Annem tuhaf konusmaya basladı

ben nöropsikologum, annenize zoom veya skype vb. üzerinden sadece dil üzerine kısa testlerden uygulayabilirim. sonrasında nörologa giderseniz elinizde yardımcı olur test sonuçları

düzenleme: normalde bunlar yüzyüze yapılan testler ancak genel olarak fikir vermesi açısından yardımcı olabilir, mümkünse yüzyüze yapılmalıdır tabii
Cok tesekkur ederim hocam. Cok sevinirim. Annemle bir konusayim bakalim nasil karsilayacak. Bir sorunu oldugunu kabul etmiyor malum. Konustuktan sonra hemen size donus yapacagim🙏

Cok tesekkur ederim hocam. Cok sevinirim. Annemle bir konusayim bakalim nasil karsilayacak. Bir sorunu oldugunu kabul etmiyor malum. Konustuktan sonra hemen size donus yapacagim🙏

sorunun var demeyin, benden de doktor/psikolog olarak bahsetmeyin. stajyer varmış diyin, senin yaş grubunda biriyle görüşme yapması gerekiyormuş, hikayeli resimli sorular soracakmış vb vb

Merhaba, şüpheleniyorsanız doktora götürün tabiki ancak şunu söylemek isterim köklerim Ege'nin bir köyünden. Ve bizim dilimizde kıstı sözcüğü aynı annenizin kullandığı gibi mevcut. Bir bu eksikti anlamında sıkça kullanılır.
Cok sasirdim. Kıstı sozcugunun boyle bir anlami oldugunu ogrenmis oldum. Bilgilendirme icin cok tesekkur ederim. Annem son birkac senedir tatile egeye gidiyor. Acaba oralarda mi duydu aklinda kaldi. Ama bugune dek hic agzindan bu kelimeyi bu anlamda kullandigini duymadim. Ogrenmis ve biliyor olsa da konusurken onceligi yaygin olarak kullandigi eksikti kelimesi olurdu diye dusunuyorum. Ama yine de doktora ornekler verirken bubdetaydan da bahsedecegim. Cok tesekkur ederim size gercekten.

sorunun var demeyin, benden de doktor/psikolog olarak bahsetmeyin. stajyer varmış diyin, senin yaş grubunda biriyle görüşme yapması gerekiyormuş, hikayeli resimli sorular soracakmış vb vb
Cok iyi olur aslinda kendini de rahat hisseder.
Ben sizinle irtibata gececegim hocam. Ilginiz ve yardiminiz icin minnettarim.

merhaba hanimlar,
Annemin sağlığı konusunda oldukça endişeliyim.
Ben mi abartıyorum bilemedim ve sizin fikirlerinizi almak istedim.
Annem 64 yasinda ve tip 2 diyabet hastasi.Uzun suredir annemin hafizasiyla ilgili bir sorun varmis gibi geliyor bana. Mesela yaklasik 1 hafta once sohbet esnasinda soyle bir cumle kurdu:" her sey tamamdi bir araba kıstı"." Anlamadim ne dedin "dedim. Yine ayni cumleyi tekrarladi. Kıstı ne demek dedim. Yuzume bakti aciklayamadi. Ben duzelttim.
Derken bugun tv izliyoruz. Dedi ki: " bir bu kıstı". Ben ne demek istiyorsun deyince ayni cumleyi tekrarladi ve ancak ucuncu de " bir bu eksikti"dedi.
Eksikti kelimesinin yerine kıstı diyor.
Son bir iki ay icerisinde yine bir sohbet esnasinda soyle bir sey soyledi "ne nıhı ne mıhı". O ne demek dedim ve aynisini tekrarladi. Sonradan sohbetin gidisinden cikardik ki"hem nalina hem mihina"demek istemis.
Neler oluyor anlamıyorum. Doktora gitmek istemicek biliyorum ama israrci olucam. Gerci pandemi yuzunden biraz da cekimserim riske atmak istemem annemi ancak gec kalkmakta istemiyorum .
Sizin bu konuda bir fikriniz yada tecrubeniz var mi? Kafaya taktim uyuyamiyorum.
Simdiden hepinize tesekkur ediyor ve saglikli gunler diliyorum.
hastane yerine ozel muayenehaneye goturebilirsiniz. sanirim noroloji bakıyor boyle durumlarda. telefon acip anlatirsaniz size uardimci olup olamayacaklarini soylerler.

Merhaba bir şey sormak istiyorum, ne zamandır canımı sıkan bir konu.
Sabah ilk uyandığımız an da bugün günlerden neydi diye hatırlamaya çalışmak, bir on saniye belki daha fazla hatırlayamamak, önemli bir durum mu?
Bunu çok sık yaşamaya başladım, hafızam gitmiş gibi oluyor.

Merhaba bir şey sormak istiyorum, ne zamandır canımı sıkan bir konu.
Sabah ilk uyandığımız an da bugün günlerden neydi diye hatırlamaya çalışmak, bir on saniye belki daha fazla hatırlayamamak, önemli bir durum mu?
Bunu çok sık yaşamaya başladım, hafızam gitmiş gibi oluyor.

merhaba, mesajınızı sabah uyanır uyanmaz sabah bildirimlerime bakarken ilk iş olarak okudum ve hangü günde olduğumuz ya da ayın kaçı olduğu hakkında en ufak fikrim yoktu. şu anki çalışma düzeniniz gereği tarih sizi ilgilendirmiyorsa, ve bunun haricinde kendinizde hiçbir istisnasi durum yaşamıyorsanız önemli olmadığını düşünüyorum. ama başka kuşku duymanıza sebep olacak deneyimleriniz olduysa, belki bir muayeneden geçmek isteyebilirsiniz, tek bşaına bu duruma bakarak bir şey söylemem mümkün değil maalesef.

Doktor değilim elbet ama bana demansi anımsattı derhal doktora gitsin birsey varsa ne kadar erken ilaç baslanirsa ilerleme o kadar yavaşlar

Umarım ciddi bisey yoktur. B12 vitamin ve özellikle magnezyum eksikliğinde kafa karışıklığı olabiliyor. Yaş ilerledikçe vücudun vitamin ve mineral emilimi azalıyor. Yaz aylarında terleme ile de azalıyor. Takviye almakta fayda var. Bir de kaliteli maden suyu içmek lazım.

Şiddetle nörolojiye gitmenizi öneririm beyne minik minik pıhtılaş atıyor olabilir ki daha fazla geciktirmemek lazım bu durumda daha büyük pıhtı atmadan 2. si demans başlangıcı olabilir her Halikarnas beyin mr o çekilmesi şart

Babamda şeker hastası konuşurken iki kez takıldı hemen doktora götürdük beyninde sızıntı seklinde kanama varmış birkaç aydırlı onun ödem yapmasından dolayı olmuş dedi doktor. Kronik subdural hematom diye geçiyor. Şeker ya da hipertansiyonu olan hastalarda görülüyormuş. Annenizde ki budur demiyorum kesinlikle ama tedbir amaçlı en erken zamanda götürün.

Hemen bir nöroloji uzmanina gidin. Büyük ihtimalle annenizde frontotemperal demans başlangıcı olabilir. Çünkü ilk etki alanı dil konusma becerisinin bozulması. Cok fazla şey şey demeye başladıysa kelimeleri tam telafuz edemiyorsa izleyin bir kontrol edin. Hatta küçük bir test yapin evde kendiniz. Çünkü genelde bu hastalıktan muzdarip kişiler asla hasta olduğunu kabul etmez doktora gitmek istemezler. Elinize evin anahtarını alın annenize " anne bunun adı neydi diye sorun. Net olarak anahtar demeli. Ya da günleri sırasıyla saydirin. Su an hangi ayda oldugumuzu hangi mevsimde olduğumuzu vs sorabilirsiniz. Net sekilde cevap veriyorsa korkmayin ama bocaliyor sinirleniyor ya da dogru cevaplar veremiyorsa hic vakit kaybetmeden hemen norolojiye gidip özellikle mr cekilmesini isteyin

merhaba hanimlar,
Annemin sağlığı konusunda oldukça endişeliyim.
Ben mi abartıyorum bilemedim ve sizin fikirlerinizi almak istedim.
Annem 64 yasinda ve tip 2 diyabet hastasi.Uzun suredir annemin hafizasiyla ilgili bir sorun varmis gibi geliyor bana. Mesela yaklasik 1 hafta once sohbet esnasinda soyle bir cumle kurdu:" her sey tamamdi bir araba kıstı"." Anlamadim ne dedin "dedim. Yine ayni cumleyi tekrarladi. Kıstı ne demek dedim. Yuzume bakti aciklayamadi. Ben duzelttim.
Derken bugun tv izliyoruz. Dedi ki: " bir bu kıstı". Ben ne demek istiyorsun deyince ayni cumleyi tekrarladi ve ancak ucuncu de " bir bu eksikti"dedi.
Eksikti kelimesinin yerine kıstı diyor.
Son bir iki ay icerisinde yine bir sohbet esnasinda soyle bir sey soyledi "ne nıhı ne mıhı". O ne demek dedim ve aynisini tekrarladi. Sonradan sohbetin gidisinden cikardik ki"hem nalina hem mihina"demek istemis.
Neler oluyor anlamıyorum. Doktora gitmek istemicek biliyorum ama israrci olucam. Gerci pandemi yuzunden biraz da cekimserim riske atmak istemem annemi ancak gec kalkmakta istemiyorum .
Sizin bu konuda bir fikriniz yada tecrubeniz var mi? Kafaya taktim uyuyamiyorum.
Simdiden hepinize tesekkur ediyor ve saglikli gunler diliyorum.
Kelimeleri unutuyor gibi sanki. Doktor değilim teşhis koymak istemiyorum. Ama bi nörolojiye götürseniz?

Merhaba, şüpheleniyorsanız doktora götürün tabiki ancak şunu söylemek isterim köklerim Ege'nin bir köyünden. Ve bizim dilimizde kıstı sözcüğü aynı annenizin kullandığı gibi mevcut. Bir bu eksikti anlamında sıkça kullanılır.
Ben de egeliyim ama hiç duymadım. 🤔

Su pandemiyi herseye bahane etmesek artık..ben 1 ay olacak agir bir bobrek ameliyati gecirdim..ne korona ne birsey ..acil doktora

Tedbir takdiri bozarmis derler.
Sizi korkutmak istemem ama annemde de unutkanlik, dalma, yol tarif edememe ve hareketlerde duraganlik vardi.
Cok cok hafif olarak.
Parkinson baslangici cikti.
Mr da bakildi, beyin damarlari tikaliymis.
İhmal etmeyin.
Tedavi süreciniz ve son durum nedir? Herkese geçmiş olsun ayrıca.

Allah hepimizin sevdiklerine sağlık versi

Cok gecmis olsun annenize.
Endokrinologu sol elindeki titreme nedeniyle parkinson degerlendirmesi icin norolojiye muayene olmasini istedi. Ama yok benim bir seyim annem de titrerdi diyip duruyor ve goturemiyoruz norologa.
Anlatiyorum anneannemin titremesi seni rahatlatamamalintam aksine kalitimsal bir durum olabileceğini dusunmelisin diyorum ama nafile.

Zaten geç bile kalmış söz dinlememiş anneniz bu belirtiler de varmış gidin doktora

Geçmiş olsun

Back
X