Annem sevgilimi istemiyor

sen muhafazakar bir ailede yetişmişsin
ayak uydurabilecek misin sevgiline ve ailesine?

Cnm baltalamak istemem ama suan gözünde sorun olmayan seyler zamanı gelince evlilikte o kadar büyüyorki...Bu kadar büyük farklılıkların sorun yaratmaması imkansiz zamaa.Iyi düşün derim evlilik gençlikte düşünülen toz pembe hayat değil çünkü

Annen çol bencil ve takıntılı onun hayatında sınırlar sert bir şekilde çizilmiş olduğundan sanada uygulamak istiyor , bunu yapamaz
ama yinede anneni ikna et , gözünü korkut o halde

Canım anlıyorum çok seviyosun ama hayatımdan tek bir ders çıkaracak olsam annem haklıymış derdim öyle diyim :/ vardır bir bildiği eğer ayak diretirsen uzun vadede sen zararlı çıkabilirsin iyi düşün. Annenin tutumuna yersiz inat değil de ya haklı bir ısrarsa diye bak. Bir de böyle düşün

İnanç konusu önemli bi durum bence . Şimdi misal ben inançlı biri değilim . Sevgilim çok muhafazakar namazında , türbanlı birini isteseydi aramızda çok sorunlar olurdu . İkimizde yakın gibiyiz inanç konusunda anlaşıyoruz. Annenin haklılık payı var gibi .

tavsannn Angel87 ve S selin deniz a katılıyorum annen uzak bir göz yaşadıklarını gözlemliyordur ve kendi tecrübelerini de düşünerek belki de seni korumaya çalışıyordur neden olmasın

Annemin beni dusundugunu uzulmemi istemedigini biliyorum ama sevgilimden vazgecersem eger yine cok uzulcem bunuda biliyor

Annem benim kocamla sevgili olduğumu öğrendiğinde bile kalbime inmiş gibi olmuştu. Evledim, mutluyum denebilir. Annemin ön görüleri haklı çıktı ama ben bunları bilerek evlendim.

Şuan size her şey güzel geliyor ama ilerde evlendikten sonra ne yapacaksınız. Aileler çatışcak her zaman . Sevgilinin ailesinin yanında rahatsız olacaksın davranışlarından . İki tarafında eşit olması gerekli. Yoksa sürekli sorun çıkar.

Genelde hep tersi durum olur. Ama anneler görür gerçekten. Aile değil de eşinde biter hersey o seni korur kollarda hiç de son yaşamazsin ama bu da aynı evin içine girmeden belli olmaz be canım.

Bence annen tamamen kendi çevresinden yada tecrübelerinden böyle diretiyor. Hani bu insanları başka bir ırktan başka bir mezhepten diye ayırmak gibi bişey aileler birbirlerine karşı saygıyı buluştuklarında koruyabilecekse evlenecek kiişilerin bu konularda aynı kafalarda olması yeterli. Peki siz aynı kafalarda mısınız ? yoksa birbirinize bu konularda zorluk çıkarır mısınız ?

Ikimizin arasinda bu zamana kadar boyle bi sıkınti olmadi ikimizde ayni seyleri dusunuyoruz. Evlenmek veya mutlu olmak icin illa ayni durumlarda mi olmak gerek illa esit olmak mi gerek esit olmayip evlenen mutlu olanlar yok mudur? Biraz garip geldi bana acikcasi.

Hayır tabiki vardır da sadece kendi düşüncesini karşısındakine kabul ettirmeye çalışmayan ya da karşısındakinin yaptığından rahatsız olmayan mutlu olabilir. Annemler ve babamlar dediğiniz yaşam tarzında insanlar bizzat içinde yaşıyorum yani emin olun durumu çok iyi biliyorum.Baba tarafım ya da anne tarafım her zaman birbirine saygılıdır asla bu tarz bi konudan aralarında bişey olmadı.Annen tesettürlü babam açılacaksın diye karışmadı ya da babam alkol alır annem içmeyeceksin diye diretmedi. Ama bunları yapanlar var böyle olursanız tabiki de mutlu olamazsınız.

Ikimizde ayni sizin anlattiginiz gibiyiz aramizda saygi her zaman var bu zamana kadar oyle bi catisma yasamadik ileridede yasamayacagimizdan eminiz. Biz birbirimizden eminiz ama annemi buna nasil ikna edebiliriz diye ugrasiyoruz.

Ikimizde ayni sizin anlattiginiz gibiyiz aramizda saygi her zaman var bu zamana kadar oyle bi catisma yasamadik ileridede yasamayacagimizdan eminiz. Biz birbirimizden eminiz ama annemi buna nasil ikna edebiliriz diye ugrasiyoruz.
hayatta hiçbir şeyden tam olarak emin olamazsın, yaşamadan anlayamazsın
bu da kulağına küpe olsun

keşke bize biraz daha anlatsan kimseyi kırmadan yargılamadan olmaz mı? mesela onlar nasıl yaşıyor siz nasıl yaşıyorsunuz gibi

keşke bize biraz daha anlatsan kimseyi kırmadan yargılamadan olmaz mı? mesela onlar nasıl yaşıyor siz nasıl yaşıyorsunuz gibi
Birilerini kirdiysam yargiladiysam bilmeden yapmisimdir eger byle bisey olduysa herkesten özür dilerim. Aile yapisi olarak benziyoruz iki tarafta geleneklerine bagli Allah'tan korkan kuldan utanan insan derlerya iki tarafta oyle ama adlandirma olarak fark var. Ayni seylere inanip ayni sekilde yasiyoruz ama inandigimizin adlari farkli annemin sıkıntı yaptigi konuda bu. Umarim kimseyi kirmadan anlatabilmisimdir.

alevilikten falan mı bahsediyorsun acaba dopru mu anladım ? bunda kırılcak birşey yok ki sen sonuçta kimseyi yargılamıyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…