Annem okuduğum bölümü beğenmiyor? Yeniden hazırlanacağım?

Annenin sözünü dinle kpss istiyorsan.
Biz okudukta noldu atanamadık,iş bulamadık.
Annem de hep sağlık oku hemen atanırsın diyordu keşke onu dinleseydim.
Ama yok ben azimliyim onu da okurum diğer bölümü de okurum kpss de yaparım diyorsan kendi bileceğin iş.
özel sektörde olur kpss şart değil. yeter ki adam akıllı bir iey olsun..

Ben fizik öğretmenliği okuyorum. Ataması çok fazla olmuyor. Annem sürekli başka bölüm oku deyip duruyor. ben bölümümden memnunum. Ama annem anlamıyor. Derslerimde gayet iyi... Üniversiteyi bitirince yeniden hazırlanamk istiyorum. Hem çalışıp hemde hazırlanırım diyorum. Evlenme gibi bir düşünce aklımda yok şu an... Sizce başarabilir miyim? Odyoloji bölümünü istiyorum bu arada... Yani tekrar hazırlanmak çok zor olur mu? çevrenizde böyle durumlarda olanlar var mı?
Ben fizik ögretmenligi okudum.Pismanim.özelde is yok kpssye hazirlaniyorum bende

Anladığım kadarıyla bölümünüzde mutlusunuz ve devlet takıntınız da yok. Odyoloji istemiyorsunuz, aile baskısıyla okuyacaksınız. Şimdi, okumasına okursunuz da, hayatınızdan çalmaya değer mi sevmediğiniz bir bölüm için? Burada bir yorumcu odyolojinin de atamalarının rahat olmadığını yazmış zaten. Açıkçası ailelerin bir yerden sonra bu kadar müdahale etmemesi gerektiğini düşünüyorum. Annenize bunun sizin hayatınız olduğunu hatırlatmalısınız. Aile hatrına sevilmeyen bölüm okunmaz, mesleği yapılmaz. Anneniz devlet takıntılıysa kendi sorunu. Bence işinize daha fazla karıştırmayın.

Evet okumuşsunuz ama anlamamışsınız. Birincisi Atama olup olmaması benim için dert değil. Annem bunu sorun yapıyor. Yoksa kolej ve de dershaneler benim de aklımda. Ama annem ille de devletr olsun istiyor. Bunu yukarı yazdım ama algılayamamışsınız.
İkinicisi evet memnunum zaten bölümümü bitireceğimi de yazmışım yukarıya. Ama siz fiziği istiyor musunuz diye sormuşsunuz. siz yine algılayamamışsınız. Odyoloji bölümünü şu an için değil fiziği bitirdikten sonra okuyacağımı yukarıya yazmışım. ama siz bunu da algılayamamışsınız.
Yani odyoloji bölümünü okumak istememin sebebi ailem ben değil

Benim okuduklarımı anlamakta problemim yok ama sizin yazdıklarınızı anlatamama anlaşılmama probleminiz var.

Yapmayın öğretmenlik bukadar agresif biri ders anlatamaz anlatmasında annenizin dediğini yapın keşke yerinizede o girseydi kontrolü daha kolay olurdu

Benim okuduklarımı anlamakta problemim yok ama sizin yazdıklarınızı anlatamama anlaşılmama probleminiz var.

Yapmayın öğretmenlik bukadar agresif biri ders anlatamaz anlatmasında annenizin dediğini yapın keşke yerinizede o girseydi kontrolü daha kolay olurdu
Aksine gayet sakin ve toleranslı bir insanım. Beni burada bir tek siz anlamadınız. Bu benim anlatamama problemimden kaynaklı değil sizden kaynaklı bir durum. Öğretmen olacağımdan dolayı anlattığım şeyi anlamayan bir öğrenciye yapacağım gibi yine size tek tek izah ettim.

Anladığım kadarıyla bölümünüzde mutlusunuz ve devlet takıntınız da yok. Odyoloji istemiyorsunuz, aile baskısıyla okuyacaksınız. Şimdi, okumasına okursunuz da, hayatınızdan çalmaya değer mi sevmediğiniz bir bölüm için? Burada bir yorumcu odyolojinin de atamalarının rahat olmadığını yazmış zaten. Açıkçası ailelerin bir yerden sonra bu kadar müdahale etmemesi gerektiğini düşünüyorum. Annenize bunun sizin hayatınız olduğunu hatırlatmalısınız. Aile hatrına sevilmeyen bölüm okunmaz, mesleği yapılmaz. Anneniz devlet takıntılıysa kendi sorunu. Bence işinize daha fazla karıştırmayın.
Haklısız

Ben fizik ögretmenligi okudum.Pismanim.özelde is yok kpssye hazirlaniyorum bende
Ben özel sektör de iş olmamasını hala anlayamıyorum. Fizik gibi anlaşılması diğer derslere göre güç olan bir dersin nasıl özel sektörde çalışma alanı yok ki? Özel derste mi almak isteyen olmuyor?

Ben odyoloji okuyorum okuma bence boşuna 4 sene gider. Ben son sınıftayım ve ankara bile devlette 5 kişi alıyo. Devlette alım yok 85 90 alırsam atanırsın odyolog sayısı arttı sen mezun olana kadar bi 5 sene sonra asla bulamazsın bence
Hangi üniversite de okuyorsunuz acaba?

Aksine gayet sakin ve toleranslı bir insanım. Beni burada bir tek siz anlamadınız. Bu benim anlatamama problemimden kaynaklı değil sizden kaynaklı bir durum. Öğretmen olacağımdan dolayı anlattığım şeyi anlamayan bir öğrenciye yapacağım gibi yine size tek tek izah ettim.

Hayatınızda başarılar dilerim.

Ben fizik öğretmenliği okuyorum. Ataması çok fazla olmuyor. Annem sürekli başka bölüm oku deyip duruyor. ben bölümümden memnunum. Ama annem anlamıyor. Derslerimde gayet iyi... Üniversiteyi bitirince yeniden hazırlanamk istiyorum. Hem çalışıp hemde hazırlanırım diyorum. Evlenme gibi bir düşünce aklımda yok şu an... Sizce başarabilir miyim? Odyoloji bölümünü istiyorum bu arada... Yani tekrar hazırlanmak çok zor olur mu? çevrenizde böyle durumlarda olanlar var mı?
annen istiyor diye bölm. değiştirmek zorunda degilsin.
annene bence söyle de ' benim iyiligimi istiyor olabilirsin ama eger x bölümü istiyorsan sen oku.
odyolji bölm. de calışıp kazanabilirsin. yani başarabilirsin.

Ne olursa olsun insanın sevdiği mesleği yapması önemli. Yeniden hazırlanma için harcayacağın zamanı kpss için harcarsın. Ha deyince kazansan bile yaklaşık 2 yılın geçmiş oluyor fizikte ne de olsa.
Annelerin fikri tabi ki önemlidir ama hayat senin hayatın. İyi düşün derim.

Evlenmeyeceksen tabi ki yapabilirsin. Ama başka bir bölüm daha okumak yerine akademik kariyer de düşünebilirsin.

Annen haklı
Şuan sana hoş görünüyor da özelde iki kuruş para teklif edip sürünmeni istediklerinde ben aptal mıyım demenin bir faydası olmuyor
Sen kabul etmezsen başkası ediyor çünkü

Gerçekler ortada eğitim sektörünün çivisi çıktı
Yol yakınken kurtar kendini derim

Sakin annenin yada bir baskasinin lafiyla hayatina yon verme.annem yuzunden istemedigim bir bolumu okudum issiz kaldim ve daha neler neler.sorsan yapmasaydin dilemeseydin derler

Back
X