Annem Okkb'li

morsufrajet

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2015
692
1.381
63
merhabalar..

yazı biraz uzun olabilir ancak 24 yaşında hayatı çekilmez hale gelen bir insan oldum..

benim annem çok iyi niyetli ve merhametlidir. ancak kendisi obsesif kom. kişilik bozukluğu bulunuyor. 2 yıl tedavi oldu ancak düzelme sadece bir kaç yıl sürdü..
nedir bu derseniz pek çok makale bulabilirsiniz hakkında. asla ama asla değikliği sevmeyen kuralcı ve aşırı katıdır. hoşgörü asla olmaz. babama karşı inanılmaz bir takıntısı vardır. ve hiç arkadaş edinmez. evet annemin hiç komşusu olmadı. ben 10 yaşındaydım en son bi komşumuz varken. sonra asla olmadı. çünkü istemiyor eve gelen giden olmasını.

ahlaki ve dini konularda katının ötesidir. ve mükemmel olmayan herşeyden rahatsız oluyor. evin sürekli toplanması hep düzenli olmasını ister ancak kendisi ddağınıktır. çünkü kafasında devamlı birşeyler düşünür.

yaklaşık 20 gün önce işimden çıkarıldım. kriz sebebiyle. evde daha çok vakit geçirmeye başladık ve her gün tartışıyoruz. artık çözüm üretmek zorundayız. babam aile terapisti işe yarayacaktır diyor ancak annem onun değil bizim kafadan hasta olduğumuzu söylüyor.

bir erkek arkadaşım var 8 aydır birlikteyiz. evlilik istiyoruz ancak annem onlar doğulu sen onlarla yapamazsın deyip duruyor. sonra zaten seni kimse almaz diyor. yani böyle anlamsız kavgalarımız çok var. siz konuşun asla dinlemez zaten lafı böler ve kendisi kesintisiz 20 dk konuşur.. asla ama asla konuşma hakkım olmuyor. size yemin ederim ben haksızım dediği tek günü yoktur. ve olayları anlatırken saptırmaya eğilimli..

bu böyle uzar gider..babam idare etmeyi öğrenmiş ben okuldan 5 yılın ardından eve dönünce işte böyle afallıyorum.. annesinde psikolojik rahatsızlığı olan benzer durum yaşayan ablalarım yada arkadaşlarım.. çözüm için cidden yardıma ihtiyacım var. nasıl cevap verebileveğimi davranacağımı şaşırdım..

Gecmis olsun.Kisilik bozuklugu yok yalniz sadece okb li o baska birsey oluyor.Bende okb liyim bana simdiye kadar sadece hipnoterapi fayda etti arastirip gidin derim.

Gecmis olsun.Kisilik bozuklugu yok yalniz sadece okb li o baska birsey oluyor.Bende okb liyim bana simdiye kadar sadece hipnoterapi fayda etti arastirip gidin derim.

annemdeki okb değil yani duvardaki ampulleri sayayım elimi on defa yıkayayım gibi bir şey değil. kişilik bozukluğu işte.. tedaviye yanaşmıyor. raporlarında zaten okkb olarak yazılı

Ev derli toplu olsun falan yazinca karistiriyorsunuz sandim hastaligi.Kisilik bozuklugu olunca evet hastaligi kabul etmez ve tedaviyi reddeder zorla gotureceksiniz yada kabullenip ona gore sekil alacaksiniz.

Ev derli toplu olsun falan yazinca karistiriyorsunuz sandim hastaligi.Kisilik bozuklugu olunca evet hastaligi kabul etmez ve tedaviyi reddeder zorla gotureceksiniz yada kabullenip ona gore sekil alacaksiniz.
kuralcı olduğu için evde belirli düzenin varolmasını istiyor. tedaviye yanaşması imkansız..

Bende okbliydim arada nüksediyor tamamen geçtiğimi düşünmüyorum. Kesinlikle düzenli psikolog tedavisi gerekiyor.

annesinin kisiligi bozuk saygi sevgi yok sadece kendi hakli en iyi o, bu yuzden arkadas dost edinemiyor

Eee çözüm

Ya doktora götüreceksiniz ya da çekeceksiniz

Ya da direneceksiniz onun dediği olmayacak gerekirse cam çerçeve inecek ama hep o haklı olmayacak

Bu tarz insanlar kendini ailesine kabul ettiriyor huylarına gittikçe de tek doğru o olmaya devam ediyor

Kv dem de benzer bir kişilik

Her şeyi o bilir onun dediğimiz vs vs

Kızı anlatıyor işte köydeki eve gittik hava sıcak ama camı açtırmıyor pişiyoruz diyor eee dedim oturdum 10 gün öyle

Olur mu eğer davranış mantıksız ise o gece sabaha kadar kavga ederim ama onun dediği olmaz direnmek önemli pasif direniş

Tedavi sürecine ailece aşina ve hazırsınız anladığım kadarıyla.Ben başka bir açıdan şunu da belirtmek istedim zaten rahatsızlığı olduğunu biliyorsunuz,örneğin seni kimse almaz dedi bırakın desin,elbet insan incinir ama oralı olmayın.Konuşuyorsunuz dinlemiyor mu,konuşmayın,her konuda ondan onay almaya çalışmayın.Babanıza yönelin bazı hususlarda.Baba nasıl bakıyor ilişkinize?O karşı çıkmıyorsa anneyi tabiri caizse "takmayın". Çünkü tedavi uzun ve zorlu bir süreç.Kimin ne olacağı belli değil Allah korusun belki anne normale dönsün diye beklerken sizin evlenmenize bir engel çıkacak.

Back
X