Annem . Ne yapacağım bilmiyorum...

lavitabella1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2017
1.043
1.208
133
Merhaba Ablalarım,
Ben üniversite başlayacağım .Ama hiç sevinemiyorum bile. Çünkü annemin sağlık sorunları var .Bugünlerde de yürümekte zorlanıyor (kalçasında kireçlenme vardı ).Bu yüzden anneme yardımcı olabilmek için evin tüm işlerini yapmaya çalışıyporum .Çok üzülüyorum onu bu halde bırakıp nasıl gideceğim .. Ne yapmalıyım ? gitmesem mi acaba

annenizde sizle gelebilirmi? yalnız mı anneniz ?
okuldan vazgeçmeyin. kendi ayklarının üzerinde durmak için başka fırsatınız olmayacak

Sakin okulunu birakayim falan deme. Git mutlaka. 5 kardesmissiniz bir sekilde idare etsinler. Eger sen okula gitmezsen ilerde herkes okulunu bitirip meslegini eline ali sen geleceginden oldugunla kalirsin ve kimsede sana donup bakmaz annemize baktin hayatindan vazgectin diye madalya falan takmaz. Zorda kalininca bir caresi bulunur elbet tek care sen degilsin.

5 kardeşiz .Ablam üniversite okuyor .abim mühendis .iki tane de erkek kardeşim var .Gelme imkanı yok maalesef
bence kardeşlerin yardımcı olabilir sen yokken veya abin haftada bi kaç gün yardımcı getirtebilir annene
sen tabikide okuluna git oku asla gitmemeyi düşünme.
çünkü kimse yaptığın fedakarlıkları görmez bu da benim nacizane fikrim :işsiz:

Sakın böyle bir şey yapmayın derim.
Hiç iş göremeyecek gibiyse ev işlerinde yardimci biri tutulur, gunde 3-4 saatte yemek-bulaşık, camaşır, ütü halleder.
Babanız sağ değil mi? O ne diyor bu konuda?

Kardeşlerim ve babam memlekete gittiler .İnanın okulu bırakmaya da vicdanım el vermiyor .Çünkü ben sınava hazırlık aşamasında çok emek verdim .Annemi de böyle görünce dayanamıyorum .

Sen yokken evde belli saatlerde yardımcı olacak birini tutun. Saat 9-18 gelsin evi toparlasin yemek yapsın annene yardımcı olsun. Bu olayı tek başına çözmen için küçüksün annen baban bir çaresine bakar sen okuluna git.

Asla okulunu bırakma.
Kardeşlerin idare eder.
Hatta bir de kadın bulursunuz.Haftada bir gelip temizliğini,yemeğini falan yapar gider.
O zaman daha rahat olur, hem anneniz hem de sizin için.

Merhaba Ablalarım,
Ben üniversite başlayacağım .Ama hiç sevinemiyorum bile. Çünkü annemin sağlık sorunları var .Bugünlerde de yürümekte zorlanıyor (kalçasında kireçlenme vardı ).Bu yüzden anneme yardımcı olabilmek için evin tüm işlerini yapmaya çalışıyporum .Çok üzülüyorum onu bu halde bırakıp nasıl gideceğim .. Ne yapmalıyım ? gitmesem mi acaba

Ne yapman gerektigini bilmiyorum ama Allah yardimcin olsun demek icin girdim konuna... Insallah en dogru karari verirsin. Anne konusu cok hassas, anliyorum seni

Kardeşlerim ve babam memlekete gittiler .İnanın okulu bırakmaya da vicdanım el vermiyor .Çünkü ben sınava hazırlık aşamasında çok emek verdim .Annemi de böyle görünce dayanamıyorum .
kalıcı olarak mı gittiler, ayrı yaşama kararı mı alındı? yoksa geçici mi?

böyle bir sebeple okuldan vazgeçilmez...
bir şekilde idare ederler..
zaten anneniz de istememeli okulu bırakmanızı bence..

Merhaba Ablalarım,

öncelikle hayırlı olsun üniversiteni sakın erteleme canım, başka kardeşin yok mu?

Annen tamamen yalnız değilmiş. Sen okulunu oku abinler de ev işi için yardımcı tutsun. Haftada 1 2 gün yarım gün bile gelse annene iş kalmaz merak etme. Bunu konuş onlarla.

Diğer kardeşlerinle babanla konuştun mu bu durumu?Sen okulu sakın ola bırakma bir oluru vardır mutlaka.Ama oldu ki bu yıl gidemedin okulu dondur mutlaka.Emeklerin boşa gitmesin.Gelecek yıl gidersin.Bir yıl kaybın olur ama tamamen kaybetmekten çok daha iyidir.Yine de önceliğin biran önce çözüm bulmak olsun.

Ablalarim herkes kendi keyfine bakıyor .kardeşlerim ve babam bayram tatili için memlekete gittiler .ben eczacilik kazandım ama keşke kazanmasaydim .Annemi bu halde görünce ağlıyorum .dayanamıyorum .Yarın özel hastaneye götürmeye ikna edeceğim .Ne olur dua edin .

Back
X