Annem ne istiyor :(

LaAlegria

Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2013
5
0
6
Eskişehir
Herkese merhaba :)

Forumu uzun zamandır takip ediyorum ama yeni üye oldum ve bu ilk konum.
Derdim annem Sevgilimle 10 aydır birlikteyiz artık ciddi bişeyler olsun,istemeye gelelim diyor ama annem karşı çıkıyor.Sebebi ise sevgilimin maddi durumunun annemin kriterlerine göre düşük olması..
Sevgilim yüksekokul mezunu,iyi bir işi,aylık 2000 tl geliri var.Ben lisans mezunuyum fakat işsizim bir süredir.Bu arada ben 26,sevgilim 29 yaşında.Allah nazarlardan saklasın çok güzel giden bi iliskimiz var,ailesiyle tanıştım iyi anlaşıyoruz,yüzük takalım diyorlar onlarda.Bende istiyorum ama annemle daha bugün tartıştık yine Bana dedikleri aynen şunlar:
Sen gerizekalısın,o 29 yaşına kadar kimseyi bulamamış bulmuş senin gibi safı acele ettiriyo,dolduruyo seni.Çalışmıyosun,2000 lirayla geçinemezsin,pişman olacaksın,eğer gelirlerse kapıdan kovarım vs.
Annemi üzmek istemediğimden sesimi çıkarmıyorum ama ben çok üzülüyorum.Annem tamamen önyargılı.Sevgilimin kötü bi alışkanlığı,huyu,ailevi sorunları,mezhep farkı falan olsa anlayacağım annemi ama yoktur,herzaman ilgilidir,sevecendir hatta yakından tanımayı denese bence çok sevecek çünkü bi çok benzer huyları var.O da çok üzülüyo.Annemle bi kaç kez dışarda karşılaştık,ayaküstü tanıştılar konuştular gayet güzel ama annem hala istemiyo.Annemin tek derdi para çünkü,eminim sevgilim 2000 lira daha fazla kazanıyo olsa karşı çıkmayacak inanın adım gibi eminim.Hep başkalarının damatları zengin gelir ona çünkü,anlatır durur,öyle ister.
Off çok sıkılıyorum,deli gibi iş arıyorum bulamıyorum
Annem istemiyo diye ayrılayım mı ben şimdi,siz olsanız ne yapardınız?
Naçizane fikirlerinizi yazmanız beni sevindirir.Şimdiden teşekkürler

Ha bu arada en önemli kısmı unuttum afedersiniz.Annem istemiyorum diyo ama bi yandan da bana çeyiz yapıyo,alıyo hem istiyo hem istemiyo galiba

Sizin o 2.000 lirayı kazanacak bir işiniz bile yok.
Yanlış anlamayın bu annenize verdiğim cevabım.
Para çok çok geride kalması gereken bir kriter.
Önce adam mı on değerlendirse anneciğiniz..

sevginden sevgilisininde sevgilisinden eminsen asla bırakma bi süre sonra kabul ediceklerdir tamam rahatımızı düşüüolar iyi olalım istiolar ama parada herşey demek değil maalesef ben böle bi yanlış yaptım sakın haaa sen yapma derim aileni tabiki sil diyemem ama sevginede sahip çık vazgeçme

Merhaba, açıkçası annenin sevgilinin aldığı maaşı dert ettiğini sanmıyorum. Senin lisans mezunu olup bir önlisans biri ile evlenmeni istememesi gibime geliyor. Açıkçası bir öğrenmen olsaydı, seni veririmiydi diye düşünüyorum bence verirdi. Şimdi öğretmenlerde 2000 TL maaş alıyor. Şunu anlamıyorum 2000 Tl maaş azmıymış. Annen evlendiğinde mesela babanın maaşı çok mu iyiymiş. Bu zamana kadar sizleri dünyaya getirmişler okutmuşlar. demekki geçinebilmişler. Sonuçta sende lisans mezunusuz elbet bir iş bulursun. Birde bulamasanda 2 kişinin geçineceği nedir ki bir kira ve karın doyurmak olur. Zamanla senin elinde bir işin olacaktır. yani durum bence aldığı 2000 TL değil. dediğim gibi bir memur bile o kadar maaş alıyor geçinilebiliyorsa siz niye geçinemiyesiniz ki. Hergün kuaföre giden, devamlı saç boyatan birisi değilsin sanırım. Bence annen biraz zaman bekliyor.

Anneniz sizi düşündüğü için bu şekilde davranıyor.

Ayrıca siz daha iyi bilirsiniz ama 10 ay evlilik kararı için kısa bir süre.

Biraz daha zaman verseniz hem o süre zarfında bir iş bulursunuz hemde annenizde sizin vazgeçmeyeceğinizi

anlar ve kabullenmeye başlar.

Yorumlarınız,fikirleriniz için çok teşekkürler.Şu an mobilden girdiğim için alıntı yaparak cevap veremiyorum kusura bakmayın nolur.33Hulya birşey demiş çok doğru 2000 tl alan bir öğretmen olsaydı annen verirdi diye.Sevgilim işçi olarak çalışıyor anneme göre bu da bir sorun tabi.Babamda işçiydi halbuki şu an emekli,çok zor şartlarda da yaşamadık bu güne kadar Allaha şükür.Anneme kızmıyorum inanın onu çok seviyorum ama bekliyorumki kızım ben pek onaylamıyorum ama hayat senin iyi düşün falan dese... Evlenmek isteyerek iğrenç bişey yapıyormuşum gibi davranması üzüyor beni.Zaman gerekli demişsiniz haklısınız sanırım biraz daha zaman gerekli..

Son düzenleme:
Aynen canım biraz daha zaman verin kendinize.

En azından nişan olacaksa önümüzde ki yaz yapabiliriz falan diyebilirsin.

Annenizin sizin kötülüğünüzü istediğinizi düşünmüyorum zaten.

Hayatın ne getireceği belli olmaz. İşsiz kalır, sorun olur sıkıntı yaşarsınız diye sıcak bakmıyodur.

Zamanla hallolur sıkmayın canınızı.

Valla annennizin duyguları karışık olabilir, bunu anlarım ama sizinkiler??? Evlenmek istediğiniz kişi ile anneniz istiyor diye ayrılmalı mıyım, ne yapmalıyım diye soruyorsunuz ya, çok şaşırdım. Bence siz önce oturun kendi duygularınızı tarttın, arkasında duracağınız bir evlilik yapabiliyorsanız yapın...

belki bana kızacaksınız ama ben de annenize katılıyorum...
bu zamanda eğer bir büyükşehirde yaşıyorsanız ve kiracı da olursanız 2000 lira ile geçinmek gerçekten çok zor, anneniz de her anne gibi sizin rahatınızı, mutluluğunuzu düşünüyor.
bence de acele etmeyin, tabi ki maddi durumu iyi değil diye sevdiğiniz adamdan vazgeçin demiyorum ama siz de bir iş bulun, 2 maaş olursa hem anneniz rahatlar hem de siz...
iki gönül bir olunca samanlık seyran olsa keşke ama olmuyor, bu zamanda bir çok şey paraya bakıyor, o yüzden kendi ekonomik gücünüzü de elde etmeden yüzük bile takmayın.

2.000 maaş az diyenler vallahi pes?? Millet asgari ücretle geçinirken nasıl az dersiniz şu şartlarda çok iyi maaş ..Tamam yetmiyor olabilir herşeye ama ayağını yorganına göre uzat diye bir söz vardır. Hem müdürler alıyor 3-4.000 normal çalışana daha ne kadar verilecekti?
Konu sahibi sen de iyi tart, düşün 10 ay kısa bir zman değil ben 9ay sonunda evliydim mesela çok şükür bir sorunum yok. Annen de alışır zamanla..

Hepiniz haklısınız teşekkür ederim yorumlarınız için zaten amacım fikirlerime yandaş aramak değildi,durumuma dışardan bakan gözlerden objektif yorum almaktı teker teker teşekkür ediyorum hepinize.Sanırım kimseyi kırmayacak en güzel yol benim önce bir iş bulmam sonra söz,nişan yapmamız.Maddi özgürlüğüme kavuşunca annem de daha anlayışlı olur sanırım.Geç olsun güç olmasın demişler ya aynen öyle.Hepiniz bilirsiniz insan heyecanlanıyo,merak ediyo evlilik konusunda,mantık devreden çıkıyo ama acele etmemek en iyisi galiba...

hanı ıssız güçsüz bırısı olur anlarım yada egıtım sevıyesı senden farklı olur kotu bır ınsan olur ıstemez 29 yasına gelmıs ınsan kımseyı bulamamısmı oluyor ben bayan olarak 30 yasımdayım ve hala kımseyı bulamadım bulduğum bırısınede kendımı yamamaya calısacagım ne ayıp.. ayrıca erkek arkadaşının gelırıde gayet ıyı egıtım sevıyesıde gayet ıyı zamnla zaten daha ıyı bı yere gelır o parayı alamayanlar var..
bırde sunu soracağım suan aılenızın aylık gelırı erkek arkadaşınızın cokmu ustunde yanı cok zengınmısınız de annenız begenmıyor..

Şu anda bizde 2000 tl ile geciniyoruz ve evde 4 kişiyiz üstelik.Annemde zengin bir aileden gelmiyor.Annem benim zengin biriyle evlenmemi istiyor ama hayalinde ultra zengin bir damat var sanırım :) Ben de anneme bu konuda kızıyorum zaten,diyorumki anne bizim durumumuzda harika değilki.Onun babasıda işçi emeklisi,annesi ev hanımı aile yaşantılarımız maddi ve manevi yönden oldukça uyumlu.Babama söyleyebilsem babam daha anlayışlıdır eminim sorun çıkarmaz ama ona söylemeye de utanıyorum.Annem kötülüğümü istemiyo biliyorum,kendisinin geçim sıkıntısı yüzünden yapamadıklarını benim yapmamı,rahat etmemi istiyo ama bende işsiz güçsüz adamla evlenicem demiyorumki.Hiç mi yok mutlu olma,orta halli de olsa iyi geçinme şansım diyorum cevap veremiyor.Sevgilimlede öyle iyi anlaşıyoruz ki onu kaybetmek istemiyorum.
Ben sevgimden vazgeçmeyeceğim annem de zamanla kabul edecek sanırım yani ihtiyacım olan tek şey biraz zaman sanırim.Annemin kötülüğümü istemediğinden eminim ona da hak veriyorum.Üzülmesin diye mecbur sabırla bekleyeceğim kabullenmesini

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…