Annem sevgilimi istemiyor

alevilikten falan mı bahsediyorsun acaba dopru mu anladım ? bunda kırılcak birşey yok ki sen sonuçta kimseyi yargılamıyorsun
Evet ben kimseyi yargilamiyorum ama daha oncede bu konuyu acmistim ama yapilan yorumlardan dolayi konum cözüm bulamadan kapatilmisti o yuzden yazmak istemedim.

Evet ben kimseyi yargilamiyorum ama daha oncede bu konuyu acmistim ama yapilan yorumlardan dolayi konum cözüm bulamadan kapatilmisti o yuzden yazmak istemedim.

tamam hatırladım şimdi. bu ciddi bir konu ve bir çok aşkı başlamadan bitiriyor. çiftler değilde aileler daha çok takıyor bu durumu. farklı mezheplerde olup evlenen çok kişi var ama çocuk olunca bu konu yine gündem oluyor ve iki ailede burnunu sokuyor. eğer ailen dini konuda tutucu ise kabul etmeleri zor gibi. alah yardımcın olsun canım

ah metal içimi sızlatıyosun her yazında

Ben ailemide onuda kaybetmek istemiyorum bu yuzden cabaliyorum ama arada kalan üzülen ben oluyorum biliyorum annemde beni dusundugu icin yapiyo ama daha fazla uzuyo. Bazen gereksiz inat yaptigini dusunuyorum. Annemi ikna etmek istiyorum aslinda nasil ikna etmem gerektigi konusunda fikir almak icin konuyu acmistim.

anne ve baban senin göremediğin şeyleri görürler bak aynı şeyler geçti benimde başımdan seni çok iyi anlıyorum aileni üzme eski eşim bir gece yarısı beni evden kovdu babam hiç düşünmeden 3saatlik yoldan gelip beni aldı bak gördünmü kendi canın kanın bambaşka bende bir anneyim hiç evladımın göz göre göre yanlış yapmasını istermiyim asla istemen evladıma bişey olduğunda benim canım daha çok acıyor aynı şekilde aileninde canı acıyor bunu sakın unutma.

Peki ailesi karşısındaki insanı ya da aileyi tanımadan nasıl böyle bir karara varabilir müneccim de değiller ya .Evet durumunuza üzüldüm aileniz de sizin için üzüldü ve hemen yardımınıza koştular bence bir ailenin yapacağı en büyük iyilik çocuğuna seçme hakkı tanımaktır ve bunun sonucunda da yardıma ihtiyacı olduğu anda onun yardımına koşmaktır.Ayrıca ne kadar zor günler geçirmişde olsanız her yaşadığınız şeyin size birşeyler kattığını unutmayın ve hayatınızı pişmanlıklarla yaşamayın.belki çok kötü bir eş oldu hayatınız da ama Allah bağışlasın mini minnacık bir evlat kazanmışsınız.Sizin durumunuz da olamayanlar da vardır emin olun ve kazandıklarınıza sevinin :)

Müneccim olmayabilirler ama hayat tecrübeleriyle çok rahat insanları analiz edebiliyorlar kaldıki anne ve babalarımız hissediyorlar.Pişmanlıklarla yaşamıyorum bir evladım var çok şükür elimde mesleğim var.Evet seçme hakkı tanımaları en doğru şey gibi gelebilir ama kimse evlanın yaralanmasını istemez ve bu yüzdende tepkilerini ortaya koyabilirler.Ben pişmanlık dile getirmek için yazmadım bu yazyı sadece yaptığım hatayı anlattım.Ben göz göre göre bir hata yaptımki kimse bile bile lades demesin diye anlatıyorum.

Tamam da bir insanı yeteri kadar tanımadan bir yola girmemek gerekir ailenizin dahi görebildiği şeyler varsa eğer demektir ki ortada düşünülecek birşey var sizin hiçbirşeyi görmediğinizi aşktan gözünüzün tamamen kör olduğunu sanmıyorum illaki siz de aileniz karşı çıktığında bunun nedenlerini düşünmüşsünüzdür.Konu sahibide bunu yapıyor ve ortada farklı mezhepten olduğu için yargılanan iki kere gurur yapmadan ayaklarına kadar gelmiş insanlar var.Her ne kadar yaş insanlara tecrübe getirse de aynı şekilde de insanların önyargıları gözlerini kör eder.Hiçbir hayat da bu önyargılara kurban gitmemeli bence. Anne ve babanın her zaman çocuğu için doğru kararı vereceği düşüncesi de bana göre ön yargı.Bazen karşısındakini düşündüğünden daha fazla incitebilir.

Ayrıca durum tam tersi olsaydı burda çocuğun ailesinin tepki alacağını düşünüyorum.

Aileler arası kültür farkının hep sorun getirdiğini gördüm. Senin yaşayış biçimi deyip geçtiğin şey o kadar da basit bir şey değil. Kendine ters bir ailenin içinde yaşarken, onların sana ters gelen beklentileriyle bunalırken aklına dank eder, ama çok geç olur. Hele de bizim gibi karşı tarafa saygı duyup rahat bırakmaktansa kendi inancını, kültürünü dayatan toplumda boşanmaya kadar gider. Sadece sevmekle olmuyor evlilik. İyice her şeyi düşünmek lazım, bir adım ilerisini kestirebilmek lazım.

Sunu tekrar belirteyim ben her seyi ölcüp tarttim herhangi bi suphem olsaydi asla anneme konuyu acmazdim asktan gozum körolmus diye dusunebilirsiniz ama neyin ne oldugunu gorebiliyorum beni nelerin beklediginide gorebiliyorum. Aslinda kultur farki diye bisey yok sadece insanlarin otekilestirmesi sonucu olusan onyargilar var sorunumuz bu. Ben sadece annemi ikna etmem konusunda fikir verirsiniz diye konuyu acmistim bu yonde yorumlar bekliyordum ama yorumlar cok farkli yonlere gitti.

annen hiçbir zaman kararından dönmeyecek. bu tarz konularda sonuç bellidir. evlensen bile annen sana ve eşine hep tavırlı olcak, belki de küsecek hiç konuşmayacak.

Doğru veya yanlış karar veren anne baba her ne olursa olsun canın kanının üzülmesini asla istemez evladının canı bir yansa anne babasının on yanar eminimki onlrda istemezler evlatlarının bu durumda acı çekmesini ama kendilerine göre bir doğruları var kız ailesi veya erkek ailesi her şekilde fikirlerine bir şekilde müdahil oluyorlar.Diyelimki evlendiler rahatmı olucaklar bence hayır çünkü kızın ailesi kızı erkeğin aileside erkeği sıkıştırıcak huzur bulamıyıcaklar böyle bir örneğide gördüm çocuğun ailesi çocuğun başını yediler zorla boşattılar.Şimdi adam ikinciye evlendi hala aklı ilk eşinde demek istediğim o ki bazen insanın kendi doğruları vardır bunu ne yaparsanız yapın değiştiremezsiniz buda böyle ama sanmıyorum konu sahibesinin ailesi sudan bir sebepten dolayı istemediğini.En iyi onlar bilir kızlarının nasıl mutlu olucağını çünkü onlar büyüttü bu yaşa getirdi.

Annen kararından dönmez çünkü senin mutlu olamayacağını düşünüyorlar emin ol onlarında canı en az senin kadar acıyor.Burda kimse yargılayamaz seni aşktan gözün körde olabilir.Aileni en iyi sen tanırsın bence karşına al anne ve babanı konuşun.

Dusunceleriniz icin tesekkur ederim szde olaya bi anne gözüyle bakiyosunuz. Bnde annemin uzuldugunu farkediyorum zaten kendide soyluyo sen uzulursen ben daha cok uzulurum diye ama sevgilimle ayrilsam daha cok uzulecegim bunuda biliyo. Anneminde kafasi karisik bi olmaz derken bide bakiyosun dusunecegim diyo yumusuyo.

Tabiki asla kimse çocuğunun üzülmesini istemez ama dediğiniz gibi sonuçta evlilik ya olumlu devam edecek ya da olumsuz sonuçlanacak bu birazda bir yerden sonra o evliliği yaşayan iki kişininde yaşayıp görmesi gereken şeyler.Ben ne olursa olsun bariz bir şey olmadığı sürece -yani evlenmek istediği kişi kavgacı geçimsiz karşısındakini saymayan biri olmadığı sürece,gerçek manada rahatsız biri- çocuğumuzun kararına saygı duymalıyız diye düşünüyorum.

Evlenecek olan çiftler ailelerini duruma karıştırmayacaklarına inanıyorlarsa bu konuda kendilerine güveniyorlarsa ve kararlılarla karıştırmazlar bence önemli olan kararlı olmak ve ev hayatına müdehale ettirmemek.

Bakın o adama hem karşısını bi nevi kandırmış oluyor hem kendini hala eski sevdiğini unutamayarak bu çok mu sağlıklı bir ilişki.Onları ayırmaları çocuklarını mutlu mu etmiş

Sizi de anlıyorum bir anne olarak ve kötü deneyimler yaşamış biri olarak bu şekilde düşünüyorsunuz ama bnaa kalırsa yaşanan herşey o iki insanın sorumluluğunda olmalı.

Konu sahibi kendisi cevap versin o konuya ama anladığım kadarıyla sudan sebepler

esim ile taban tabana zit inanclardayiz; evet ayni kerteye ait inanclarimizin adi ama yorumlayisimiz farkli. hicbir sikinti yasamadik, sikinti yasamamamiza sebep kendi olgunlugumuz oluyor.
ote yandan aile kulturlerimiz de bir o kadar zit, ailelerimiz gorusmuyor. esim benim ailemle gorusuyor, ben esimin ailesiyle gorusmuyorum hatta... Onlar da benimle gorusmuyorlar.
mutsuz muyuz, hayir.
her an bahar bahce mi, hayir.
bir omur yasanilir mi ama, evet.

Benim anlatmak istedigim sey tamda bu goruslerimiz farkli bile olsa sen neden byle dusunuyosun neden byle yapiyosun diyen insanlar degiliz birbirimize karsi saygimiz her zaman oldu asla inanclarimizla yargilamadik birbirimizi. Evlenince her sey dört dörtlük olacak demiyorum elbette sorunlar yasanir ama onemli olan o sorunlarin nasil cozulecegi ve sorunlara nasil yaklasilacagi. O olgunluk cok sükür ikimizdede var.

o zaman sikinti yapmanizi gerektirecek bir sey yok. gun icerisinde bir baska konu sahibine yazmistim, size de yazayim.

yetiskin, egitimli, ekonomik bagimsizligi olan bireyler ailelerinden musade - onay almazlar evlilik icin, bilgilendirirler. bu sorumlulugu tek baslarina tasirlar. bu olgunluktaysaniz yuruyun el ele zaten yok daha zaman varsa bu mertebeye, el ele bekleyin saati vaadeyi.

Tesekkur ederim dusunce ve bilgilendirmeleriniz icin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…