Annemle sürekli çatışma halindeyiz ve evde en sevmediği en sakin anlayışlı çocuğu benim. Bugün denizde yüzüyordum, annemle ikimiz de tesettürlüyüz. Ben yüzmeden çıktıktan sonra annemler geldi, kendisi yazmayla giriyor benim girmediğim zamanlarda benim bonemi takıyor. Benden bonemi istedi, bende yazmayı takıp eve dönecektim. Ama yazma takmaktan nefret ediyorum, annemin taktığı gerçekten çok kadınsıydı yolda yürürken insanlar bakıyor rahatsız hissedeceğim için istemediğimi söyledim, 10 dakikada eve gidip kendi giysimi giyip getiririm dedim kabul etmedi. Sözde yürümemi istemiyor. Bende deneyeyim diye yazmayı taktım ve gerçekten çok kötü olduğumu farkettim ama annem umursamadı bende görüşünüme laf ettim gerçekten bana ... gibi oldu bu dedim. Annemde Allah sana muhtaç etmesin diye bağırarak laf sayarak kendi yazmasını takıp suya gitti. Bende moralim bozuk eve geldim ve hemen üstümü değiştirip sahile dönüp bıraktım çantasına. Muhtemelen sinirinden ya yırtar boneyi ya da çöpe atar. Babama da aynısını yapıyordu. Son hafta yüzme zevkimi gerçekten mahvedebildi. Yeni almadık kendisine açıkçası 2 yıldır da uğraşmıyor onu almayı gereksiz masraf olarak görüyor bu yıl da yeni girmeye başladığı için benim de aklıma almak gelmedi. Benim zoruma giden nasıl görünmek istediğimi umursamaması, insanların içinde yazma takıp eve dönmek istemiyordum 25 yaşındayım ve gerçekten yakıştırmıyorum kendime. Zaten sahil kesimde insanlar çok açık giyindikleri için kapalı halimle bile çok dikkat çekiyorum ve bakışlardan rahatsız hissediyorum. Bu basit bir mesele ancak çoğu konuda böyleyiz. Zayıflamak için bir adım attım onu desteklemiyor benim kişisel olarak fikirlerim olacağını anlamıyor. Mesela mahalle arasında da ben şal takarak gezerim markete giderken de onda bile bağırır, şuradan şuraya yazma takamıyorsun sen nasıl kapalıysan diye iğneler durur. Aslında liseye yeni geçtiğimde onların zoruyla kapandım. Liseye göndermeyeceklerdi bin türlü tehditler vs. Şimdi küçük kız kardeşime bakıyorum bana yaptıkları kadar baskı yapacak halleri kalmamış evin en büyüğü olduğum ve sanırım kendisinde alışkanlık olduğu için sürekli her şeyime yorum yapıyor. Benim sorum şu bu insana ben kibarca reddetsem de hayırsız ilan ediliyorum bağırsam da. Nasıl davranmam gerekiyor bilmiyorum uzun yazdığım için kusura bakmayın