sıcaktan patlıyorum gına geliyo ama yine çıkmıyorum. açık çıkmaktansa mecbur olmadığım sürece çıkmıoyrum.. bazı üni hocaları sırf kapalı diye derslerden geçirmiyorlarmış çok karşı olanlar war we annemde zaten hiiiçç istemiyor o yüzden bi sürü neden seriyo önüme ama ne yalan diyeyim Kur'an varken hiç ikna olmuyorum arada pes edyorum snra toparlanıyorum şükür.. anneme dedim Kur'an göster böyle bişey yazmıyo diyor en ala açılan ne olsun dedim ancak böyle ikna olurum

doğru... ya önceden karşı değildm yani şöyle biliyordum farzdır ama diyordum işe geceym snra falan ayrıca karşı olduğumu hayatta annemin yanında söylemedim ki ne demişler büyük lokma ye büyük konuşma doğru malesef öyle kişiler ortada çok war belkide ünide bundan korktuğu için izin vermiyor bilmiyorum artık..

biliyor muusn gecenlerde onu bunu düşünmüştüm hatta demiştim öyle kişiler ne şanslı bn çok çırpınıyorum falan ama işte rabbim seni bakalım açılacak mı diye bnide bakalım ne kadar istiyo kapalılığı diye deniyor.. :) inş. olur ya gerçekten istiyorum..

çok güzel bir bakış açısı
imtihanı yani
gerçekten istiyor samimi mi yoksa hemen vazgeçecek mi

açığın kapanması,kapalının açılması her zaman zordur.çünkü insanlar değişimden korkarlar sevmezler.e bizim toplumda da "kime ne" olayı pek geçerli olmuyor.çünkü herkes sana laf sokabiliyor.çok alakasız insanlar bile gelip sana birşey diyor(bunu her anlamda yazıyorum).ama yaptığında eminsen kararlı ve radikal olmakta yarar var.sonuçta insan olduğu gibi görünmek istiyor.bu karar tamamen seni bağlar.ama annenin açısından da şöyle bir durum var hiç hesapta yokken milletten garip gurip laflar işitecek,zor tabi.

düğün fotolarını kaldırdım cünkü basım acık onlarda ve ben kapalıyken evime gelen erkek misafirlerimin basımın acık halini görmelerini istemem fotograf da olsa. ayrıca uygun da diil die biliyorum.

ama sunu da söylemeden gecemeyecegim, erkekler de kadınlar icin haramdır. basının acık olması gibi yasak yani. madem dini noktalarda dikkat etmeye calısıyorsun bunu (sevgilinin olmasını) da dusun derim.

Annen ne derse desin diğer tarafta seni de anneni de yaratanın sözü olduğunu unutma.

Kararlı olursan, tepkilere göğüs gerebilirsen Allah katında değerin artacak.
Bu kararı vermek için uygun yaştasın.

Üniversitede veya iş hayatında kişilerin tepkisiyle karşılaşabilirsin.
Annenin korktuğu gibi abartılı durumlar yok.
Sadece eğer tepkiyle karşılaşırsan buna hazırlıklı ol ve önemseme. Ki sanmıyorum artık böyle bir durum da pek yaşansın.

Eğer hoca sana takarsa
Öğretim görevlilerinden bir tepki görürsen hakkını ara.
Ne olursa olsun başını Allah için kapattığını, onun rızasının her şeyden, o insanlardan da, o üniversiteden de önemli olduğunu hatırla, O'nun seni koruyacağını unutma.

Etrafında sadece kapalıların olması tamamen seninle ilgili bir şey.
Ben de kapalıyım.
Çalıştığım yerde birkaç kapalı var, ama en yakın görüştüklerim açık.
Kapalı olanlar da çok tatlı, iyi insanlar.
Ama sık görüştüğüm arkadaşlarımla daha güzel muhabbet kurduk.
Insanları açık-kapalı diye kategorize etmezsen etrafında her tarz, her kesimden insan olabilir.

bu gosteris olsun diye yapanlar icin arkadasim, yada birseylerin gec farkina varanlar icin...
tesettur orf adetten ziyade Allah'in farz kildigi bir emirdir.

ayrica her konuda aile baskisina hayir derken konu kapanmak olunca anneni dinle filan deniyor.

Allah yardimcin olsun konu sahibi arkadasim, insaAllah Allah annenin kalbini yumusatir sanada sabir verir. buarada yanliz degilsiniz diye bir film vardi, aklima onu getirdin.

Canım ben de annemle senin yaşadıklarının aynısını yaşadım..Annem kapalı kıyafetlerimi kesti çöpe attı daha neler neler yaşandı..Ama ben ünv okumuş biri olarak sana şunu söylemeliyim ki kapalı veya açık olmandan dolayı hiçbişey başına gelmez hatta kapalı olman senin gibi insanları yanına çeker daha kendine uygun bir çevren olur ve mutlu olursun canım..Ünv tede hocalar artık eskisi kadar karışmıyolar başına şapka takıp derslerine girebilirsin..Allah yardımcın olsun..

Son düzenleme:
devlet dairelerinde başörtüsü yasak olduğu gibi kolsuz giyinmek mini etek giyinmek vs. de yasak fakat başörtüsüyle durmanız imkansız iken kıyafet müfredatına uymayan diğerlerinin uyarıldığını duyan varmı aranızda acaba?kapalı kişiye sanki namussuzluk yapmış gibi yaklaşılarak tvlerde teşhir edilenler gibi kaç kişi askılı mini giyindiği için tvlerde teşhir edilmiş bileniniz varmı acaba?
benim güzel kardeşim sana tavsiyem kapanmanın sebebinin herhangi bir görüşü temsil etmemek için yada bir kişinin etkisi altında kalmadan sadece inancın gereği kapandığını onlara inatla kabul ettirmendir.kurandada allah buyuruyor eğer anne baba allahın dediğinden başka şey söylerlerseler onları dinlemeyin.bu ayeti bi soruştur istersen.
ve sana en büyük tavsiyem ne olursa olsun kararlı ol pes etme kararlılığını görünce bir süre sonra pes edecektir.neden hep kapalılar pes ettiriliyor neden hep onların kendilerinden vermeleri bekleniyor.onlar saygı bekliyorlar ama kapalıya gelince cumhuriyet var olmaz deniliyor yada kınanıyor.bu ülkede sabit bir şapka kanunu var allah aşkına bu kanunu kim uyguluyor söylermisiniz.
arkadaşım kapanmak istiyorsan kapan yılma ve kararlı ol önce kendinden emin ol ve sakın kapanıpp açılma zira sen açıldıkça annen her defasında aynı şeyi yapacaktır.kararlı ol ve allaha sığın aşacaksın bende benzeri durumları yaşadım halada müdahele etmek isterler ama fırsat vermiyorum.
allah kolaylık versin...

Senin kararın senin iraden canım. İster kapanırsın ister açılırsın.. Ailen kapalı olsaydı ve sen açılmak isteseydin de sana tepkim aynı olurdu. Bu senin kararın kimsenin müdahale etmeye hakkı yok diye düşünüyorum.. Ayrıca üni ortamında da çok bir zorlukla karşılaşacağını sanmıyorum. Hem özel üni de hemde devlet üni sinde okuyan kapalı arkadaşlarım var bir zorluk yaşamadıklarını söylüyorlar. Sadece bazı öğretim görevlileri ve ya prof.lar ve ya diğer hocalardan bazılarının kapalılığa karşı çok büyük tepkileri olabiliyor, derslerine almayabiliyorlar (Şuanda kapalı olarak derslere girmek yasal olsa da bunu uygulamayanlar hala var)..

Üni de aynı bölümde okuduğum bir kızın başına gelmişti bu olay.. Hoca (70küsür yaşında), dersine kapalı giren bu arkadaşı dersine almak istemedi ve tartışma çıktı( ya girme ya da başını aç demiş).. Sonuç olarak kızı derse almadı ve kendisininde tansiyonu gerilme ortamından ötürü baya tavanlara vurmuştu..

Yani hala böyle durumlar olabiliyor.. Bunu da göz önünde bulundurabilirsin..

devlet dairelerini bilmem ama özel firmalarda bile uyarı alanlar oldugunu biliyorum mini ve dekolte giyen kisiler uyarılıyor..zaten devlet dairelerinde minili dekolteli gormedim simdiye kadar

ben yaşını boylesine onemli bir karar için kuçuk buluyorum. yanlış anlamadıysam henuz üniversitesi oğrencisi bile değilsin.
bu hayat senin . irade senin. ama bu çok onemli bi karar. misal bir yakınım yaşı 20 civarındayken kapandı sonra evlendi ayrıldı bir müddet sonra açıldı şimdi tekrar kapanmış diye duydum şimdi bu ne boyle çoçuk oyuncağımı yani.
annenizi bi yandan haklı buluyorum. cemaate girmenizden korkuyor. ayrıca kapalı bir bayan olursanız dini vazifelerini yerine getiren buyuzden sizi çok kısıtlayan bir eş bulmanızdanda çok korkuyordur. yani aileler arası uçurum olayından ki haklıda bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…