Annem Mi Haklı,Ben Mi?

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
Merhabalar birkaç gündür bizim apartmanımızın dış cephesi boyanıyor.Dışarıdan tırmanıyor işçiler ve balkonlara da giriyorlar.Bizim balkonda da varlar sabahtan beri. Her neyse bugün annemle evde yalnızdık. Annem pencereden işçileri izlemeye başladı. Şu adama bir şey soracağım dedi.Ben de tamam dedim pek umursamadım açıkçası. O sırada ben lavaboya girdim.Konuşmalarını oradan duyuyorum. Yanlış anlaşılmasın ama benim annem biraz meraklıdır ve mükemmeliyetçidir. Yani bir şeyi boyuyorlarsa tam olsun güzel olsun ister.Gerçi apartman yalnızca onun değil tabii ama bizim balkonun dış cephesi de boyanıyor ve annemin biraz sahiplenici,lider bir yapısı var. Bu huyuna hep çok kızmışımdır. Neyse konudan sapmayayım annem işçi beyefendi ile konuşuyor. Diyor ki şurasını şöyle boyamayın,şurasını şöyle boyayın vs.vs. Adama bildiğiniz akıl veriyor yani :) Adam da,"Abla patron bize böyle yapmamızı söyledi" vs.diyor. Annem üsteliyor yok böyle boyanmaz şöyle boyanır vs. Adam biraz sinirlendi anladım. Hafif sesini yükseltti tartışır gibi oldular. Ben de oradan anne diye bağırıp uyarıyorum beni dinlemiyor bile. Yani annemin bu cesaretini anlamıyorum açıkçası ben çok korktum. Yani ben mi paranoyağım? Sonuçta adam bizim balkonda,ya sinirlenip içeri girmeye kalksa? Düşünmek istemiyorum ama saldırmaya kalksa? Kesinlikle ayrıştırmıyorum insanları ama belli ki adamın eğitim seviyesi de yüksek değil. Böyle insanların ne yapacağı belli olmaz. Hem ne olursa olsun. Anneme sinirlendim. Haksız mıyım? Sonra yanına gittim anneme söyledim düşündüklerimi. " Tabii ki söyleyeceğim,her apartman sakini gibi ben de para veriyorum boyamaya" dedi. Sizce annem mi haklı,ben mi?

Adam size niye saldırsın yahu . Teksas mı dağın başı mı yaşadığınız yer.

Annenizin karakteri baskın bir karakter belli ki . Kendi engel olamıyorsa buna , siz kısıtlamayın . Bırakın ne istiyorsa konuşsun . Açıkçası hep anneniz gibi biri olmak istemişimdir ben de , bazen susunca işi yarım yamalak yapabiliyorlar nasıl olsa bunlar anlamaz diye .

Eğitim seviyesine bakmaz kimin işine karışıp bilmişlik yapsan sonu kavgaya dönme ihtimali yüksek
Annenizin yerinde olsam üstelemem varsa rahatsız olduğum bişey söylerim ama

Haklı olmanız neyi değiştirecek?
İkinizde de haklı ya da haksız taraf yok, fikir beyan ediyorsunuz .
Olmuş bitmiş olay, sonucu değiştirmeyecek.

Para vermekle olmuyor o işler
Adam o işin ustası ki kimse bildiği işe başkaları burnunu soksun istemez

Gayet haklı giderken adamın eğitim seviyesini katmanızın mantığı ne manyak çok ülkede eğitim seviyesiyle de alakası yok. Daha geçen ay araştırma görevlisi manyak neler yaptı. İşine burun sokulan her insan sinirlenir. Fevriyse eğer olay çıkabilir.
Siz haklısınız anneniz gibi insanlar her yerde illallah ettiriyor anneannemden biliyorum

Anneniz biraz fazla bilmiş, siz de fazla paranoyaksınız. İdare ediverin birbirinizi.

Off böyle olacağını bilmiyordum keşke o sözü katmasaydım oraya. Eğitim seviyesi illa diplomayla olmuyor ki. Kendini yetiştirmek önemli olan. Adamın konuşmasından öyle çıkarım yaptım ben.

Ben bu kadar müdahaleci insanları sevemiyorum
Tamam ne istediğini söylesin de o kadar münakaşaya girmeye ne gerek var?
Bence düşüncende haklısın, akşam haberleri izlemiyo heralde annen.
Bugün arabasını sokağa park eden bi adamdan değnekçi para isteyince adam da burası otopark değil veremem dedi diye adam 20 kişinin önünde arabanın sahibini bıçakla delik deşik etti de kimse müdahale bile edemediği gibi adam elini kolunu sallaya sallaya gitti.
Evde sen de varken annen iyi cesaretli bence. Ben olsam ben de sinir olurdum.
Benim babam da bi keresinde mahalledeki dükkanlardan birinde çalışan kişiyi orada tuvalet yokmuş diye bizim eve çağırmış. O da ikide bir tuvalete geliyomuş. Hiç mi akıl yok sende dedim, bir tanımadığım kişiyle aynı tuvaleti kullanıyormuşum haberim yok, iki bi gün seni ittirse evi soysa gitse ne yapacaksın diyorum olmaz öyle şey diyor
Tövbe yarabbim ya.. çok acayip bazı insanlar...

Konunuzu saptirmak istemem ama egitim seviyesiyle siddet egiliminin hic alakasi yok.once insanlik onemli.
Iyi aksamlar.

Off böyle olacağını bilmiyordum keşke o sözü katmasaydım oraya. Eğitim seviyesi illa diplomayla olmuyor ki. Kendini yetiştirmek önemli olan. Adamın konuşmasından öyle çıkarım yaptım ben.
Evet eğitimli insan diplomasıyla değil yaşam tarzıyla, konuşmasıyla, olaylara bakış açısıyla kendini belli ediyor.

Umarım sorunsuz halllolmuştur durum.

Para vermekle olmuyor o işler
Adam o işin ustası ki kimse bildiği işe başkaları burnunu soksun istemez
Tabii sadece para değil konu da zaten,bizim balkonun dışı da boyanıyor ya. Annem aklınca güzel olsun istiyor.

Konunuzu saptirmak istemem ama egitim seviyesiyle siddet egiliminin hic alakasi yok.once insanlik onemli.
Iyi aksamlar.
Eğitim seviyesini diploma olarak kastetmedim orada.Konuşma tarzından yola çıktım.Size de iyi akşamlar.

Bizim de dış cephe yalıtımı yapıldı. Ben evde yoktum genelde. Olduğumdaysa karışmadım hiç. Sonuç: içinde harç ve boya karıldığı için rezil edilmiş üç balkon, demirler vb., bazı yerleri boyanmamış duvarlar... Öyle zor temizledim ki o balkonları. Yöneticiye kaç kere şikâyet ettik ama bir şey değişmedi. Anneniz karışmakta çok haklı bence. Başında durmayınca baştan savıyor genelde işçiler!

Annenin herseye burnunu sokmamasi lazim ama sizin de bu kadar telas yapmaniz gereksiz
Kimse balkondan iceri dalmaz merak etmeyin o kadarcik sey icin.

Aman iyiki saldirmamislar..diyenler olmus ta bencilce bir dusunce degil mi bu?
Anneniz o adamlar kan ter icinde islerini yapmaya calisirken aslinda tam olarak bir bilgisi olmamasina ragmen kendisi sözle adamlara saldırmış.
Sonucta isveren kendisi degil..
O adamlarin yaptigi ise saygi duymak nerde?
Yaptiklari is yuzunden kucumsendiler tam tersine..
Ayrica bilemezsiniz uni mezunu kac kisi ek is olarak yada is olarak bu işlere yoneliyor belki onlar sizden daha fazla egitim sahibi..
Diploma olarak bakiyorsaniz olaya bu boyle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…