Annem sürekli babamın onu dovmesini anlatıyor :(

Konu sahibi arkadaşımız annesi babası arasında taraf olmak istemeyebilir.
Bir annenin eşiyle ilgili dert yanacağı içini dökeceği kişiler evlatları olmamalı.
Damada ve geline kayın babaları hakkında dertlenmesi hiç uygun değil.
Kendimize hakim olamayıp böyle hatalar yapabiliyoruz evet ama nokta koymayı da bilmek lazım.
Yıllardır sürekli hakkında şikayet edilen kişi konu sahibinin babası...
Kimbilir belki de annesinden çok sevdiği, güvendiği kahramanı...
Dikkatli olmak lazım.
Neyi kime anlattığımızın, kimden taraf olmasını beklediğimizin bilincinde olmak lazım.

Bence bu cehaletlede alakalı aslında annesi bir piskoloğa gitmesi gerekir kalan acıyı izleri belki silemez ama anlatacak onu anlayan birini karşısında bulur ve bir hap önerir belki annesinde kalan depresyon vardır o dayaklardan dolayı bazen kendini kötü hissediyordur ama profesyonel yardıma ihtiyaç var naden her önüne gelene anlatıyor ,bilinç olmayınca lnsanın kendi kendine nasıl yardım edeceğinide bilmez akıl verende yoktur yardım şart

Bende küçükken çok dayak yedim.
Annemde çok yedi, sıra bize gelecek diye korkumuzdan altımıza yapardık öyle küçüktük yani.
Şimdi o günleri kimse ağzına almaz, alamaz.
Annem bazen kendi aramızda konuşurken çok çektim gençken der, sanki biz hiç çekmemişiz bize yapılanlar unutulmuş gibi. Ona kızarım hepsi bu.
Ben dayak yememiş olsaydım ve çektiklerini anlatsa kızmaz, destekçisi olur sadece başkasının yanında konuşmaması için ricada bulunurdum.

Yaşadığı kötü olayı unutamamış ama bunu 30 yıldır özellikle çocuklarına anlatıp durması yanlış çünkü baba ve çocuklar arasındaki ilişkiyi de bozar bu durum ve size psikolojik olarak sürekli travmayı yeniliyor bu da aile ilişkilerinizi bozuyor evet eşi ile kötü anısı olabilir tabi anlatabilir bunu ama sürekli anlatması çocuklar ve bab arasındaki ilişkiyi bozacağı için çocukların yani sizinde evliliğinizde sorunlara ve güven problemlerine gidebilecek kadar ciddi problemler olusturur hep bir aileden kaçışa sebeb olacak mış canım annenin pskoljik destek alması şart kesinlikle.

evet zor dınlemek belkı sureklı anlatırlar cunkı kadınlar unutmaz o acıyı her gun tekrar tekrar yasar ...anlatmak ısterler ....pıskolojısını asırı bozmus yasadıkları bencede bır pısıkolok sart

anlatılcak yer vardır anlatılmayacak yer vardır tabi.. artık psikolojisi bozulmuş sanırım yıllarca içine dert ede ede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…