Annem okuduğum bölümü beğenmiyor? Yeniden hazırlanacağım?

Bigbangd

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2016
280
83
13
Ben fizik öğretmenliği okuyorum. Ataması çok fazla olmuyor. Annem sürekli başka bölüm oku deyip duruyor. ben bölümümden memnunum. Ama annem anlamıyor. Derslerimde gayet iyi... Üniversiteyi bitirince yeniden hazırlanamk istiyorum. Hem çalışıp hemde hazırlanırım diyorum. Evlenme gibi bir düşünce aklımda yok şu an... Sizce başarabilir miyim? Odyoloji bölümünü istiyorum bu arada... Yani tekrar hazırlanmak çok zor olur mu? çevrenizde böyle durumlarda olanlar var mı?

Sen istiyo musun fiziği ?
Puanın yetiyo diye mi seçtin istediğin için mi ?
Ayrıca ataması çok olmasın neden herkes devlet diye tutturuyo özel okul kaynıyo neden onlara başvurulmuyo ?

Kendinize güvenmiyosanız lütfen öğretmen olmayın

Ayrıca ataması çok olmasın neden herkes devlet diye tutturuyo özel okul kaynıyo neden onlara başvurulmuyo ?

Siz yazdıklarımı okumamışsınız bile

Siz yazdıklarımı okumamışsınız bile

Yoo okuduğum için yazdım . Hem memnunum demişsiniz hem sonra odyoloji istiyorum demişsiniz . Birde anne faktörü var atama var yazdıklarınızdan istiyo musunuz istemiyo musunuz çıkmıyo .

İstiyosanız neden odyolojide okuycaksınız ? Odyoloji okuycaksanız fizikte işiniz ne ?

Zaten temelin var okuyorsun devam etmekte sakınca yok bende çalışıp bir yandan da istediğin başka bir bölümü de okuyabilirsin bence gayet de güzel olur en azından iki mesleğin olur hangisini daha çok benimsersen o mesleğe yonelirsin

Ben fizik öğretmenliği okuyorum. Ataması çok fazla olmuyor. Annem sürekli başka bölüm oku deyip duruyor. ben bölümümden memnunum. Ama annem anlamıyor. Derslerimde gayet iyi... Üniversiteyi bitirince yeniden hazırlanamk istiyorum. Hem çalışıp hemde hazırlanırım diyorum. Evlenme gibi bir düşünce aklımda yok şu an... Sizce başarabilir miyim? Odyoloji bölümünü istiyorum bu arada... Yani tekrar hazırlanmak çok zor olur mu? çevrenizde böyle durumlarda olanlar var mı?
fizik ogretmenligi mi fizik bölümü mü ?

benim eşim yaklaşık 17 senelik fizik öğretmeni..daha doğrusu fen edebiyat mezunu ama 90lı yıllarda okurken formasyonda verildiği için öğretmen aynı zamanda..3 senedir A sınıfı iş güvenliği uzmanlığı yapıyor senelerce özel okullarda çalıştı çok yıprandı arada özel ders veriyor ..ama gerçekten zor bir branş ..

Ben de fizik mezunuyum. Sonradan tezsiz yapıp formasyonumu da aldığımdan fizik öğretmenliği de diyebiliriz. Ama atanamadım. Hala evdeyim. Özel okul ya da dersane istemedim çünkü küçük çocuğum var, çok esnek saatlerde mesai istemedim.

Ama şunu söyleyebilirim, fizik sevmeden yapılacak bölüm değil. Çünkü çok emek isteyen ama sonucunda emeğinizi karşılamayan bir bölüm. Ailenizin değil sizin ne düşündüğünüz önemli bu durumda. Siz seviyorsanız her şeyin altından kalkarsınız, sevmiyorsanız hayal kırıklığı yaşarsınız. Anladığım kadarıyla da seviyorsunuz zaten sorun yok.

annen haklı bence farklı bi bölüm oku bidaha hazırlan ataması zor bi bölüm

Annenin sözünü dinle kpss istiyorsan.
Biz okudukta noldu atanamadık,iş bulamadık.
Annem de hep sağlık oku hemen atanırsın diyordu keşke onu dinleseydim.
Ama yok ben azimliyim onu da okurum diğer bölümü de okurum kpss de yaparım diyorsan kendi bileceğin iş.

Bölümümü seviyorum demişsin. Bence okulun bittikten sonra 4 yıl daha okuyacağına 3yıl kpss ye hazırlan bir yandan da çalış zaten anlattığın konular kpss konuların olacak para kazanırken bir nevi hazırlanmış da olacaksın böylesi daha mantıklı bölümümü seviyorum dediğin için.

Bana da okuduğum bölümü söyleyince "hımm olsun" diyorlardı ama severek isteyerek o bölümü hedefleyip girmiştim ve ara sıra korksam da severek okudum. "Atanamazsın napcaksın türkiye derecesi mi alacaksın" diyenler çok oldu ama çok çalıştım atandım. nasip.
Sen ben bu bölümü çok seviyorum diyorsan devam et. Kpss'ye çalışırsın, ALES'e girersin akademisyenliği denersin. Eğer gerçekten istersen zaman alır ama olur.

Olumsuz yorum yapip moralinizi bizmak istemem ama fizik gercekten cok sıkıntılı bi bolum

Bi tanidigimin esi fizik mezunu adam surunuyodu desem yeridir on yila yakin ucretli ogretmenlik yapti yani ucretli ogretmenligin maasinj tahmin edebiliyorsunuzdur

Birde yol ucreti fakan derken eletine kalan cok bi miktardi suan ozeke gecmis daha iyiyiz diyo

Arti baska bi tanidiginiz kizcagiz senelerce perisan oldu ama yok oda elibdeki diplomayla kaldi

Eskiden ideallerimizle harwket edebiliyorduk ne yazik ki ama simdi ideallerimizi oncelige alacak bi sansimiz yok

Ben cok detaya girmek istemiyorum ama farkli bi hayat programim vardi bu yuzden iki yıllık bi bolum secmistim o hayalini kurdugum hayat mumkun degil artik sonra ondan dolayi puanim kirildi

Yine idealime uygun meslek llamasamda ayni kurumda calisabilirim diye bi bolum seçtim ki hic alimi yokmus kucuk bi yerde yasadigim icin ozelde calisma sansim yok

Maalesef bu yil tekrar ygs ye girdim ise yarar bi bolum gelir mi gelmez mi bilmuyorum ama

Bugun burda 38 yasinda emekli olmus birinin konusunu okudum ve imrendim cunku 30 yasima az kaldi fakat adam akilli yapmis oldugum hicbir is yok

Bence hayata adim atarken duygularimizdan once mantigimiz devrede olmali

Sonra hayatin icinde debelenip duruyoruz

Abla nasihati olsun istedim

Ben odyoloji okuyorum okuma bence boşuna 4 sene gider. Ben son sınıftayım ve ankara bile devlette 5 kişi alıyo. Devlette alım yok 85 90 alırsam atanırsın odyolog sayısı arttı sen mezun olana kadar bi 5 sene sonra asla bulamazsın bence

Yoo okuduğum için yazdım . Hem memnunum demişsiniz hem sonra odyoloji istiyorum demişsiniz . Birde anne faktörü var atama var yazdıklarınızdan istiyo musunuz istemiyo musunuz çıkmıyo .

İstiyosanız neden odyolojide okuycaksınız ? Odyoloji okuycaksanız fizikte işiniz ne ?
Evet okumuşsunuz ama anlamamışsınız. Birincisi Atama olup olmaması benim için dert değil. Annem bunu sorun yapıyor. Yoksa kolej ve de dershaneler benim de aklımda. Ama annem ille de devletr olsun istiyor. Bunu yukarı yazdım ama algılayamamışsınız.
İkinicisi evet memnunum zaten bölümümü bitireceğimi de yazmışım yukarıya. Ama siz fiziği istiyor musunuz diye sormuşsunuz. siz yine algılayamamışsınız. Odyoloji bölümünü şu an için değil fiziği bitirdikten sonra okuyacağımı yukarıya yazmışım. ama siz bunu da algılayamamışsınız.
Yani odyoloji bölümünü okumak istememin sebebi ailem ben değil

benim eşim yaklaşık 17 senelik fizik öğretmeni..daha doğrusu fen edebiyat mezunu ama 90lı yıllarda okurken formasyonda verildiği için öğretmen aynı zamanda..3 senedir A sınıfı iş güvenliği uzmanlığı yapıyor senelerce özel okullarda çalıştı çok yıprandı arada özel ders veriyor ..ama gerçekten zor bir branş ..
Özel okulda çalışmış olması bence avantaj

Ben odyoloji okuyorum okuma bence boşuna 4 sene gider. Ben son sınıftayım ve ankara bile devlette 5 kişi alıyo. Devlette alım yok 85 90 alırsam atanırsın odyolog sayısı arttı sen mezun olana kadar bi 5 sene sonra asla bulamazsın bence
oh ne güzel o zaman başka bölüm düşünürüm :D nerede okuyorsunuz?

Olumsuz yorum yapip moralinizi bizmak istemem ama fizik gercekten cok sıkıntılı bi bolum

Bi tanidigimin esi fizik mezunu adam surunuyodu desem yeridir on yila yakin ucretli ogretmenlik yapti yani ucretli ogretmenligin maasinj tahmin edebiliyorsunuzdur

Birde yol ucreti fakan derken eletine kalan cok bi miktardi suan ozeke gecmis daha iyiyiz diyo

Arti baska bi tanidiginiz kizcagiz senelerce perisan oldu ama yok oda elibdeki diplomayla kaldi

Eskiden ideallerimizle harwket edebiliyorduk ne yazik ki ama simdi ideallerimizi oncelige alacak bi sansimiz yok

Ben cok detaya girmek istemiyorum ama farkli bi hayat programim vardi bu yuzden iki yıllık bi bolum secmistim o hayalini kurdugum hayat mumkun degil artik sonra ondan dolayi puanim kirildi

Yine idealime uygun meslek llamasamda ayni kurumda calisabilirim diye bi bolum seçtim ki hic alimi yokmus kucuk bi yerde yasadigim icin ozelde calisma sansim yok

Maalesef bu yil tekrar ygs ye girdim ise yarar bi bolum gelir mi gelmez mi bilmuyorum ama

Bugun burda 38 yasinda emekli olmus birinin konusunu okudum ve imrendim cunku 30 yasima az kaldi fakat adam akilli yapmis oldugum hicbir is yok

Bence hayata adim atarken duygularimizdan once mantigimiz devrede olmali

Sonra hayatin icinde debelenip duruyoruz

Abla nasihati olsun istedim
yani annen haklı diyorsun

Back
X