ANNEM NEDEN BÖYLE YAPTI Kİ

Bence sadece soyun devami icin cocuk yapmak cok bencilce. Anneye babaya ve anne ve babanin saglikli iliskisine ihtiyaci var bebegin. Annesine kufur edildigi duyarak buyumeyi haketmiyor sirf soyumuz devam etsin diye. 30 yasinda anne oldum belki ben cok garanticiyimdir.
o kitabı okudum ve bakışım çok değişti,üremeile ilgili acayip detaylar vardı, hayatta her an herşey olabilir, fazla garanticiolarak bütünkoşulları nasıl idare edebiliriz ki, bir gün bişi olur ve herşey yıkılır mesela, ben kendimde o gücü hiç görmüyorum, diyebildiğim şu an bu koşullarda böyle ama yarını garantiye alamam her an herşey olur biter, iyi ya da kötü

Belli ki bir suru sorununuz var, onlari çözmek yerine dert icinde dert ariyorsunuz.
Babaniza posta koyup evlenmissiniz orasi açık, o da sizi silmiş, reddetmis olabilir. Bu sebeple de anneniz aramis olabilir onu.
Belki babaniz istemeseydi yine orda birakmayip baska bir yere götürecekti.
Takilmaniz gereken sey annenizin telefonu olmamali.

Sence yeterince yıpratıcı bir süreç yaşamadın mı?Bunları düşünüp kendini yıpratma!Sen çok daha güçlü ,evladının her daim arkasında duran bir anne ol!Bunlar sadece tecrübe olsun,yoksa sadece kurt olup seni içten içe kemirir!Bazı şeyler sorgulandıkça acı verir,sende bende hepimizde ufak örnekler ,mutlaka yaşamışızdır;o yüzden hiç eşme,görmezden gel bazı şeyleri!

Bence sadece soyun devami icin cocuk yapmak cok bencilce. Anneye babaya ve anne ve babanin saglikli iliskisine ihtiyaci var bebegin. Annesine kufur edildigi duyarak buyumeyi haketmiyor sirf soyumuz devam etsin diye. 30 yasinda anne oldum belki ben cok garanticiyimdir.
çocuk yapmanın soyun devamı ile ilgili de değil, soyun devamıiçin çocuk yaptınız,.çocukamansız bir hastalıkla doğdu mesela, o zaman ne olacak?çocuk yapmak biriçgüdü, cinselliğin temel amacı aslında çocuk, neyse konu nerelere geldi, demekistediğim oki bebeğimolsun diye çok çokistedim.

Belli ki bir suru sorununuz var, onlari çözmek yerine dert icinde dert ariyorsunuz.
Babaniza posta koyup evlenmissiniz orasi açık, o da sizi silmiş, reddetmis olabilir. Bu sebeple de anneniz aramis olabilir onu.
Belki babaniz istemeseydi yine orda birakmayip baska bir yere götürecekti.
Takilmaniz gereken sey annenizin telefonu olmamali.
babamın onayladığı bie evlilikti, babamla sorunum çok çok eskilere dayanıyor veçözümlenemez, af dilemeyle vs olacak şey değil, barışsakbile bazı şeyler kafa kurcalıyor,midebulandırıyo

ben aslında bu adamla evlenince babamla görüşmeyecektim plan buydu, eşime de güvenemedim, halbuki birailemolucaktı, güzelcek yaşıcaktık, o beni koruyacaktı, o bana geçmişi unutturacak ve yaralarımı saracaktı olmadı

İşte genç kızların en büyük hatası bu. Aileden kurtulmak için evlenmek. Kocanın daha iyi olacağını düşünmek. Olan olmuş. Bu hayatta herkes tek başına. Senin baban bile seni koruyup kollamıyorken değer vermezken elin adamı ne kadar verir diye düşünmek lazım.
Eğitim durumun nedir? Çalışıyor musun?
Çalışmayı düşünüyor musun? Bak bunlar çok önemli sorular.
Kendi ayaklarının üstünde durmalısın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sence yeterince yıpratıcı bir süreç yaşamadın mı?Bunları düşünüp kendini yıpratma!Sen çok daha güçlü ,evladının her daim arkasında duran bir anne ol!Bunlar sadece tecrübe olsun,yoksa sadece kurt olup seni içten içe kemirir!Bazı şeyler sorgulandıkça acı verir,sende bende hepimizde ufak örnekler ,mutlaka yaşamışızdır;o yüzden hiç eşme,görmezden gel bazı şeyleri!
öğrendiğim şey şu ki kimseye kimsenin faydası yok bu bir ikincisi de herey geçici bu dünyada geçiyo bitiyo

babamın onayladığı bie evlilikti, babamla sorunum çok çok eskilere dayanıyor veçözümlenemez, af dilemeyle vs olacak şey değil, barışsakbile bazı şeyler kafa kurcalıyor,midebulandırıyo
babanla ilişkin bu derece bozukken annenin babana bir sorayım demesinin sebebbi aynı evde nasıl anlaşabileceğinizi düşünerek endişelenmesidir büyük ihtimalle.
sordum ama cevap vermemişssin.
daha sonra sana sahip çıktılarsa gerisi önemli değpil.
çok ta üzerinde durmazdım ben olsam .
eğer gerektiği zaman gerektiği gibi arkamda durdularsa.

İşte genç kızların en büyük hatası bu. Aileden kurtulmak için evlenmek. Kocanın daha iyi olacağını düşünmek. Olan olmuş. Benim size tavsiyem bu hayatta herkes tek başına. Senin baban bile seni koruyup kollamıyorken değer vermezken elin adamı ne kadar verir diye düşünmek lazım.
Eğitim durumun nedir? Çalışıyor musun?
Çalışmayı düşünüyor musun? Bak bunlar çok önemli sorular.
Kendi ayaklarının üstünde durmalısın.
şöyle bir durum var babamdan kurtulmak için demeyelimçünkü zaten babamdan ayrı yaşıyordum ve çalışıyordum, güvenmek güvenilmek bir olmak arkanda birinin olması, desteklemek destek olmak anlamak ve anlaşılmak için evlendim desek saha doğru

babanla ilişkin bu derece bozukken annenin babana bir sorayım demesinin sebebbi aynı evde nasıl anlaşabileceğinizi düşünerek endişelenmesidir büyük ihtimalle.
sahip çıktı ve sonra babamla yine kavga ettik oğlum2 aylıktı, bu sefer babam tartakladı beni orada

sebebi şuydu
babam beni istemiyor
annem her şaeyi babama danışır
ve bu iki şeyin birleşimi

şöyle bir durum var babamdan kurtulmak için demeyelimçünkü zaten babamdan ayrı yaşıyordum ve çalışıyordum, güvenmek güvenilmek bir olmak arkanda birinin olması, desteklemek destek olmak anlamak ve anlaşılmak için evlendim desek saha doğru

Her insan desteklemek güvenmek güvenilmek ister ama olmuyor işte. Elde olan kendine güvenmek. Anneninde elinden bir şey gelmiyordur muhtemelen.

Son düzenleyen: Moderatör:
öğrendiğim şey şu ki kimseye kimsenin faydası yok bu bir ikincisi de herey geçici bu dünyada geçiyo bitiyo
Aslnda böylede düşüme fayda yok gibi yani;oğlum 4 yaşında baba evine döndüm,annem çok üfledi püfledi,çok söylendi oğluma bakarken,O sıra ergenliğe adım atan 12 yaşında kızkardeşimle,oğlum malesef çok sorun yaşadılar,hergün şikayet ama hergün!Annem de kızkardeşimden yana,Ağlayıp sinir krizi geçirmediğim hafta sonu çok azdı,bende çalışıyordum...Neyse okula başladı derken kanser olduğunu öğrendik;ANNEM BAKTI, bende sigorta için çalıştım,hoş geceleri Balcalı da gündüzleri Mersinde İş'te.......Anlayacağın bazen anneme ne kadar kızsamda hakkını asla ödeyemem!Hayat böle telafiler çıkarmasın karşınıza....Bizim telafisi çok zor bir sınavla çıktı karşımıza!

Eger ailede kiz cocuklarina onem verilmiyorsa bunlarin olmasi normal. Ben ailemin ilk cocuguyum ve bildgin kulkedisi muamelesiyle buyudum. Hatta kiz oldugum icon babama bi erkek dogurtamadin demisler. Boyle bi toplumda dogmusum ne yazikki. Babamdan siddrt gordum ilk evliligimde siddet gordum hep pusuyarak buyudum.birisi elini kaldirsa vurucak zannetim. Ve beni ayaga kalfiran annem oldu. Daha 1 aylik evliydim ve hamileydim. Kizim birak bosa dedi. Benim hep arkamda durdu. Annem sayesinde suan cok saglam bir sekilde adimlarimi atiyorum. Annenin seni korumasi lazimdi. Yanina almasi lazimdi. Sahsen benim kizim olsaydin seni kesinlikle yanima alirdim...
Bir süre önce yaşadığım bir olay, detaylar yeni yeni aklıma geliyor
doğumdan önce annem geldi, babamla küsüz,babam o yüzden doğuma gelmedi.ailem eşimle mutlu olduğumu düşünürken anneme gerçekleri açıkladım, eşimle iyi geçinemediğimizi, hakaretlerini vs, annem bizdeyke ve ben lohusayken de eşimden hakarete hatta şiddete varan şeyler gördüm, annem asıl durumu anladı yani eşimin gerçek yüzünü o ara gördü ve ben anneme 'beni buarada bırakma, ne olur götür' dedim, annem sustu ve babana sormam gerek dedi, ben tek başıma karar veremem gibilerinden bişiler söyledi.anlamadım ben, neden öyle dedi, babamı aradı vs, babam önce inanmadı sonra eve geldi çocuk hatrına barıştık vs.

şimdi soruyorum babam hayır gelemez deseydi, beni şiddet uygulayan adamla bırakacak mıydı annem?üstelik ben bu adamın öz çocuğu iken üvey evlat gibi muamele görüyorum, bazı sorunlar var babamla, sürekli laf çakma gibi, annem babamın iyi niyetliolduğunu iddia ediyor ve laf çakmadığını söylüyor ama madem herşey yolunda o halde neden benim için izin istedi sizce

Aslnda böylede düşüme fayda yok gibi yani;oğlum 4 yaşında baba evine döndüm,annem çok üfledi püfledi,çok söylendi oğluma bakarken,O sıra ergenliğe adım atan 12 yaşında kızkardeşimle,oğlum malesef çok sorun yaşadılar,hergün şikayet ama hergün!Annem de kızkardeşimden yana,Ağlayıp sinir krizi geçirmediğim hafta sonu çok azdı,bende çalışıyordum...Neyse okula başladı derken kanser olduğunu öğrendik;ANNEM BAKTI, bende sigorta için çalıştım,hoş geceleri Balcalı da gündüzleri Mersinde İş'te.......Anlayacağın bazen anneme ne kadar kızsamda hakkını asla ödeyemem!Hayat böle telafiler çıkarmasın karşınıza....Bizim telafisi çok zor bir sınavla çıktı karşımıza!
geçmiş olsun kanser olan kim

Back
X