Annem ve ablam arasında kalıyorum

pembezambaklar

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2022
68
21
8
Merhaba size beni fazlasıyla üzen sıkan bir konu hakkında danışmak için buradayım. Şöyle ki yüzeysel bakıldığında ben annem ve ablam gayet iyi bir ilişki içerisindeyiz. Sürekli buluşup sohbet eder dertleşiriz, arkadaş gibiyiz. Ablam evli ve çocukları var. Evlendiğinden bu yana annem onun eşine pek ısınamadı. Karakter olarak ters geliyor, ablama yeterince yardım etmediğini, onu ev işlerinde ve çocuklar konusunda yalnız bıraktığını düşünüyor. Sürekli onunla ilgili negatifliğini de dile getiriyor. Ablam ise eşinin eksiklerinin farkında, ama onun tarafını vermemek için fazla korumacı davranıp anneme hiçbir sorun yokmuş gibi davranıyor, sorunları inkar ediyor. Çok seviyorum çok mutluyum dünyanın en iyi eşi modunda. Bu durum annemi daha da sinirlendiriyor.
Sürekli bir negatiflik olduğunda annem laf sokar, huzursuzluk olur, ablam da bu olaylara tepki olarak her şeyi çok güzel olduğundan daha güzellemeli yansıtma peşinde.
Ben ise sürekli arada kalıyorum. Annem benimle hep onun ne kadar eşine laf söyletmediğinden, en azından kabul etse belki aile müdahale edip sorunları halledebileceginden şikayet ediyor. Bazen saatlerce bu mesele konuşulur, annemle konuşurken ona hak veririm. Ablam ise annemin onu böyle yaparak sürekli eşi ile ilgili igneleyerek zarar verdiğinden şikayetçi. Onunla konuşurken de vicdan azabı çekerim. O halinden memnunsa bize noluyor? Belki bizim evlilik idealimize uygun değil ama belki o mutlu? Ablamla konuşurken de anneme bazen hak verdiğimi söyleyemiyorum. Ona kıyamıyorum bir de ben böyle düşünüyorum diye üzülsün istemiyorum. Napabilirim. Bu çıkmazdan nasıl çıkabilirim? İkisi de pasif bir şekilde birbirine kırgın ve kızgın. İki taraf da farkında ama iki taraf da kendine haklı. Nasıl bir tutum sergilemeliyim? İki tarafı da dinlemekten empati yapmaktan artık objektif bakamaz oldum

Sizinde dediğiniz gibi sizi ilgilendirmez. İnsanların yakasını bıraksın anneniz . Ablanızı aşağı çekmeye yarar bu davranışları sadece . Olası kötü bir durumda ablanızın yerinde olsam kan kusarım kızılcık şerbeti içtim derim

Annenizi, ablanız aksini istemediği sürece, ablanızın evliliği ilgilendirmiyor.

Aynı annem ve kızkardeşlerim gibisiniz. Annem ne yazık ki çok haklı çıktı. Umarım ablanız için de aynı şey olmaz

Ablanızın eşi anladığım kadarıyla klasik Türk erkeği, anneniz daha iyisini mi gördü de adama kusur buluyor? Evet, ablanız memnunsa kimseye laf düşmez. Siz bekarsınız galiba, annenizi telaş sarmış evlenir giderseniz yalnız kalırım diye, damada da ısınamadı tabi yıllarca, gereksiz görüyor ve aklınca aradan çıkartma peşinde. Bu planın parçası olmayın.

Annenizin sansi var ki kizi onun gazina gelip evinde huzursuzluk cikartmiyor. Kendi aralarinda kaliyor esiyle. Böyle karisip kızlarini fitleyip yuva yikan cok anne gördüm. Anneniz biraz geri durmali

Abla yuzde yuz hakli. Yardim istemeyen insanin izeline mudahil olamaz anneniz. Evlenecek cocuk sahibi olacak olgunluktaysa sorunlarini kendi cozebilir. Cozemedigi icinden cikamadigi yardim istedigi bi durum olursa dahil olunur. Ama anneniz resmen negatif basiyomus. Ben sizin yerinizde olsam anneme senlik durum yok karisma derdim. Esimle ilgili kmseyi konusturmam kalp kirarim o durumlarda. Ablaniz da o kivama gelmeden anneniz durmasi gereken yeri bilmeli bana kalirsa

Anneniz ablanizi bu derece baski altinda tutmasa belki ablaniz da bir sorunu oldugunda gelip ankatabilmek isterdi. Yazik kadin sıkıntılarını bile paylasamiyor. Cunku ailesini korumak zorunda annenizin negatif yorumlarindan. Annenizin bu konuda hakli bir tarafi yok

Ablaniz ben miyim acaba? Aynı şeyleri yaşıyoruz. Annenize söyleyin böyle davranmasin. Benim annem de böyle ve sırf bu özelliği yüzünden eşimle ona gitmek istemiyorum ve yine sırf bu özelliği yüzünden onunla dertlesemiyorum.

Aynen öyle oluyor. Analiz yeteneğiniz süper valla .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…