Annem ve Ailesi

Mutlu2890

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2019
2.315
1.579
133
34
Annem ve ailesi o kadar takıntılılar ki..Hastalık mı baska bir sey mi bilmiyorum.Annemdir .Her ne yasarsak yasayalim gölgesi yeter diyorum.Ama en buyuk cocuk olarak fazlasiyla nasibimi aldim annemin düşünce yapısından Zaten cok sorunlarim olmuştu. Travmatik seyler yasamistim.
Gelelim annemin ailesine.Sanki hayattaki butun talihsizlikler kendi baslarina gelmis, mutlu insanlarin mutlulugu onlardan çalınmış gibi davraniyorlar. Ben ogretmen oldum.Atandim.Atanmamla birlikte "Mutlunun burnu havalarda diye basladilar."Hep birseyler beklediler.Ben de firsat buldukca,icimden geldikce yaparim.Ama onlara yetmiyor.Artik umrumda da degil ama duydukca canımı sıkıyor.Dun teyzem aramis.Saydiriyor. Aramiyormusum,havalara girmisim, gelmiyormusum falanmis filanmis.
Her gidisimde olay çıkıyor. Mesela bir dayi var.Beni kucukken doverek ders calistirirdi.Hatirlama k bile istemem.Bana diyor ki;"Sen benim sayemde ogretmen oldun."
Bizim evimize bir kere alisveria yapmis bilmem kac yil once.Her ortamda bana bakarak anlatir. Zaten duzgun bir sohbeti yoktur.
Ögrenciyken umrunda olmadigim teyzem atandigimdan beri beni ogluna istedi.Anneannemin cenazesinde bile beni geliniymisim gibi gosterdi.ben de dayanamadim artik.Babama soyledim.Cenazede olay da cikartmak istemiyorum.Babam olayo halletti neyse.Annemle konusurken beni zorla telefona ister.Ya icimden gelmiyor.Havali bir insan asla degilim.Bu hemgamenin icinde olmak bile beni uzuyir.
Hep negatif insanlar.Hayattan sikayetciler.Benim maasimi sorarlar.Sonra bak Mutlu bunkadar parayla zor geçiniyor .Bir de bize bak.Bir kilo tatli bile almıyor.
Teyzemin cok tatli bir gelini var.surekli oraya gider onda kalirim.Teyzemin butun eziyetlerine katlanir.Kiz hem çalışır,hem cocuklarina bakar hem de teyzemin isini gucunu yapar.Hem de cocuklarini cok guzel yetistirir ve deger verir.O ailede guzel cocuk yetistirmek maharet ister çünkü. Ben ona ne zaman gotsem gitsem olay cikiyor.Yahu seviyorum kizi.Ne var bunda.Sizin sikayetlerinizi,sizlanmalirinizi cekmek zorunda miyim?Annemin hatrina geliyordum.Artik gitmek bile istemiyorum.
Bu güçsüzlük mu ,karakter mi bilmiyorum.Ama annem de böyleydi. Yaş aldıkça annemle düşüncelerimiz zitlasti.Annem yavas yavas anlamaya basladi.Ama çok yol katetmesi gerek.Hala at gözlüğüyle bakiyor.Kisaca magdur edebiyati yapmayı seven bir anne tarafim var.Mucadeleci olmayan,degisime kaoali insanlar.
O kadar korkuyorum ki evlenmekten.Bir erkek tarafindan ilgiye ,sevgiye ihtiyac duyuyorum ama annem ve tayzelerim gibi gorumcelerim olursa, kocam beni koruyamazsa diye cok korkuyorum.
Annem 50 yasinda.Ama hal ve hareketleri 70 yaşındaki bir insanin hareketleri gibi.Hep biz kostururuz.Hep gecmisini anlatir.Halalirimi, amcalarimi kotuler.Hep ayni terane.Kendi ailesini over de durur.Oysa gecmis konularimi okuyan bilir.Pek cogunuz annenle iletisimi kesmemi onerdiniz hatta.
Neyse ufacik da olsa annemin cabasini görüyorum. Ama dunku olay yarama köz bastırdi.

annemin ailesinden uzak duran bir insan olarak (evet ailede bir tane duzgun insan yok annem bunu ısrarla görmuyor) ben de aynı şekildeyim. anneme kalsa beni hepsinin arasına oturtacak. dedikodudan başka birşey bilmeyen insanlar...
benim de burnum havadaymış beğenmiyormuşum. hepsini aramayı kestim, uslupsuz laf sokmaya çalışan kişilerle ne konuşcam. uzulen uzulsun. selamlarını bile almıyorum.

Ben de çok zorda kalmadıkça bayram veya karşılaşma gibi durumlar dışında çok gitmiyorum annemin ailesine. Benim anlaşabileceğim kafa yapısında insanlar değiller. Adeta palu ailesi (ahlaksız olmayan versiyonu) gibi her şey ortada ama herkes görmezden gelir. Ben de hiç gelemiyorum öyle şeylere. Ama sayelerinde sinsi sinsi onlarla aynı telden laf sokmayı öğrendim

Galiba ben de öyle yapacağım

Büyükler kendilerine ayak uydurulmalarını ister yanlış olsalar bile bu düşünce yüzünden mutsuz insan çok örnek A ben . Hayatı kendi doğrularınla yaşarsan mutlu olursun sana doğru gelmiyorsa mesafe koy bence

öğretmen de duyan sanar sanki milyon dolarlar kazanıyor
senin standart memur maaşına bile nazar değdirecekler...
şansa bir araba falan alırsan söyleme bunlara valla takla atar
ay ne kem gözlüler, resmen arkadaşın söylediği gibi skeç teyzeleri gibi
geline de çok üzüldüm

Arabami aldim.Arsizlastin diyorlar.Artik hic evlenmezmisim.Takmislar bir de evlenmeme.30 yasindayim.Evde kaldin yaftasi yedim.

ahahah ay ömür törpüsü gibiler bee
cidden komedi karakterleri gibi
kendi kızları falan napıyor?
Teyzemin birinin 4 oglu var.Digerinin iki kizi kucukler.Digeri de cok hassas.O da aglayarak,trio atarak tepki veriyor.Mesela sosyal medya uzuerinden bir seyler satiyor.Neden boz almiyor musuz,neden arkadaslarimiz almıyor. Neden paylasim yapmiyor muşuz diye triplere giriyor.Biz eskisi gibi degilmisiz.Artik cok uzakmsiiz.Falan filan iste.Sonra ağlıyor,uzuluyor.Ben de aglayan insana hic dayanamam.normalde iyi bir insandir.Yani en iyisi ordaki.O da cok alingan.

ahah ben olsam oğullarından vururum hep
mesela özel sektörse "ah özel sektör de maaş iyi ama garantisi yok, devlet gibi var mı" falan diye
kıza da laf sokardım hep biz ve arkadaşlarımız mı alacak biraz dışarıya açılmalısın derdim.
ya bazı şeylere cevap falan veriyorlar, ya da tınlamıyor gibi gözüküp konuyu sana hemen getirebilirler ama içten içe senin bi lafını sonrasında saatlerce düşünüyorlardır eminim.

Cok sükür benim annem sein annen gibi degildi. Herzaman icin, nasil mutlu olursan, öyle yasa kizim dedi. Annem ve babamla cok mutluydum ama Anne tarafindan akrabalar, cok fena. Annemin oglan kardesim, bize, evine girmege yasak etti, biz, 3 kiz kardes, hepimis yabanciyla evlenince. Gavurlari eve sokmam dedi, ve Anne i ve babami cok kötü laflarla kirdi. Küfürler, kavgalar, neler neler. Sonra yillar sonra, benim esim vefaat etti, beni evine davet etti, bende gitmedim ve gitmiyorum. Ama bir problem olsun ve chronik parasizdirlar, hemen beni arar. Kizim be, televizyonumuz bozuldu, ayakkabim yirtildi, yengen hasta, banyo yiprandi, kalerifer alinca vs vs gönder bize birkac bin Euro. Sonra bir de hersey karisir. Niye acik sacik geziyorsun, nezam kafani örtcen, niye bisikletle geziyorsun, ayiptir ve günahtir, hayvanlarla niye bakiyorsun günahtir. Ayyy, insan in basini yiyiyor. Hic orali olmuyordum. Ben annem vefaat edesiye kadar, Annemin yaninda kaldim birkac yil, ve basimizin etini yedi dayim. Annemin hatiri icin, sesimi cikartmadim ama simdi, beni telefonla ararsa, hic cikmiyorum. Ne ararim, be arattirim kendimi. Hic umur etme. He He de, gec git.

Ben lisedeyken uc yil mecburen annemin ailesinde kaldim.Annem her ay maddi ihtiyaclarini karsilardi.Uc tane telefonum,paralarim calindi.Kimisini soyledim kimisini soyleyemedim.kimseyi suclamadim.Dayim sarhos gelirdi eve .Benden birbyas buyuk.Cok tacizlwrine ugradim
Korkudan odami ayirdim.Sanirsam o donem psikoz oldum.cunku sesler duyuyordum. Hep icime attim.Her kurusuma kadar cal8nirdi.O zamanki aklimla kendimi salak ilan ettim.Cunku sadece benim esyalarim caliniyordu.Ailem uzulmesin diye her seyi anlatmadim.
Ailemin gozunde ben sinirli,hassas ,deli oldum.
Hayatima karismalarina izin verdi hep annem.Nisanlandim .Laf soylediler.Ayrildim biz biliyorduk dediler.
Simdi de boyle soyluyorlar.Eski defterleri acip yuzlerine vurmamak icin zor tutuyorum. Hele bir dayo daha var.Herkesi doldurup kenara cekilir.Sonra millet bize saldirir.
Anneme cok kizdim.Bunlari ogrendigi halde beni onlarla muhatap ettigi icin.Sonra affettim. Kendisi de yeterince cekti zaten
Ama onlardan yana bir sey söyleyince krizw griiyorum
Psikolaga gittim.Toparlandim cok sukur.Sene de bir defa gördüğüm insanlarin hayatima bunkadar.mudahil olmalari beni sinir ediyor.
Ve annemi affetmek de cok zorlandim.O da bu duruma dayin senin oralarinda para aramistir dedi.O ozamanlar cok deliydi dedi.kucuktu dedi.Agladi.Cok agladi.Kiyamadim.baktim beni kaybwtmwmek icin caba gösteriyor. Konuyu kapattim ben de.Simdi hic benim yanimda onun konusunu dahi acmiyor.Ama icimde hala bir guvensizlik var.

Basiniz sağolsun..Allah,kitap,Kur'an derler.Kul hakkini hic dusunmezler.Benim dayim da demisti ki basini kapatmazsan sifira verdirim.

Hem de nasil.Saclarimi boyatirim ogretmsn ya.Elbise alirim.Sen alirsin ,biz alamayoz.Biz bir maasla zor geciniyoruz senin bir maasin sana yetmiyir.

Onlar gibi vicdansiz olamiyorum malwsef.Gorusmemek en iyisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…