O zaman istediğini yaptırıp,yönetemez,karışamaz.Neden okumana karsi?
Okuyup kurtaricak kendini o zaman, baska yol yokO zaman istediğini yaptırıp,yönetemez,karışamaz.
genclik yillarimi mahvediyor, beni o kadar çok yoruyor ki. istedigim seyleri yapmak cok zor zaten beni zorla kapattirmisti onu yendim acildim. asla anlattigim gibi kolay olmadi. cunku zaten yaptigiö hicbi seyden memnun olmayan, beni desteklemeyen bi kadin. bunlari birilerine anlatmayi, icimi dokmeyi o kadar cok istiyorum ki. ama cok utaniyorum o yuzden buraya yazmak istedim. kucuklugumden beri beni her konuda zorbaladi, ilkokulda en gec okumaya baslayanlardandim, odaklanamiyodum cunku. ama hic o sorunumla ilgilenmedi beni dove dove aglata aglata masaya oturtup calistirdi. ise yaradi derslerim hep cok iyiydi simdi de oyle sırf kurtulabilnek icin kopek gibi calisiyorum ama bana sinirlenince hep beddua ediyor. inanamiyorum zaten sorun degil ama herkesin annesi sinav cikisinda yasin okurken beklerken benim annemin basarili olmamami istemesi cok koyuyor. basarili olmam onu deli gibi korkutuyo. keske basindsn beri seni okutmasaydim diyor. genc bi kiz olarak ben de yasitlarim gibi suslenmek, makyaj yapmak istiyorum. tabii ki istedigim gibi giyinemiyorum bu konuyu gec zaten. oje surmeme bile izin vermiyo ben 17 yasindayim. gecen gratise girdigimde rengini cok begendigim bordo bi ojeyi almak istedim. sormadım da alcam dedim. bana dediki, daha beni ne kadar hayal kirikligina ugratcaksin, falan filan. nefret ediyorum her seyimle ondan. her seyimi yazamiyorum su an cunku cok utaniyorum ama biktim. aglamak istiyorum ama aglayinca da bi sey degismiyor. neyse bu site hakkinda cok da bilgim yok nasil isliyo bilmiyorum ama bikac kisi gorur belki icimi dokmus olurum
Canım belli ki annenin kendi gençliği ile ilgili çözemediği şeyler var bunlar senden çıkıyor. Önünde uzuuuuun yıllar var süsleneceğin,başarılar kazanacağın çok yılların olacak inşallah. Sana tavsiyem çok çalış güzel bi meslek sahibi ol ve dimdik ayaklarının üstünde dur. Muhtemelen ileride bu zamanların travmalarını ileride psikolog ile çözeceğin için çok para kazan:) senin için her şey çok daha iyi olur umarım. Bu arada annen seni sevmiyor değil muhtemelen annen hiç sevilmemiş ve kendini sevmiyor. Bu zinciri sen kır ve kendini çook sevgenclik yillarimi mahvediyor, beni o kadar çok yoruyor ki. istedigim seyleri yapmak cok zor zaten beni zorla kapattirmisti onu yendim acildim. asla anlattigim gibi kolay olmadi. cunku zaten yaptigiö hicbi seyden memnun olmayan, beni desteklemeyen bi kadin. bunlari birilerine anlatmayi, icimi dokmeyi o kadar cok istiyorum ki. ama cok utaniyorum o yuzden buraya yazmak istedim. kucuklugumden beri beni her konuda zorbaladi, ilkokulda en gec okumaya baslayanlardandim, odaklanamiyodum cunku. ama hic o sorunumla ilgilenmedi beni dove dove aglata aglata masaya oturtup calistirdi. ise yaradi derslerim hep cok iyiydi simdi de oyle sırf kurtulabilnek icin kopek gibi calisiyorum ama bana sinirlenince hep beddua ediyor. inanamiyorum zaten sorun degil ama herkesin annesi sinav cikisinda yasin okurken beklerken benim annemin basarili olmamami istemesi cok koyuyor. basarili olmam onu deli gibi korkutuyo. keske basindsn beri seni okutmasaydim diyor. genc bi kiz olarak ben de yasitlarim gibi suslenmek, makyaj yapmak istiyorum. tabii ki istedigim gibi giyinemiyorum bu konuyu gec zaten. oje surmeme bile izin vermiyo ben 17 yasindayim. gecen gratise girdigimde rengini cok begendigim bordo bi ojeyi almak istedim. sormadım da alcam dedim. bana dediki, daha beni ne kadar hayal kirikligina ugratcaksin, falan filan. nefret ediyorum her seyimle ondan. her seyimi yazamiyorum su an cunku cok utaniyorum ama biktim. aglamak istiyorum ama aglayinca da bi sey degismiyor. neyse bu site hakkinda cok da bilgim yok nasil isliyo bilmiyorum ama bikac kisi gorur belki icimi dokmus olurum
Senin için söylemiyorum ama yaşı küçük kızlar 30 lu yaşında gibi giyinip davranıyor özenti bir haldeler kişiliği oturmuyor bir çoğu konuşmadan aciz öyle görünmeni ve olmanı istemiyor olabilir zorla kapatmak asla kabul edilemez ama .......Sakin bir anında karşınıza alıp konuşun psikolojik destek alın birlikte .......hayal kırıklığına uğratmış olabilirmisin böyle şeyler sonrası bir çok aile daha otoriter tavır alıyor çocuğuna karşıgenclik yillarimi mahvediyor, beni o kadar çok yoruyor ki. istedigim seyleri yapmak cok zor zaten beni zorla kapattirmisti onu yendim acildim. asla anlattigim gibi kolay olmadi. cunku zaten yaptigiö hicbi seyden memnun olmayan, beni desteklemeyen bi kadin. bunlari birilerine anlatmayi, icimi dokmeyi o kadar cok istiyorum ki. ama cok utaniyorum o yuzden buraya yazmak istedim. kucuklugumden beri beni her konuda zorbaladi, ilkokulda en gec okumaya baslayanlardandim, odaklanamiyodum cunku. ama hic o sorunumla ilgilenmedi beni dove dove aglata aglata masaya oturtup calistirdi. ise yaradi derslerim hep cok iyiydi simdi de oyle sırf kurtulabilnek icin kopek gibi calisiyorum ama bana sinirlenince hep beddua ediyor. inanamiyorum zaten sorun degil ama herkesin annesi sinav cikisinda yasin okurken beklerken benim annemin basarili olmamami istemesi cok koyuyor. basarili olmam onu deli gibi korkutuyo. keske basindsn beri seni okutmasaydim diyor. genc bi kiz olarak ben de yasitlarim gibi suslenmek, makyaj yapmak istiyorum. tabii ki istedigim gibi giyinemiyorum bu konuyu gec zaten. oje surmeme bile izin vermiyo ben 17 yasindayim. gecen gratise girdigimde rengini cok begendigim bordo bi ojeyi almak istedim. sormadım da alcam dedim. bana dediki, daha beni ne kadar hayal kirikligina ugratcaksin, falan filan. nefret ediyorum her seyimle ondan. her seyimi yazamiyorum su an cunku cok utaniyorum ama biktim. aglamak istiyorum ama aglayinca da bi sey degismiyor. neyse bu site hakkinda cok da bilgim yok nasil isliyo bilmiyorum ama bikac kisi gorur belki icimi dokmus olurum
Arkadaşım üniversite sınavına hazırlanırken evin tüm işlerini zorla arkadaşıma yaptırıyordu. Kızcağız, diş hekimliğini kazandı, yeni eve taşındılar ders çalışmasın diye bu eve çalışma masası almadı annesi. Salondaki yemek masasında fırsat buldukça ders çalışıyordu, mecburen kütüphaneye gitmesi gerekirdi onca kitapla. Şimdi aradan 7 sene geçti, arkadaşım işinden para kazanıyor, akşamları arkadaşlarıyla dışarı rahat şekilde gezebiliyor. Anası yine kuduruyor.
Allah kolaylık versin sana. İnşallah iyi bir bölüm kazanır kendini kurtarırsın.
tesekkur wderim gercekten cok mutlu oldum iyi dilekleriniz icinCanım belli ki annenin kendi gençliği ile ilgili çözemediği şeyler var bunlar senden çıkıyor. Önünde uzuuuuun yıllar var süsleneceğin,başarılar kazanacağın çok yılların olacak inşallah. Sana tavsiyem çok çalış güzel bi meslek sahibi ol ve dimdik ayaklarının üstünde dur. Muhtemelen ileride bu zamanların travmalarını ileride psikolog ile çözeceğin için çok para kazan:) senin için her şey çok daha iyi olur umarım. Bu arada annen seni sevmiyor değil muhtemelen annen hiç sevilmemiş ve kendini sevmiyor. Bu zinciri sen kır ve kendini çook sev
simdiye kadar oturup konusmayş denedim tabii ki. hayal kırıklıgina ugratmak derken anlamadim dediginizi. onu uzmemeye calisiyorum surekli. kavga edince bile gidip bir sey olmamis gibi konusmaya calisiyorum sonucta annem cunku ve anne sevgisi gormek istiyorum. oje cok basit bir ornek keske onla sinirli kalsaydi sadece. uc gundur sirf bu yuzden bana tavırlı davraniyo anlamadim ne yapmami bekliyoSenin için söylemiyorum ama yaşı küçük kızlar 30 lu yaşında gibi giyinip davranıyor özenti bir haldeler kişiliği oturmuyor bir çoğu konuşmadan aciz öyle görünmeni ve olmanı istemiyor olabilir zorla kapatmak asla kabul edilemez ama .......Sakin bir anında karşınıza alıp konuşun psikolojik destek alın birlikte .......hayal kırıklığına uğratmış olabilirmisin böyle şeyler sonrası bir çok aile daha otoriter tavır alıyor çocuğuna karşı
ozgur olurum diyeNeden okumana karsi?
evet evet farkındayım, lise uce gidiyorumOkul durumunuz ne?Bence anneniz sizin kendi ayaklarınız üstünde durmanızı istemiyor.O zaman onu dinlemeyeceğinizi,sizi yönetemeyeceğini biliyor.Siz sabredip iyi bir okul kazanıp,bitirin.İş bulup kendi hayatınızı kurarsınız.Uzakta olursanız sizi incitemez.
annem babama karsi da boyle sert davraniyo. babami zorla namaza baslatti hatta. babamla yalniz oldugumuzds bana annemin oyke oldugunu kabullenmem gerektigini soyluyo. yani sana bi sey dediginde cevap verme yerine otur diyor. yoksa kendisi annemle benim aramda kaliyomısBaban var mi? O nasildir?
kucuklugunizden beri böyle kısmını atlamışım bir anda bu tavırlara başladı diye öyle dedimsimdiye kadar oturup konusmayş denedim tabii ki. hayal kırıklıgina ugratmak derken anlamadim dediginizi. onu uzmemeye calisiyorum surekli. kavga edince bile gidip bir sey olmamis gibi konusmaya calisiyorum sonucta annem cunku ve anne sevgisi gormek istiyorum. oje cok basit bir ornek keske onla sinirli kalsaydi sadece. uc gundur sirf bu yuzden bana tavırlı davraniyo anlamadim ne yapmami bekliyo
ergenligimin de etkisi vardir tabii ama burda bana iyi dileklerde bulunan kisileri gorunce aglamam bence ergenligimle alakali degilErgen ve anne çatışması gibi geldi çok da şaapmayın. Bu yaşlarda annesinin kendisini anladığını düşünen annesiyle anlaşabilen neredeyse yok. Normal yani biraz büyüyünce oturur ilişki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?