- Konu Sahibi fedakarsevgili21
-
Henüz lisedeymişsin.Daha bu konuda istikrarlı bir karar verebileceğini düşünmüyorum.
Ailenden uzak okuyormuşsun.
Bu yüzden,kapanmak konusunda arkadaşlarından etkilendiğini düşünüyorlardır.
Hür iraden diyemiyorum.Kapalı bir ailenin kızı kapanmak istemeyince hür irade lafta kalıyor.
Ailenin seni dinden döndürmeye çalıştığını sanmıyorum.
Sadece kapanmanın senin için doğru bir seçim olduğundan emin değillerdir.
Mesela namaz kılıyor musun,oruç tutuyor musun ?
Peki bunlara müdahale ediyorlar mı ?
bizim bi akrabamızın gelini de senin gibi lise çağlarındayken kızın bütün sülalesi açık,kız kendisi istemiş kapanmış ailesi istemediği halde.kimse açık birini kapanmaya zorlayamacağı gibi kapanmak isteyen birine de engel olmak doğru değil.annenin tepkisi aşırı olmuş.o muhtemelen çevrenden etkilenip özendiğini falan düşünmüştür.yaşın büyüdükçe bunun kendi fikrin olduğuna kimsenin etkisi altında kalmadığına ikna edebilirsin anneni
canım,
birincisi Allah'ın emirlerin karsı cıkmanı istiyorlarsa o noktoda anne-babanı dinlemeyebilirsin, onun dısında yine off demiyceksin.
ikincisi, ben unv.de okurken kapalı değildim ama arkadaslarımdan kapalı olanlar da acık olanlar da vaardı. kapalılığın kötü bişey getirdigi bişey yok aksine avantajlar vardır. unv. mezunu ve su anda unv.de calısan birisi olarak bunu söyleyebilirim.
üçüncüsü evlendikten sonra kapanırsın noktasında da katılmıyorum, çünkü ben öyle yaptım evlendikten sonra kapandım ama ne düğün fotolarım var ortada ne videom, hepsini kaldırmak zorunda kaldımha tabi en önemlisi, evlenmeden önce kapanıp kendi yönünü, hayat görüşünü belirlediğin tkdirde kendine de öyle bir eş bulacaksındır ve hedef birliği olan bi evlilik de daha güzeldir.
bnim fikrim bu yönde. bir de sunu söyleyim aynen senin gibi kendisi lise sonda kapanan annesi acık olan bi ögrencim var. zamanında annesi cok karsı cıkmıs ama su anda kabullenmiş durumda, beraber pardesü almaya bile cıkıyorlar
annen gercekten asırı tepkı vermıs. acaba gelıp gecıcı bı heves oldugunumu dusunuyor
eger kendınden ıstedıklerınden emınsen ve gecıcı bı heves degılse senın ıcın
ıstedıgını yap .bu senın hür kararın kımse de karısamaz .
ya sorun orda işte annemde namaz kılıyor oruç tutuyo ama kapanmaya geldiğinde deli oluyo. ona dedim sn niye namazda kapanıyorsun yani bu emir dışarıdada öyle olmalı insan ayrıca bn arakadaşlarımdan etkilenmedim namaz kılmaya başladığımdan bir yıl snra bu kararı werdim. dediğim gibi arkadaşlarm bnden etkilendi hatta ama onların ailesi kabul etti bnmkiler açtı ya bakın sorun şurda namaz kıl oruç tut ama kapanma niye çnkü kapanmak dışarıdan belli oluyor ya namaz kılan ve açık olan biri dışarıdan der mi bu namaz kılıyo hayır ama kapanınca çokk farklı işte herşeyy anlatabildim mi.
Anlatamadın canım :)
Herkesin ibadeti kendinedir.
Benim namaz kıldığımı bilseler ne olur,bilmeseler ne olur ? Kılıyorsam Allah için kılıyorumdur.
Eskiden oruç bile sorulmadan ulu orta söylenmezdi.Şimdilerde herkesin dilinde oruçluyum oruçluyum.
Hatta oruçluyum,o yüzden sinirliyim diyenler var.Oysa ne kadar yanlış.
Benim anladığım,annen dinden uzak bir insan değil.Seni de dinden uzaklaştırmaya çalışmıyor.
Bence arkadaşlarından etkilendiğini düşünüyor ki sanırım haklı.
hadi cnm çokk güzelmiş. :) bnde her gün bekliyorum annem bir gün gelecek diyecek izin veriyorum kapanabilrsinn ama nerde sanırım kabul etmesi için vahiy falan inmesi gerek bu arada anlamadığım bi nokta neden düğün fotolarını kaldırmak zorunda kaldın eşin mi laf diyor ? ayrıca bi sevgilm war bnm kafadan sağolsun oda çok destek veriyor ama hatta cemaattide sevmez aslında annemin seveceği tip gibi ama annem diyor işte üni gitsem diyor kndine cemaatten biri bulursun ahh ona desem anne bak biri war tam senin istediğini gibi nerdeeee...ve ona evleneceğim adam diye bakıyorum gerçekten gecici heves değil.. inş. sonumuz evlilik olur ailesinden herkes biliyo kndisi memur olacak inş. işi gücü aklı başı yerinde hatta.. çok kötü durum gerçketen ailedir hani arakadaş falan olsaydı onlarla kesinlikle konuşmazdım ama aile işte aynı ortamdasın aynı evdesin aynı sofradasınn.. atsan atılmıyo satsan satılmıyor.. birde rızasının almadan diyorum ya başıma bişey gelirse snra diyrum aman kapalılıktan insanın başına ne gelecek. ama işte bilmiyorum.. psikolojim bozuldu resmen yaa..
Anne baba istedi diye Allah'ın emirlerine karşı gelinmez.canım seninde dediğin gibi anne babaya öff bile denmez ama Allahın emirlerine karşı isteklerini dinlemeye bilirsin
Allah yardımcın olsun
allah örtünmeyi emrettiği gibi sanki nikahsız bir erkekle bir kadının sevgili olmasını da yasaklıyor diye biliyorum,sonuçta sevgiliysen elele de geziyosundur,bence lisede okuyup kapanacağına önce en azından üniversiteye gidene kadar sevgilin olmamasına dikkat etseydin.
benim düşüncem.
örtülü olmak daha sonra geliyo sanki bundan...
el ele falan gezmiyoruz çnkü sevgilim bnmle aynı şehirde bile değil.. ayrıca üni sınavı bitti öyle sevgilim oldu.
allah örtünmeyi emrettiği gibi sanki nikahsız bir erkekle bir kadının sevgili olmasını da yasaklıyor diye biliyorum,sonuçta sevgiliysen elele de geziyosundur,bence lisede okuyup kapanacağına önce en azından üniversiteye gidene kadar sevgilin olmamasına dikkat etseydin.
benim düşüncem.
örtülü olmak daha sonra geliyo sanki bundan...
YOK artik
islam ne hale geldi rabbim sen yetis imdadimiza!
annen ne derse desin sen onu din hakkinda dinlemekle mükellef degilsin, cunku örtünmeyi rabbim emrediyor kimse karsi gelemez!
hem bende açiktim ve kapandim benim ailem çok karsi geldiler laf ettiler ama ben direndim ve suan Elhamdulillah Allahin ayetini basimda tasiyorum ve bundan çok gurur duyuyorum
sen yoluna devam et, Allah sabredenlerle beraberdir ve senin bu çirpinalarin cehennemdeki ateslerini söndürüyor!
Allah yardimcin olsun!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?