Annem ve ablam arasında kalıyorum

Iyi de anneniz niye karışıyor ablanızın evliliğine?ablaniz dert yansa tamam diyeceğim ama o mudahele edilmesini istemiyor belliki. Bu ısrar niye

Merhaba size beni fazlasıyla üzen sıkan bir konu hakkında danışmak için buradayım. Şöyle ki yüzeysel bakıldığında ben annem ve ablam gayet iyi bir ilişki içerisindeyiz. Sürekli buluşup sohbet eder dertleşiriz, arkadaş gibiyiz. Ablam evli ve çocukları var. Evlendiğinden bu yana annem onun eşine pek ısınamadı. Karakter olarak ters geliyor, ablama yeterince yardım etmediğini, onu ev işlerinde ve çocuklar konusunda yalnız bıraktığını düşünüyor. Sürekli onunla ilgili negatifliğini de dile getiriyor. Ablam ise eşinin eksiklerinin farkında, ama onun tarafını vermemek için fazla korumacı davranıp anneme hiçbir sorun yokmuş gibi davranıyor, sorunları inkar ediyor. Çok seviyorum çok mutluyum dünyanın en iyi eşi modunda. Bu durum annemi daha da sinirlendiriyor.
Sürekli bir negatiflik olduğunda annem laf sokar, huzursuzluk olur, ablam da bu olaylara tepki olarak her şeyi çok güzel olduğundan daha güzellemeli yansıtma peşinde.
Ben ise sürekli arada kalıyorum. Annem benimle hep onun ne kadar eşine laf söyletmediğinden, en azından kabul etse belki aile müdahale edip sorunları halledebileceginden şikayet ediyor. Bazen saatlerce bu mesele konuşulur, annemle konuşurken ona hak veririm. Ablam ise annemin onu böyle yaparak sürekli eşi ile ilgili igneleyerek zarar verdiğinden şikayetçi. Onunla konuşurken de vicdan azabı çekerim. O halinden memnunsa bize noluyor? Belki bizim evlilik idealimize uygun değil ama belki o mutlu? Ablamla konuşurken de anneme bazen hak verdiğimi söyleyemiyorum. Ona kıyamıyorum bir de ben böyle düşünüyorum diye üzülsün istemiyorum. Napabilirim. Bu çıkmazdan nasıl çıkabilirim? İkisi de pasif bir şekilde birbirine kırgın ve kızgın. İki taraf da farkında ama iki taraf da kendine haklı. Nasıl bir tutum sergilemeliyim? İki tarafı da dinlemekten empati yapmaktan artık objektif bakamaz oldum
Olumlama yapın. Ablanıza anneme de hak ver vs. Deyin. Annenize de ablami üzüyorsun yapma vs. Deyin. Benim kizkardeşim ile annemin arasi acildı kardeşimr dedim annemi korumaya calisiuorsun ama sen daha cok üzüyorsun kararlarina saygı duy diye . Anneniz de bunu yapmalı

Annenize söyleyin eşlerin arasına girmesin,
hayır bu durumda ablanız derdini sıkıntısını paylaşacaksa da paylaşamaz zaten. Ablanıza yazık, size de tavsiyem ilerde bir yuva kurduğunuzda annenize bi şey anlatmayın.

Şunu yapan erkek annesi olsa muhtemelen en başta anneniz "kaynana oğlunu dolduruyor" derdi. Kendisinin yaptığının da hiç bir farkı yok.

Bir annenin çocuğu için üzülmesi niye abes gelmiş anlamadım. Şimdi mesela ben çocuğumun evliliğinde kötü muameleye maruz kaldığı bilsem, ama kızım bana gelip birşey demese aman onun bileceği iş mi diycem. Hayatta da demem.

Ben annenizi anlıyorum. Ama bu kadar ablanızın üstüne gitmesine gerek yok. Onunla güzelce konuşup, haklı olduğunu ama bu davranışlarının ablanızda koruma psikolojisi yarattığını söyleyebilirsiniz.

Ablan kocasindan mutluysa annenize halt yemek duser surekli bu konunun gundemde olmasi falan cok sacma anneniz kaynana gibi ablanizin evliligine karismak istiyor aileler mudahale edermis dusuncesi bile cok sacma kari koca halleder aile dedi diyemi yapacak adam. Zaten ablaniz mutsuz oldugu seyi soylemek isterse soylerdi ablaniza degil annenize soyleyinde rahat biraksin insanlari

Yani bilemedim, ben gözünün önünde kan kussam "hadi hadi, buraya gelmeden önce kızılcık şerbeti içmişsindir " diyip gormezden gelebilecek bir anneye sahip olduğum için biraz imrendim ablaniza açıkçası...ama tabii bir de ablanizdan dinlenmek lazım....

Ay anneniz ne kötü bir kaynana. Allah düşmanımın başına vermesin. Sürekli kızını dolduruyor. Üstelik kızı halinden memnun. Annenizin burnu yüzünde güzel, her şeye sokmasına gerek yok. Herkes annenizin kriterlerine uymak zorunda değil. Belki söylediklerinde haklı olabilir ama ablanız durumundan şikayetçi değilse annenizin yaptığı mikserlikten başka bir şey değil. Allah annenizin gönlüne iyilik versin. Aynısını ablanızın eşinin annesi yapsa taşa tutulurdu valla.

O kadar iyi anliyorumki ablanizi. Dört dörtlük insan olmaz ama dört dörtlüğe yakın bir eşim var çok şükür. Bazen kızdığım anlaşamadığımız konular oluyor ama genel anlamda herzaman çok iyiyizdir ama eşimin belli bir karakteri var annemlere pek uymaz. Eşim ağzı iyi laf yapan biri değildir ama annemin bir dediğini iki etmez. Memlekete gidince bütün market alışverişini yapar ısrarla bu konuda hiç laf söyletmez. Maddi ihtiyaçları olsa oldukça yüklü miktarlarda vs asla söz konusu etmez, her zaman biz bir aileyiz modunda. Ama mesela annem istiyor ki sürekli arasın sorsun senin için ne yapabilirim şeklinde dolansın. Ama bu eşimin yapısına çok ters biz ne zaman memlekete gitsek sebepsiz eşimle tartışıyordum. Çünkü annem negatifligini bana yansıtıyor olur olmadık şeylerde eşime catiyordum. Sonra anladimki sorun eşimde değil annemde ve evliliğimde onun yüzünden sorun yaşıyorum. Bu konuyu kestirip attım şimdi eşim hakkında asla konusturmuyorum inanki çok daha mutluyum. Sorun ablanizda değil annenizde. Lütfen çekilin kızın hayatından

Anneniz huzursuzluk çıkarmak için bu kadar niye uğraşıyor. Ablanız memnun şikayeti yok annenize ne?

Back
X