• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem sevgilimin mesleğini beğenmiyor!!

Buna benzer kacinci konu bu!!! Gercekten boyle konular benim cok canimi sIkIyor!!!

Kimse bana alinmazsin ama gordugum kadariyla bizim millet kadar onyargici millet gormedim vallahi billahi!!
Ilk okulu mezununu begenmiyorlar, lise mezununu begenmiyorlar, meslek okuyanini begenmiyorlar, uni okuyanini begeniyorlar ama ne okuduguna ve nerde okuduguna bagli tabi!!
Ha sonra, bosanmis ailenin cogunu begenmiyorlar, ailede tek cocugu begenmiyorlar, sevmedikleri bir ilden geliyorsan begenmiyorlar... vs vs.
Neden mi? Yok arada cok fark var, yok mutlu olamazsin, yok soyle, yok boyle!

Canim senin konuna gelirsek, annene soyle, insanlik diploma ile olculmuyor!!!

agzina saglik kuzum :34: :46:

Annenizin yaklasim tarzi hos degil.
Bir insanin ne oldugu sizi mutlu edip etmeyecegi okudugu bolume yada aldigi diplomayla mi olculuyormus...
Bu buyuklerimiz ne zaman anlayacaklar on yargili yaklasmamayi.
Kizim oglum mutlu olsun evine helal ekmek getirsin demiyorlar...
Cok gordum 2 universite okuyup aile babasi olamayan esine sahip cikamayan..
Dunya hali kimin ne oldugunu bilemiyoruz...
Egitim cehaleti alir esseklik baki kalir diye bosa dememisler.
Erkek anneleri kizi begenmez kiz anneleri es adayini begenmez...
Ne oluyor bizlere gozumuz fazla mi yuksekte ne.
Cok degistik toplum olarak birbirimizi begenmiyoruz... :S

Ben de okumamış, bir insandan bahsediyor anneniz sandım. Ki öyle dahi olsa, birini seviyorsanız bunun önemi olmaz.
Halkla İlişkiler gayet güzel bir bölüm. Ben de Halkla İlişkiler okuyorum. Her meslekteki gibi bunda da başarılı olursan paraya para dememe şansın var. Özellikle büyük şirketlerdeki halkla ilişkiler uzmanları, şirketin ceo suyla aynı düzeyde para alıyorlar. Anneniz ne okumuş onu çok merak ettim. Ailecek mühendis misiniz, nedir bu önyargı. Ne sanıyor, halkla ilişkilerdi, gazetecilikti, reklamcılıktı, gibi bölümlerde okuyanların akılsız olduklarını falan mı? Emin olun ki, fen bölümünde okuyup herhangi bir mühendislik bölümü kazanmak, sözel okuyup halkla ilişkiler kazanmaktan çok daha kolay. Annenize ösym'nin puan tablosunu da gösterebilirsiniz. Haaa siz, annemle sevgilim arasında seçim yapmaktan falan korkuyorum diyorsanız, seçim yapmak gibi bir probleminiz varsa sırf bu konudan dolayı; ayrılın gitsin sevgilinizden. Zaten o kadar çok sevmiyorsunuzdur.

Anneniz mühendis mi istiyor damat adayı olarak?
Mühendislerin iş garantisi varmı ki?
Benim sevgilim makine mühendisi,askerden dönünce ne yapacagı konusunda hic bir planı yok..
Ben ögretmenlik okuyorum,atanabilecek miyim?
Geçin Allah aşkına bunları,biraz huzur dilemek çok mu zor,Allah mutluluk versin demek imkansız mı,destek olsun kafi..
Sen de sevgine inan,gerisi boş..:34::16:

Annen erkek arkadaşınla tanıştı mı bilmiyorum ama tanışsa ne biliyim bir kaç kötü hareketini görse ya da soumluluk alamayacak aklı beş karış havada ii gücü gezmek tozmak lüks arabasıyla hava atmak derdinde olan bir tip olsa annen de bunu fark etse istememesinin sebebini anlarım da meslek beğenmemek de çok acayip yani. nerden biliyor onun senden daha geride kalcağını ya a daha az kazanacağını adam belki çok iyi bir reklam şirketinde çok iyi bir kariyere sahip olacak senden kat be kat üstün olacak sen kazanıorsan 3-4 bin o belki ayda 10-15 bin kazanacak o zaman da bu insan seni beğenmese hoş bir durum olur muydu bir düşün derim.

senin annende buldumcuk olmuş kusura bakma...

bu yuzden sevdiğin insanı kıracaksan zaten ıkı kere düşünmelisin ben bu adamı seviyor muyum dıye?

ha bıde annenın mesleğini çok merak ettim bürokrat falan herhalde yahut müsteşar veya elçi
öle her bi haltı söleyipte kusura bakmayın demekte neymiş sanane yahu annem üzerine yorum yapıosun sonrada yok efendim kusura bakma bir derdim var dedim paylaştım varsa durum üzerine bana göre şöyle yap dersin kapatırsın çeneni sana düşmez anneme laf etmek yaptığın terbiyesizlik ben sana annemin mesleğini söyleyim müsteşardan elçiden bürokraktan daha üzstün ANNE bilmemki sen annelikten daha üstün hangi mesleği görüyorsun

Hiiiç annene aldırma canım sonra çok ahlanıp vahlarnırsın mesleğe göre eş seçimi mi olur, yüreğin ne derse o..Önemli olan karşı taraf sana değer veriyor mu sevip sayıyor mu:) Bunlar önemli gelecekte onu eş olarak mutlu olabilecek şekilde görüyor musun inan insan hayatı ne olcağı belli olmaz, bakarsın senin 5 katın para kazanır :34: Sen sevgine kesinlikle sahip çık..Sonra sevemezsin olur ya belki yeniden kıymetini bil :1:

arada aşk varsa gerisi teferuaattırr

canım bunlar takılcak şey değil kendim ve çevremden örnekte vereyim

çok yakın kız arkadaşımın hem ailesi zengin hem mimar sevgiliside orta halli ve lise mezunu ama aşkları görenleri çatlatcak cinsten 3 yıldır dolu dizgin mutlulllar kim ne derse desin engel olamaz

kendime gelince sevdiceğim elektrik elektrnk mühendsi bende muhasebe okudum üniversitede tanıştık ben 2 yılı bitirdim 3 yıldır çalışıyorum sevdiceğimi bekledim oda mühendis oldu bende aöf bitiriyorum, ama ben sözel ve kültürel konularda ne denli yetenekli 1950 1960 lardan bahsedip sevdiceğimi bilgilendiriyorsam oda bana sayısal derslerinden öğrendiklerini anlatıyor biz bir insan oluşturuyoruz derim hep çünkü ikimizinde ayrı yetenekleri ayrı öğretileri var

sevgilim çok yetenekli becerikli ama bende çok fazla bilgili ve araştırmacıyım mühendis olduğu halde benim bilgilerimin altında eziliyor her fırsatta senin gibi bilen biri yok der goooglem der mesela:1::1::1:yani insan kendini geliştirmeli bazen geleceğin müdür adayısın altında gelecekte ezilcem diyip duruyor bu benim sorunmmu hayır şanstır bu yetenektir farklılıktır annene hatırlat belkide erkek arkadaşın daha ön planda olcak iş hayatı okula ösym nin sistemine benzemez

şimdi benim annem dese mühendis olmuş ama çok cahil kızım dünyadan bir haber dese ben umursarmıyım yıkarım ortalığı yine umursamam kimseyide karıştırmam

yada annem dese bula bula halkla ilişkiler mezununumu buldun hiç yakışıyormu sana dese cidden ağzını açtırmam dedirtmemde anne baba dediğin çocuğunun arkasında durcak insan ayırmıcak gün gelir onunda çocuğunu ayırırlar

bence hayatın güzelliklerini yaşayın birinizi dahada iyi tanıyın derim
teşekkür ederm mesajın için aslında bizim ilişkimizde sizinki gibi ben ona sayısal tıbbi bilgiler flan veriyorum oda bana sözel :) demek herkesde aynı bu durum

Anneni de biraz anlıyorum aslında herkese evladı birtanedir, o da istiyor ki evladı için en mükemmeli olsun.Ama farkında değil bu sefer sana kötülük yapabilir.Sonra çok pişman olursun sevip sevilmekten güzeli var mı gerçekten kıymetini bil :)

Hiiiç annene aldırma canım sonra çok ahlanıp vahlarnırsın mesleğe göre eş seçimi mi olur, yüreğin ne derse o..Önemli olan karşı taraf sana değer veriyor mu sevip sayıyor mu:) Bunlar önemli gelecekte onu eş olarak mutlu olabilecek şekilde görüyor musun inan insan hayatı ne olcağı belli olmaz, bakarsın senin 5 katın para kazanır :34: Sen sevgine kesinlikle sahip çık..Sonra sevemezsin olur ya belki yeniden kıymetini bil :1:

teşekkür ederm bende öyle yapmaya çalışıyorum :)

Ben de okumamış, bir insandan bahsediyor anneniz sandım. Ki öyle dahi olsa, birini seviyorsanız bunun önemi olmaz.
Halkla İlişkiler gayet güzel bir bölüm. Ben de Halkla İlişkiler okuyorum. Her meslekteki gibi bunda da başarılı olursan paraya para dememe şansın var. Özellikle büyük şirketlerdeki halkla ilişkiler uzmanları, şirketin ceo suyla aynı düzeyde para alıyorlar. Anneniz ne okumuş onu çok merak ettim. Ailecek mühendis misiniz, nedir bu önyargı. Ne sanıyor, halkla ilişkilerdi, gazetecilikti, reklamcılıktı, gibi bölümlerde okuyanların akılsız olduklarını falan mı? Emin olun ki, fen bölümünde okuyup herhangi bir mühendislik bölümü kazanmak, sözel okuyup halkla ilişkiler kazanmaktan çok daha kolay. Annenize ösym'nin puan tablosunu da gösterebilirsiniz. Haaa siz, annemle sevgilim arasında seçim yapmaktan falan korkuyorum diyorsanız, seçim yapmak gibi bir probleminiz varsa sırf bu konudan dolayı; ayrılın gitsin sevgilinizden. Zaten o kadar çok sevmiyorsunuzdur.
[/
aynı durumda olsanız sevgilim der annenize sırt mı dönersiniz hahhh çok saçmasınız gerçekten ne alaka sevmemekle _?

ahhhh diplomayla iyi bi eş olunsa keşke..
benim eşimde 2 tane var yinede boş...
annen senin için kötü bişey istemez elbette ama biraz önyargılı davranıyo olabilir..
tanışmaya ikna et anneni belki zamanla fikri değişir..
allah yardım etsin..

amin teşekkür ederm cnm

benim de erkek arkadaşım inşaat müh.okuyo ben işletme gönül işinde olmaz öyle şeyler :16:

Benim ablamda halkla ilişkiler ve tanıtım okumakta,Allah kısmet ederse bende mühendislik düşünüyorum
Yarın öbür gün kazanırsam annem evlat ayrımı yapar bakarsın :1:
Hay Allah'ım ya bölümünden dolayı kimilerinin de havalarından geçilmiyo :ssz:
burda hava olarak ne gördün merak ettim _?

[/
aynı durumda olsanız sevgilim der annenize sırt mı dönersiniz hahhh çok saçmasınız gerçekten ne alaka sevmemekle _?

burda olman sana insanlara sacma diye bir tabirde bulunma hakkını vermiyor. derdini saçmaların olmadıgı yerlerde paylşaşsana o zaman.

sırf mühendis olmayan bir sevgilin var diye annen sana sırt mı dönecek? öyleyse yazık.. diyelim ki öyle..ayrıl sevgilinde.. belki bir gün senin zihniyetinde bir cerraha sırılsıklam aşık olursun...

bende aynı durumla karşılaştım benim sevgilim inşaat mühendisi fakat oto alım işiyle uğraşıyo galerisi var annem ilk başlarda asla olmaz dedi kesin ve kesin tanımaya başlayınca benden çok annem istiyo bence tanıtmaya bak :29:

O etiketler, evin içinde işlemiyor, anneniz bunu biliyor olmalı...
"Ne" olduğuna değil "nasıl" olduğuna bakılmalı..Umarım annenizin sözünü dinlemez, onu kırmadan ikna etmenin yolunu bulursunuz.

Back
X