Annem şanssızız derken haklı sanırım

Mayısta yaptık düğünü benim kinamda bir yağmur yağdı, amcamin üstüne disariya konulan şemsiyelerden su birikintisi başından aşağıya döküldü. Mahallenin kanalizasyon hatti patti mahallede yollara sular bastı oluyor öyle şeyler boşverin anin tadini çıkarın
İnanın benlik değil sorun ben olabilir kafasındaydım ama şu etrafta konuşanlar o kadar bıktırdı ki.

Kendini gerçekleştiren kehanet. İşte böyle olumsuz olumsuz yargilari salarsaniz evrene tabii ki şans size bakmaz.
Sizin gibi bir arkadaşım var, iki lafından biri 'zaten bende şans olsa' ve gerçekten de gökten madeni para yağsa bu kızın başına sert isabet eder, dikiş falan atarlar. Öyle şanssız bir kız . Ama ben tamamıyla kendisinin çektiğine inanıyorum. Mesela ben çok balliyimdir, b.k gibi durumlar da başıma gelse hep nihayetinde güzel sonlanıyor. Ve kimsenin bana laf olsun diye bile 'sanssiz' demesine izin vermiyorum. İş yerinde mesela benim bilgisayarıma geldiğinde yüklemeyen bir şey olduğunda arkadsim 'aaa sansa bak, olmuyor' dediğinde 'yoo ben çok sansliyimdir. Ver bir de ben deneyeyim' falan derim:) öyle öyle, herkesin lafını ağzına tiktigim için insanlar da artık bana 'yengenc zaten ballı ya, hadi senin şansına şöyle şöyle olsun' falan der, salla kazanlarini bana getirir,ben sallarım 😅😂😂
Sana da tavsiye ederim,kimsenin olumsuz olumsuz yargılarını sana söylemesine izin verme. Tık lafi agizlarina

Mart kapıdan baktırır ..kazma kürek yaktırır sözünü sizce atalarımız neden söylemiş?Mart ayında nişan yapıp da "neden kar yağdı" diye üzülmek bana çok garip geliyor..az pozitif olun ..kartpostallardaki gibi olacak sokaklar diye düşünün ..bereket olsun diyin ..sevdiğiniz insanlar için neden onların nişanında yağmadı diye kıyaslamayın hiçbir zaman..iyi bari onların işi rast gitsin diyin. Biliyorsunuz Ocak sonunda ve şubat başında her yer karla kapalıydı..o zaman da birilerinin hayırlı işi oldu,birileri zorluk yaşadı..birileri soğukta tek başına hayatını kaybetti.. ama bizim algımız o yönde olmadığı için umursamadık bile.Sürekli kendi şanslılığınız /şanssızlığınız hakkında düşünmeyin.. o zaman dünyanız daha güzel olur
İnanın ben değildim bunları düşünen. Safiye gibi hissediyorum kendimi annesinin uğursuz lafına sonradan kendisi de inanmıştı artık.

Anneniz yanlış düşünüyor o zaman ,ben de bu gün dışarı çıkacaktım kar yağdı çıkamadım diye benim şansızlığım mı oluyor ,doğa olaylarını da kendinize bağlamasanız mı
60 yaşında kadına anlatamıyorum ki. Yani neler neler var daha dediği de. Babam öyle biri değilken babamı bile öyle yaptı artık adam da bizim şansımız yoktur kesin yağar diyordu.

Yakın zamanda nişanım var. 1 ay arayla bir akrabamızın nişanı da oldu yani şubat ayında. Bundan 2-3 ay önce annem bizim nişanımızda, düğünümüzde kar bile yağar onlar da yağmaz biz şanssızız çünkü demişti. Çok kızdım o zaman ne alakası var dedim.
Geçen ay onların nişan günü hariç o hafta yağmurluydu.
Şimdi ise nişanım var ve kar yağıyor. Zaten çocukluğumuzdan beri derdi şanssızız diye artık inandım anneler her zaman haklı çıkıyor.
Sadece yazmak istedim ya canım çok sıkkın. Karşı taraf şehir dışından gelecek hep bizi bulur zaten.
konuda takıldıgım yer yanlıs anlama da neden akrabanızın nısanıyla karsılastırma yaptı? nıye onlarda yagmaz bızde yagar?

Hayırlı işlerde hep bir aksilik olur 😊aile tanışması olduğu gün temmuz ayında oyle bir yağmur yağmıştı ki şaşakaldık ama biz bereket diye yorumladık neye yorarsanız o olur
Keşke öyle yorumlarsalar. Sevgilime anlattım o vardır bi hayır dedi mesela moralini bozma diye telkin verdi. Keşke etrafım da öyle olsa ama psikolojimi bozuyorlar sadece.

Kış vakti nişan, dugun yapip cok sanssiziz kar yağdi demekte ne bileyim. 😂
Kaç haftadir kar uyarisi yapiliyor zaten perşembe gununden sonra kar yağacak diye supriz de değil ki yani.
Biraz hava durumu tahminlerine bakabilirsiniz, aylik tahminler de var bir fikir olurdu en azindan.
Nişan tarihi 4 ay önce karar verildi. Ben hep takip ediyordum ama çok fazla oynadı ve hala oynamaya devam ediyor. Nişan evde olsa çok sallamam belki ama salonda olacak.

Ben ve ailem yıllarca benim enerjimi hep negatife çektik. Altın alıyorum düşüyor, satıyorum artıyor. Kriptoya giriyorum hangisine elimi atsam dip olup sattıklarım uçuyor. Çok zaman sonra nasıl bir yanılgıya düştüğümü aslında tüm olumsuzluğu nasıl kendim yarattım görüyorum. Hep pozitif yaklaşın inanın evren siz nasıl davranırsanız o şekilde cevap veriyor.

Ben ve ailem yıllarca benim enerjimi hep negatife çektik. Altın alıyorum düşüyor, satıyorum artıyor. Kriptoya giriyorum hangisine elimi atsam dip olup sattıklarım uçuyor. Çok zaman sonra nasıl bir yanılgıya düştüğümü aslında tüm olumsuzluğu nasıl kendim yarattım görüyorum. Hep pozitif yaklaşın inanın evren siz nasıl davranırsanız o şekilde cevap veriyor.
Ben meditasyon yapan, olumlamalar yapan biriyim ama etrafı da temizlemek gerekiyor. Aile evinde yaşıyorum ve sürekli negatifliği duyunca olumlama kalmıyor ne yazık ki.

Keşke öyle yorumlarsalar. Sevgilime anlattım o vardır bi hayır dedi mesela moralini bozma diye telkin verdi. Keşke etrafım da öyle olsa ama psikolojimi bozuyorlar sadece.
Anneninizde biraz felaket tellallığı var anlaşılan 🤭her olayı en kötüsüne yoruyor

Kendini gerçekleştiren kehanet. İşte böyle olumsuz olumsuz yargilari salarsaniz evrene tabii ki şans size bakmaz.
Sizin gibi bir arkadaşım var, iki lafından biri 'zaten bende şans olsa' ve gerçekten de gökten madeni para yağsa bu kızın başına sert isabet eder, dikiş falan atarlar. Öyle şanssız bir kız . Ama ben tamamıyla kendisinin çektiğine inanıyorum. Mesela ben çok balliyimdir, b.k gibi durumlar da başıma gelse hep nihayetinde güzel sonlanıyor. Ve kimsenin bana laf olsun diye bile 'sanssiz' demesine izin vermiyorum. İş yerinde mesela benim bilgisayarıma geldiğinde yüklemeyen bir şey olduğunda arkadsim 'aaa sansa bak, olmuyor' dediğinde 'yoo ben çok sansliyimdir. Ver bir de ben deneyeyim' falan derim:) öyle öyle, herkesin lafını ağzına tiktigim için insanlar da artık bana 'yengenc zaten ballı ya, hadi senin şansına şöyle şöyle olsun' falan der, salla kazanlarini bana getirir,ben sallarım 😅😂😂
Sana da tavsiye ederim,kimsenin olumsuz olumsuz yargılarını sana söylemesine izin verme. Tık lafi agizlarina
Başlarda olur mu öyle şey ne alaka derdim ama ne yaptı ne etti haklı çıktı yani benim gücüm kalmadı baş etmeye.

Anneninizde biraz felaket tellallığı var anlaşılan 🤭her olayı en kötüsüne yoruyor
Kesinlikle. Böyle diye diye en kötüler bizi buluyor. İyi düşün iyi olsun desem 5 dakika iyi düşünür sonra yine başlar kötü konuşmaya. Annesinden ne gördüyse sağolsun değiştirmek için uğraşmamış :)

Haklısınız ben yağmasında problem de görmüyorum ama annem şanssızlığımıza vuruyor ya lafı hem üzülüyorum hem sinirleniyorum. Bir de şurası var mart ayını isteyen de kendisiydi.
Zaten Mart da karar verildiyse herşey göze alınmış demektir. Çokta kötü bir şey değil yani yağmur kar bence, her şey bir anı olarak kalıyor insana..Bazı insanlar sürekli olumsuz konuşmayı sever benim babam da böyledir.Eskiden bende ondan çok etkilenirdim büyüdükçe etkilenmemeyi öğrendim. Şimdi kv de öyle çıktı gülüp geçiyoruz biz .Annenizi değiştiremezsiniz o yüzden siz tadını çıkarmaya bakın derim.hayırlı olsun şimdiden.

Ben meditasyon yapan, olumlamalar yapan biriyim ama etrafı da temizlemek gerekiyor. Aile evinde yaşıyorum ve sürekli negatifliği duyunca olumlama kalmıyor ne yazık ki.
Annenizin önce hayata bakış açısını değiştirip kendisini sevmesi gerekiyor. Bir de şu her şeyin mükemmel olması olayından artık kurtulmamız lazım. Şu an mesela düğünümde yağmur yağsa nasıl mutlu olur o şekilde dans ederdim. Tadını çıkarsak keşke hayatın.

Back
X