Annem surekli kiz kardesimle beni kiyasliyor...

lagata

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2015
291
169
48
benim 6 yas kucuk bi kiz kardesim var. 16 yasinda su an. Annem surekli bizi kiyasliyor. Ben polikistik over hastasiyim kilo veremiyorum yani cok zor veriyorum. Annem her ortamda kardesim ve beni kilo olarak cok kiyasliyor. Gecenlerde bi akrabamiz gordu beni ne cok kilo vermissin dedi hemen sen bi de kardesini gorsen filinta gibi diyor yanimda. Baska biri ne guzel boyun var dediginde kardesinin de ondan asagi kalir yani cok ablasindna 3 4 cm kisa diyor. Sozlum bizi almaya geldi gecen kendi evlerine goturcekti aksam oturmasina sozlume diyor ki ben sismanmisim kardesim zayifmis arabaya rahat sigarmisiz o zayif oldugu icin. Yanimda kardesime cok guzelsin falan diyip duruyor kardesim de simardi abla ben senden daha zayifim daha guzelim diye kiskaniyorsun diyor. surekli ikisi iyi gecinip benim sevmedigim seyleri gicigina yapiyorlar sanki. Sizce amaclari ne yaa cok uzuluyorum. Hele ki bu kilo konusu denemedigim diyet spor kalmadi cok zor veriyorum zaten bir de onlar boyle yapinca sokaga cikacak ozguveni bulamiyorum hergun agliyorum. Napsam

Annene hissettiklerini onu suçlamadan anlat.
Muhtemelen seni çok kırdığının farkında değildir.

Annene hissettiklerini onu suçlamadan anlat.
Muhtemelen seni çok kırdığının farkında değildir.

evet dun konusmustum dedim ki annecim bak kardesimi daha cok begeniyor olabilirsin o sana daha guzel geliyor olabilir bunu anlarim ama surekli benimle kiyaslamaktan vazgec cunku kiriliyorum bi hastaligim oldugunu biliyorsun ve bu konuyu ne kadar taktigimi da. Boyle yaparak beni asagilamis kardesimi yuceltmis oluyorsun. Bu gereksiz bunu yapma dedim. Farkinda degilim afedersin bidaha yapmam dedi ama yine yapiyor bugun sanki inadina... biraz da ben takintiliyim bu konuda cunku kisa bi surede 14 kilo alinca boyle oldum yani bu takintimi bile bile...

eğer normal şartlarda siz çok iltifat alıyorsanız anneniz de otomatik olarak onu kıyaslıyordur üzülmesin ya da kendini kötü hissetmesin diye.. yoksa kötü bir niyeti olduğunu sanmıyorum..

eğer normal şartlarda siz çok iltifat alıyorsanız anneniz de otomatik olarak onu kıyaslıyordur üzülmesin ya da kendini kötü hissetmesin diye.. yoksa kötü bir niyeti olduğunu sanmıyorum..

Ya ben cok iltifat alirim aslinda cunku iyi bir universitenin iyi bir bolumunu dereceyle kazandim 3 yabanci dil biliyorum falan diye beni cok overler bir de babam bizi kucukken terk etti iste bu sartlarda kiz ne guzel okumus hem de guzel falan derler ama ben hastaligimdan dolayi kilo aldiktan sonra bu tavirlari basladi onceden bana 3 ajanstan mankenlik teklifi gelmisti annem gondermemisti ben de annemi cignemedim simdi kardesim iste ben manken olsam falan modunda boyle bana sen beni kiskaniyosun ben daha guzelim daha zayifim demesi aklimi karistirdi cunku ben hep kardesime sen her konuda benden iyi ol derim. Her zaman onu overim falan. Ama bi de sozlumun yaninda yapmalari gururumu kirdi bilemiyorum kafam cok karisti...

Hiç karışmasın kafan. Yaşın küçük de değil, 22 yaşındasın, böyle şeyleri normal karşılaman / takmaman falan beklenir.
Kilondan ötürü algıda seçicilik yapıyorsun bence.
İkisine de haksızlık etme yani.

Haklisin ya sanirim oyle yapiyorum konuda da belirttim ya bu benim hassas noktam birden kilo alinca herkesten de aaa neden boyle sistin gibi yorumlar alinca zaten bunalima girdim annemler de en yakinimdakiler haliyle dedikleri daha cok canimi acitti sanirim. Bir de kucuklugumsen beri dis gorunusumle insanlarin ilgi odagi oldum onu kaybetmekten simariklik yapiyorum bocaliyorum belki...

Kız kardeşin kendini kötü hissetmesin diye yapiyorsa da yanlış bilhassa nisanlinın yanında denilmesi daha da yanlış.uyardigin konuştuğun halde anneniz devam ediyorsa annenizin sizi duygusal olarak çok anlamadigini düşünürüm ben.bn.bilemiyorum nasıl çözülür ama ya annenizi ciddiye almayın soylediklerine takılmayyın ya da karsiniza alıp bir daha konusun

hiç bir annenin bile bile kendi doğurduğu ,büyüttüğü kızının canını bile bile yakacağını zannetmiyorum..Ergen de değilsiniz bunu bilmeniz lazım..Varsın kız kardeşiniz sizden güzel olsun,ve herkes te aynı şeyi söylesin ne olur yani ...Biraz alçak gönüllü ve kompleksiz olun lütfen ...

Siz diger mesajlarimi okumamissiniz sanirim ben tekrar soyleyim kardesim her konuda beni gecsin isterim ama hassas bir donemden geciyorum ve bu donemde surekli hele ki sozlumun yaninda boyle seyler duymak beni rahatsiz ediyor cunku bu konuda takintim var. aslinda kendini begenmis biri asla degilim ama ne bileyim gonlum kiriliyor cunku sozlumun yaninda soyleniyor baskalarinin yaninda soyleniyor falan. Kendi aramizda konusulsa sorun yok da takintili oldugum konunun defalarca soylenmesinden rahatsiz oldum sadece. Ama haklisiniz komplekslerimden arinmam lazim Kompleksli insan aci ceken insan sekerim

Haklisin canim hadi evde kendi aramizda soylediklerine zaten takilmiyorum hadi baskalarinin yaninda soylediklerini de takmayabilirim ama sozlumun yaninda soylemesi agirima gidiyor... bir de hasta oldugumu bile bile... ne bileyim aslinda sen benim canimin icisin neden canini acitayim diyor ama hala da devam ediyor galiba beni duygusal anlamda anlamiyor senin de soyledigin gibi...

şekerim ?? Evet komplekslerden arınmak lazım ,sözlünüz sizi seçmiş ki ,beğenmiş ki sözlenmişsiniz ..Hayatınız boyunca sizden daha güzel kadınlarla karşılaşacaksınız o yüzden rahat olun ...

Oyle lafin gelisi sekerim dedim hani rahatsiz olduysaniz soylemem birdaha. Ben zaten cok guzelim demiyorum benden daha guzel biri yok da demiyorum sadece soylemek istedigim sozlumun yaninda kardesin senden daha guzel lafi yapilmasi hos degil benim bakisimca... kompleksim guzellikten yana degildir kilomdan yanadir. Zaten her yazimda da bunu belirttim.

Bence annene alinma, bizimkilerde öyleydir. Kardesim 14 yasinda onu mesela daha cok severler herseyini överler. Sanki tek evlatmis gibi. Bazen gicikligina üvey evlatim zaten ben, beni sevmeyin hic derim. Kücükler daha cok seviliyo onlarda haliyle simariyo. Yapcak bisey yok

Haklisin galiba iki dk once beni cagirdi kardesin anlamaz sen gel bahanesiyle iste beni de cok sevdigini dunki konusmamizdan dersler cikardigini sozlumu de aileden gordugu icin onun yaninda saka yaptigini soyledi. dedim ya hep soyluyorum annemin asla kotu niyeti olamaz insan evladina boyle kasitli yapmaz ama ben takintiliyim hassasim biraz hassasiyet bekledim hepsi bu gec de olsa geldi sukur

değil de, unutuyor olabilir mi?
ben de 1-2 sene önce yaşadım buna benzer birşey. annemin bazı ortamlarda söylediği bazı şeyler beni rahatsız ediyordu, yapma dediğim halde 2 gün sonra yine yapıyordu. ben de yine tepki veriyordum.
konuştuk dedim ki yani duygularımı neden umursamıyorsun? beni böyle kabul etsen, muzur bundan rahatsız oluyor desen, yapmasan olmaz mı dedim
yeminler etti, vallahi o anda unutuyorum, tutamıyorum aklımda diye. ben sonuna kadar inandım anneme, beni çok sever bilirim, asla kırmak istemez, üzerime titrer.
o zaman da onun adına üzüldüm, keşke umursamasaydım diye. vs vs

yani uzattım ama demem o ki umursamıyor değil de, unutuyor, aklında tutamıyor olabilir mi?

ben sana hak veriyorum
benim de kardeşim var ve kardeşimin de sürekli kendisi benimle kendini kıyaslıyor ister istemez can sıkıcı tabi ki bu kıyas insan o daha iyi olsun ister tabi her zaman ama kıyas yapınca hoş olmuyor o yüzden insan içten içe rahatsızlık duyuyor...

Sevgili muzurtilki oncelikle hemen her konuma cevap verip yardimci olmaya calisiyorsun cok tesekkur ederim :)

Evet belki de annem onu zaten anlicagimi dusunerek onemsemiyordur ve aklinda tutamiyordur kim bilir :)

Hah iste bu... ben onun benden iyi olmasini isterken onun kendini kiyaslamasi bir de nispet yapmasi zoruma gidiyor hos degil... tesekkur ederim :)

Sevgili muzurtilki oncelikle hemen her konuma cevap verip yardimci olmaya calisiyorsun cok tesekkur ederim :)

Evet belki de annem onu zaten anlicagimi dusunerek onemsemiyordur ve aklinda tutamiyordur kim bilir :)

canım rica ederim keşke hep birbirimize yardımcı olabilsek, ne güzel küçücük ufacık kalır dertler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…