Annem kapanmamı istemiyor. :(

ya sorun orda işte annemde namaz kılıyor oruç tutuyo ama kapanmaya geldiğinde deli oluyo. ona dedim sn niye namazda kapanıyorsun yani bu emir dışarıdada öyle olmalı insan ayrıca bn arakadaşlarımdan etkilenmedim namaz kılmaya başladığımdan bir yıl snra bu kararı werdim. dediğim gibi arkadaşlarm bnden etkilendi hatta ama onların ailesi kabul etti bnmkiler açtı ya bakın sorun şurda namaz kıl oruç tut ama kapanma niye çnkü kapanmak dışarıdan belli oluyor ya namaz kılan ve açık olan biri dışarıdan der mi bu namaz kılıyo hayır ama kapanınca çokk farklı işte herşeyy anlatabildim mi.

yaşım sizdede büyük değil mi ya üniye gidecem hayırlısylaa..cevere etkisi çokk büyük hani millet diyor bu laf olsun biz onlarla dalga gecelm dedikodu oluşturalım dedim böyle olmaması için sende kapan diyor diyorum bana karışma zaten kapanıp bu ortamdan gidecem diyor yok. babam bişey demiyo ikimizn arasında kalmış zawallı adam. olay çokk büyük aslında yani hep daha kötü oluyo vermediğim örnek kalmıyo diyorum sen niye türbeye gidince başını kapaıyorsun yada namaz kılarken diyorum öyle kıl olur mu hiç ama Allah öyle mi demiş yok..

hadi cnm çokk güzelmiş. :) bnde her gün bekliyorum annem bir gün gelecek diyecek izin veriyorum kapanabilrsinn ama nerde sanırım kabul etmesi için vahiy falan inmesi gerek bu arada anlamadığım bi nokta neden düğün fotolarını kaldırmak zorunda kaldın eşin mi laf diyor ? ayrıca bi sevgilm war bnm kafadan sağolsun oda çok destek veriyor ama hatta cemaattide sevmez aslında annemin seveceği tip gibi ama annem diyor işte üni gitsem diyor kndine cemaatten biri bulursun ahh ona desem anne bak biri war tam senin istediğini gibi nerdeeee... ve ona evleneceğim adam diye bakıyorum gerçekten gecici heves değil.. inş. sonumuz evlilik olur ailesinden herkes biliyo kndisi memur olacak inş. işi gücü aklı başı yerinde hatta.. çok kötü durum gerçketen ailedir hani arakadaş falan olsaydı onlarla kesinlikle konuşmazdım ama aile işte aynı ortamdasın aynı evdesin aynı sofradasınn.. atsan atılmıyo satsan satılmıyor.. birde rızasının almadan diyorum ya başıma bişey gelirse snra diyrum aman kapalılıktan insanın başına ne gelecek. ama işte bilmiyorum.. psikolojim bozuldu resmen yaa..

Anlatamadın canım :)
Herkesin ibadeti kendinedir.
Benim namaz kıldığımı bilseler ne olur,bilmeseler ne olur ? Kılıyorsam Allah için kılıyorumdur.

Eskiden oruç bile sorulmadan ulu orta söylenmezdi.Şimdilerde herkesin dilinde oruçluyum oruçluyum.
Hatta oruçluyum,o yüzden sinirliyim diyenler var.Oysa ne kadar yanlış.

Benim anladığım,annen dinden uzak bir insan değil.Seni de dinden uzaklaştırmaya çalışmıyor.
Bence arkadaşlarından etkilendiğini düşünüyor ki sanırım haklı.

aslında annenin buna karışmaması gerekir
sonuçta yaşın kendi kararlarını kendin verebilmen için müsait
benim ablamda çok açıktır ben kapalı değilim ama ona göre
kapalı sayılırım:)
annem de babamda birşey demezler

dogru diyosun anne babaya of denmez ama bilmelisinki Allah in emri herseyden once gelir yine kapanmaya odaklan ama yavas yavas anneni alistira alistira git, cunku yinede annene sert konusup kalbini kirma

haklı olduuğunu nerden ve nasıl kanıya wardınız ? arkadaş için olsa bu kadar çaba göstermezdim tam 1 yıldır uğraşıyorum ve sırf arkadaşlarım annem hakkında yanlış düşünmesinler diye hiç biri bu meseleyi doğru düzgün bilmiyor ayrıca yine diyorum arkadaşlarım bnden snra kapandı ama annem sanıyor ki bn onlardan snra kapanmışım.. ve yine çokk büyük bi anlaşma oldu bi gün arkadaşmdaydım yurdumuz tamirdeydi snra annesi arkadaşıma dedi ki kapan bnde arkadaşıma demiştm kapanmak istiyorum falan neyse ertesi gün kahvaltıda annesi arkadaşıma dedi kapan annesi hep söyler oda sanırım bnden cesaret alarak demiş anne tmm kapanacam snra bn o zaman içeride üstümü değiştiryordum. snra geldm kahwaltıya arkadaşım dedi bnde kapanıyorum bnde dedim bende arkadaşımın anneside sandı ki hani demişim diye kapandı halbuki bu fikir wardı zaten..bi gün annem olduğum şehire geldiği zaman arkadaşıma gitmiştik o zaman annesi bana dedi ki annen bişey diyor mu kapanmaya çnkü annemi biliyor açık falan öyle annemin yanında sorsun ki belki ikne eder diye annem ordan dedi evet diyorum bn karşıyım böyle şeylere snra arkadaşımın anneside dedi ki bn kapatmışım annem deli oldu tabi hani sandı bn onlardan etkilenmişim bşladı snn annen duruyor sn niye milleti dinliyorsun falan.. tabi onların yanında değil ayrı bi zaman söyledi ve bu bni daha yıprattı. şmdi yok diyorum diyor hayır o kadın sana ne demişse seni kapatmış bnm evimdeysen bnm sözümü dinleyeceksin..

allah örtünmeyi emrettiği gibi sanki nikahsız bir erkekle bir kadının sevgili olmasını da yasaklıyor diye biliyorum,sonuçta sevgiliysen elele de geziyosundur,bence lisede okuyup kapanacağına önce en azından üniversiteye gidene kadar sevgilin olmamasına dikkat etseydin.
benim düşüncem.
örtülü olmak daha sonra geliyo sanki bundan...

canım seninde dediğin gibi anne babaya öff bile denmez ama Allahın emirlerine karşı isteklerini dinlemeye bilirsin
Allah yardımcın olsun
Anne baba istedi diye Allah'ın emirlerine karşı gelinmez.

Kardeşimin eşi başörtülü, hemde sülalesindeki tek başörtülü kendisi. Annesi dahil hiçkimse başörtülü değil. Üstelik ikindi çay niyetine likör şarap içen bir sülale. Yadırganmamış mı? Tabiki neler görmüş. Ama o azmetmiş, istemiş, çevresinde olmadığı halde araştırmış ve kapaması gerektiğine karar vermiş. Şimdi ablası da başörtüsü kullanmaya başladı. Bence gerçekten istiyorsan azmet. Allah yardım eder. Bende ilk kapandığımda babamın halası (70 küsür yaşında) aaa ne yaptınız kıza yazık olmuş dedi

el ele falan gezmiyoruz çnkü sevgilim bnmle aynı şehirde bile değil.. ayrıca üni sınavı bitti öyle sevgilim oldu.

Dinle ilgili olaylar herkesin kendinedir
oruç tutmak, namaz kılmak, kapanmak olsun
herkesin kendi günahı veya sevabı
buna kimse karışamaz bence
kapanmak istiyorsan kapan
istemiyorsan kapanma ki istiyorsun
bu yüzden bu tür konularda hiç kimsenin sana karışmasın izin verme

el ele falan gezmiyoruz çnkü sevgilim bnmle aynı şehirde bile değil.. ayrıca üni sınavı bitti öyle sevgilim oldu.

tamam o zaman öyleyse olur,bunun (sevgili olayının senin yaşında)saçma olduğunu sen de biliyosun ama,anlatsam anlamazsın,boşuna yorulurum,diyorum ki örtünmek farzsa eğer dedim allahın emirlerine uyacaksan en başta yasaklarına riayet etmen gerekmez mi?bence gerekir...
annene hak veriyorum bu arada...seni zorla kapatmak istese kızardım,bu senin kararın diye,ama annen eğer senin birilerinden etkilenip kapandığını düşünüyorsa çok büyük ihtimalle haklıdır,bir açılıp bir kapanacağına,iyice düşünüp karar verip öyle kapan...

anneniz neden bu kadar karşı bilmiyorum ama bence yaşadığı gördüğü çevreden dolayı böyle yaklaşıyor olabilir.Evet dinimizde örtünmemiz Allah'ın emri..Kuranı türkçe olarak okuyan biri olaraktan biliyorum bunu :)) her ne kadar örtünmem gerektiğimi bilsemde örtünmüyorum içten gelmesi gerekiyor.Senin içinden geliyor ne güzel yerinde olmak isterdim aslında bence kendi kararlarını verebilecek yaştasın umarım ailende sana anlayış gösterir.

Sanırsam anneniz diyorum saygıda kusur etmek ıstemıyorum kapalı ınsanlar cemattenmı oluyor yada cemaatın acılımını ne gıbı dusunuyor ben anlamadım gercekten yada kapalılar sadece kendı cevresıyla cemaeettenmı evlenıyor onlar okumaz etmezmı sanıyor cozemedım.. allah ıslah etsın dıyorum annenı gercekten ben sana kendımı anlatıyım ben lıse sona kadar ojelerımden postıjlerımden hergun o saçıma maşa fon yapmadan cıkmayan bırıydım hepte asla kapanmam derdım aksıne annem kapalıdır ama anne tarafım hep acıkdır sonra o hayatta kapanmam dedıgım salı oyle bır sevncle mutlulukla taktımkı bunca yıl yaptıgım hıcbrsey benı bu kadar mutlu etmemıştı he kapalı ınsan bakımsızmı oluyor dıyeceksın hayır aksıne ve sımdı ne kadar modern kapalılar var :):) cemaat demıssın valla bende kapalıyım cemaat dedıgınız yerede gıden arkadaşlarım var hatta ben bırtanesıne cok katılmak ıstedım cok gormek ıstedım dını sohbetlerıne gıtmek ıstedm.. ama gıden arkadaşlarım hıcte kendını soyutlamadı ilim öğrenmek için gittiler hem ilim öğrendiler hemde okudular gayette modern kapalıydılar..

Son düzenleyen: Moderatör:

En azından bazı seylere baslamış arkadaşım tabi kendi isteği dısında kapandıysa ıcınden gelmeyerek o ayrı mesele ınsan yavas yavas bazı seylerı yapar ona bakarsan gunah olacak cok sey var hangımız dogru duzgun yapıyoruzkı farz sunnet olan seyleri

Harikasınız..kesinliklee katılıyorum

canım ben 3 yıldır kapalıyım ama benim ailem hep açık ve baş örtüye de karşılar ama bn inat ettim mesela ben edirne de okuyorum oraya gidince kaandım ilk tatillere geldiğimde açıyodum ama en son kabul etmek zorunda kaldılar şu an hala açıl diyolar ama içimden böyle oolmak geliyor zaten çalıştığımız zaman açıyoruz devlet dairesinde flean ama şu an ünv tede serbest aileni yavaş yavaş alıştır ve ibadetlerinde dua et çünkü Allah herkese nasip etmez baş örtüsü takma isteğini ve onu tam yaşama sevincini ne mutlu sana ki bunun farz olduğunu bilip yapmak istiyosun Allah yardımcın olsun ve inşAllah mükafatını alırsın Allah a emanet ol

Ah ah benle aynı durumda olan canım kardesim kapalı olmak kadar güzel bisi olabilirmi benim de annem Nisanlimdan etkilendimi düşünüp çok karsı çıktı ama Rabbim benle beraberdi sonsuz şükür kesinlikle vazgeçme dinde anne babayı dinleme diye bisi yok kimse kimseyi kurtaramaz öbür tarafta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…