annem manyak

Anlattıklarınızdan durum vahim gibi görünüyor. Daha da çok küçüksünüz verebileceğim tek tavsiye bir süre yani köprüyü geçene kadar ayıya dayı deyin.. sabredin ve mümkünse para biriktirin. Üniversiteyi kazanınca aileden uzaklaşırsınız ve biraz daha kolaylaşır yaşantınız.
Umarım kendi ayakları üzerinde duran güçlü, mutlu bir kadın olursunuz

tesekkur ederimm

Annen anlattığına göre muhafazakar anlasamiyorsunuz sabret

Bir bakalım. 17 yaş. Kendiyle çelişen ifadeler. Ergenliğin son sıcak sancıları. Bu yaşlarda kız çocukları annem gibi olmayacağım dürtüsüyle aykırı hisseder ve aykırı davranışlar sergilerler. Gelişim psikolojisinde bunun farklı hiyerarşik sistemli isimleri var ancak gelip geçici hezeyanlar için annenizi bu üslupta hiç tanımadığınız insanlar olan bizlere şikayetlenmenizi doğru bulamadığımdan çokta önemli değil. Unutmayın ki herkes gider saaaadece anneniz kalır. Siz onunsunuz, o sizin değil. Fındık kabuğunu doldurmayacak sebeplerle kırmayın anneciğinizin kalbini. Bu gece var diye yarın sabah olacağının maalesef ki garantisi yok. Herkese edin sitem ama annenizi anlamak için hangi savaş gerekiyorsa verin o savaşı. Ne giden geri geliyor ne de kaybolan zaman.

Katılıyorum

Ne olursa olsun hiç tanımadığınız insanlar karşısında annenize manyak demeniz hiç hoş değil.. ben kişisel gelişim uzmanıyım bu kullandığınız ifadeler sizinde annenize hiç hoş olmayan tavırlar sergilediğinizi gösterir!

Anneciğimlik bir durum yok, olmayanı oldurmaya çalışmayalım. Ciddi bir ebeveynlik hatası var burada.

Anne belli ki muhafazakar, biat eden oje bile sürmeyen evlat istiyor. Zaten okutmasaydım lafının arkasında yatan bu.

Müsaade edin de “aykırı” davranıp derslerine çalışsın, annesini dinlese başını kapatıp evde oturup okulu boşvermesi, ailesinin istediği kişiyle evlenip mutfağa kapanması lazım. Bu yolu burada kim önerir?

Tabi bu davranışın arkasında geçici bir “aman kızım elden gidecek” korkusu var ancak konu sahibinin bununla vakit kaybedecek hali yok. Okuyup işini eline alıp kendini kurtarması lazım.

Konu sahibi kendi kariyerini çizerse ilişki düzelecek diye tahmin ediyorum zira artık aile yeni durumu kabullenmiş oluyor. Hatta kızım X oldu diye övünürlerse şaşırmam, bu da insanoğlunun ironisi diyelim.

Cennet tüm annelerin ayağı altında değil.İyi anne,kötü anne diye bir şey var.

evet evet farkındayım, lise uce gidiyorum

Özellikle üniversite dönemi yaklaştıkça bazı ailelerde bir “aman kızım elden gidecek” korkusu oluyor, tugaf tuhaf tepkiler verebiliyorlar.

Zaten lise üçte son düzlüğe girilmiş, görmeyip duymayıp derslere yapışın. Onlar sizin can simidiniz.

Üniversite sınavında iyi not alırsanız güzel bir bölümde burs da gelir, üniversite yaşamınız çok güzel geçer.

İnanın siz büyüyüp işinizi ele alınca ailenin de size yaklaşımı değişiyor, artık karşılarında ojesine karışabilecekleri minik kız olmuyor. Önünde o kadar uzun gençlik yılları var ki.

El ekmek tutsun saç da boyanır, oje de sürülür.

İnanın burada boşanma konuları geliyor ilk sorduğumuz iş durumu. Kariyeri olmadığı için koca evli insanlar aile evinde oturabiliyor.

İşte siz tam özgürlüğünüze karar verecek noktadasınız.

Belliki annende baskıyla buyumus ve simdi aynisini sana yapiyor. El ne der kaygısı olan bir insan anladigim kadariyla. Calış, didin kendi ekmegini kazan ayakların uzerinde dur. Sonra insaAllah hersey daha guzel olur. Kardesin varmi onlaradami ayni? Ve baban bu duruma ne diyor?

Diktatör gibi bi kadın.
Zorla hiçbir şeyin olmayacağını anlayamamış. Bu kız istediği için açılmış. O ojeyi de elbet sürer ama kavgayla ama gizli gizli. Ebeveynler şu despot tavırların temeldr hiçbir şeyi çözmeyeceğini ne zaman anlayacaklar acaba?
Üniversiteye git mutlaka. Başka türlü sana kurtuluş yok

Senin yaşında kızım var sana yazarken sanki onun duygularını hissettim.
Bu yaşın,hislerin, öfken hepsi geçici unutma.
Annen ne kadar baskı da kursa eninde sonunda bir yerde birleseceksiniz.
Bu çok kolay değil inan annen icin de kolay değil ama öyle görmüş,alışmış demekki.umarim annen bu baskılarından vazgeçer.
Şimdi bende aynı annen gibi korkuyorum genç,pırıl pırıl gencsiniz ve dışarıda çok kötülük var.oje sürmen tabii çok normal annenin hassasiyetini böyle gostermemesi lazım.
Babana da baskı kuruyormus demekki etrafındaki herkese bu yöntemi kullanıyor sana özel değil.
Mutlaka okumalısın kendi ayakların üzerinde durmalısın.
Mezun olup iş hayatina atıldıktan çok daha rahat,özgür ve mutlu hissedeceksin umarım.

Normal bir anne kız çatışması değil ki bu. Çocuğu ötesine kaşar baskılamak bu.
Annem benim başarılı olmamı istemiyor demiş ama buna Bi örnek davranış göstermemiş. Anne ne yapmış da başarılı olmasını istememiş mesela. Sınav kapısında yasin okumadığı için mi? Evet anne eski kafalı ve baskıcı Bi tip ama annemden nefret ediyorum annem mal diyen de duygularını çok uçlarda yaşayan annesinin her davranışını çok kötü algılayan ergenlik çağında Bi çocuk. Emin olun 25 yaşında annesi bu kadar öcü gelmeyecek, anne de çocuğuna bu kadar baskı yapmayacak.

Ne olursa olsun manyak demen hiç hoş değil. Bende yaşıtlarım gibi makyaj yapmak istiyorum sözüne çok takıldım daha yaşınız ne ki yaşıtlarınız ne kadar makyaj yapıyor ki böyle ukde kaldı içinizde. Okumak için deseniz anlarım da makyaj için anneye manyak demeseniz keşke

Kızı zorla kapatması, beddua etmesi, keşke başından beri seni okitmasaydjm demesi normal mi sizce? Her anne iyi anne değildir lütfen bunu kabul edelim artık.

Her anne iyi anne değildir kadının çocuğuna beddua etmesi baskı kurması normal mi sizce? Yaşıtları da gayet makyaj yapıyor bu çağda.

Ne güzel derslerinde basariliumissin. İnşallah kendi ayakları üzerinde durabilen bir Cumhuriyet kadını olursun. Elbette her insan koşulsuz sevgi ve kabul görmek ister ailesinden. Ailelerimizi secemiyoruz maalesef. Bu yüzden sen secebilecehin değiştirebileceğin durumlara odaklan. Yaşın küçük seni çok iyi anlıyorum o sevgiye ve kabule çok ihtiyacın var.

Her anne iyi anne değildir kadının çocuğuna beddua etmesi baskı kurması normal mi sizce? Yaşıtları da gayet makyaj yapıyor bu çağda.
Bu çağda evet aslında bu yaşlar küçük ama büyüklerine özenen kızlar birbirine makyaji özendiriyor. Konu buda değil sizce manyak kelimesini bir anneye kullanmak iyi mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…